Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 7.10.2015 14:31:23
lala88
ja sam prije trudnoce se odlucila za musko ime, za curicu nisam znala. Mm se u pocetku nije svidjelo i ja mu kazem ajd daj svoj prijedlog, nakon 7 dana rekao je dacemo mu tvoj prijedlog. tako da za curicu nismi imali ideje i ja ga pitam sta ako je dr pogrijesioi bude djevojcica, on kaze zvace se kako smo rekli sta god da je. Ja sam do zadnjeg dana govorila ako bude curica dodacemo na muzevo a slovo i tako ce se zvati. Eto ipak je bio mali piso. Ja sam se porodila u 12:45, a mm zvao u 13 i rekli mu da sam se porodila i on odma dosao da vidi bebu, tako da ga je on prije mene vidio, meni ga donijeli oko 17h na 2 minute. Kad su mi dali mob da se javim porodici, mm mi poslao poruku u kojoj pored ljubavih izjava, utjesnih rjeci i velike zahvalnosti pise :" beba je isti ja"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 7.10.2015 14:46:45
*pcelica*
Ode mi kilometarski post Ukratko, nemamo ni mi jos ime za bebu. MM je samo jednom prokomentarisao da mu se svidja ime Bajazit i dobio je onaj ubitacni pogled ispod obrva i od tad suti k'o zaliven Vise nista ne komentarise.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 7.10.2015 15:20:54
Arya
Hellooo
mojbebac da prođe sve u najboljem redu Mi smo napokon dobili ključeve od stana, papire završili, danas majstori bili mjerili kuhinju, ja ne mogu da izlazim s posla pa su moji mama i tata i mužek to sve s majstorima završavali, rekla sam da želim svijetlu kuhinju... Vratila sam se sinoć na jogu, valjda će bebi odgovarati. Ja nemam muško ime, još uvijek se nadam da je Nora. Vidim da kupujete uloške, sestri i drugaricama su se najbolji pokazali Chicovi 15.5 KM 30 komada (drugarici je dovoljno jedno pakovanje bilo), kažu da se isplati svaki fening, ali ne znam ima li još uvijek Chico u Sarajevu, nisam se približila gornjem dijelu grada dugo.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 7.10.2015 15:41:14
UmmuHamza2305
Joj mi smo odabrali ime prije nego sam ostala trudna,hahha .. Hamza- lav :) Pcelice Bajazit po sinu sultana Sulejmana? :) Leena moj bratić se zove Eren, mada bih ja lično prije dala ta dr dva imena.. A mene Hasan uopće ne asocira na starijeg čovjeka, već baš suprotno- na dječaka.. Jer se unuk Poslanika ,saws ,zvao Hasan, r.a. , pa u glavi odmah zamislim malog razigranog dječaka Osim toga, ime Eren nema neko posebno značenje, dok Hasan znači ljepotan.. Ziel i meni se sviđa Jusuf Osim toga sviaju mi se Abdurahman, Usama, Abdullah, Ejmen Zenska: Sumejja, Aia, Iman, Sevda...
< Poruku je uredio UmmuHamza2305 -- 7.10.2015 15:56:23 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 7.10.2015 16:04:41
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: Arya
Hellooo
mojbebac da prođe sve u najboljem redu Mi smo napokon dobili ključeve od stana, papire završili, danas majstori bili mjerili kuhinju, ja ne mogu da izlazim s posla pa su moji mama i tata i mužek to sve s majstorima završavali, rekla sam da želim svijetlu kuhinju... Vratila sam se sinoć na jogu, valjda će bebi odgovarati. Ja nemam muško ime, još uvijek se nadam da je Nora. Vidim da kupujete uloške, sestri i drugaricama su se najbolji pokazali Chicovi 15.5 KM 30 komada (drugarici je dovoljno jedno pakovanje bilo), kažu da se isplati svaki fening, ali ne znam ima li još uvijek Chico u Sarajevu, nisam se približila gornjem dijelu grada dugo.
Nora mi nismo imali musko ime oba puta...bas smo u belaju bili nego ja sam sinoc mm oplakala od sege, Nora ista on, vjerovatno ce imati moje oci (nadam se) ali bas je ista on, ima obrascice, punije usnice, cak ni moj nosic nema...i nosa on nju sinoc i gleda je, kaze vidi fakat ista ja... i u po frke gleda on nju i prica joj: seka ti je N prava manekenka, plesacica...upisacemo je na ritmicku gimnastiku...tebe cemo kad porastes na dzudo...nisi ti za ritmicke gimanstike mene suze zalile odoh vam sad iskopat neku svjeziju slikicu moje bucke
e da chicco ima u master kidsu (ja omeksivac uzimam) ali ne znam za uloske i iskreno receno pravo su skupi, meni bi poslije prve trudnoce bili totalno nerentabilni jer sam ja virovih paketa potrosila Bog sami zna koliko. sad u ovoj bi mozda i mogli ali iskreno zao mi dati 15 Km za 30 komada jer sam ja po 3 stavljala i presvlacila se svako malo (5-6 puta dnevno haman Nora i ja isto pelena i ulozaka )
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 7.10.2015 16:08:13
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305
Joj mi smo odabrali ime prije nego sam ostala trudna,hahha .. Hamza- lav :) Pcelice Bajazit po sinu sultana Sulejmana? :) Leena moj bratić se zove Eren, mada bih ja lično prije dala ta dr dva imena.. A mene Hasan uopće ne asocira na starijeg čovjeka, već baš suprotno- na dječaka.. Jer se unuk Poslanika ,saws ,zvao Hasan, r.a. , pa u glavi odmah zamislim malog razigranog dječaka Osim toga, ime Eren nema neko posebno značenje, dok Hasan znači ljepotan.. Ziel i meni se sviđa Jusuf Osim toga sviaju mi se Abdurahman, Usama, Abdullah, Ejmen Zenska: Sumejja, Aia, Iman, Sevda...
Ma ja. A ja ne volim imena koja asociraju na serije A meni imena koja se svidjaju imaju moj sestric i od zaove djeca. Elem pokupili mi imena
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 7.10.2015 16:14:43
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Ma ja. A ja ne volim imena koja asociraju na serije A meni imena koja se svidjaju imaju moj sestric i od zaove djeca. Elem pokupili mi imena
kad smo kod imena mi kad smo za N pravili spisak imena, zenskih...sva neka lijepa imaju djeca od prijatelja...Lana, Lara, Ena, Ema...sve vec zauzeto...onda mm rekao lijepo mu ime Luna...reko jest lijepo je stvarno ali onda kad bih za koju godinu pocela dozivati djecu pa krenuna Lana, Laro, Luunoooo i ovako brkam a razlicita mi imena djece...Noru konstantno zovem Leona a o Leoni kad pricam sve govorim Nora Sad razumijem svekrvu kako stalno brka mm i djevera
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 7.10.2015 16:55:13
UmmuHamza2305
Mene ne asocira na seriju, valjda zato što ju nisam gledala.. već na stvarnog Bajazita i na moj maturski rad
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 7.10.2015 21:23:47
*nur*
Ej drage moje treba mi HITNO informacija zna li neko koliko kostaju urino kulture u onom privatnom labaratoriju sto ima na Ilidzi i u ulici Branilaca i da li rade subotom
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 7.10.2015 22:12:21
rose
IZVORNA PORUKA: LieToMe
kad smo kod imena mi kad smo za N pravili spisak imena, zenskih...sva neka lijepa imaju djeca od prijatelja...Lana, Lara, Ena, Ema...sve vec zauzeto...onda mm rekao lijepo mu ime Luna...reko jest lijepo je stvarno ali onda kad bih za koju godinu pocela dozivati djecu pa krenuna Lana, Laro, Luunoooo i ovako brkam a razlicita mi imena djece...Noru konstantno zovem Leona a o Leoni kad pricam sve govorim Nora Sad razumijem svekrvu kako stalno brka mm i djevera
haha i ja moje mjesam....inace Soraji tepam Sajci..pa krenem i maloj ...pa onda im zamjenim imena..a moja mam jos gora..misli na jedu od njih a izgovara moje ime
< Poruku je uredio rose -- 7.10.2015 22:16:02 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 7.10.2015 22:25:24
Farah 00
IZVORNA PORUKA: *nur*
Ej drage moje treba mi HITNO informacija zna li neko koliko kostaju urino kulture u onom privatnom labaratoriju sto ima na Ilidzi i u ulici Branilaca i da li rade subotom
Ja znam da je u SaNaSi i u privatnom labaratoriju Nalaz, koji se nalazi na Grbavici, jedan uzorak urinokulture 10 KM, tri puta odneses, znaci 30KM.
Mashallah sto su vam napredne bebice, a kosica je in
meni se nije moglo desiti da rodim celavu bebu ja se rodila cupava i starija cura cupava...na porodu prvo rekose evo bebine glava, vidi joj kosice i da...imala sam prestrasne zgaravice od pocetka
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 8.10.2015 0:12:19
mojbebac
Glavu bih dala da sam danas se javila.... evo porodila sam se jutros,oko 9i15,sve je proslo u savrsenom redu,beba 54 cm,4300 gr,mnogo sam dobar djecak samo spavam.... nemam bolove srecom,nisam ustajala,na intenzivnoj sam do ujutro poslije vizite,onda ce me srediti i staviti na odjeljenje sa bebcom pa krece borba za uspostavljanje dojenja.... nisam jos nista pila ni jela,ali se pravo dobro osjecam,odmorila sam se i naspavala.... sa prvim mi je trebalo 3-4 dana da krene mlijeko,vidjecemo sada....
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 8.10.2015 0:19:53
rose
IZVORNA PORUKA: mojbebac
Glavu bih dala da sam danas se javila.... evo porodila sam se jutros,oko 9i15,sve je proslo u savrsenom redu,beba 54 cm,4300 gr,mnogo sam dobar djecak samo spavam.... nemam bolove srecom,nisam ustajala,na intenzivnoj sam do ujutro poslije vizite,onda ce me srediti i staviti na odjeljenje sa bebcom pa krece borba za uspostavljanje dojenja.... nisam jos nista pila ni jela,ali se pravo dobro osjecam,odmorila sam se i naspavala.... sa prvim mi je trebalo 3-4 dana da krene mlijeko,vidjecemo sada....
cestitam i da se uskoro oporavis