Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 5:41:53
UmmuHamza2305
IZVORNA PORUKA: Travelove
Ja evo vec sat budna Ja ne znam kako vi, al ja nisam imala ni jednu fazu da mi se spava, ja citavo vrijeme rano ustajem. Ni ranije nisam bila neka spavalica, al sad nikako da se naspavam. Mozda se organizam priprema na ono sto me ceka
Ja evo ustala na sabah i ne smijem da se vratim u krevet,bojim se prespavat ću trebala bih oko pola 8 krenuti na pregled .. Od početka trudnoće samo spavam.. u trećem mjesecu nisam mogla do 8-9 dobacit.. jel'' se ušutim zaspim.. probudi me muž oko 12 jaciju da klanjam,ustanem ,vratim se i samo nastavim..ujutro na sabah i opet u krevet.. k''o komirana sam bila
Farah draga hvala
< Poruku je uredio UmmuHamza2305 -- 27.8.2015 5:53:55 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 7:08:41
LieToMe RR
Jutro drage moje trudnice ja nikako da se odvojim od vas. Mi smo jutros malo uranili. N nas je sviju nadigla, ona sikila i pajki a nas troje budni Ja sam malo premorena, pokusavam na 100 strana, L trazi paznju, N ima svoje potrebe juce smo imali i prve posjete koje je N prespavala uredno. Mama i sveki stvarno ulijecu i mm je druga smjena ali L hoce da joj mama napravi kikice, da mama nahrani... stereo
Vama koje idete na kontrolu i cekate nalaze zelim od srca uredno sve, ninuska draga za ctg!!! Ostale imate veliku pusu od mojih princeza i mene, nisam bas sve zapamtila sta ste pisale, ne zamjerite mi.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 7:18:25
ziel
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: Farah 00
Ninuska bravo za uredan prvi UZ, usitnilo bas :-)
Carobno kupis obicnu plasticnu kadicu za bebe, mozes kupiti i onu mrezu sto se stavlja na kadicu, neke mame kazr da im to pomogne. Ja sam dobila od svoje kume stalak za kadicu, samo trebam kupiti kadicu :-)
Ziel draga ja mislim da si mozda ipak osjetljivija u trudnoci, ipak nam hormoni rade, pa ti sve to teze pada oko tvog muza. Nadam se da ce to ipak sve proci, i da on to nije mislio sto je rekao.
UmmutHamza ja sam se bas nasmijala, kad rece prepoznat ces mr po nikabu i zgodnom muzu :-D Sretno na kontroli sutra.r
ma nije osjetljivija nego je on razmazen i bezobrazan...meni ne bi mogao tako provoditi
On meni ovakve i slicne scene pravi od februara, znaci i prije trudnoce, nisu to moji hormoni. Jednom kad smo se na glas raspravljali, naravno unutrasnji nam ulaz, sve su culi njegovi da bi kasnije njegov otac meni : EII POBOGU SNAHO NISI NI TI NISTA BOLJA OD NJEG, MOZDA ZBOG TRUDNOCE ALI SI I TI NERVOZNA. Ja stala i gledam Bgm... pa jest se imao mm i na koga ugledati... Mama mu je extra ali sve je pokupio od oca. Svekrva i zaova trce da stave jelo i svekru , da vi to vidite. Meni je to tako glupo i nepotrebno. Zene su znaci stalno po nekim pritiskom. Pusti malo, svako ima losih dana i kad je umoran i kad glava boli i kad jednostavno ne moze biti nesto kad on odredi. Ja necu tog pritiska da se opterecujem i oko toga. Nisam u vojsci. Mm kaze pa sto ne kazes da mi ne mozes staviti jelo kad dodjem s posla, reci cu mami ona ce me svaki dan docekati s ruckom na stolu. Ne znam gdje je onaj smajli sto povraca da ga stavim jer mi se povraca od tih glupih izjava. Kaze sto si se udavala ako ne mozes muzu kuhati i staviti rucak na stol. Pa jel to brak? Da neko bude sluga, nego gazda? Mislila sam da je brak ljubav, razumjevanje... Totalno sam pogrijesila.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 7:53:01
rose
IZVORNA PORUKA: LieToMe
Jutro drage moje trudnice ja nikako da se odvojim od vas. Mi smo jutros malo uranili. N nas je sviju nadigla, ona sikila i pajki a nas troje budni Ja sam malo premorena, pokusavam na 100 strana, L trazi paznju, N ima svoje potrebe juce smo imali i prve posjete koje je N prespavala uredno. Mama i sveki stvarno ulijecu i mm je druga smjena ali L hoce da joj mama napravi kikice, da mama nahrani... stereo
Vama koje idete na kontrolu i cekate nalaze zelim od srca uredno sve, ninuska draga za ctg!!! Ostale imate veliku pusu od mojih princeza i mene, nisam bas sve zapamtila sta ste pisale, ne zamjerite mi.
steta sto ti mama ili sveki nisu stalno tu,,ja sam super al mi puno znaci sto mi je sveki tu sve ove dane jos od prije poroda..a kad ona ode , muz ide na odmor i bit ce on
< Poruku je uredio rose -- 27.8.2015 7:59:13 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 7:58:29
rose
IZVORNA PORUKA: ziel
IZVORNA PORUKA: Farah 00
Ninuska bravo za uredan prvi UZ, usitnilo bas :-)
Carobno kupis obicnu plasticnu kadicu za bebe, mozes kupiti i onu mrezu sto se stavlja na kadicu, neke mame kazr da im to pomogne. Ja sam dobila od svoje kume stalak za kadicu, samo trebam kupiti kadicu :-)
Ziel draga ja mislim da si mozda ipak osjetljivija u trudnoci, ipak nam hormoni rade, pa ti sve to teze pada oko tvog muza. Nadam se da ce to ipak sve proci, i da on to nije mislio sto je rekao.
UmmutHamza ja sam se bas nasmijala, kad rece prepoznat ces mr po nikabu i zgodnom muzu :-D Sretno na kontroli sutra.r
ma nije osjetljivija nego je on razmazen i bezobrazan...meni ne bi mogao tako provoditi
On meni ovakve i slicne scene pravi od februara, znaci i prije trudnoce, nisu to moji hormoni. Jednom kad smo se na glas raspravljali, naravno unutrasnji nam ulaz, sve su culi njegovi da bi kasnije njegov otac meni : EII POBOGU SNAHO NISI NI TI NISTA BOLJA OD NJEG, MOZDA ZBOG TRUDNOCE ALI SI I TI NERVOZNA. Ja stala i gledam Bgm... pa jest se imao mm i na koga ugledati... Mama mu je extra ali sve je pokupio od oca. Svekrva i zaova trce da stave jelo i svekru , da vi to vidite. Meni je to tako glupo i nepotrebno. Zene su znaci stalno po nekim pritiskom. Pusti malo, svako ima losih dana i kad je umoran i kad glava boli i kad jednostavno ne moze biti nesto kad on odredi. Ja necu tog pritiska da se opterecujem i oko toga. Nisam u vojsci. Mm kaze pa sto ne kazes da mi ne mozes staviti jelo kad dodjem s posla, reci cu mami ona ce me svaki dan docekati s ruckom na stolu. Ne znam gdje je onaj smajli sto povraca da ga stavim jer mi se povraca od tih glupih izjava. Kaze sto si se udavala ako ne mozes muzu kuhati i staviti rucak na stol. Pa jel to brak? Da neko bude sluga, nego gazda? Mislila sam da je brak ljubav, razumjevanje... Totalno sam pogrijesila.
ti nisi pogrijesila ali si pogresno procjenila svog muza u startu...on se ugleda na svog oca a to je opet sve kriva njegova majka jer je dozvolila da mu taj obrazac ponasanja bude normalan...donesi, prinesi...ocito da smatra da je to brak i svrha istog da neko titra oko njega ,,,
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 8:06:03
maksi
Jutro drage trudnice, Kako ste mi ?
Ja sam jutros ko zombi,moj gospodin zaspao u osam nije jeo pa se probudio u dvanaest gladan ko vuk onda svako sat vremena da nadoknadi propusteno. Jutros se probudih muz odveo ovu dvojicu da vade bris,sada gospodin najmladji kenka u kreveticu spava mu se,a ja razmisljam da li da se kupam ili da spavam
LTM mogu misliti kako malena trazi paznju moji su veci a stalno nesto zanovjetaju,bebi si ono a nama nisi,zato te razumijem. Ja sam isto umorna ali sta se moze nema nam druge da guramo naprijed pa dokle vidjecemo
Rose kakvo je stanje sa sikama?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 8:07:14
ziel
Jutros smo skupa ustali, jer je i on prva smjena, zajedno putujemo, pa se on kasnije prebaci s kolegom kuci ili ga ja sacekam. Ustali, spremili se, sutnja citavo vrijeme, on napravio 2 caja i kaze HAJD POPIJ CAJ AKO HOCES. Nisam nista rekla niti sam ga pogledala niti sam otisla da popijem caj. Caj je ostao na stolu. Tesko mi je to bilo jer nisam takva osoba ali on me tjera svojim ponasanjem da budem kao on. A zab.sam reci da jucer nije htio jesti onaj rucak sto smo kupili usput. Onog trenutka kad mi je opsovao Boga sto mu nisam stavila na stol, sto sam odmah digla noge, i meni su zivci popustili i rekla sam da se svijet ne vrti samo oko njega, imam i ja dusu, pa skupa mi usli u kucu, i ja sam na poslu bila i ja sam umorna.. I naljutio se i nista nije jeo do nekih 21:00 kad se obuce i ode kupiti sebi nesto da jede i kupio isto sto je bilo za rucak. Onaj sto sam ja kupila stoji idalje nepojeden. A imao i u frizderu sta da jede, ali hoce on da bude frajer da ode SEBI KUPITI STA DA JEDE.
Ma necu vise da mislim o tome, vec mi je dan sjb* a najavili se da idemo vcrs na sijelo kod moje sestre, bicemo mi i moji roditelji i sestrini svekijevci. Ne znam stvarno kako da glumim da sam raspolozena. A mama odmah primjeti na meni kad nesto nije uredu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 8:36:30
mom2B
Ja evo vec sat budna Ja ne znam kako vi, al ja nisam imala ni jednu fazu da mi se spava, ja citavo vrijeme rano ustajem. Ni ranije nisam bila neka spavalica, al sad nikako da se naspavam. Mozda se organizam priprema na ono sto me ceka
Ista sam takva... I inace sam se borila sa snom, sad je jos gore Po danu ne mogu spavati, nikada nisam mogla a i kad pokusam samo me nervoza uhvati
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 8:53:56
Banancica
Dobro jutro zene.. Ziel a da pokusas kaficu pred njeg i polako kreni sa svime sto ti smeta,kazi da se nisi udala da bi njega sluzila,da sad kako si trudna ali i kad beba dodje ocekujes pomoc od njega jer je to i normalno..kazi mu da ga volis da to je stalo ali da ti se to ponasanje ne svidja.. Eh imam pitanje za sve zenice ocekujetel odmah nakon poroda navalu gostiju?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 9:01:14
Carobno jutro
jutro zene
Sretno na kontrolama
ninushka, ti vec uradi ctg, ja cu aBd u utorak kad mi dolazi dr sa godisnjeg pa mi je rekao tada da dodjem. A vidi kolikio sam poslije tebe
ziel. ne znam ni sama sta da ti kazem. Ti ga najbolje poznajes. Nezahvalno mi je ds ti ista govorim, Da je razmazen to definitivno jeste ai nerazuman je sto je najgore. On je tako odgojen, da je musku sve podredjeno i da rucak mora biti pa makar svekrva na sve cetiri puzala ali tako je. Musko je musko. Tesko je to sad okrenuti u tim godina. S tim da ja ne bih dozvolila ni pod koju cijenu da mu to prolazi jer ako jednom prodje, uvijek ce ocekivati do tebe sve. Ne moze to bas ni lako da se preodgoji, ali truda se treba uloziti. Zao mi je sto se sad tako osjecas.
LTM, draga, gdje neces biti umorna, nisi se tupavo ni dozvala iz porodilista jos a vec imas i goste a valjda je to normalno da L trazi sad i vise paznje, nesvjesno i ona to ali eto imas koga da ti pomogne. Nego ti organizuj ispomoc i malo odspavaj. Lakse ce biti i tebi i djeci.
rose, kako (.)
Farah, uzet cu neku kadicu na koju naidjem a tu mrezicu ili onaj dodatak obavezno pa eto valjda posluzi svrsi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 9:03:23
mom2B
IZVORNA PORUKA: Banancica
Dobro jutro zene.. Ziel a da pokusas kaficu pred njeg i polako kreni sa svime sto ti smeta,kazi da se nisi udala da bi njega sluzila,da sad kako si trudna ali i kad beba dodje ocekujes pomoc od njega jer je to i normalno..kazi mu da ga volis da to je stalo ali da ti se to ponasanje ne svidja.. Eh imam pitanje za sve zenice ocekujetel odmah nakon poroda navalu gostiju?
Ih bas im se radujem Mislim da to niko ne očekuje ali da te to opet snađe, htjela to ili ne
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 9:04:19
Carobno jutro
Neaktivne clanice izbrisane sa spiska...postupak je moguce obrnuti
AUGUST
06.08. Maksi porodila se 29.07. 14.08. Rose porodila se 18.08 15.08. Pandica porodila se 10.08. 18.08. Putujuca porodila se 01.08. 24.08. LieToMe porodila se 24.08. 28.08. MAM porodila se 10.08. 28.08. Airyfairy 28.08. Bebac bucko
SEPTEMBAR
02.09. Novo Ime 12.09. Araj 20.09. Carobno Jutro 23.09. Ninuska 23.09. hexe
OKTOBAR
06.10. Aidana 09.10. mojbebac 23.10. Banancica
NOVEMBAR
08.11. Blue moon 12.11. UmmuHamza2305 12.11. Pcelica 15.11. Leptirica 87 19.11. ziel 22.11. *nur* 26.11. Farah 00 28.11. Travelove
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 9:06:35
ninuska
IZVORNA PORUKA: LieToMe
steta sto ti mama ili sveki nisu stalno tu,,ja sam super al mi puno znaci sto mi je sveki tu sve ove dane jos od prije poroda..a kad ona ode , muz ide na odmor i bit ce on
.e, bilo bi puno lakse. Tebi je to super ispalo rose. Moja mama, nazalost, ovaj put nece moci uzeti godisnji kad rodim . Nekakva nova pravila u firmi . Prvi put je bila tu, ali je bio i muz. Muz uma pravo 5 dana odsustva na rodjenje djeteta, a prosli.put je bio jos na bolovanju pa se nadam da ce moci isto sada, pa da bude s nama 15 dana. I meni je najgore zbog A, jer trazice svoje..bojim se da ce mi zivci popustiti i da cu galamiti . ltm ne sumnjam u tebe . Ma sad ona hoce samo tebe. Dzabe sto su sveki i mama tu. Jer, do sada si bila samo njena Ali, eto, mogu ti oko dr stvari pomoci
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 9:14:45
ninuska
IZVORNA PORUKA: mom2B
Ih bas im se radujem Mislim da to niko ne očekuje ali da te to opet snađe, htjela to ili ne
Ma jok..znam.sigurno da ce doci sveki (al zbog obaveza ne moze ostati s nama), djever sa porodicom. Svoje ne pikam . Ostali ne vjerujem jer nisu ni prvi put. Jedino su drugarice dosle jedno 15-ti dan. Ma nije to meni mrsko. Kad prodje par dana puno je lakse. Ovo je iskustvo bez dr djeteta, a sad ce biti teze sigurno. Meni je samo mrsko kad mi dolaze ljudi za koje se ocekuje "postavljanje stola". Nije da mi je zao vec jednostavno mi ne treba jos ta obaveza u tim danima. Tako da...ti nek dodju za jedno 2-3 mjeseca
travelove to je bas nezgodno. Ma ne znam ni sta je gore. Ja sam u pocetku bas puno spavala. Sad je dosta manje. Ali mene slomise odlasci u wc . Postalo je grozno zadnjih par dana . Jutros ni malu ne poslah u vrtic. Jednostavno nisam mogla. carobno jutro pa sta ces, draga, kad ti je dr na odmoru. I ti bi sigurno da je bio tu. Brzo se to proci da cujes bebce svoje . Ja opet za 7 dana.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 9:30:50
ziel
Hvala Bananice i Carobno na podrsci... Da znate da mi nije nimalo lako kad pomislim da cu danas opet u tu atmosferu doci u kojoj vlada napetost, ljutnja, razocarenje, nezz ni ja, sve lose. Mozda je ipak najbolje da sjednemo na miru danas i kazem mu sve sto mi smeta. Ali ja cim mu pocnem govoriti, ja pocnem plakati, a on odmah drekne STA ODMAH PLACES. Placem eto sto sam raspolozena. I kao i uvijek ce buljiti u laptop, pola me nece ni slusati,....
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 9:36:37
Banancica
Pa ti si sad osjetljiva i normalno je i da ti smeta nesto sto inace ne ali i da places hormoni su to..a pokusaj smireno samouvjereno i takticki ja mislim da ces i uspjet,polako sve ce to biti juce..
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 9:51:34
ziel
Pa ti si sad osjetljiva i normalno je i da ti smeta nesto sto inace ne ali i da places hormoni su to..a pokusaj smireno samouvjereno i takticki ja mislim da ces i uspjet,polako sve ce to biti juce..
Ne znam kakve veze imaju hormoni trenutno s ovom scenom , kad on kako ulazi u sobu govori PA NISI MI NI STAVILA DA JEDEM JEB** GA BOG nek mi Bog oprosti, nisam to nikad u zivotu opsovala i alergicna sam na takve psovke... ko ne bi izgubio zivce poslije takvog njegovog nastupa, mislim da nisu hormoni.... Ali necu moci danas nista rijesiti jer kad dodje s posla idemo u goste , tako da necu imati vremena a i bice mi gore, pa cu u gostima biti 0.
Ali dosta o njemu, da mi je malo da se oraspolozim, ali ne znam kako ni cime... Nema ni pacijenta da se malo oko njih zabavim...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 10:04:16
Banancica
Na hormone sam mislila to sto kazes da podjes plakati ,a ne opravdavm psovke nikako a kamoli Boga,al ti moras radi sebe i te bebice pokusati sto manje da se sikiras..
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 10:30:29
Leptirica87
IZVORNA PORUKA: ziel
Ne znam kakve veze imaju hormoni trenutno s ovom scenom , kad on kako ulazi u sobu govori PA NISI MI NI STAVILA DA JEDEM JEB** GA BOG nek mi Bog oprosti, nisam to nikad u zivotu opsovala i alergicna sam na takve psovke... ko ne bi izgubio zivce poslije takvog njegovog nastupa, mislim da nisu hormoni.... Ali necu moci danas nista rijesiti jer kad dodje s posla idemo u goste , tako da necu imati vremena a i bice mi gore, pa cu u gostima biti 0.
Ali dosta o njemu, da mi je malo da se oraspolozim, ali ne znam kako ni cime... Nema ni pacijenta da se malo oko njih zabavim...
Ziel zao mi je sto kroz to prolazis u trudnoci,razumijem te meni kad bi neko opsovao boga skocila bih na nhega od huje,ljutnje i neznam ni ja cega,ali pokusaj da sad mislis samo na svoju bebicu ona je prioritet...7 si mjesec kazu da je on i rizican moras da se cuvas jer i svu nervozu koju osjetis prelazi na bebu...a to ne smijes dozvoliti..Nadam se da ces to rijesiti s muzem i da ce se on malo prisabrati ti si ipak trudna i nosis njegovo dijete,ne vjerujem da je toliko bezosjecajan da ga te budalastinje ne prodju...ubrzo ce postati otac i trebalo bi da mu ti i beba budete najpreci da vas pazi,podrzava i pomaze ti koliko god moze....da ga dragi Allah uputi na pravi put..
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 10:48:45
*nur*
IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305
Ja evo ustala na sabah i ne smijem da se vratim u krevet,bojim se prespavat ću trebala bih oko pola 8 krenuti na pregled .. Od početka trudnoće samo spavam.. u trećem mjesecu nisam mogla do 8-9 dobacit.. jel'' se ušutim zaspim.. probudi me muž oko 12 jaciju da klanjam,ustanem ,vratim se i samo nastavim..ujutro na sabah i opet u krevet.. k''o komirana sam bila
Farah draga hvala
UmmuHamza ista sam ti, jutros se ranije spremila i reko da prilegnem malo 15-20 minuta, ja zaspala ko top , da me muž nije probudio zakasnila bi na posao
Sretno na pregledu i javi nam utiske meni je bilo super na 4D
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 27.8.2015 10:56:14
ziel
Sad mi pise SMS da nece ici u goste vcrs, ako hocu ja da idem i da ako se nas dvoje ne mozemo slagati ne trebamo ni biti zajedno. Napisala sam mu DOBRO. Ne znam sta je s njim stvarno... Pa on nije svjestan da ce tako uskoro dobiti dijete, da ce postati neciji otac... Ja ne znam ni hocu li moci sutra na posao doci, ja cu otici sad da otvorim bolovanje, nazvacu glavnu da joj kazem da ne mogu ovaj dan izdrzati do kraja... Ne mogu ovakva, lice mi je podbuhlo od suza a ne mogu da se suzdrzim.....