Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 31.3.2009 12:22:52
babymia
upisite i nas na spisak!!!novi smo ovdje,nasoj je 20 dana i dojimo,hvala Bogu nikakvih problema nismo imali..... mada moram reci da je stvarno uzasno koliko su zene neobavijestene sto se tice dojenja i svega dobrog sto ono donosi nasim bebicama...cak sam imala situaciju prije poroda kad mi je jedna poznanica,inace novopecena majka, pola sata pricala kako je dojenje besmisleno i kako su sva djeca koja su dojena sada na svasta alergicna i stalno bolesna!?!ma da posizis.....
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 31.3.2009 13:53:15
Suzana
Babymia, dobro nam došla. Složila bih se s tobom u potpunosti, kako ima mnogo žena neupućenih u dojenje. Imam slično iskustvo - prije nego ću roditi, jedna majka, koja nema iskustva u dojenju jer nije dojila svoju djecu mi je samouvjereno rekla kako neću moći dojiti dvoje djece (ja sam majka blizanaca od 10 mjeseci, koje btw još uvijek dojim), a onda kad sam rodila i kada je znala da samo dojim, bilo je komentara da će to još malo trajati i onda će mi nestati mlijeka... Mislim, sve je to OK i moguće, ali da to tvrdi neko ko zaista nema iskustva sa dojenjem... I čisto sumnjam da neko ko je dojio ili doji svoju bebu može reći da je dojenje besmisleno. Super da nisi imala nikakvih problema i da je sve teklo glatko.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 31.3.2009 16:43:59
babymia
hvala Suzana....ja sam stvarno dosta citala o dojenju prije poroda,jer mi je bilo jako bitno da to krene kako treba...cak me je i vise bilo strah kako ce dojenje ici nego sam porod.... i na kraju super ispadne,a ja se naoruzala rjesenjima za sve probleme ..... tebi svaka cast sto dojis svoje malisane,a zasto i ne bi kad je to nesto najvrijednije sto im mozemo dati....pa kad je tako onda i sve poteskoce koji se pojave nisu nesavladive..... a vjeruj da sam se ja raznih prica naslusala....bas kao sto ti kazes,od majki koje nisu dojile svoju djecu iz raznih razloga....neke sto nisu dovoljno znale,a neke cak iz estetskih razloga nisu zeljele....ma grozno..i steta za tu djecicu koja su uskracena za nesto divno..
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 3.4.2009 21:36:27
shejla
evo i mene za spisak
dojim (citavih) 5 dana :):):) Sve je ok, naucili smo za 2 dana, malo su mi pocele otvrdnjavati grudi 3 dan, ali sam ispumpala po jednom obje i evo sad sve ide normalno.... nadam se da ce i ubuduce biti sve u redu
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 22.4.2009 12:30:20
baklavicaa
evo da se i ja javim u društvo dojilja. Maloj je prekosutra 3 mjeseca ako Bog da i aktivno doji. U početku je bilo poprilično mučno (izdajanje, dohranjivanje, ragade....uh) ali tek nakon što prođe neko vrijeme čovjek shvati kako je sve vrijedilo truda, suza , mučenja. Zato ne odustajte.....ja sam mislila da nikada neću uspjeti normalno dojiti ali malo po malo....i evo sad sam prezadovoljna i sretna što nisam odustala kada je bilo najteže. Mala sada ima 6 kg (mašalah) i kad pogledam unazad opet bih kroz sve prošla jer zaista vrijedi!
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 22.4.2009 22:39:52
NANICA
Ja bih da vas obavijestim da se mi uz dojenje i prehranjujemo. Malo nam je posto smo sada veliki (2,5 mjeseca i 5450gr) ali sika nam je najbolja prijateljica
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 22.4.2009 22:43:54
magde
ja se pumpu radim to sta cu kad beba nece da uhvati i to radim vec 4 meseca i nekako mleko vec ode ali sta je tu je sad je ok poceli smo sa hranom ali malo malo je primila majcino mleko ali sam upropastila grude