Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 10.3.2009 22:41:28
ziki
Meni su Tarika cim se rodio stavili na grudi da ih omirise, dok sam bila na stolu okupali ga i uvili u pelene, kad su mene u sobu odveli, beba zamnom(malo smo prosetali do prijama da vidimo babu) pojela 2-3 kasike supe da se povratim i odmah na dojku. Dojio je citavu noc, sa 2-3 prekida od po pola sata da se ja malo ispravim ne znam da li cu se ovo i ja javljat na temu dojenje u trudnoci al sam sva nesto cudna
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 11.3.2009 19:20:39
ringeraja
Evo da se i ja prijavim. Prvog i drugog dana posle porodjaja Asija je bila umorna, pa je sisala po minutu, dve na svaka 4 sata. Spavalica mala... Sad je vec druga prica... Rucka cesce i voli da rucka hvala Bogu.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 13.3.2009 12:23:21
mišur
Amrino, mene "zaplavi" Sada sam bivša mama dojilja!!! Mogu samo reći da sam uživala u svakoj minuti koje je moj maleni proveo na sikama ( sem na početku kad sam imala ragade ) i da jedva čekam novu bebicu upravo zbog toga....
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 14.3.2009 16:54:56
LUNA4
sto napraviti kad djete jednostavno neće sisati.....dali ima netko sa takvim problemom
< Poruku je uredio LUNA4 -- 14.3.2009 16:55:34 >
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 14.3.2009 17:36:34
LUNA4
dali ima ovdije kakva tema o ljubomori djeteta na drugu bebu koja treba doći
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 14.3.2009 19:42:58
LUNA4
hvala ti puno na savijetu, obzirom da bas nemam iskustva na forumu ovaj mi savijet puno značiiii
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 25.3.2009 17:18:19
Aminad
IZVORNA PORUKA: LUNA4
sto napraviti kad djete jednostavno neće sisati.....dali ima netko sa takvim problemom
A šta kad dijete samo hoće da doji! Ja u zadnje vrijeme svom Burhanu služim kao pipa tokom noći. Povremeno jede ali više onako drži u ustima ako slučajno uspijem da se "izvučem" gotovo je, odmah plač! Voljela bih do 2god. da ga dojim.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 26.3.2009 16:33:34
jupajdi
To je Aminad samo faza kod djeteta. I mojoj Esmi nekada u toku noći sika baš posluži kao pipa, koju inače neće ni da približi ustima . Samo strpljenja i proći će ga. Vjerovatno ga nešto muči, dali zubići ili proživljava prethodni dan .... Tako i kod nas bude da prespava noć uz mene, a onda je popusti i spava u svom krevetiću i doji samo jednom u toku noći.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 26.3.2009 16:42:51
Okarica
IZVORNA PORUKA: jupajdi
Tako i kod nas bude da prespava noć uz mene, a onda je popusti i spava u svom krevetiću i doji samo jednom u toku noći.
Blago tebi kad možeš zaspati pored Esmice. Iris uvijek spava u toku noćnog dojenja. Nije mi problem uzeti je iz njenog krevetića, ali uvijek pazim da se ne probudi kad je vraćam. Voljela bih da mogu spavati dok je ona pored mene, ali ne mogu, užasno se toga bojim. Imam jako čvrst san, pa se bojim da je ne ozlijedim u snu! Ovih dana su je mučili zubići (gornji) pa se noću budila češće, tako da ju je dojenje smirivalo.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 26.3.2009 16:48:28
jupajdi
Ah, ja sam ti sada baš lahka na snu, možda jer znam da će ona tražiti da doji. Inače, kada sam Emina prestala dojiti još sam se nekoliko dana budila, a on spava. Kada sam to riješila sa sobom spavala sam i ja ko' top