Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 23.1.2009 11:16:30
adijeva mama
Mi, nažalost, ne dojimo više, pa se moramo odjaviti sa spiska!!! Dojili smo 10 mjeseci, a onda zbog upale uha bebi je dojenje bilo bolno, i tako je prestao.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 23.1.2009 15:25:57
nexie
evo da se i mi prijavimo...dojimo od prvog sata života hehehe nema ljepšeg osjećaja nego kad je beba na ćiki, a moj pilić još počne "režati" ako mu diram igračku,
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 12.2.2009 14:05:43
nita
i mi dva i po mjeseca dojimo i time se ponosimo. Hvala Bogu pa imamo dovoljno mlijeka. Kada se prebrode poteškoće u početku kasnije je sve lahko, čak opuštajuće.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 14.2.2009 22:39:54
Anais
drage moje, moja curica će za koji dan napuniti mjesec dana i mi također iskljucivo dojimo :)
ne znam da li sam ovdje na pravom mjestu ali vas moram pitati: zadnjih dana malena doji prvih 5-10 minuta mirno, a zatim kreće neka "nervoza" koja se olikuje u vučenju sike, trzanju dok doji (grebanje i trzanje rukicama), kao da joj nesto smeta nikako ne mogu da odgonetnem sta se desava ... jeste li imale slicna iskustva? ja je pustim da doji po 20tak minuta na jednoj dojci iako me bradavice jos uvjek bole, a i njeno nervozno "vucaranje" dojke je poprilicno bolno
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 18.2.2009 19:24:10
remzy
ovako prvo da kazem da i ja dojim.stalno dojim!!!!!!!!!!! troje djece lamija dojila11mj ,fatih 18 mj i ambera jos doji a ima 6 mj i zbog toga kazem stalno moje sike jedva cekaju odmor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Anais i kod mene ambera poslije malo jedenja cupa se za uho i to samo kad je na lijevoj siki cupa lijevo uho isla sam i dr i pregledali joj usi i nista, dr kaze tako to djeca rade ili se stipaju ili budu nervozna,....pogotov kad se najedu i na kraju kad iz dosade doje,jer neznaju nista nego za siku......a mozda ti ona izvuce dosta mlijeka ispocetka pa kasnije kad malo oslabi ona se unervozi, jer tako je meni prva kcerka Lamija,sad 6,5 god, radila,pa sam morala da vidim imam li dovoljno mlijeka.a i dr mi kaze da bebe treba dojiti 30min,prvih 10min kaze da su ugljikohidrati drugi 10 vitamini i zadnji 10masti!!!!!!!!!!!!!!!!! toliko od mene zasad ,cujemo se kasnije , nadam se da sam ti ista pomogla.........
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 7.3.2009 16:28:45
Vana
Mojoj Iris je 4 mj i 8 dana i dojim je od prvog dana.Nadohranu je dobila samo prva dva dana u porodilištu i nikada više.Hvala Bogu imam još mlijeka i dojit sve dok je tako. Također nikad nije htjela flašicu ni blizu, a ni dudu.Samo sika i ništa više
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 7.3.2009 20:44:09
boogy woogy
Znam da ovo nema veze sa temom ali neznam gdje da ovo pitam. Zna li iko zasto u porodilistu daju bebama dohranu kad se rode kad je dokazano da bebe nemaju potrebu za jelom prvih 48 sati dok majkama ne nadodje mlijeko? Zasto nema skoro nijedan slucaj da su bebe iskljucivo na siki od samog rodjenja?
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 7.3.2009 20:52:21
manuela RR
Mislim da dohranu daju ako majci nije poteklo mlijeko odnosno kolostrum,a koliko znam cim bebe donesu majci majke ih stavljaju na siku da izvlace mlijeko. Znam da meni nije odmah poteklo,pa su Emiru htjeli dati nadohranu no on nije bio gladan ,a kad smo stigli kuci bebac je vec navuko mlijeko.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 7.3.2009 20:54:35
aazra
Onda je moj sincic "fenomen"... Rodio se navece, iduce jutro i citav dan samo place i trazi sisu, nisam imala snage ni za sta, molila sam doktorice da mu daju nadohranu, lezala u krevetu nisam mogla od njega ni otici u wc da promijenim spavacicu... Brinula sam sto je on tako "gladan", ali mozda je vise trazio toplinu i sigurnost, a nije pomoglo ni da mu pricam, drzim uz se, nista. Cimerka me zezala sta cu ako tako ostane, a i ja sam "strahovala"... Ipak mi nije bilo drago kad su mu dali nadohranu i kad su ga odnijeli na presvlacenje i donijeli - ono bijelo oko usta, ali valjda su to uradili da se ja malo odmorim ne znam... On je nakon sat opet trazio siku
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 7.3.2009 21:03:29
mamyca
Hamza kad se rodio odmah je donesen meni i nismo se odvajali osim kad se trebao presvuci i okupati.Dojio je odmah,hB mlijeko je nadoslo cim je prvi put povukao,nikakve dohrane nije bilo.