Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 17.8.2015 11:16:23
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: LieToMe
IZVORNA PORUKA: ziel
Joj zene morate se slikati s pupama tako zajedno, to ce biti slika za cuvanje
moramo obavezno, rose i ja se zaboravile slikati, zapricale se i vamo tamo proleti vrijeme. ali rose i ja imamo zajednickog druga pa cemo se vidjati svakako
hehe onaj dan me zvao drug...pa mu rekoh za tebe da smo pile kafu...kazee aaaaa i ona broji sitno
ja kad kazem svijet je mali niko mi ne vjeruje a cim u pricu neko nekog zna. sto kaze mm mi smo one generacije koje su izlazile na kultna mjesta morali smo se bar u prolazu sresti
nego sta bi na pregledu? uganja li divketa juniora? vidim uredno te vratise otamo
nisam jos bila, sad cu tek...ja zvala da vidim kad prima da ne klapnem prerano pa mi rekose od 13,00....sad cu se ja lagano spremat pa da budem gore od 12
e pa draga moja sa srecom!!! javni nam se ako te zadrze da odmah curama prenesem na kafi ma ovaj pcelicin tlc je mila maca sta smo mi napravile
jos jednom sretno!!!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 17.8.2015 12:13:42
maksi
Dan zene,
Ulazim na forum i kontam bar se jedna porodila kad ni jedna
Mi smo dobro bili smo u subotu u prvoj setnji,juce kod nane i dede svi mi govore sto ne cekas 40 dana nisam ni sa jednim necu ni sa ovim,treba iskoristiti ljepo vrijeme
Rose sretno na pregledu
LTM vidim kod tebe standardno stalno u hodanju
Trudnice koje idu na kafu neka se fino provedu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 17.8.2015 12:39:21
ziel
IZVORNA PORUKA: maksi
Dan zene,
Mi smo dobro bili smo u subotu u prvoj set_nji,juce kod nane i dede svi mi govore sto ne cekas 40 dana nisam ni sa jednim necu ni sa ovim,treba iskoristiti ljepo vrijeme
Rose sretno na pregledu
A tako i treba, dok je lijepog vremena zasto bi sjedili u kuci, i bebi ce goditi malo da izadje Samo i mene opasno nervira to petljanje sa strane npr. u vezi tih prvih 40 dana, ako se mama i beba dobro osjecaju zasto cekati, a i neces ga voditi na vaser gdje ima 1000 dusa, nego 5-6 osoba iz uze porodice, ha ya... Pa onda i za farbanje u trudnoci pocnu pametovati, pa nece da popuste, ja ignorisem a ono i dalje navaljuje, pa svako zna svoje braco slatka, ne treba ici bas tako daleko da gusis ljude oko sebe. Ja opucala monolog a nigdje nikog
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 17.8.2015 13:34:53
lala88
Zdravo trudnjace, jos nema novosti? Ziel draga ne slusaj gluposti ja sam nakon 15 dana isla i svekrvi i mami, a bebu od 20 dana iznosimo vani u kolicima i sad imamo problem kad ga ne iznesemo bude nervozan. Juce ga nismo iznosili i sinoc ga postanu vozali u kolicima i tako je zaspao, a prije toga smo sve pokusali ali nismo mogli da ga uspavamo. Ako prije 40 dana mozes otici dr i cekati u cekaonici sa jos 20 osoba zasto nebi mogla i svojoj mami kod nje mozes leci kad ti bude tesko sjediti.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 17.8.2015 14:07:45
Leptirica87
Drage moje trudnice ima lu ko kakav prijedlog kako ublazit zgaravicu,mene je jutros probudila rano i drzi me evo cijelo vrijeme....gori u grlu....valjda je sad vrijeme za te tegobe jer sam 27sedmica ...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 17.8.2015 14:25:53
blue moon
Pozdrav trudnice, da se i ja javim bila sam prosle sedmice na kontroli, lijepo napredujemo, danas ulazimo u 28. sedmicu, curica sad vec opasno udara iznutra bas je zivahna...kad samo vidim kako se pupo pomjera sa njenim pokretima meni puno srce.
Leptirice87 mene zgaravica obicno navecer uhvati, pa casa mlijeka malo ublazi reakciju...a zna biti bas bolno
Ostale vidim da ste se uhvatile hodanja, treba iskoristiti fino vrijeme...nije vruce, a ni previse suncano, juce mi je ona kisa bas prijala tako da sam nocas spavala k'o beba.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 17.8.2015 14:55:56
Leptirica87
Hvala na savjetu pokusat cu s mlijekom valjda i meni ublazi...izvini sto pitam sad sam vidjela da si usla u 28 sedmicu jel to po zadnjoj menstruaciji ili po UZ,posto meni nekako kao da razlicito racunaju sedmice,a termin mu je 15nov po tom i po mom racunu ja sad usla danas u 27sedmicu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 17.8.2015 15:06:34
ziel
Ja racunam po menstruaciji...ja po svom a dr.po svom :-D dr.sto pise razlicito je zbog mjera bebe, mozda ti se ne uklapaju mjere kao i kod mene, po menstruaciji sam trenutno 27.ned.(u cet.punim 27) a po mjerama UZ-a jedna sedmica manje, tj.26.nedjelja... Evo ja malo se izvrnula digla none imam zakazan pregled u pola 7 vcrs za ove moje kondilome... Ja sam.rijesila 3vanjska sto.su bila nema ih vise ali se bojim da ih ima negdje gdje ne vidim pa za svaki sllucaj idem.provjeriti kod specijaliste. Jer sam citala da moze beba da se zarazi prilikom poroda ako porod bude prirodni..moram to rijesiti prije...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 17.8.2015 15:40:55
LieToMe RR
Dan zene,
Mi smo dobro bili smo u subotu u prvoj setnji,juce kod nane i dede svi mi govore sto ne cekas 40 dana nisam ni sa jednim necu ni sa ovim,treba iskoristiti ljepo vrijeme
Rose sretno na pregledu
hej draga ja bila na kafici sa pcelicom i ninuskom, zasjele, raspricale se, ninuska zakasni po dijete u vrtic koliko smo se raspricale e ja onda do pekare, pa u konzum, dovukla se kuci, raspremila ves, rucak zavrsila. idemo poslije rucka kod prijateljice na kafu a onda veceras sa drugom i njegovom djevojkom u zivot
ja cekam pcelicu i ninusku kad zvnoni mobitel moja kuma, zvala kuci niko se ne javlja kontala poradjam se dogovorim i s njom kafu ali reko ne znam Nakas je u smjeni pa ti vidi ma cirkus zeza me mm, kaze materi si dijete uvalila a ti se nadigla a moram kladionicu opet otvoriti, mm tipuje na subotu/nedjelju ja eto nesto mislim sutra bi moglo...
rose se vidim ne javlja. mora da je i ona u zivot otisla ili nema kad
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 17.8.2015 15:46:18
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: Leptirica87
Hvala na savjetu pokusat cu s mlijekom valjda i meni ublazi...izvini sto pitam sad sam vidjela da si usla u 28 sedmicu jel to po zadnjoj menstruaciji ili po UZ,posto meni nekako kao da razlicito racunaju sedmice,a termin mu je 15nov po tom i po mom racunu ja sad usla danas u 27sedmicu
sto se tice zgaravice nekad nema pomoci, ja sam pila i reglan i renie i vise ni ja ne znam sta nisam pila, i slatko hladno mlijeko, i krekere, bademe...niti mi je pomoglo za mucninu niti za kiselinu. e sto se tice termina poroda uvijek je preciznije kad ti doktor na samom startu odredi po uzv-u termin poroda jer sve bebe se isto razvijaju u prvih 2-3 mjeseca (nema genetike i drugih uticaja). po menstruaciji se tesko moze pogoditi jer nema svaka zena idealno trajanje menstruacije i ovulaciju na bas odredjeni dan i sat. zato i ispadne da svaka zena prenese po menstruaciji jer nije bas pouzdan metod mjerenja. ja se u prvoj a evo i u drugoj trudnoci vodim po uzv-u i u prvoj sam rodila dan pred termin (a po menstruaciji ispalo da sam prenjela 3 i po hefte- nemoguce) a u ovoj sam danas tacno 39 sedmica a ispada da sam opet prenjela 2 sedmice i opet nemoguce
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 17.8.2015 16:25:26
Leptirica87
Pa eto meni su termin odredili 15 nov to bi po menstruaciji bilo tacno na punih 40sedmica ako sam ja to dobro izracunala,al opet sto kazes ovulacija je opet nesto drugo...ma nek bude kad hoce samo da sve dobro prodje ako bog da....
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 17.8.2015 16:39:03
maksi
Stvarno ste se raspustile i hodate salim se jos malo i imacete druge slatke obaveze bas mi je drago sto ste se fino ispricale. Vala kada se sve porodite i bebice malo narastu ima da organizujemo druzenje mame i bebe. Ma ti ces mozda ovih dana,ma ima beba da izleti za cas,ja nesto mislim da je kod tebe decko ne znam zasto. A rose se mozda i poradja ili opet skita
Dan zene,
Rose sretno na pregledu
hej draga ja bila na kafici sa pcelicom i ninuskom, zasjele, raspricale se, ninuska zakasni po dijete u vrtic koliko smo se raspricale e ja onda do pekare, pa u konzum, dovukla se kuci, raspremila ves, rucak zavrsila. idemo poslije rucka kod prijateljice na kafu a onda veceras sa drugom i njegovom djevojkom u zivot
ja cekam pcelicu i ninusku kad zvnoni mobitel moja kuma, zvala kuci niko se ne javlja kontala poradjam se dogovorim i s njom kafu ali reko ne znam Nakas je u smjeni pa ti vidi ma cirkus zeza me mm, kaze materi si dijete uvalila a ti se nadigla a moram kladionicu opet otvoriti, mm tipuje na subotu/nedjelju ja eto nesto mislim sutra bi moglo...
Neposredna veza do poruke: 1411
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 17.8.2015 17:40:19
hexe
IZVORNA PORUKA: Leptirica87
Drage moje trudnice ima lu ko kakav prijedlog kako ublazit zgaravicu,mene je jutros probudila rano i drzi me evo cijelo vrijeme....gori u grlu....valjda je sad vrijeme za te tegobe jer sam 27sedmica ...
Rennie tablete za sisanje meni su spas! Dozvoljeno u trudnoci.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 17.8.2015 17:47:38
*pcelica*
Stvarno ste se raspustile i hodate salim se jos malo i imacete druge slatke obaveze bas mi je drago sto ste se fino ispricale. Vala kada se sve porodite i bebice malo narastu ima da organizujemo druzenje mame i bebe. Ma ti ces mozda ovih dana,ma ima beba da izleti za cas,ja nesto mislim da je kod tebe decko ne znam zasto. A rose se mozda i poradja ili opet skita
Dan zene,
Rose sretno na pregledu
Ne znam smijem li se hvaliti kako nam je lijepo bilo. Svaka druga nam je bila: Izvini sto te prekidam Jedne drugoj u rijec upadale koliko smo tema imale. Sva srecaninuska na vrijeme vidje koliko je sati. Mogla joj je curica ostati u vrticu Ja sam onda otisla kod babe u bolnicu. Pa gore s njegovom rodicom i njenim muzem zasjela. Ostali smo mu u posjeti sat i po Mi se razmahalali ko na kakvom sijelu. Skoro u pet sam usla u kucu. Mrtva gladna
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 17.8.2015 18:27:46
rose
pozz zene, smorio me danssnji dan..elem na UZ uslovi u kojima je beba mnogo dobri...nece ona jos sutra opet na kontrolu da me pregleda ginekoloski..pa mozda sta saznamo..odo veceras malo vani da setam ne bi li se sta krenulo otvarati
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 17.8.2015 19:56:55
ziel
Ja dosla kuci, bila na pregledu kondiloma, i objasnio mi dr.da samo.na 2 nacina u trudnoci se uklanjaju i ako hocu odmah krioterapijom 100KM kosta i ja odmah i uradim da ne dolazim opet i da ne mislim vise o tome. Bas mi je drago sto.sam i to rijesila... nije bilo puno ali mi moja dr.rekla da moram.sto.prije ukloniti i eto tako.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 17.8.2015 23:14:27
ninuska
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Dan zene,
Mi smo dobro bili smo u subotu u prvoj set_nji,juce kod nane i dede svi mi govore sto ne cekas 40 dana nisam ni sa jednim necu ni sa ovim,treba iskoristiti ljepo vrijeme
Rose sretno na pregledu
Ne znam smijem li se hvaliti kako nam je lijepo bilo. Svaka druga nam je bila: Izvini sto te prekidam Jedne drugoj u rijec upadale koliko smo tema imale. Sva srecaninuska na vrijeme vidje koliko je sati. Mogla joj je curica ostati u vrticu Ja sam onda otisla kod babe u bolnicu. Pa gore s njegovom rodicom i njenim muzem zasjela. Ostali smo mu u posjeti sat i po Mi se razmahalali ko na kakvom sijelu. Skoro u pet sam usla u kucu. Mrtva gladna
Ma super nam je bilo . Vrijeme mi za tren proletilo..eto, kad sam po malu zakasnila u vrtic . Nisu tete nista rekle..a da znaju razlog . Ja dodjoh kuci u 9. Otisla po malu, pa do binga da kupimo puhalicu i nazad do mame gdje smo muza sacekali i onda svi zajedno otisli na rucak. Kasnije svratili do vikendice da vidimo sta je tata uradio. Na slomila se. Otekla mi stopala. Vidim kod rose sve isto. Nece cura jos van . A imas ti jos nacina da pokrenes otvaranje osim set_nje maksi dobra ideja za kafu sa bebicama . ABd..
< Poruku je uredio ninuska -- 17.8.2015 23:20:56 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 18.8.2015 7:42:55
LieToMe RR
jutrrroooooo
ja kad se juce ne porodih ne znam kad cu poslije rucka na kafu kod drugarice (sreca u komsiluk) pa kuci da se presvucemo i sredimo za izlaska, pa onda vani, pa uletimo u guzvu zbog doceka kosarkasa...elem dovukosmo se na sabirno mjesto i zaglavismo ocekivano. ja ne znam kako nisam zaspala u pola 11, obicno jedva dobacim do pola 11 , jos juce samimala aktivan dan
ne slikasmo se mi juce, senilne trudnice, niko se ne sjeti a i valjdanam tako lijepo bilo, ispricale se, sto kaze pcelica ne znas ko sta prica...u svemu tome ne ovjekovjecismo nase prvo druzenje ali definitivno ce biti jos kafa i jos druzenja pa ce biti i slikanja ja pustila masinu, ispijam kaficu, vidim sve spavate... cekam i kumu da odgovori da vidim pijemo li kafu danas mm otisao na posao, na odlasku provocira, kaze eto ti hodaj, danas ti je 18ti reko nema veze, Nakas je i do sutra ujutru mogu ja i veceras
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 18.8.2015 7:57:45
Airyfairy
ltm. evo i mene da ti se pridruzim kao ranoranioc hhe
Opet masina hehe cekamo tu tvoju presudnu, kad upalis da odes casom rijesiti nesto u bolnici,oni nek prostru ves, pa taman eto te sa nvim clanom da ti to popeglas ;D aa zenoo divim ti se stvarno,ali bas bas, trudim se da si mi vazda na umu :)
rose, vas dvije jos gurate 2 u 1, otvori i ti kakvu kladionicu, mozda ti se isplati.
ja juce radila kucu, pa tako ribala, prala, cistila, konstannog rada mozda tri sata. Poslije kad sjedoh, svako malo stomak mi se zgrci, te a i legoh. svako alo neke kontrakcije, stomak u grcu ko za porod. Malo se bebi mrdne pa opet grc... te mene uhvati strah opet, rekoh sigurno ce me veceras ovo... huh.. koji strah prezivjeh, sva sam se tresl, malo manje nego porodjajna groznica, jedva se smirih. ma, ja vam vise dosadna sa ovim strahom, ali ja ne znam vise sta da radim... evo i sad sam stalno u nekom grcu, to me haman i probudilo.. radujem se ja bebani, zamisljam, mastam hhehe ali sam porod, ono puhanje, taj pritisak, odmah mi nije dobro. ne znam sta cu sa sobom
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 18.8.2015 8:01:13
Airyfairy
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
jutros dodje jedna ekspresna..utrca u ambulantu...za manje od pola sata beba se rodila
a sto sebe vidim tako
i ja te vidim tako...mene naka trema uhvati kad je ugledah kako puse
ma ja cu kako mi ono carobno jutro rece radit nesto po kuci otic porodit se i opet nastaviti radit
Moram vam ispricati za situaciju tako na Jezeru. Cekam ja ispred na pregled, puna cekaonica zena i ulazi romkinja ali ona kako bih rekla, sto u kombijima zive po autobuskoj stanici i tako (kod na se ti romi zovu cergasi), na njoj se vidi da je mlada, cca dvadesetak godina i ulazi muskarac za njom nosi dijete, stade ona kaze ja se poradjam. Mi svi u cudu, kaze ja moram prva sad ce beba vani. Hajde sta ces, moras pustiti zenu i ona tako stoji i ja gledam, na ruci joj pise Sakib u srcu sa probodenom strijelom. Slova pocetnicka ona iz prvog osnovne, jedno vece, drugo manje. I udje ona i ja zajedno jer su me prozvali i ja sam otisla na uzv a ona na pregled. Elem ona je vec bila otvorena 8 prstiju i sad oni njoj uzimaju podatke. Ovo joj je sesto dijete, Sakib je otac ali nije muz. Kaze nece Sakiib da me zeni i gotovo, razvezala ona pricu, ne prekida. Kaze njoj doktor, bogme ces mi se poroditi ovdje, zovite Sakiba, elem udje SAkib i uvedee svih petero malih, to je sou nastao. Ona se krenu u ambulanti pradjat svi kucile odose u salu Ja do sam zavrsila sa pregledom ona se poroila, pola sata najvise Meni stade ona ko Sakiba i sve mslim blago njoj a vidis ima jos takvih situacija
a LTM ce zivota mi, otici do pola prozore oprala i masina vesa ceka, porodit se i reci cekajte malo dok ja vo zavrsim eto men nazad
hahahaha, bas se ismijah ! sakib u srcu je glavni haha