LieToMe RR
|
Jutrrrrooooooo ja poranila jutros, prije 6 se nadigla, ispeglala ves, obrisala i prasinu u dnevnom boravku i trpezariji, slozila neke sitnice sto su od sinoc ostale razbacane... cvijece zalila... ma naradih se u neznanju samo tako MM otisao na posao a ja pristavila kaficu i reko da ocejfim dok malena spava. Kasnije cu da uletim u rutinu, srpemanje sobe, kreveta, oko nje, dorucak, ...hocu i ja da se okupam i kosu da operem, da se malo posvetim sebi... sutra sam u akciji prijepodne. A mouzda mi i drugarica dodje na kafu. Jednostavno toliko volim jutra da je to nemoguce opisati. Vidim jos uvijek tema oko izlazaka prije 40 dana. ziel niko tebe ne ubjedjuje tj niko ti ne govori nesto na osnovu prica rekla-kazala, vec na osnovu iskustava jer i rose i ninuska, a i ja imamo vec jedno dijete pa znamo kako to hoda. Jedno je teorija a drugo praksa. Meni iskreno nije padalo na pamet da nju izvlacim iz kuce ne sto je meni bilo mrsko, ja sam 5ti dan izasla sa muzem da obavim neke sitnice, vec je i zima zima, smog, magla, hladnoca. Nije bas preporucljivo bebu onako zasticenu u majcinoj utrobi izvuci na minus nevakcinisanu i nejaku. Sem toga stress je to bebi koliko ti god mislila da si ti super, moras misliti na dijete. Moja dobra prijateljica htjela kod roditelja taj prvi mjesec, vozdnja nekih 2-3 sata, toplo joj preporucila da ne ide, gnjavaza je to, ne moze beba dugo u autosjedalici, remetis rutinu, klima, auto... ma sve skupa kad se sabere. Kasnije mi iskreno rekla da joj zao sto me nije poslusala. Taj 7.1. kad sam ja izasla iz kuce, bio ponedjeljak, otisli i kupili poklone mami i svekrvi za pravoslavni Bozic, otisla do firme papirologiju sredila sa muzem, pa do opstine, svratili do Divanovica (naruzio me sto nisam u krevetu )... nekih 3 i po sata me nije bilo i vjeruj mi umorila sam se, iscrpilo me pravo. Izlazila sam i u tih 40 dana, otisla na frizuru, otisla nokte sredila... ali sve doslovno izmedju podoja. A moja beba je sikila 6 puta u toku dana i doslovno toliko i kakila. Nije mi uopste bilo do remecenja rutine. Na vakcinu otisli nakon mjesec dana, i to me slomilo pravo. Tek smo negdje nakom mjesec i po-dva mogle i ona i ja da se lijepo opustimo i da uhvatimo tempo. Ja sam rekla ja ti od srca zelim porod kao moj, skolsi, brz, 2 i po sata od pucanja vodenjaka do njenog rodjenja, ja dva koncica... ma za pozeliti prvi porod... tih 40 dana nije bezveze, jer vidjeces kad se porodis, stomak ti ostane ogroman prvih dana, izadjes iz bolnice kao da si u 5tom mjesecu. Treba maternici i svim organima da se vrate na svoje mjesto... nije to bas ono mene nista ne boli odoh ja skitati. Sto je rekla rose odmoris tih 40 dana - eventualno 2 mjeseca ali kasnije si mirna. Radi sebe i svog zdravlja.
< Poruku je uredio LieToMe -- 3.8.2015 7:38:15 >