Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 10.7.2015 20:17:48
rose
j napisah da mi je dijete bilo u setnji s rajom iz vrtica i uciteljicama ali to je bio pravi izlet...na carsiji hranili golubove, popeli se na zutu tabiju do topa, odmorili se i spustili u pekaru poricanin da vide kako se prave somuni a onda u jednu zanatsku radnju ...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 10.7.2015 20:23:32
rose
IZVORNA PORUKA: ninuska
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
IZVORNA PORUKA: maksi
Dan zene,
Ja peglah cjelo vrijeme,bas se umorih,ukljucila sam masinu za ves samu da opere da je malo dezinfikujem prije bebi stvarcica,sutra sam planirala poceti sa pranjem.
Ne znam vas zene kojima se blizi termin da li ste kao ja ali mene je juce poslije ctga uhvatio neki strah valjda sam skontala da se bas primaklo,pa sam sinoc otplakala i turu ne znam sta mi bi. Strah me svega toga prvo poroda ne znam zasto cak sam sama sebi smjesna ipak sam vec dva puta kroz to prosla,pa onda strah da sve bude u redu sa bebom da se zodi ziva i zdrava,pa zivot sa troje djece. Ma skroz sam u nekoj konfuziji ni sama ne znam sta mi je ali sam nikakva samo mislim i mislim i razmisljam. Udavih vas svojim glupostima
I mene je sad strah poroda da to nije normalno. Najradije bih da to neko drugi umijesto mene obavi Oba puta sam bila opustena. Toliko pozitivna i spremna na sam cin radjanja. Stalno sam govorila sto udje mora i izaci, a sad kad pomislim na novembar pocnem plakati. Prosle sedmice drugarica mi se porodila. Ja kad sam cula toliko sam se isplakala, a njoj porod supe prosao Zato cu sad otici na one vjezbe samo da se malo psihicki rasteretim
Ima nas jos. Iako je prvi porod super prosao sad me strah da ovaj put nece ici tako. Kontam sta ako zaglavim sa trudovima skoro cijeli dan. I idmah me panika hvata . A, i mislim o tome kako cemo s bebom..kako ce nam zivoti izgledati...
ja sam opet sigurna da ce biti bolji i brzi od prvog
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 10.7.2015 20:24:53
maksi
Maloprije sam gledala slikice vrtica Na fb
IZVORNA PORUKA: rose
j napisah da mi je dijete bilo u setnji s rajom iz vrtica i uciteljicama ali to je bio pravi izlet...na carsiji hranili golubove, popeli se na zutu tabiju do topa, odmorili se i spustili u pekaru poricanin da vide kako se prave somuni a onda u jednu zanatsku radnju ...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 10.7.2015 20:27:56
rose
IZVORNA PORUKA: ziel
E tacno Lala ...ne javlja se vec nekoliko dana... Nadam se da je sve ok. Ja maloprije pricam s mm i govorim mu da ce morati pomagati kad dodje beba da necu moci sama a njegov odgovor: POMAGACU KOLIKO MOGU ALI NEMOJ DA GA JA PEREM NE MOGU JA TO GADI MI SE haha,hajd dobro to je super ako samo to odbija,nek pomaze u ostalim stvarima hranjenje, zabavljanje, uspavljivanje uhhh ja bi bila presretna
ma da gadljivi su..al kad moraju, naviknu se...ko moj
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 10.7.2015 20:30:49
rose
naseg vrtica? jel to imas nekog tamo?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 10.7.2015 20:35:40
maksi
Imam vrtic u prijateljima,jer sam razmisljala mladjeg prebaciti od septembra tamo,jos cemo vidjeti. Tako da sam vidjela slike
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 10.7.2015 20:35:49
LieToMe RR
oooo zene sta ima kako ste? mi maloprije dosli kuci malena ostala kod mojih, naravno odmah smo zvali da vidimo sta radi (kaze mm zovi ti tvoja mati gdje ce on punicu ispitivati koliko je spavala, sta je jela, gdje su bile ) ja da sam moja mati ja bih sama sebi spustila slusalicu elem, ja od mojih sa kumom na kafu, pa usput da obidjem tetu koja ju je cuvala, i tu popijem kafu, pa do muza na posao pa u scc kupili smo mu novo sredstvo za rad sam je birao usisivac, uzeo neki fensi samsungov, vuce malu djecu iz cilima 370 usisnih snaga jos ima komande wifi na drsci, ne mora ni da se saginje, i 5 godina garancije, plus dobio i cetku za neke posebne dlake ma nama su tamooplakali od sege, doslovno se kocili koliko sam ja mm zezala, reko biraj sebi...onda me poceo muntati za tv...ma haos kupismo i citava dva bodija u bimacu...ja ne znam jesam li ja postala muhanata ali meni stvarno h&m i lindex vrh... i pcelica maja...gdje god smo usli nema nijedan bodi na preklop. ja se dobro sjecam kako je meni bilo suer sto su oni manji brojevi na preklop...jos me poce prodavacica ubjedjivati eto nema to bas puno veze. reko vjerujte ima. sutra cemo abd od carsije krenuti prvo po onaj omeksivac u ciko pa do bbi-ja... daleko mi je bolji izbor radnji u bbiju nego u sccu.
kasnije bi se mogao film pogledati a ima i sladoleda i ne mogu ja vama sad docarati sa kojim entuzijazmom ovaj mm usisava samo mi je rekao "sto si bona stisla za onaj tv na akciji, mogla si se i ti ponoviti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 10.7.2015 20:36:15
rose
Imam vrtic u prijateljima,jer sam razmisljala mladjeg prebaciti od septembra tamo,jos cemo vidjeti. Tako da sam vidjela slike
super ja sam zadovoljna
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 10.7.2015 20:40:16
rose
IZVORNA PORUKA: LieToMe
oooo zene sta ima kako ste? mi maloprije dosli kuci malena ostala kod mojih, naravno odmah smo zvali da vidimo sta radi (kaze mm zovi ti tvoja mati gdje ce on punicu ispitivati koliko je spavala, sta je jela, gdje su bile ) ja da sam moja mati ja bih sama sebi spustila slusalicu elem, ja od mojih sa kumom na kafu, pa usput da obidjem tetu koja ju je cuvala, i tu popijem kafu, pa do muza na posao pa u scc kupili smo mu novo sredstvo za rad sam je birao usisivac, uzeo neki fensi samsungov, vuce malu djecu iz cilima 370 usisnih snaga jos ima komande wifi na drsci, ne mora ni da se saginje, i 5 godina garancije, plus dobio i cetku za neke posebne dlake ma nama su tamooplakali od sege, doslovno se kocili koliko sam ja mm zezala, reko biraj sebi...onda me poceo muntati za tv...ma haos kupismo i citava dva bodija u bimacu...ja ne znam jesam li ja postala muhanata ali meni stvarno h&m i lindex vrh... i pcelica maja...gdje god smo usli nema nijedan bodi na preklop. ja se dobro sjecam kako je meni bilo suer sto su oni manji brojevi na preklop...jos me poce prodavacica ubjedjivati eto nema to bas puno veze. reko vjerujte ima. sutra cemo abd od carsije krenuti prvo po onaj omeksivac u ciko pa do bbi-ja... daleko mi je bolji izbor radnji u bbiju nego u sccu.
kasnije bi se mogao film pogledati a ima i sladoleda i ne mogu ja vama sad docarati sa kojim entuzijazmom ovaj mm usisava samo mi je rekao "sto si bona stisla za onaj tv na akciji, mogla si se i ti ponoviti"
meni vecina onih bodija na preklop u FIS-ovi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 10.7.2015 20:51:34
LieToMe RR
kod mene pcelica maja i h&m eee da kome treba oftamolog u drzavnoj dr.Paco je u penziji mama zvala danas i narucila me 29.7. sto je meni pravo kasno ne smijem se zavuci toliko pa cu vidjeti da nazovem i vidim postoji li sansa da me prime ranije zbog mogucnosti prijevremenog poroda... elem, mislila sam i banuti u pon ali ne znam jel primaju svim danima ili samo odredjenim. ne moze kod mene nista normalno jos mi kuma rece sto ti se stomak spustio ne zajebaji se, koliko imas do 9tog... a meni samo na pameti kako nista nisam kupila, nije sve ni oprano, i torba jos nije spakovana...tacno sam se opustila u najmanju ruku da imam jos 3 mjeseca do 9tog
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 10.7.2015 20:57:58
rose
kod mene pcelica maja i h&m eee da kome treba oftamolog u drzavnoj dr.Paco je u penziji mama zvala danas i narucila me 29.7. sto je meni pravo kasno ne smijem se zavuci toliko pa cu vidjeti da nazovem i vidim postoji li sansa da me prime ranije zbog mogucnosti prijevremenog poroda... elem, mislila sam i banuti u pon ali ne znam jel primaju svim danima ili samo odredjenim. ne moze kod mene nista normalno jos mi kuma rece sto ti se stomak spustio ne zajebaji se, koliko imas do 9tog... a meni samo na pameti kako nista nisam kupila, nije sve ni oprano, i torba jos nije spakovana...tacno sam se opustila u najmanju ruku da imam jos 3 mjeseca do 9tog
i kod mene nesto slicno...nije sve opeglano, torba nije spakovana..ima jedan malecki dio da se opere...i apoteka nije kupljena
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 10.7.2015 21:24:00
LieToMe RR
ustavri meni ne treba torba...trebat ce mi dobra kesa za GAK
zene kese kese jest meni to smijesno kad sam cula da se u kesama donosi
ja sam oprala drugu turu, sutra cu da ispeglam, trebamo skontati odjelce za iznijet iz bolnice, apoteka djelimicno... za sebe imam sve u nedjelju cu i sebe spakovati... ma totalno sam nespremna ne bih ja to ni skontala da mi mm nije rekao da smo za L sve imali slozeno, spremljeno pod konac ni krevet nismo jos oprali ma kazem ti totalno nespremna
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 10.7.2015 21:36:30
maksi
Rose i LTM vi ste iza mene a ja jos nista nisam oprala a kamo li spremila torbu jos ni jedan paket ulozaka nisam kupila a o apoteci da i ne govorim tako da sam ja jedina ovdje kriticna koda sam u petom a ne u devetom mjesecu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 10.7.2015 21:53:45
ninuska
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 10.7.2015 21:59:28
ninuska
Rose i LTM vi ste iza mene a ja jos nista nisam oprala a kamo li spremila torbu jos ni jedan paket ulozaka nisam kupila a o apoteci da i ne govorim tako da sam ja jedina ovdje kriticna koda sam u petom a ne u devetom mjesecu
Tako je sa trecim djetetom . Mi jos nismo ni o imenu razmisljali..a s malom sam vec prvi mjesec
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 10.7.2015 22:16:49
ninuska
ltm ti se bas hahodala. Meni fali setnje. Kako je muz na godisnjem autom idem po malu i nema setnje. a, i meni su h&m i lindex najbolji. I njihovi modeli mi.odgovaraju. mala nosi bas sve u broju.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 10.7.2015 22:29:42
rose
ustavri meni ne treba torba...trebat ce mi dobra kesa za GAK
zene kese kese jest meni to smijesno kad sam cula da se u kesama donosi
ja sam oprala drugu turu, sutra cu da ispeglam, trebamo skontati odjelce za iznijet iz bolnice, apoteka djelimicno... za sebe imam sve u nedjelju cu i sebe spakovati... ma totalno sam nespremna ne bih ja to ni skontala da mi mm nije rekao da smo za L sve imali slozeno, spremljeno pod konac ni krevet nismo jos oprali ma kazem ti totalno nespremna
valjda da ne donosis mrsu kuci
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 10.7.2015 22:30:28
rose
ma tebi trece...ti si bas opustena
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 10.7.2015 22:30:59
rose
super ja sam zadovoljna
A, koji vrtic je u pitanju :)
vrtic smiley na mejtasu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 11.7.2015 7:24:10
*pcelica*
Dobro jutro Sta je ovo ja prva danas. Pa da onda nam pristavim Subota pa se zene uspavale. Ja ispratila mm na posao. Sve prozore otvorila da mi udje svjezeg zraka. E a stvarno nema nam lale. Da nije rodila? Valjda nam se uskoro javi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 11.7.2015 8:01:07
ninuska
super ja sam zadovoljna
A, koji vrtic je u pitanju :)
vrtic smiley na mejtasu
Otisla sam na jedan drugi. . A, u glavi mi je bilo da zivis u skroz drugom dijelu grada