Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 9.7.2015 8:13:50
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
haha ma zeno draga ja nemam ni pelene,a kamoli da pakujem kofer sa uloscima,al hajd organizovat cu se ovaj vikend,iduci je svakako Bajram,pa necu nista stici sto kazes dok obletim sve tepsije
Ovako isto i ja. Neki dan u dmu i gledam onevir uloske i kontam da li da pocnem kupovati da se obezbjedim. I skontam krenut cu od bebinih stvari ima jos fore do poroda A ni za bebu jos nista nisam kupila. Neki dan krenula i kupim curicama njima je prece Beba moze cekati jos koji mjesec
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 9.7.2015 8:15:49
ziel
IZVORNA PORUKA: LieToMe
IZVORNA PORUKA: ninuska
Jutro... lose sam spavala. kasno legla i cijelu noc se budila. Zapravo, mala se budila, vrtila..bas cijelu noc. ltm kako nije zahladilo? Kod mene jeste . Bas se osjeti. Nista danas od kupanja u bazenu. pcelice idi, bona, sama. Prije ces zavrsiti. Mada i ja uvijek gledam gdje bih malu mogla odvesti. Ali kontam racuni i penzija im nisu zanimljivi. A, za tursku mi je bas zao. Bice prilike aBd.
Jutro vama dvjema dok ja napisem kilometarski post vas jos uleti u konverzaciju mi 3 godine putujemo negdje van Hrvatske ono ljeto kad sam ostala trudna prvi put mislili u Grcku...ja nisam mogla zbog mucnina, infuzija i tih djidja, dobro I odosmo ikako zbog onog mog grlica i otvaranja i mirovanja. kasnije gledali opet Grcku, Tursku ali L imala 7 mjeseci nije mi se dalo stresirati dijete i sebe sa avionom... prosle godine odosmo na vrat na nos opet na isto mjesto muz do zadnjeg dana nije znao hoce li moci ici zbog nekog projekta kojeg je vodio, tako da opet dobro da odosmo. E ove em kriza sa grlicem again em trudna, em L ne mozes je uhvatiti
Ja nama vidim Hrvatsku i sljedece godine i tako dok djeca ne napune 3-4 godine
Ponekad je dobro kad dijete spava duze da i mame mogu odraditi posla po kuci ili odmoriti A sto se tice mora, ja nemam jos djece, ali kad budem imala aBd uskoro necu ici na more te prve 3 god. zbog sigurnosti, djeca osjetljiva pa zacas dobiju temperaturu a da se patim daleko od kuce s bebom, ne pada mi na pamet, ha ya.. Bolje sacekati malo da ojacaju pa da ih mozemo uciti da plivaju
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 9.7.2015 8:20:16
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: ziel
Jutro... lose sam spavala. kasno legla i cijelu noc se budila. Zapravo, mala se budila, vrtila..bas cijelu noc. ltm kako nije zahladilo? Kod mene jeste . Bas se osjeti. Nista danas od kupanja u bazenu. pcelice idi, bona, sama. Prije ces zavrsiti. Mada i ja uvijek gledam gdje bih malu mogla odvesti. Ali kontam racuni i penzija im nisu zanimljivi. A, za tursku mi je bas zao. Bice prilike aBd.
Jutro vama dvjema dok ja napisem kilometarski post vas jos uleti u konverzaciju mi 3 godine putujemo negdje van Hrvatske ono ljeto kad sam ostala trudna prvi put mislili u Grcku...ja nisam mogla zbog mucnina, infuzija i tih djidja, dobro I odosmo ikako zbog onog mog grlica i otvaranja i mirovanja. kasnije gledali opet Grcku, Tursku ali L imala 7 mjeseci nije mi se dalo stresirati dijete i sebe sa avionom... prosle godine odosmo na vrat na nos opet na isto mjesto muz do zadnjeg dana nije znao hoce li moci ici zbog nekog projekta kojeg je vodio, tako da opet dobro da odosmo. E ove em kriza sa grlicem again em trudna, em L ne mozes je uhvatiti
Ponekad je dobro kad dijete spava duze da i mame mogu odraditi posla po kuci ili odmoriti A sto se tice mora, ja nemam jos djece, ali kad budem imala aBd uskoro necu ici na more te prve 3 god. zbog sigurnosti, djeca osjetljiva pa zacas dobiju temperaturu a da se patim daleko od kuce s bebom, ne pada mi na pamet, ha ya.. Bolje sacekati malo da ojacaju pa da ih mozemo uciti da plivaju
Ja znam da sljedece godine necu maknuti. Za narednu ne znam. S Ajlom nikad nismo imali problema. Jedino prosle godine dobila nekakvu alergijsku reakciju pa smo se vratili dva dana ranije. Ali jedne godine s Atijom sam se napatila. Pokajala sam se sto sam i isla. To je bio klasicni slom a ne odmor. Nicale joj trojke i to dvije. Nervozna, cijelo vrijeme preplakala. Spavala mi na rukama. Cim je spustimu krevet to je plac. Znas kakva sam se vratila ko zombi. Jos nije htjela mm ni pogledati a ne da je on uzme. Tad sam rekla s malom bebom nikad vise
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 9.7.2015 8:22:59
Carobno jutro
utro zene po drgi put, Prvi put otisao post u puh
Na dmor nisam u Hrvatsku otisla tacno 4 godine, kako se udadodh MM i ja se ne mozemo bas uskladiti za odmore u toku ovih ljetnih mjeseci i onda imamo ili juni u opciji sto nam je rano li spetembar sto nam je kasno za hR. Tako smo uvijk na ljetovnaje isli u Tursku, pogotovo sto je u to vrijeme najjeftinije tamo ai vrucine su moguce za podnijeti. Juli i augus u Tr nipod razno. Znci gluho i daleko bilo . Zadnje tri godine smo imalivise avanturisticki. Prije tri godin obidjosmo SLoveniu, Austriju i Njemacku uzduz i poprijeko izaljubismo se u Salzburg. Pa onda Spanija i jug Fraancuse. prosle gdine ocejfili Istanbul osam dana, Svaki put u Stambol odemo na cetiri dana i malonam budei sad smoocejftili bas fino. Inace ja ove odmore planiram haman godnu unaprijed pa rezervisem ove jeftinije smjestajee i bas nas povoljnododje. Prosle godine sam racunala da bi me skuplja HR dosla nego tih osam dana u Stambolu, doduse nisu to luksuzni hoteli, to je ono vise za prespavat E kako ce od sada biti, vidjet cemo. Alii ja vec planiram putovanje za sljedecu godnu aBd smao u troje pa vidjet cemo, samo da budemo ziv i zdravi.
Mala curice, bas mi je zao stto se napati tako Bitno je da ste sad dobro. Brzo cete vi kucici svojoj ad
zile, curka li sta Tako mene prepadose prije par dana. Ja se pozalila da mi pojacan iscjedak i onako vise vodenast, kaze pl voda. Mal ne umrijeh. A bio iscjedak
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 9.7.2015 8:24:57
ziel
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Ja znam da sljedece godine necu maknuti. Za narednu ne znam. S Ajlom nikad nismo imali problema. Jedino prosle godine dobila nekakvu alergijsku reakciju pa smo se vratili dva dana ranije. Ali jedne godine s Atijom sam se napatila. Pokajala sam se sto sam i isla. To je bio klasicni slom a ne odmor. Nicale joj trojke i to dvije. Nervozna, cijelo vrijeme preplakala. Spavala mi na rukama. Cim je spustimu krevet to je plac. Znas kakva sam se vratila ko zombi. Jos nije htjela mm ni pogledati a ne da je on uzme. Tad sam rekla s malom bebom nikad vise
Eh razumijem te potpuno, isla sam ja sa sestrom na more, a ona isto tako vodila svoju curicu koja je imala 11 mjeseci, ma slom, dijete nervozno citavo vrijeme, niko se od nas nije odmorio , ni okupao u moru kako treba... tad sam shvatila da ja svoju djecu necu patiti dok su jos tako mala, i djeca se pate a i odrasli uz njih...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 9.7.2015 8:28:22
M.A.M.
Mi planiramo akoBogda iduce godine s bebarom na more,ove godine ne odosmo rad moje trudnoce,prosle godine renovirali stan,boze zdravlja iduce godine idemo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 9.7.2015 8:31:46
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Eh razumijem te potpuno, isla sam ja sa sestrom na more, a ona isto tako vodila svoju curicu koja je imala 11 mjeseci, ma slom, dijete nervozno citavo vrijeme, niko se od nas nije odmorio , ni okupao u moru kako treba... tad sam shvatila da ja svoju djecu necu patiti dok su jos tako mala, i djeca se pate a i odrasli uz njih...
Moja prijateljica je vodila malca od 14 mjeseci. Ni osjetili ga nisu. Brckao se u plicaku i spavao po cijeli dan. Kad sam to cula doslo mi da placem. Ja pet noci nisam oka sklopila. Platila da se patim. Na povratku mm govori da svratimo na Bunu pa u Mostar da idemo negdje na rucak. Rekohsamo me vozi kuci dok jos spava. Kad sam vidjela onaj znak kanton sarajevo tacno mi kamen sa srca spao
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 9.7.2015 8:34:49
M.A.M.
ma i moja jaranica isla s bebom od 10 mj,nisu ga osjetili,doduse njemu samo daj da sta zvace i on je miran,nisam jos vidjela da je beba onako slatkohranjiva,samo zvace
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 9.7.2015 8:36:06
ziel
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
utro zene po drgi put, Prvi put otisao post u puh
Na dmor nisam u Hrvatsku otisla tacno 4 godine, kako se udadodh MM i ja se ne mozemo bas uskladiti za odmore u toku ovih ljetnih mjeseci i onda imamo ili juni u opciji sto nam je rano li spetembar sto nam je kasno za hR. Tako smo uvijk na ljetovnaje isli u Tursku, pogotovo sto je u to vrijeme najjeftinije tamo ai vrucine su moguce za podnijeti. Juli i augus u Tr nipod razno. Znci gluho i daleko bilo . Zadnje tri godine smo imalivise avanturisticki. Prije tri godin obidjosmo SLoveniu, Austriju i Njemacku uzduz i poprijeko izaljubismo se u Salzburg. Pa onda Spanija i jug Fraancuse. prosle gdine ocejfili Istanbul osam dana, Svaki put u Stambol odemo na cetiri dana i malonam budei sad smoocejftili bas fino. Inace ja ove odmore planiram haman godnu unaprijed pa rezervisem ove jeftinije smjestajee i bas nas povoljnododje. Prosle godine sam racunala da bi me skuplja HR dosla nego tih osam dana u Stambolu, doduse nisu to luksuzni hoteli, to je ono vise za prespavat E kako ce od sada biti, vidjet cemo. Alii ja vec planiram putovanje za sljedecu godnu aBd smao u troje pa vidjet cemo, samo da budemo ziv i zdravi.
Mala curice, bas mi je zao stto se napati tako Bitno je da ste sad dobro. Brzo cete vi kucici svojoj ad
zile, curka li sta Tako mene prepadose prije par dana. Ja se pozalila da mi pojacan iscjedak i onako vise vodenast, kaze pl voda. Mal ne umrijeh. A bio iscjedak
Farah, jesi li bila na uzv
Je li se javljala Almman?
Isha
i
E hvala na pitanju, nema vise nista, to jucer bilo u 2 navrata , sad suho, hvala Bogu, ako se ponovi idem negdje, naci cu nekog doktora koji radi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 9.7.2015 8:42:39
ziel
ma i moja jaranica isla s bebom od 10 mj,nisu ga osjetili,doduse njemu samo daj da sta zvace i on je miran,nisam jos vidjela da je beba onako slatkohranjiva,samo zvace
Blago njima, ima takve fine djece... al ko ce ti ga znati kakve ce nasa biti
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 9.7.2015 9:09:16
pandica
Dobro jutro cure moje drage,
mala curice zao mi je sto ste se napatile, nadam se da cete sto brze oporaviti se i ici svojoj kucici da uzivate, Ziel mislim da ti nema puno veze tempo bebe u stomaku sa onim stvarnim, jer da ima ovo moje dijete gotovo nikad ne bi spavalo, a nadam se da hoce S druge strane vidjet ces sa vremenom da ce se ta lupkanja mijenjati, ima dana kad se probudim i osjetim da je vec aktivan uveliko, a ima dana kad se prepadnem koliko se smiri... Kako god da bude nek su oni nama zivi i zdravi
Mala curice bas mi je zao zbog svega sto vam se desilo, bas sam se rastuzila Nadam se da cete obadvije uskoro biti punooo bolje i da idete kuci svojoj, tu te sigurno sve podsjeca na taj teski dan...... drzimo vam fige
I ja evo na poslu, kod mene se beba sad budila haman, malo se pomjera, fino vrijeme budjenja, nije ni prerano ni prekasno, nadam se da ce ovako i kad se rodi, da me nece zezati u 5 ujutro dok jos nije ni svanulo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 9.7.2015 9:10:18
M.A.M.
Blago njima, ima takve fine djece... al ko ce ti ga znati kakve ce nasa biti
Sto se tice apetita imat ce ga beba akoBogda,i mama i babo mogu pojesti masala,a spavanje ako bude na mene bicu rahat,a na babu ako bude najebala sam
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 9.7.2015 9:13:55
ninuska
Mi smo isli prvi put kad je maloj bilo 8 mjeseci, pa onda deset i s nepunu godinu. Nije bilo strasno. Ili sam zaboravila . Doduse, moja se inace cijelu noc budila tako da je nastavila i na moru. Ostalo ok. Malo je bucnemo, setamo, zaspi u kolicima. gora mi je bila ove godine. Bas me slabo slusala. Dobro, popravila se dva tri daba pred polazak
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 9.7.2015 9:14:07
Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: pandica
Dobro jutro cure moje drage,
mala curice zao mi je sto ste se napatile, nadam se da cete sto brze oporaviti se i ici svojoj kucici da uzivate, Ziel mislim da ti nema puno veze tempo bebe u stomaku sa onim stvarnim, jer da ima ovo moje dijete gotovo nikad ne bi spavalo, a nadam se da hoce S druge strane vidjet ces sa vremenom da ce se ta lupkanja mijenjati, ima dana kad se probudim i osjetim da je vec aktivan uveliko, a ima dana kad se prepadnem koliko se smiri... Kako god da bude nek su oni nama zivi i zdravi
Mala curice bas mi je zao zbog svega sto vam se desilo, bas sam se rastuzila Nadam se da cete obadvije uskoro biti punooo bolje i da idete kuci svojoj, tu te sigurno sve podsjeca na taj teski dan...... drzimo vam fige
I ja evo na poslu, kod mene se beba sad budila haman, malo se pomjera, fino vrijeme budjenja, nije ni prerano ni prekasno, nadam se da ce ovako i kad se rodi, da me nece zezati u 5 ujutro dok jos nije ni svanulo
Ovako u mene. Jedan dan ludilo. Udara na sve strane, nema gdje je nema. SLjedecidan mirna, pomalo lupne, udaari i tako. stravim se ziva Onda je molim da se pomjeri pa je uzim pa sve tako Elem budalasto izgldam, sjedim i pricam sama sa sobom
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 9.7.2015 9:15:30
ziel
Pandica ma i ja sam to negdje procitala, vjerovatno prazne price Beba kad se rodi dodje u drugaciji svijet, nema vise svoj licni bazen u kojem se kupa 24 sata na dan
MAM i ja tako isto mislim, ako bude na mene, bice odlicno, kaze moja mama da sam bila jako mirno dijete, nisam plakala ni bunila se cak i kad sam bila ukakana a mm bio nemiran bar po svekrvinoj prici , razmazenko, nije nena dala na njeg pa ga njegova mama nije smjela ni pucnuti nekad za lopovluk
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 9.7.2015 9:18:45
pandica
Citala sam i ja kao pratite, tako ce biti i kad se rodi, ali imam puno primjera oko sebe da vidim da nije ni blizu. Mene lijepo strah sta me ceka I MM i ja smo bili mali divljaci kad smo bili djeca, tako da i ako ne odu kile sa porodom, nadam se da ce brzo spasti od tempa koju nam mališa zada
Carobno, kod mene je ista situacija. Jedino mi je dobro bilo to sto sam citavu trudnocu radila, pa nisam imala previse slobodnog vremena da dumam o glupostima
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 9.7.2015 9:22:51
Carobno jutro
Citala sam i ja kao pratite, tako ce biti i kad se rodi, ali imam puno primjera oko sebe da vidim da nije ni blizu. Mene lijepo strah sta me ceka I MM i ja smo bili mali divljaci kad smo bili djeca, tako da i ako ne odu kile sa porodom, nadam se da ce brzo spasti od tempa koju nam mališa zada
Carobno, kod mene je ista situacija. Jedino mi je dobro bilo to sto sam citavu trudnocu radila, pa nisam imala previse slobodnog vremena da dumam o glupostima
Mah, i a sam mislila raditi bas iz ovog razloga ali ne dade se. Ovako ja sjedim i ludim onda izamisljam i tako dalje. A kad radis, brze vrijeme prodje. Zabavis se. Ode mozak u drugom pravcu
< Poruku je uredio Carobno jutro -- 9.7.2015 9:24:25 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 9.7.2015 9:31:17
pandica
Vjeruj mi da jeste, meni je komplet trudnoca proletila, dok recimo moja prijateljica kaze da je njoj njena razvukla se ko da joj je bilo 2x po 9 mj. Sta da se radi, bitno je da ti i beba budete dobro i da izgurate trudnocu fino, a trudi se da sumas sto manje
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 9.7.2015 9:31:25
ziel
Carobno cijeni to vrijeme sto si kod kuce... nije lahko ni raditi, svaki dan ustajati rano, pa vrucina, pa posao kao posao, svakakvih aktivnosti i fizickih i psihickih... a kod kuce mozak na pasu, hlad ili malo cvijece, malo basta , izmislis sebi zabavu
edit: Ja cu aBd za koji dan na godisnji odmor a nakon godisnjeg planiram raditi jos 2 sedmice pa na bolovanje, i sve tako uzimati 2 sedmice rad - 2 sedmice bolovanje, dok ne ostvarim pravo na trudnicko...to je tamo nekad oko 4. ili 5. okt. jer smori se ziva na poslu...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 9.7.2015 9:37:34
Carobno jutro
Carobno cijeni to vrijeme sto si kod kuce... nije lahko ni raditi, svaki dan ustajati rano, pa vrucina, pa posao kao posao, svakakvih aktivnosti i fizickih i psihickih... a kod kuce mozak na pasu, hlad ili malo cvijece, malo basta , izmislis sebi zabavu
Ma naravno da njie lako raditi. Znam Meni je ovako bas mozak odmoran od svih problema na poslu. Inace mi je jako stresan. Zastupam firmu svoju na sudu. Pa tu bude svega bas. Pravnik sam po zanimanju pa tu ima svega, tuzbe, zalbe, odgovori. Svijet nervozan, ljut na sve. Meni je bolje u svakom slucaju kod kuce. Radila sam prva 4 mjeseca i stvarno je proletilo. Dok ne prokrvarih na poslu i hitno na bolovanje.. Od tada samo kod kuce, Vise i zaboravila posaso da postoji. Ali eto covjeku bas brzo prodje kad radi a ovako previse slobodnog vremena A ko insan, nikad mu ugoditi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 9.7.2015 9:38:19
ninuska
Vjeruj mi da jeste, meni je komplet trudnoca proletila, dok recimo moja prijateljica kaze da je njoj njena razvukla se ko da joj je bilo 2x po 9 mj. Sta da se radi, bitno je da ti i beba budete dobro i da izgurate trudnocu fino, a trudi se da sumas sto manje
I meni je proletila bas. Kad skontam 30-ta sedmica. Bas brzo. Jedino su mi dani bili dugi dok sam povracala. Pa, nikad da se smraci, cini mi se
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 9.7.2015 9:44:44
rose
IZVORNA PORUKA: rose
ja ne znam koji mene vragnatjera da zamjesim slane lokume i da ih pravim po ovoj vrelini evo sam svau znoju, isto da sam ispod tusa izasla...pakao... ja se radujem toj kisi koju su najavili (valjda nece fuliti misa mu)
mm otisao po uputnice, rekoh mu i za ovu za porodiliste, nek on nju uzme ako moze, nek ja to imam...valjda nema neki rok trajanja
ima mjesec dana
jesi bezobrazna provjerila maloprije, uzeo je sve uputnice i za ginekologa, oftamologa i onu veliku za porod (znaci moze doctor porodicne medicine dati uputnicu) I ova sto mjenja moju doktoruci neka fina, nije datume pisala, ostavila prazno (da je ova moja bila garant bi upisala cisto da napakosti ) vec sam se vidjela kako stavljam 1 ili 2 ipred 8.7.
vdis da sam u pravu sto se tice roka al sreca pa te pripazila...i super da moze dr. opste prakse..ja danas idem svojoj dr na kontriolu ne znam hoce li me uputiti da se javim u bolnicu za dvije sedmice ili sta...od sinoc mi otok s nogu malo spao...inace je spadao skroz..jutros nisam mogla svoje cipe obuci vec neke tene