Vanja88
|
Mlijecno uh......mi nismo ni svjesni koliko mlijecnih proizvoda konzumiramo...Mlijeko u kafi,sir na pizzi,kiflicama,da ne spominjem pitu,ja nikada necu zaboraviti kad je mene moj svekar pitao "a zasto ti ne zalijes krompirusu sa kajmakom"!? Ja ostala bez texta,nikada u zivotu mene mati nije ucila da se krompirusa zalije al eto,navika... Ja sam dugo vukla taj hashimoto,a nisam ni jedan simptom imala,da nalaz ne pokaza tsh trostruko veci ja ne ni imala pojma zasto ne ostajem trudna... a sve nekako vodilo ka tome: Izvadila sam zucnu kesu sa 20godina, vitamin D mi je uvijek bio ma nizoj strani,zeljezo da ne pricam,imunitet slab,prvu menstruaciju sam dobila sa 9godina... An Nur - Meni je Biukovic dao letrox prvo .25 i spao tsh,super sve kaze on meni cim smanjimo ostaces trudna,osjecala sam se kao da cu doci kuci i eto bebe nakon kontrole...medjutim nista! Kad sam otisla kod drugog doktora dobije euthyrox pila to i nikakvih promjena nisam imala,tsh nije spadao ni mrvu....onda treci doktor mi fino kaze: Vanja,da bi ti ostala u drugom stanju mi tvoju stitnu zlijezdu moramo skroz prebaciti u HIPER jer tako ces lakse zatrudniti tj. bolji rezultati sa hiper tireozom. Odmah mi dao terapiju od 175mg. Ni manje ni vise. Morala sam je piti duze od god dana da bi pokazala rezultate..pazila sam sve! Nisam soju jela,nisam karfiol,brokolu,pasulj,kupus, sve sto usporava,pila sam s vodom i nakon 45min jela/pila kafu tek. Uvela sebi vitamin c,zinc,selen na svoju ruku naravno...ne mogu vitamini skoditi! Za hashimoto glavni krivac je stres. Sto ti An Nur kazes steze u grlu iako je ti nemas,osjetis to. Kad sam radila profil prolaktina jedne godine na paprikovcu sam sjedila puna 3h koliko samo zena je kraj mene proslo i trazilo nalaz stitne zlijezde sa saltera. Nismo ni svjesni koliko zena boluje,pola ih i ne zna. Harmonika - kakvo je stanje kod tebe? Anandi - kad ides po terapiju,sta mislis sta ce ti Delveta reci? MrvicaDO- rijeci su suvisne glavu gore, ja sam svaki gubitak prelezala i to uzimala tablete da se smirim i da mogu zaspati al bude bolje,vjeruj mi,jutro je uvjek pametnije od noci!
2010: Andjeo 1 ..6w3d 2011: Andjeo 2 .. 8w0d 2013: Andjeo 3...12w4d 8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3 6.7.2015 Biohem. 5w5d
|