kocka
|
Pozdrav zenice, sasvim slucajno sam upala na temu da prelistam, pa sam dobila inspiraciju da sa vama da podijelim svoje iskustvo. MM i ja smo se godinama lijecili od neplodnosti, uglavnom isli u medico-s, radili sve i svasta, od raznih analiza svega i svacega do operacija, inseminacija itd. Nakon godina i godina i dijagnoza ovakvih i onakvih, dobismo rjesenje za vto. Taman negdje par mjeseci prije toga ja odem da uradim ogtt i insulinemije (bez da me neko od doktora uputio), na preporuku prijateljice koja je imala isti problem i ispostavi se da imam insulinsku rezistenciju. Odem kod endokrinologa koji mi prepise siofor i usput ja sama trazila neke recimo 'alternativne' metode (a kad smo vec kod toga, popismo i cajeva i raznih 'prirodnih' stvari, nista nije urodilo plodom), te naidjoh na lchf ishranu. Istovremeno sam promijenila ishranu i pila siofor i nakon 2,5 mjeseca ostah ja trudna. Tacno dr nije mogla da vjeruje, a jos je bila i kategoricna da mi to i nece bas pomoci pri zatrudnjivanju. Elem, tako se desilo, popih ja siofora dosta do kraja trudnoce i dobismo nasu prvu bebicu. Sve ok, nikakvih problema, trudnoca protekla odlicno. Nekih godinu dana nakon ja odlucila da probam opet i iz prve eto ga, s tim sto taj put nisam pila siofor, samo sam se zadrzala na ishrani. Prodje trudnoca uz malo peripetija uspjesno i bez medikamenata i dobismo i drugo mace. . Iz ove perspektive vidim koliko smo godina, vremena, zivaca, zdravlja, pa i para protracili zbog, uslovno receno, prilicno lako rjesivog problema, a i to se na kraju desilo samo zahvaljujuci tome sto nisam odustajala i cackala po internetu (ma koliko ga neki pljuvali). Vise nikad nisam otisla u medico-s, mislim da se nisu dovoljno posvetili rjesavanju problema, a vidim da ni sad ne upucuju zene da urade insulin, sto bi trebalo da bude jedna od osnovnih analiza. Sad znam i da sam otisla na jednu ili dvije ili ko zna koliko vto da to nista opet ne bi uspjelo upravo zbog insulina, kao sto nista prethodno nije. U svakom slucaju, iz jedne prilicno beznadezne situacije smo dosli do super rezultata, uz samo malo korigovanja prave stvari. Mozda se neko pronadje u svemu i uspije na ovaj nacin, samo sam htjela da vam kazem da nisu sve ladje potonule i kad se cini da je tako.
|