Finepex
|
IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: Finepex IZVORNA PORUKA: jasmin Dragicka, El- Melik, ne Malik. Malik je sasvim dozvoljeno . Svejedno sto neko nesto ne praktikuje, ako mu je stalo do znacenja, neka vodi racuna, mozda ce sutra sve praktikovati. Znas, ja se klonim i najmanje sumnje. nesta sam kontala kada sam citala ta imena, pa sta je s imenom Selam? Daje se i muskarcima i zenama, a predstavlja jedno od Allahovih imena, zar ne? Iako je cesto i kod arapa. I da se ne gledaju ta na neki nacin "Bozija" imena, sta je s Abidom ili Asijom? Isto cesta imena. I to nedaju osobe koje nemaju veze, nego ono..daju osobe koje na neki nacin prate. Mi smo kontali dati Emina ako je zensko, ali pretpostavke su drugacije, iako nije 100% sigurno. Kako dati musko ime? Htjela sam Emin, ali nekad davno sam procitala da je to bio nadimak Poslanika s.a.w.s. i da nije dozvoljeno da ga nose drugi. Eh sad.. Ako poznajes arapski, neces imati nimalo sumnje . Allahovo ime nije Selam, vec Es-Selam, a to je ogromna razlika. Ime Selam se ne preporucuje iz drugih razloga. Sto se tice Emina, nema smetnje. Nije ok samo kunja iliti nadimak Ebu El- Kasim. Da razumijem ja sta zelis reci, ali pogledaj znacenje Selam je muško ime arapskog porjekla a znači spas.mir. Ono nasta ja aludiram jeste na svojstvo, opis samog imena. Onaj koji daje spas (selamet), pa sta su nas ucili zbog cega s"selamamo" ljude? Neka je na vas mir i spas. Zar to nije Bozije svojstvo? Da li ces nazvati selam sa es selam, ili selam isto ti ga dodje. Isto znacenje. Kao npr ime Esminka. Uzvisena. Jel dozvoljeno?
< Poruku je uredio Finepex -- 4.5.2015 16:32:04 >