Finepex
|
IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: Finepex IZVORNA PORUKA: jasmin I melek, cuvar Dzehennema je Malik. Kod susjeda je to Mihael. Gabriel je Dzibril. Sta fali? Kao sto i sam tekst kaze.. Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: "Zaista je najniže ime kod Allaha, dželle še''''''''''''''''nuhu, ime čovjeka koji se nazove Melikulmuluk", a u rivajetu je dodano: "Nema Malika osim Allaha". Malik ibn Anas je osnivac malijkijskog mesheba. Sto se tice meleka, spominje se u Kur anu. ” Oni će dozivati: ‘O Malik! Neka Gospodar tvoj učini da umremo!’, a On će reći: ‘Vi ćete tu vječno ostati.” Ez-Zuhuruf, 77. Jasmina, procitaj sta znaci gabrijel. Ako serijatski ucenjaci prate znacenje "stranih" imena, sta fali da i ti pratis. U ovom hadisu je spomenuto melikul mulk, tj, vladar svih vladara. Melikul mulk je, dakle, posve drugo znacenje od Malik. Rekoh ti, Malik je bio imam, osnivac malikijskog mezheba, veliki islamski ucenjak. Sto se Gabriela tice, moras shvatiti da na ovom forumu ima pripadnika svih vjera i uvjerenja kojima to ime ima lijepo znacenje. Prenosi se od Ebu Hurejre, radijallahu anhu, u hadisu kojeg bilježe Buharija i Muslim da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: "Zaista je najniže ime kod Allaha, dželle še''nuhu, ime čovjeka koji se nazove Melikulmuluk", a u rivajetu je dodano: "Nema Malika osim Allaha". Mislim da je to dovoljan razlog. A ostalo...govorila sam s aspekta kad musliman da svom djetetu "strano" ime,da nema prepreke i ako je ime Visnja. Malo citaj s razumijevanjem. Posto mi je glupo da neko ko nepraktikuje osnovne sarte raspravlja o imenu "sanela" i sl. Larisa je cesto ime, al zabranjeno? zasto? Povezuje se s rimskim bogovima.
< Poruku je uredio Finepex -- 4.5.2015 12:30:44 >