Finepex
|
IZVORNA PORUKA: LieToMe Ja sve pokusavam da ti ne odgovaram i da se ne upustam u raspravu...sli ti jednostavno imas tu zicu da mepogodis To sto ti nisi nesto znala i sto nisi informisana ne znaci da su drugi u istoj situaciji, da zele da budu neinformisani, da ih svi moguci aspekti ne zanimaju. Niko tebe ne primorava ni na sta, izbor je tvoj koliko i tvog supruga. Valjda je dijete i njegovo, valjda i on ucestvuje u svemu tome, prolazi kroz to sve samo na neki drugaciji nacin (naravno da ne moze otac kao majka samim tim sto ne osjeca dijete u sebi ali to ne znaci da on ne voli taj plod u tebi i da i njega to ne pogadja). Doktor ti preporuci, i polozio je zakletvu da ce raditi sve sto je u njegovoj moci. Znaci, ako postoji neki rizik, njegova je moralna i svaka druga obaveza kao doktora da ti iznese te rizike, postavi na sto i kaze tako tako i tako i imas tu tu i tu opciju. Sta ces ti dalje to je do tebe i supruga. Nijedna trudnica ne zeli da ceka neki nalaz i da se potajno nada, da strepi... ali niko se na to ne odlucuje tako lako. Mislim ulazis u jako duboke zivotne probleme ja jednostavno vise ne znak kako da ti kazem dapostoje zene koje jednostavno nesto "moraju" da obave. To sto se neko odlucio na abortus, to je njegova stvar, nije ni moje ni tvoje da ulazimo u dubinu tih odluka. Ta prica da je doktoru rutina nesto i da olako rade to okaci macku o rep. Ja imam doktora i hirurga u porodici, prijatelja...znas li ti kakva osoba moras biti, koliko jaka, stamena da odvajas svaki dan poslovno iprivatno...da se nosis sa tim ljudskim tragedijama (opet podvlacim nisu svi isti ali ne mozes radi jednog dva doktora reci da je to nekome rutina). Nadalje, ja kad odem svom ginekologu ja tacno po njegovoj prici, gestikulaciji, izrazu lica mogu da ocjenim da li je prije mene imao neki tezi slucaj, da li ga je nesto uzrujalo. IZVORNA PORUKA: Finepex Inace ja nisam ni znala da jedan nuhalni nabor postoji dok nisam zatrudnila, kamoli nesta drugo, ali hocu da kazem, da je malo cudno, da vamo salju nekoga, jer eto oni to preporuce, a ni ne pitaju roditelje zele li, da li su spremni stati iza svega sto se desi. Da li jedna trudnica zeli da kod kuce ceka nalaz? Razsmilja i stresira se. Place itd. Da se brine. I ne samo to, pogledaj, zenu su poslali na aminocentezu jer joj je djevojcica bila manja nego sto je uobicajno za taj period. I sta da je bila manja? Zbog toga cistit? Njima je prekid trudnoce, kao otici negdje na more. Oni ne znaju sta je to. Njima je to dio rutine, poslat nekog na ciscenje. Gdje ja rekoh da ne preporuci? Ja se samo pitam zasto nesta raditi ako nije sigurno... zasto treba biti tako pesimistican da ce krenuti na zlo? Kako zene koje imaju incontinentia pigmenti (blochsulz.sindrom) 50:50 da ce biti zdravo. 100% nosioci gena zene, x hromosom dominantan. muskarci umiru, sta se desi? Musko dijete zdravo, i zivo. Zensko dijete, nosioc gena, zdravo i zivo. Hajde vec ako se tako plasimo sindroma, zasto da ne gledamo zene koji ga nose?
< Poruku je uredio Finepex -- 30.4.2015 12:41:08 >