|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
29.4.2015 16:20:26   
mala curica
Nebi ja ipak da tu temu zapocinjemo,to je bol svake zene koja je tako odlucila.
Pustimo to na stranu.....na ovako divnoj temi necemo o tako losim stvarima pisati.user posted image

Aaaa bujruma?
Ima uvijek,bujrum da ne napadnemo,krompirusa i jogurt....uhhh jedva cekam da zavrnem rukave i da se borim s njom onako vrelom user posted image

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu pandica)
Neposredna veza do poruke: 1226
29.4.2015 16:24:00   
pandica
Uh... moja omiljena pita user posted image Letiiiim user posted image

My Ovulation Chart

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 1227
29.4.2015 16:32:00   
Finepex
IZVORNA PORUKA: M.A.M.

IZVORNA PORUKA: Finepex

Treba se zapitati zasto ima ginekologa koji smatraju tourch test, i te ostale testove glupostima. Stvarima koji ustvari nisu ni tako bitni. Sta tbi procenti kazu?

evo sad 60 % bolenso, 40% zdravo. Znas sta to znaci? Da imas nedo Allah dobijes dijete sa fizickim nedostatkom al da psiha bude u redu. Ili obrnuto. Jel nam to nesta pomoglo? Ta informacija? Ili nas je jos vise u depresiju bacila.

Ili 70-30, 40-60-, 50-50. Ljudi dragi nema nikad 100% sigurnosti.

Jel ti znas sta je torch test?I da nema veze sa procentima niti bolestima djeteta

Gdje rekoh da ima? Ustvari od cega je nastao naziv torch? user posted image

Zato je TORCH test vaan za trudnoću?
Preporuke savremene medicine podrazumevaju planiranje trudnoće kako bi se doprinelo rađanju ivog i zdravog potomstva. Trudnoća predstavlja posebno i jedinstveno stanje u ivotu svake ene, period u kome kontrolie zdravstveno stanje mnogo čeće kako bi se sprečili rizici po zdravlje nje same ali i njene bebe. Grupa bolesti sa TORCH panela, bezazlena za ostale ljude, moe se preneti putem krvotoka na plod bilo kada u toku devet meseci, ali je veoma opasna ako se trudnica zarazi u prvih pet meseci trudnoće. Sve ove bolesti imaju slične simptome, većina je virusnog porekla, ređe bakterijskog.

Citaj bolje. user posted image

Znas sto se radi torch? radi infekcija. Kakve posljedice infekcije ostavljaju na dijete? Daj molim te.

Iako sve to nastranu, ne treba slusati doktore. jel ko kome rekao 100% sigurnost?

< Poruku je uredio Finepex -- 29.4.2015 16:33:24 >

Pitala je Aišar.a. Poslanika, s.a.v.s.: “Ko ima najveće pravo nad ženom? Odgovorio je: “Njen muž“. Upitala je: “A ko ima najveće pravo nad muškarcem? Odgovorio je: “Njegova majka.“ (El-Bezzar/hasen)

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1228
29.4.2015 16:34:38   
Finepex

IZVORNA PORUKA: pandica

Aaaa.. ne... nikoga nisam osudila niti rekla nesto protiv zena koje su to odlučile. Ako pročitate moj post rekla sam da svi imamo pravo na izbor, samo sam se izjasnila da ja mislim da ne bih to uradila. Ne znam da li bih mogla... Ako sam nekog uvrijedila, mada mislim da ne bi trebalo nek mi oprosti nije mi bila namjera..
Nego ima li bujruma za tu krompirušu user posted image
IZVORNA PORUKA: mala curica

Samo cu prokomentarisati kratko i idem razvlaciti jufke za pitu(krompirusa mmm).

Nemojte grijesiti dusu i osusdzivati zene koje se odluce za prekid trudnoce zbog deformacija,nepravilnosti ploda.
Nemojte.......samo dragi Bog zna kako.je njihovim dusama i koliko to njih boli,mozda i cijeli zivot ce boljeti.
Svaka od njih ima svoj razlog za to,kakav god da je njihov je i sigurno bolan.

Ne kazem da bi ja to uradila,suosjecam se sa zenema koje moraju prekinuti trudnocu.

Ko je ovdje uopste osudio nekoga? Bas bih voljela da znam. user posted image

Pitala je Aišar.a. Poslanika, s.a.v.s.: “Ko ima najveće pravo nad ženom? Odgovorio je: “Njen muž“. Upitala je: “A ko ima najveće pravo nad muškarcem? Odgovorio je: “Njegova majka.“ (El-Bezzar/hasen)

(odgovor članu pandica)
Neposredna veza do poruke: 1229
29.4.2015 16:39:30   
araj
pitanje za trudnice koje idu ili su isle u skolu za trudnice. Posto cu ja ako Bog da roditi na carski, a i na strogom sam mirovanju. Da li se u skoli uci, kako okupati bebu, dojiti, presvuci i nedo Bog ako se zagrcne sta treba uraditi? I da li moze muz ici samnom jer nam nema niko pomoci kad dobijemo bebu ako Bog da.

Hvala

(odgovor članu Finepex)
Neposredna veza do poruke: 1230
29.4.2015 16:58:00   
mala curica

IZVORNA PORUKA: araj

pitanje za trudnice koje idu ili su isle u skolu za trudnice. Posto cu ja ako Bog da roditi na carski, a i na strogom sam mirovanju. Da li se u skoli uci, kako okupati bebu, dojiti, presvuci i nedo Bog ako se zagrcne sta treba uraditi? I da li moze muz ici samnom jer nam nema niko pomoci kad dobijemo bebu ako Bog da.

Hvala

U ovoj skoli u koju ja idem ima sve to.Sve postepeno te uce,prvo vjezbe "razgibavanja" ,disanje,kada tiskati,kako izeti bebu,kako okupati......
Meni navaznije je te vjezbe disanja,ostlo je vise nekako s lutkama nije to taj osjecaj
bar ja tako mislim.
U svakom slucaju sta god da naucis koristit ce ti.

(odgovor članu araj)
Neposredna veza do poruke: 1231
29.4.2015 17:00:03   
mala curica
Mislim da za ovakve kometare nema.potrebe za smaile koje stavljas.
Ocigledno da ne shvacas tudzu bol i tugu.
To je dokaz da se nisi napatila da dodjes do trudnoce(hvala Bogu).

IZVORNA PORUKA: pandica

Aaaa.. ne... nikoga nisam osudila niti rekla nesto protiv zena koje su to odlučile. Ako pročitate moj post rekla sam da svi imamo pravo na izbor, samo sam se izjasnila da ja mislim da ne bih to uradila. Ne znam da li bih mogla... Ako sam nekog uvrijedila, mada mislim da ne bi trebalo nek mi oprosti nije mi bila namjera..
Nego ima li bujruma za tu krompirušu user posted image

Samo cu prokomentarisati kratko i idem razvlaciti jufke za pitu(krompirusa mmm).

Nemojte grijesiti dusu i osusdzivati zene koje se odluce za prekid trudnoce zbog deformacija,nepravilnosti ploda.
Nemojte.......samo dragi Bog zna kako.je njihovim dusama i koliko to njih boli,mozda i cijeli zivot ce boljeti.
Svaka od njih ima svoj razlog za to,kakav god da je njihov je i sigurno bolan.

Ne kazem da bi ja to uradila,suosjecam se sa zenema koje moraju prekinuti trudnocu.

Ko je ovdje uopste osudio nekoga? Bas bih voljela da znam. user posted image

< Poruku je uredio mala curica -- 29.4.2015 17:04:45 >

(odgovor članu Finepex)
Neposredna veza do poruke: 1232
29.4.2015 17:22:02   
Finepex
Imam skoliozu duplo s, koja se nasljeduje, hvala bogu pa je nuhal.raz.i nosna kost uredu. , daj mi garanciju da dijete nece imati skoliozu. Znas sta je menir eceno? Bogapitaj hocel mi nuhal.razvoj,razmak biti dobar. Zasto? Na osnovu moje skolioze.

Mi smo govorili da 100% nije sigurno kakvo ce dijete biti. user posted image

Djeca se ubijaju na osnovu pretpostavki.

Neposredna veza do poruke: 1233
29.4.2015 17:32:57   
mala curica
Za svaku sumnju na neki rizik postoji amnio,to nikada,bas nilada nije pogrisilo

Dok sam zivjela u Bosni imala sam komsinicu koja je imala sina,kao beba pa do punoljetnosti nio mogao rukama,nogama,nike imao govor,znaci cijeli svoj zivot u krevetcu je bio i u kolicima.Majka je placala mnoge operacije u stranim drzavama,nista mi nijr pomoglo.Znaci 24 sata je bila samo oko njega,kupa ga,hrani,gleda tudzu djecu koja idu u vrtic,osnovnu,srednju......a njen sin?Sjedi i place sto se njeno dijete pati a pomoci mu ne moze.
Ovdje imam prijateljicu,jako dobru i jako velikod i toplog srca u 6 mjesecu je morala da rodi bas zbog deformacija.

Iz toga razloga se suosjecam sa svim tim majkama,zenama ......ne treba pametovati i stavljati sol na ranu.

(odgovor članu Finepex)
Neposredna veza do poruke: 1234
29.4.2015 17:37:16   
mala curica
A sto se tice tvog kicmenog stuba i skolioze.
Skolioze nije samo naslijedna deformacije nego je i stecena kao i lordoza.
To uopce nije opsno po dijete i da ce je dijete imati.
Jedini problem koji mozes ti imati je u trudnoci zbog tezine.A bebi nista od toga nenmoze biti.
A svi mi imamo neko iskrivljenje kicme uglavnom steceno od malih nogu.
I da,ja sam Fizioterapeut pa ti sa sigurnoscu pisem o kicmenom stubu.

Neposredna veza do poruke: 1235
29.4.2015 17:37:17   
ninuska

Hvala

Isla sam ja i uce te kako presvuci bebu, okupati, siroki povoj, mijenjanje pelena itd. Kao i ostali korisni savjeti. Nisam.sigurna za prisustvo muzeva. Znam da su dolazili kad su sestre zakazale "poseban" cas gdje se i njima pokazalo kako da pomognu zenu kada krenu kontrakcije.
neka me neko ispravi ako grijesim za prisustvo muza user posted image

(odgovor članu araj)
Neposredna veza do poruke: 1236
29.4.2015 17:38:03   
ninuska

IZVORNA PORUKA: ninuska

Hvala

Isla sam ja i uce te kako presvuci bebu, okupati, siroki povoj, mijenjanje pelena itd. Kao i ostali korisni savjeti. Nisam.sigurna za prisustvo muzeva. Znam da su dolazili kad su sestre zakazale "poseban" cas gdje se i njima pokazalo kako da pomognu zeni kada krenu kontrakcije.
neka me neko ispravi ako grijesim za prisustvo muza user posted image

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 1237
29.4.2015 18:03:48   
Finepex

A sto se tice tvog kicmenog stuba i skolioze.
Skolioze nije samo naslijedna deformacije nego je i stecena kao i lordoza.
To uopce nije opsno po dijete i da ce je dijete imati.
Jedini problem koji mozes ti imati je u trudnoci zbog tezine.A bebi nista od toga nenmoze biti.
A svi mi imamo neko iskrivljenje kicme uglavnom steceno od malih nogu.
I da,ja sam Fizioterapeut pa ti sa sigurnoscu pisem o kicmenom stubu.

Vjerujem ti, ali kazem ti ja ne znam ni sta je nasljedno ni sta nije, nisam upucena u medicinu. ja slusam sta mi drugi kazu, pogotovo jedna strucna osoba. Medjutim to, niko nece nekog pitati eh koga ste poslusali, sto niste isli tom ili tom doktoru, nego svi se nadamo da su ginekolozi pametni. Po pravilu sam trebala jednog skoliozistu pitati sta je nasljedno uopste. user posted image Danas nemas pravila user posted image ne treba se samo sikirati.

Neposredna veza do poruke: 1238
29.4.2015 18:09:14   
Finepex

Za svaku sumnju na neki rizik postoji amnio,to nikada,bas nilada nije pogrisilo

Dok sam zivjela u Bosni imala sam komsinicu koja je imala sina,kao beba pa do punoljetnosti nio mogao rukama,nogama,nike imao govor,znaci cijeli svoj zivot u krevetcu je bio i u kolicima.Majka je placala mnoge operacije u stranim drzavama,nista mi nijr pomoglo.Znaci 24 sata je bila samo oko njega,kupa ga,hrani,gleda tudzu djecu koja idu u vrtic,osnovnu,srednju......a njen sin?Sjedi i place sto se njeno dijete pati a pomoci mu ne moze.
Ovdje imam prijateljicu,jako dobru i jako velikod i toplog srca u 6 mjesecu je morala da rodi bas zbog deformacija.

Iz toga razloga se suosjecam sa svim tim majkama,zenama ......ne treba pametovati i stavljati sol na ranu.

Shvatam, saosjecam, nisam krme. Znam da nije sala gledati dijete koje je bolesno. Da nam se Allah smiluje svima. Znam koliko je moja mama plakal zbog mene, i mojih dijagnoza. Pa kada smo odlucili operaciju, znas sta su rekli 50:50 da cu ustat na noge. Idemo do kraja. Danas sam pokretna, hvala Allahu, sretna. Mozda ne mogu trcati maraton, sklekove niti trbusnjake, mozda mi je ogranicenje 2kg da nosim, ali ljudi zivot je uzivanje. Ima ljudi gori od mene. Trba biti zahvalan.

Moji starci imaju komsije, ljudi su gluhi, ali ne skroz, znaci ono pricaju ali slabo cuju pa se moras derati, zeni su pricali da ce joj se roditi dijete haman "strasilo", vjerovala ili ne da joj je dijete zdravo. Od oba roditelja gluhonjema. Kada zvoini telefon ona se javlja, ona prica, svaku funkciju ona obavlja, ona im je fakticki sluh, vid, vodja.

Neposredna veza do poruke: 1239
29.4.2015 18:23:24   
mala curica
Preko 10 godina sam Fizioterapeut a prvi put cujem za tu rijec Skoliozista.U mojoj praksi nikada se nisam susrela s tom vrstom zanimanja i zvanja.
Nezz odakle izvalacis sve to?
Opet ti kazem da tvoja skolioza nema nikakve veze s plodom niti da ce je beba imati.
To nije bolest koja se prenosi,nije zarazna....to je samo nepravilnost kicmenog stoba.
Malo logike kada covjek ukljuci akontat ce i laik da kicma nema veze sa nuhalnim niti uopce s bebom.

ZeMske,ja se najedoh pite a kile idu gore.
Bas sam bila gladna.
Ja nikako.da pocnem voditi racuna o ishrani.

(odgovor članu Finepex)
Neposredna veza do poruke: 1240
29.4.2015 18:39:29   
M.A.M.
Nisi jedina,i ja kad jedem pitu nemam granice user posted image

10.08.2015

03.08.2017

Neposredna veza do poruke: 1241
29.4.2015 18:45:31   
ninuska
Mogla bih i ja krompiruse user posted image . Samo mi je mrsko sjeckati krompir i luk.
I ja se prejedoh. Najgori su mi slatkisi. Sve zivo pojedoh. Vise ni ne biram user posted image

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1242
29.4.2015 19:07:39   
*pcelica*
Pozdrav drage trudnjace. Ja sam nova na ovoj temi. Danas sam bila na vec trecem pregledu i dr mi je mjerila nuhalni nabor. Poslala me da sutra radim double test. Ali kaze da na DIPu izgleda nemaju reagensa. Sta sad da radim. Isla bih privatno ako nebude ali me brine da li ce me moci odmah sutra primiti. Ludim od kako sam izasla iz ordinacijeuser posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

Neposredna veza do poruke: 1243
29.4.2015 19:32:19   
LieToMe RR
I kod mene pita za rucak user posted image sirnica :-) malena i ja se igramo, skacemo, slazemo puzle i cekamo dragog da dodje sa repromaterijalom za krecenje user posted image
Dobrodoslica novoj clanici, cestitam na trudnoci i zelim ti lijepo druzenje s nama i urednu trudnocu.
Sto se tice double testa oba puta sam radila na DIP-u tako da nemam iskustvo sa pririvatnim nalazom te vrste. Moj ti je savjet prvo provjeri na dipu rade li a onda vidi sa ovim laboratorijama, prozovi, raspitaj se, vidi koja je cijena. Ja sam triple radila u BH Laboratoriji kod Doma Armije, Sanasa je pouzdana...valjda ce se javiti jos forumasica sa nekim vecim iskustvom.

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 1244
29.4.2015 19:39:31   
*pcelica*
Ja sam i kontala prvo otici do DIPa. Ako ne budu radilionda cu ganjati privatno. Nakon koliko dana od pregleda si ti radila double. Meni rekla da je najbolje da uradim sutra. Sad me panika hvata sta ako na DIpu ne budu radili a privatno me ne mognu primiti. Dr kaze da sto prije uradim jer sam po njenom 13+6 a po mojoj racunici sam 13 sedmica. Ovo mi je treca trudnoca ali prvi put ovo radim. Izludit cu dok se ne porodimuser posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 1245
29.4.2015 20:18:28   
LieToMe RR
Ja sam oba puta radila sa 12+ 1-2 dana. Ako ti je trudnoca po UZV-u onda ti je doktorica u pravu jer se double radi izmedju 11 i 14 sedmice. Pa nista, prvo na dip a veceras prosurfaj, nadji brojeve pa ujutru zovi. I primice te svaka laboratorija nije tolika guzva, to je samo vadjenje krvi.

Neposredna veza do poruke: 1246
29.4.2015 20:36:35   
rose

Bas ovaj smo i uzeli.
Boja mi.pase,samo da nije roze.
Mm.i ja kontamo malo.je.manji ali ocigledno da nije mali koliko smo mi to kontali.
Kada okrecimo spavacu pa sve namjestim slikam i postavim princezin krevetic.
Svidja mi se zbog latica.Sto za presvlacenje nezz hocu li kupovati,mm govori da nema potrebe i ne misli kupobati a ja navalila
kupuje mi se.Mada su skupi po 200€ i vise

ja nisam pucala prosli put a sto se tice krevat nas je 120*60 i mala jos stane u njega sa svoje 4.5 godine a sada joj svakako ide novi krevet

ja imam komodicu sa dijelom koji se otvara a na njega ide podloga za presvlacenje ali je nisam nikad koristila...nas krevet ima 3 nivoa...i taj na vrhu je optimalan za izbkjegavanje saginjanja ali i za presvlacenje bebe pa sam ja svoju S na njenom krevetu presvlacila...meni je to vodija bila...krevet s 3 nivoa...kad je pocela ustajati izbusili smo i 4-i i izbacili ladicu privremeno user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

Neposredna veza do poruke: 1247
29.4.2015 20:44:29   
aidana

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Pozdrav drage trudnjace. Ja sam nova na ovoj temi. Danas sam bila na vec trecem pregledu i dr mi je mjerila nuhalni nabor. Poslala me da sutra radim double test. Ali kaze da na DIPu izgleda nemaju reagensa. Sta sad da radim. Isla bih privatno ako nebude ali me brine da li ce me moci odmah sutra primiti. Ludim od kako sam izasla iz ordinacijeuser posted image

Dobrodosla :)
Kad sam ja trebala raditi double nije bilo reagensa na dipu pa sam zvala Nalaz i Prolab. Ako se dobro sjecam u Nalazu je 70 km a u Prolabu 90 km i mogu izvaditi krv odmah.

Zene ja sam 18ta sedmica i pocela sam osjetiti bebicu. Sad lezim drzim ruku i osjetim i na ruci...kontam je li umisljam. Nesto mi rano za to?

Neposredna veza do poruke: 1248
29.4.2015 20:46:55   
rose

IZVORNA PORUKA: Finepex

Samo da napisem za one koje misle da su konekakvi dable, triple i slicni testovi takoooo vazni, da ne govorim aminocinteza kako se zove kada te posalju da ti s iglom probodu kroz stomak do bebine krvi, ili te vode kako se zove. Da li biste vi zaista ocistili dijete ili to dijete manje voljele kada bi vam rekli da dijete nece biti ok. Ustvari kada skotnas ni ti testovi pogotovo dable, triple nisu 100% sigurni. Tebi ce doci neko i reci eh 60% bolesno, 40% zdravo. Sta ti procenti kazu? Zbog 10% neko ce ubiti dijete? Jeste li vi svjesni da doktorima nije cilj da se radjaju bolesna djeca, iako nisu 100% sigurni.Hej, to dijete nije mrtvo, tto je dijete zivo.. da Allah sacuva. I hajde sve na stranu, zasto se sikirati dodatnim stresovima hocel biti ovako ili onako? Pa pogledajte zdrave zene, koliko ih je rodilo dijete s mahanom? Jel zdravlje neka sigurnost? NIJE!
zato drage zene, pamet u glavu. Ja nisam radila ni tourch test jer ga vec dva mjeseca nema na dipu, a sad da ja kesiram 200KM da me testiraju na "polne bolesti" ili konekakve polne infekcije..allahimanet. Nalazi su dobro, hvala Allahu, ostalo, biti ce kako Allah odredi. Ja sam sretna. Sve je to , za moj pojam uzimanje novca.

I opet pitam, one koje smatraju da su ti neki testovi tako bitni, da li bi vi zaista svoje dijete ubili jer bi se rodilo s mahanom? Da li bi ubili dijete na osnovu "statistickih nalaza" koji nisu 100% sigurni? Djeca su blagodat.

na osnovu statistike nikad..ali na osnovu amnio ...moguce...zavisi sta je u pitanju jer down nije najgori sindrom na svijetu...ima ih i gorih i tezih...to bi se dijete patilo ...zamisli da ti kazu da ces roditi dijete s mikrocefalijom ili edwardsovim sindromom ili nekim drugom teskim poremecajem nespojivim sa zivotom? u vecini sliucajev takve trudnoce se same prekinu prije termina...negdje se odrye do poroda pa dijete odmah umire....negdje ugroyi i yivot majke...u bosni...gdje nista ne funkcionise, gdje roditelj nema adekvatnu podrsku ni porodice ni lokalne zajednice..gdje svako malo cujes apel za pomoc, gdje bi majka u najmanju ruku morala dati otkaz (ako ima srece da je zaposlena) da brine o svom bolesnom djetetu...gdje se jedva zivi s dvije plate a kamoli s jednom....ne treba osudivati odluke zena i pozivati se na Allahovu volju...svaka zna sta moze a sta ne moze podnijeti...Allah nam je dao znanje i slobodnu volju i svako zna sta moze a sta ne moze izdrzati i moze da izabere opciju i nemoj da poredis to sto saznas unaprijed sa necim sto se ne daj Boze moze desiti u zivotu i opet te dovesti u tesku situaciju...to nije isto

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Finepex)
Neposredna veza do poruke: 1249
29.4.2015 20:50:07   
aidana
Ja namjeravam ivaj put uzeti tvrdu podlogu za presvlacenje sto ide na krevet. Prosli put su mi ledja stradala, sve sam mislila to bezveze i nece mi trebati.

Sto je meni mrsko tipkati sa mobitela, nit mogu citirati normalni niti imam smajlica, fale mi sliva

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 1250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *