|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
10.4.2015 9:09:42   
maksi
Jutroooooo jeste se naspavale?

Sunce grije tako da sam i ja odmah bolje volje,kasnije cu u setnju malo i u nabavku svasta mi fali u kuci.

I ja imam taj sprej za rascesljavanje jer moju momci imaju duzu kosu a loknice pa nam pomogne kod rascesljavanja

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 276
10.4.2015 9:10:20   
rose
crniandjeo...dok god je smedje ne sekiraj se...problem je crvena krv a ti si tek u 5-oj sedmici i jos se celija gnjezdi...smedje moze biti stara krv...a kad odes na pregled, moguce da ce ti dati dabraston da cuva trudnocu

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 277
10.4.2015 9:27:45   
rose

IZVORNA PORUKA: LieToMe

Jutro user posted image kako ste jutros?

Jutros osvanuo lijep dan user posted image konacno malo sunca i miline user posted image Odmah i ja poletnija.

Kod mene stanje redovno user posted image posao, skakanje do nekih doba sa malenom (jos imali goste juce, dolazila joj drugarica pa u kuci isto da je bomba pala user posted image dok sam sve pospremila i raskrcila i oko 12 na spavanje). Ona za divno cudo nije protestovala kad je trebala spavati, cak je i trazila da je se stavi u krevet. Ovih dana idemo da joj narucimo veeeliiikiii krevet za spavanje (ovaj cemo oprati i ostaviti bebi) jer u zadnje vrijeme pokazuje interesovanje za velike krevete. Tako da cemo to pokrenuti paralelno sa akcijom krecenja user posted image

Mene kiselina uzasno mori, ali sta cu user posted image juce nisam mogla ni rucati kad sam dosla s posla user posted image

odbrojavam dane do ponedjeljka i sesije kod Divanovica user posted image

i mi moramo maloj kupiti ormar i krevet...a mali krevet restaurirati (ogradu popraviti) i madrac oprati dubinski ...i mi cemo tako nekad oko krecenja ...e jedino necemo ici na more ove godine...cuvam godisnji za nakon porodisljkog jer mi je porodiljsko samo 4 mjeseca user posted image a i lovu cuvam user posted image

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 278
10.4.2015 10:09:54   
rose
ovo nas je S nacrtala sinoc... user posted image

user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 279
10.4.2015 11:14:41   
pinkie pie
Vidi mamu kao najvažniju osobu u životu user posted image

Princeza 2003 :)
Još jedna princeza 2008 :)
Princa očekujemo 4.06.2015 :)

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 280
10.4.2015 11:23:41   
anitaa
Bas lijepo, moja S. je jos mala za ovakvu "umjetnicku zrelost", ali sva je u tom filmu...ja sam u filmu bacanja suvisnih stvari, novi clan treba prostora, za neke velike akcije mi se jos cini rano, ili sam se samo opustila, ne znam...zao mi je sto cura ovo ljeto nece moci kako treba na more, a moze kod mojih roditelja, pa sam mm-u i mami rekla da ja mogu biti u Mostaru, a oni s curom da odu bar na 5, 6 dana, pa su me blijedo gledali, kao kako ce ostaviti mene, a ja valjda prvi put na CR rodila, pa nesto unaprijed opustena :-D

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 281
10.4.2015 11:24:46   
ninuska
Hej, zene, sta se radi?
Mi po kuci, ne odosmo u vrtic jer je jos prehladjena ali ide nabolje.
Rose, bravo za curu user posted image . Ova moja bas i ne zna crtati user posted image . Doduse, i mladja je od tvoje...

(odgovor članu pinkie pie)
Neposredna veza do poruke: 282
10.4.2015 11:30:35   
rose
IZVORNA PORUKA: pinkie pie

da to sam i ja primjetila....tati je cak i ruke zaboravila nacrtati...a mami glava ko cocin bubanj user posted image

ja joj rekla da nacrta nas troje i bebu...kako je ona nju u pupu smjestila user posted image

< Poruku je uredio rose -- 10.4.2015 11:33:28 >

(odgovor članu pinkie pie)
Neposredna veza do poruke: 283
10.4.2015 11:31:34   
rose

IZVORNA PORUKA: anitaa

Bas lijepo, moja S. je jos mala za ovakvu "umjetnicku zrelost", ali sva je u tom filmu...ja sam u filmu bacanja suvisnih stvari, novi clan treba prostora, za neke velike akcije mi se jos cini rano, ili sam se samo opustila, ne znam...zao mi je sto cura ovo ljeto nece moci kako treba na more, a moze kod mojih roditelja, pa sam mm-u i mami rekla da ja mogu biti u Mostaru, a oni s curom da odu bar na 5, 6 dana, pa su me blijedo gledali, kao kako ce ostaviti mene, a ja valjda prvi put na CR rodila, pa nesto unaprijed opustena :-D

kolika je tvoja S? user posted image

(odgovor članu anitaa)
Neposredna veza do poruke: 284
10.4.2015 11:32:38   
rose
IZVORNA PORUKA: ninuska

Hej, zene, sta se radi?
Mi po kuci, ne odosmo u vrtic jer je jos prehladjena ali ide nabolje.
Rose, bravo za curu user posted image . Ova moja bas i ne zna crtati user posted image . Doduse, i mladja je od tvoje...

ja se nekad iznenadim kad nesto ovako nacrta...a garant i od djece iz vrtica malo kopira user posted image

< Poruku je uredio rose -- 10.4.2015 11:34:28 >

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 285
10.4.2015 11:42:58   
anitaa
Mojoj S. su tri godine i nepunih 8 mjeseci, bas voli crtati, uglavnom ono sto crtaju u vrticu, mozda joj nisam zadala temu :-)

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 286
10.4.2015 11:47:09   
anitaa
Ja izgleda najvise pisem na ovoj temi ili poslije pregleda ili evo kao sad, kad sam kod kuce s curom, nisam je htjela voditi u vrtic, iako djeluje zdravo, ali za svaki slucaj neka nas malo kod kuce, iako sunce mami vani...

(odgovor članu anitaa)
Neposredna veza do poruke: 287
10.4.2015 11:49:36   
araj

IZVORNA PORUKA: crniandjeo

drage moje imam problem,cijeli dan me boli s ljeve strane kao kad imam ovulaciju,maloprije sam isla u wc posto imam problema sa zatvorom naprezala sam se i nakon toga mi se pojavilo malo smedjkastog iscjedka na toaletu kojeg poslje vise nije bilo.. jako sam se uplasila da li je moguce da je od naprezanja ? trudna sam 5sedmica

Nemoj se naprezati. Ujutro pij donat mg i uzmi sumeci magnezijum direct. To ce te otvoriti. Jer sam i ja imala problema sa zatvorom. Ili kuhaj sebi kompot al se nemoj naprezati.

(odgovor članu crniandjeo)
Neposredna veza do poruke: 288
10.4.2015 11:54:20   
lala88
zdravo loptice, cim je sunce vani odma se sve razbjezite.
Rose crtez je prelijep, ja bas volim djecije crteze to mi vrh umjetnosti, svaka cast maloj S user posted image
I kod mene sunce, pravo proljeca, pijaca puna cvjeca, rasada povrca i voca. U zadnje vrjeme stalno jedem paradajz, sinoc sam 0,5kg pojela sama, voli ga ali ne bas toliko, ali mm ga bas voli izgleda je beba skroz na njega, cak i hljeb jedem svaki obrok iako sam ga prije jela samo sa nekim namazom ili sendvic. Da li je moguce da djete trazi hljeb i ostale stvari koje mm voli, a ja ih manje volim?

(odgovor članu araj)
Neposredna veza do poruke: 289
10.4.2015 12:04:12   
rose
ja recimo nekad narucim jedan sendvic koji ima svjezu papriku koju ja inace nikad ne jedem i ne volim...al je pojedem u tom sendvicu..a znam da mm hoce jesti i svezu papriku...pa moguce je

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 290
10.4.2015 12:13:06   
anitaa
Smijesno, ali ja gotovo svaki dan jedem vegetarijanski sendvic, kad sam na poslu, kao vudu lutka, haha, jer inace i nisam prejerano taj tip, vise sam onako za nesto konkretno, i voce, plus Sogalov Pregnital i zeljezo 32. Fina neka beba, nema sta :-)

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 291
10.4.2015 12:16:52   
rose

Smijesno, ali ja gotovo svaki dan jedem vegetarijanski sendvic, kad sam na poslu, kao vudu lutka, haha, jer inace i nisam prejerano taj tip, vise sam onako za nesto konkretno, i voce, plus Sogalov Pregnital i zeljezo 32. Fina neka beba, nema sta :-)

ja maloprije pojedoh pizzu user posted image dala sam kolegi 2 komada da pojedem manje...ne pazim posebno na hranu, taj sendvic s paprikom je inace piletima + povrce user posted image

(odgovor članu anitaa)
Neposredna veza do poruke: 292
10.4.2015 12:18:56   
ninuska

Mojoj S. su tri godine i nepunih 8 mjeseci, bas voli crtati, uglavnom ono sto crtaju u vrticu, mozda joj nisam zadala temu :-)

a, nama sutra 3 godine i 7 mjeseci .

(odgovor članu anitaa)
Neposredna veza do poruke: 293
10.4.2015 12:20:16   
ninuska

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: pinkie pie

da to sam i ja primjetila....tati je cak i ruke zaboravila nacrtati...a mami glava ko cocin bubanj user posted image

ja joj rekla da nacrta nas troje i bebu...kako je ona nju u pupu smjestila user posted image

A, zapazila sam bebu i htjedoh pitati...kako je ona nju nacrtala u stomaku :).

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 294
10.4.2015 12:24:39   
ninuska
Ako kome treba sjedalica u baby centru (bimaco) za vikend je snizenje 15% na cybex, romer i, cini mi se, graco.
mi imamo brevi do 18 kg, pa sam mislila uzeti cybex. Zna li neka od vas kada se skida naslon i da ostane samo booster, mislim do koje visine je dijete moze koristiti sa naslonom? Pitala u prodavnici i ina kaze do 12 godina, a to znam i ja user posted image

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 295
10.4.2015 12:27:17   
luela
Drage moje kako ste?nemam kad citati postove ranije ali nadam se da je sve dobro.mi deveramo,dojenje,nespavanje,ako sam za ovih 7 dana sve ukupno 5 sati spavala.imali smo i neke grceve i osipe ali hvala bogu super je.beba je velika i ja sam sve mislila boze ne znam uzet bebu u ruke medjutim to sto neko rece dodje prirodno.dojim svakih 2-3 sata max radi dojki da se ne upale jer se stvaraju kvrge.recite mi dal je bolje navece se izdajati umjesto buditi bebu da jede,kada se sama ne probudi?ja je budim ako spava jer zao mi mlijeko bacat kad cu se ionako morat probudit da izdajam.a i mala je to beba 7 dana,treba da jede cesto i nije mi imala zuticu u bolnici ali sad ima malo pa se preporucuje cesto da doji.ali neke mi jaranice kazu naucices je tako da se stalno budi navece da jede.ja bih ipak cekala bar prvu kontrolu oko tezine prije nego bih prestal dojit na 2-3 sata.ona nekad trazi i na 10min i na sat,kako kad hoce,moram da udovoljim jer je onda dreka nevidjena.ali sad zbog mastitisa prijeteceg,budim je i kad ne trazi.molim savjete :) i sta mislite za ranu kako sa brze prodje?malo se inficiralo na jednom mjestu pa stavljam hidrogen.evo je budi se da jede a jela prije sat!moram ici drage,navratit cu.pusa svima

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 296
10.4.2015 12:40:18   
ninuska
luela
ja je ne bih budila. Budi sretna ako spava user posted image . A ti opet znas najbolje.
Sto se tice rane ja nisam nicim tretirala osim vodom, dobro posusim, prekrijem se carsafom i pustim da se "luftira" user posted image . Mislim da moze malo bivacina staviti na taj dio.

(odgovor članu luela)
Neposredna veza do poruke: 297
10.4.2015 12:42:02   
rose

luela
ja je ne bih budila. Budi sretna ako spava user posted image . A ti opet znas najbolje.
Sto se tice rane ja nisam nicim tretirala osim vodom, dobro posusim, prekrijem se carsafom i pustim da se "luftira" user posted image . Mislim da moze malo bivacina staviti na taj dio.

ma ovako sam i ja...nisam budila pa zbog zutila na pedijatriji...budi je bar prvih 15 dana a onda je pusti...ja sam npr..dojila je u ponoc ona ni oci ne otvori i mirna do 6 ujutro...i to u uzrastu od 1.5 mjesec...ali mi smo i dohranjivali pa sad en znam sta ju je drzalo

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 298
10.4.2015 12:46:27   
ninuska

luela

ma ovako sam i ja...nisam budila pa zbog zutila na pedijatriji...budi je bar prvih 15 dana a onda je pusti...ja sam npr..dojila je u ponoc ona ni oci ne otvori i mirna do 6 ujutro...i to u uzrastu od 1.5 mjesec...ali mi smo i dohranjivali pa sad en znam sta ju je drzalo

Ok ako prespava cijelu noc, ali.koliko sam shvatila beba se budi po noci samo ne tako cesto. Moja se budila 2X i ja je vise nisam nudila i bilo je sve ok hB. E zato je kasnije nastupilo nespavanje i budjenje po 5-6-7 puta po noci user posted image
a, flasica vise zasiti.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 299
10.4.2015 12:55:38   
rose

luela

Ok ako prespava cijelu noc, ali.koliko sam shvatila beba se budi po noci samo ne tako cesto. Moja se budila 2X i ja je vise nisam nudila i bilo je sve ok hB. E zato je kasnije nastupilo nespavanje i budjenje po 5-6-7 puta po noci user posted image
a, flasica vise zasiti.

ma i moja se budila prvih mjesec dana na svaka 2 sata...pa na 4 pa na 6 sati...ali mi je treci dan zivota zaglavila na pedijatriji jer je dobila jace zutilo i preko dana bas bila uspavana...nisam je ni mogla probuditi da doji

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *