An Nur
|
A sada ja... Odem jutros kod porodičnog, objasnim mu malo da se dobro ne osjećam. Ponesem i onaj nalaz za trombofilije, pitam trebam li sa ovim internisti- hematologu. Da, da internisti hematologu, mrmlja. Uputnicu mi ne dade. Dade mi uputnicu za vađenje "kompletne krvne slike" i urina. Poslije sa tim da idem kod ginekologa pa... Kako znam da imam neku upalu-pita me. Pa teško mokrim, urin mi smrdi, ne osjećam se dobro. Aha. Slabo vidim, usta su mi suha iako pijem bar 2 litre vode dnevno. To ti je od stresa, stresan je to proces, ta oplodnja, proći će to samo. Isprati me do sestre, sestra me posla u "laboratorij". Tamo mi za tu "kompletnu krvnu sliku" zakazaše termin 14.04... Nisam hitan slučaj. Kad se požalih da je to za 15 dana i da imam upalu negdje dole, upita me kako to JA znam da imam upalu. Pametniji popušta, vratih se kući smijući se, šta bi drugo. Odem do mm rodice da uzmem onaj "bakin čaj". Bakica vrebala kad ću doći pa eto ti i nje na kafu "da me vidi". Naravno, uzmem taj čaj, a ni bakica nije došla što me je željna viditi, tutnem joj 20 KM. Za kafe i šećera. "Baba, spremi ti meni ovog čaja još, piću ja njega umjesto vode." "Samo pij ćeri, spremiču ja tebi još." Pitamo je u šali da nam kaže recept od nekog melema što ga pravi, kaže kako će nam dati recept kad ona od toga živi. Svak od nećeg živi i to svoje doooobro čuva. Baba šta će biti sa bolesnima kad ti umreš jednog dana? Zamisli se baba. Dođe mi da je malo prepadnem. U islamu se tvrdi da ko ima ikakvo znanje pa to znanje od ljudi skriva, a moglo bi im kruha ili lijeka dati, na onome svijetu će biti vatrenim bićem mlaćen cijelu vjećnost. Bakica je katolkinja ali vjerujem da bi se zamislila nad time jer svi tvrdimo, Bog je jedan, a što smo stariji više ga se bojimo. Ipak, sjetih se da su me vaspitali da ne prepadam stare ljude, a i hvala joj, donijela mi je možda i lijek, ko zna. Eto, barem mi nije bilo dosadno danas. Skuhala sam sebi odmah punu šerpu pa pijem. Mogu ja puno tečnosti, ne smeta, bolje ću piškiti, a i ako mi se priplače, neću dehidrirati. Usta mi izgoriše koliko su mi suha.