|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart
24.3.2015 10:13:03   
AzraB
eh alman draga ja se tako jedno vrijeme nisam mogla nikako ni namjestiti a kamoli zaspati valjda dok sam se malo sa stomakom navikla user posted image
sad jos stavim jastuk izmedju nogu jer bez njega kad zaspim ujutro me prepone bole ne mogu maknuti najmanje pola sata user posted image ali eto jos malo aBd i gotovo sve..Valjda su to te cari trudnoce hahahhaha

03.04. ocekujemo nasu mrvicu

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1251
24.3.2015 10:14:31   
AzraB
meni su svi govorili odmaraj i spavaj do devetog, onda slijedi ustajanje svakih pola sata-sat, a ja nista user posted image rijetko kad se probudim u pola noci da moram u wc..

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1252
24.3.2015 10:24:33   
luela
Cestitam bejbibi!Kad smo vec kod spavanja,kod mene je lutrija u devetom,nikad se ne zna.Ustajem u wc po 3 puta a nisam prije.inace sad zbog zacepljenog nosa lose spavam,sinoc sam zaspala oko 1 a probudila se u pola 5 i vise nisam mogla zaspat.onda sam oko 5 dobila jake bolove ispod pupka i stvarno sam mislila evo ga to je to,medjutim taj ko fol"trud" je trajao brat bratu 10-15min i prosao i onda sam skontala da to ipak nije to.

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1253
24.3.2015 10:30:49   
LieToMe RR
user posted image ja zagrlim onaj svoj trudnicki jastuk (poklon od dragog u prvoj trudnoci user posted image ) fino pupu na jastuk namjestim se, zagrlim jastuk i kako zaspem tako se i probudim. Do duse meni su dani dinamicni. Ustajanje je oko 6:15, pa jutarnje aktivnosti, pa na posao, pa na poslu do pola 5 pa kuci, pa sa curicom, pa kucne aktivnosti... naradim se ja dobro u neznanju.

Sad ce i lijepo vrijeme pa ce svakodnevne setnje po vilsonovom user posted image

Ja srecom ni u prvoj trudnoci nisam imala problema sa oticanjem, viskom vode ili kila niti sam imala kakvih drugih problema sem onog mirovanja i otvaranja. Jos uvijek nosam suknje (do duse jesu ili visoki struk A kroja ili su sa gumom u struku tako da ne smeta pupi). Jedino ne znam sta cu na ljeto kad se zaokruzim user posted image
IZVORNA PORUKA: alman

uranile naspavale, vidim ima ranoranilaca svaka vam cast zene
Azra i Lietome vi ste prave sretnice sto mozete tako lijepo spavati, ja sad za sad se mogu nastimati al mi je problem sto ne mogu zadugo da zaspim, i sinoc sam tek u 2 zaspala,al jutros sam ustala ranije pa valjda veceras i ranije zaspimuser posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1254
24.3.2015 10:41:32   
luela
Zene pitanje.znam da je sekret pred porod normalan.ja ga neke dane imam neke nemam.nekad je vodenast bijeli,kad se osusi bude zut.znam da je odvratno sto ovo pisem ali sad vidim da je valjda tokom noci bio i roskast.posto nema sluzi ne lici ni na sluzni cep.ne znam sta bi moglo biti.jesam imala te bolove sinoc.ugl doktor moj danas ne radi pa mi se i ne ide.u petak sam zakazana.

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 1255
24.3.2015 10:47:36   
alman
Bejbibi...23.03. porodila se user posted image
Selzy...porodila se user posted image
Sara_mo...31.03

AzraB...03.04
Gift...03.04
Morena...15.04
Luela... 07.04.

Psiholog27...04.05
Marien...13.05
Scarlet...17.05
No idea...25.05

Bella...08.06.
Alldi.. 10.06.
Alman...29.06
Mala curica...30.06.

Sabiinaa...01.07.
Mybaby...03.07.
Lala88...20.07.
Adano...22.07.
Anitaa...30.07.

Maksi....06.08.
Rose...14.08.
Mastalica...15.08.
Putujuca...18.08.
LieToMe....24.08.
Aleah...26.08.
MAM...28.8.
Bebac bucko...31.08.

Araj .... 12.09.
Pcelica Maja5.... 15.09.

Blue moon ... 22. 10.
Amiina ....24.10.

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1256
24.3.2015 10:49:08   
AzraB
luela imala sam i ja i roskast iscjedak jedan dan eh sad nemam pojma sta je nije mi se bas panicilo i islo doktoru odmah, a brzo je nestalo. U zadnje vrijeme imam bas puno bijelog pranja nekad ves moram promijeniti i 3 puta na dan, vise mi se smucilo... user posted image

(odgovor članu luela)
Neposredna veza do poruke: 1257
24.3.2015 10:52:50   
alman
LieToMe i meni je spas trudnicki jastuk kad zaspin ni je se ne okrenem jos mi je sad najnagodnije da jedan kraj stavim od stomak, pa izmedju nogu a drugi kraj iza ledje, tako se najbolje nastimama user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1258
24.3.2015 10:57:27   
alman

IZVORNA PORUKA: AzraB
luela imala sam i ja i roskast iscjedak jedan dan eh sad nemam pojma sta je nije mi se bas panicilo i islo doktoru odmah, a brzo je nestalo. U zadnje vrijeme imam bas puno bijelog pranja nekad ves moram promijeniti i 3 puta na dan, vise mi se smucilo... user posted image

mozda bih trebala neke vaginalete sad predkraj koristiti, meni je prosli put dr. sedmicu pred porod propisao vaginalete da se ocisti taj sekret

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1259
24.3.2015 11:01:34   
AzraB

IZVORNA PORUKA: AzraB

mozda bih trebala neke vaginalete sad predkraj koristiti, meni je prosli put dr. sedmicu pred porod propisao vaginalete da se ocisti taj sekret

idem u petak aBd na kontrolu pa cu bas pitati da ne uzimam nista na svoju ruku...

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1260
24.3.2015 11:47:28   
LieToMe RR
Ja taj jastuk doslovno zagrlim tako da mi jedan dio ide pod glavu pa ispod stomaka i onda izmedju nogu (ni prije nisam mogla da mi se koljena ljepe jedno za drugo jer inace spavam na boku ili potrbuske) tako da je on meni stvarno spas narocito jeti kad se nekako sav zalijepis, ja lijepo njega medju noge user posted image i milina. I stvarno kako legnem tako se iprobudim. Izuzev ako neku nebulozu sanjam pa se onda okrenem skupa sa jastukom (to je u prvoj trudnoci kad sam vec bila u 8 i 9tom mjesecu bilo slikovito objasnjeno kao morz kad se u moru okrece user posted image )

LieToMe i meni je spas trudnicki jastuk kad zaspin ni je se ne okrenem jos mi je sad najnagodnije da jedan kraj stavim od stomak, pa izmedju nogu a drugi kraj iza ledje, tako se najbolje nastimama user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1261
24.3.2015 12:14:09   
rose
uf volim i ja svoj jastuk..al dzaba...bole me pubicne kosti...sad me bole i misici iznad koljena...ispod guze user posted image

btw. odo po nalaz, onaj kompletni gotov, sve je u redu hvala Bogu user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1262
24.3.2015 12:51:39   
maksi
Dan drage user posted image

Ja sam daNas nekakva uspavana samo zjevam user posted image

Vidim pricate o spavanju ja zadnje vrijeme bolje spavam mozda jednom ustanem da piskim,a na pocetku sam imala nesnice uzas plus piskenje svako dva sata. Sreca sada je bolje

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1263
24.3.2015 13:26:18   
rose

IZVORNA PORUKA: maksi

Vidim pricate o spavanju ja zadnje vrijeme bolje spavam mozda jednom ustanem da piskim,a na pocetku sam imala nesnice uzas plus piskenje svako dva sata. Sreca sada je bolje

vidim da iammo slicne tegobe od pocetka

ja dodatno promjecujem da mi je urin konstantnop mutan ali svjetle boje...jel nerka imala nesto slicno? trebam dati na analizu...al tesko mi potrefiti taj jutarnji prvi kada svako dva sata piskim user posted image

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 1264
24.3.2015 14:18:03   
maksi
Moj urin je cak i potaman a i malo mutan,ali sam primjetila da od pocetka trudnoce da mi je tamniji nego prije.
A ja svakako ovih dana moram raditi kompletnu krvnu sliku i nalaze urina
IZVORNA PORUKA: rose

ja dodatno promjecujem da mi je urin konstantnop mutan ali svjetle boje...jel nerka imala nesto slicno? trebam dati na analizu...al tesko mi potrefiti taj jutarnji prvi kada svako dva sata piskim user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1265
24.3.2015 14:18:17   
LieToMe RR
Mene uhvati spavanje oko 1-pola 2...dodjem sa pauze (prosetam i vrtim krugove pa se i umorim) onda rucam (obicno si nosim rucak i vocke i cijedjene sokove) i kad lijepo zavrsim sa ruckom ako nema guzve na poslu tacno bi mi jedno 30-40 min godilo da se opruzim i malo odpajkim user posted image

To me i vikendom poslije rucka uhvati (ne pijem kafu od kako sam ostala trudna jer mi izaziva mucninu) pa mi valjda i onako nizak pritisak jos opadne i strassnoooo... trebalo bi na poslu uvesti nappy time user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1266
24.3.2015 14:23:23   
LieToMe RR
Urin moze biti tamniji od konzumacije pojedinog voca i povrca ili ako se dodatno unosi zeljezo u organizam. Samo vise tekucine (cajeva i vode) i urin ce biti ok.
Ja sam u prvoj trudnoci diplomirala na urinu user posted image nikad upala, nikad promjena...skoro pa ko kod bebe. Ali pijem stvarno dosta vode tokom dana (cak i vise od 2 litra). Stalno sam sa nekim casama i flasicama user posted image

Moj urin je cak i potaman a i malo mutan,ali sam primjetila da od pocetka trudnoce da mi je tamniji nego prije.
A ja svakako ovih dana moram raditi kompletnu krvnu sliku i nalaze urina

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 1267
24.3.2015 14:34:03   
maksi
Ja pijem bas dosta vode vise nego prije,a i pijem uroloski caj za trudnice,sada sam prestala ima par dana da vidm kakav ce mi biti urin

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 1268
24.3.2015 14:40:23   
rose
koji caj pijes...meni pegla kuhati i jesti brusnicu user posted image

pijem vodu, sokove...nikad nisam bila neka vodopija...sad pijem cesce, usta mi stalno suha...navodno urin moze biti taman i od dehidracije...kod mene je svejtao pa kontam da nisam dehidrirana...al je mutan...od pocetka...i to sam promjetila onaj prvi jutarnji ukoliko je 4- 8 sati ostao u besici...i uzmem srednji mlaz, nije mutan...svaki slijedeci bude mutan...jwednom sam taj mjtni odnjela na analizu,...milion leukocita i proteina...poslije odnesem taj jutarnji malo tamniji ali nije mutan..on odlican..u dvije razlicite laboratorije..shega

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1269
24.3.2015 14:43:03   
maksi
Pijem uroloski caj za Trudnice i djecu,Josip Pancic

pijem vodu, sokove...nikad nisam bila neka vodopija...sad pijem cesce, usta mi stalno suha...navodno urin moze biti taman i od dehidracije...kod mene je svejtao pa kontam da nisam dehidrirana...al je mutan...od pocetka...i to sam promjetila onaj prvi jutarnji ukoliko je 4- 8 sati ostao u besici...i uzmem srednji mlaz, nije mutan...svaki slijedeci bude mutan...jwednom sam taj mjtni odnjela na analizu,...milion leukocita i proteina...poslije odnesem taj jutarnji malo tamniji ali nije mutan..on odlican..u dvije razlicite laboratorije..shega

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1270
24.3.2015 15:13:25   
saamy
Mcc sigurno će tvojoj bit dosadno ali brzo vrijeme proleti,super izgledaš masala a ahaha tako sam isto reko nije mi stomak velik al kad se slikam vidim bolje haha,ista sam ti bila reko kako ću to sve Šta ću, al i as isto kao i ja u bolnici sestre koje će bit uz tebe cijelo vrijeme pomagat oko kupanja,mijenjanja pelena opet kad god želiš pozove s ih na dugme onouser posted image Neznam da li ima kod tebe da pozove s da ti sestra dođe kući da ti pomaže imaš prava do 1 godine

BEJBI masala da ste oboje dobro i zdravo odmarate uživajte preljep je to osjećaj al sve proleti tako brzo

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 1271
24.3.2015 15:15:52   
rose

Pijem uroloski caj za Trudnice i djecu,Josip Pancic

a gdje ima taj caj kupiti...ja trazila u importaneu...nemaju pojma user posted image

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 1272
24.3.2015 15:17:44   
rose

IZVORNA PORUKA: saamy

Mcc sigurno će tvojoj bit dosadno ali brzo vrijeme proleti,super izgledaš masala a ahaha tako sam isto reko nije mi stomak velik al kad se slikam vidim bolje haha,ista sam ti bila reko kako ću to sve Šta ću, al i as isto kao i ja u bolnici sestre koje će bit uz tebe cijelo vrijeme pomagat oko kupanja,mijenjanja pelena opet kad god želiš pozove s ih na dugme onouser posted image Neznam da li ima kod tebe da pozove s da ti sestra dođe kući da ti pomaže imaš prava do 1 godine

BEJBI masala da ste oboje dobro i zdravo odmarate uživajte preljep je to osjećaj al sve proleti tako brzo

moze al ako ce placati user posted image kod nas patronazne dodju besplatno 3 puta...par dana nakon poroda, 7 dan i 15-i dan...sve preko toga ce doci ali se to placa

(odgovor članu saamy)
Neposredna veza do poruke: 1273
24.3.2015 15:51:26   
bejbibi
Hello drage moje, evo mene user posted image malo odmaram.dok.mi ne dodne cura pa da iskoristim priliku i prosvaram sta ovdje :)... Mi smo ok,dojimo,dojke bole nenormalno al izdrzat ce se aBd... Nije neki placljivko al voli visiti na siki :)... Mislim da cemo sutra ici kuci nakon pregleda ako sve bude ok... Nadam se da hoce,ok se ja osjecam a mislim da je i cura ok.... Eh drage moje drugorotkinje sta da vam kazem za onaj osjecaj sto se svaka plasila hoce li voljeti dijwte :) voli se ko prvo, isto,nema razlike..hB nema zasad one depresije.. Kako ce biti kuci kad dodjemo ne znam al nadam se najboljem...maloprije mi je bio M i tuko me,ljut na mene :(( jedva sam ga smirila,dusa moja,tako mi je bilo zao..lhubomoran je definitivno al sa malo dobre volhe i strplje.ja mislim.da moze sve ok biti aBd....

Porod ko.porod za 4 sata gotov...kad su bolovi u 11 krenuli, bili su prvo blazi.ko pritisak dole a onda sve jaci i svaki minu il pola minute... Brzo to islo... I ako znate ono disanje obavezno primjenite, vjerujte da pimaze :) babica me masirala povremeno,dole,malo je bolno al brze se otvaras... Eh sad oko 3 sam usla u radjaonu ( kad sam dobila onaj napon da idem na wc jaki tad mi je rekla da se javim babici) i sjela na sto i tad je bas bilo bolno.. Ovaj put sami izlazak djeteta cini mi se bio tezi il sam ja bila svjesna svega ne znam.... Al slusala sam babice i napinjala se kako su.mi.govorile.... I nakon 5 tog puta cini mi se rodila...tokom izlaska.bebe babica me dole prstom jos dodatno.otvarala i stvarno sam iznenadjena kako nisam pukla :/ svaka.im cast....eto to.je ukratko o samom radjanju, ostalo znate, upucene ste bile hahha user posted image

Vidim nove clanice,zelim uredne trudnoce i sto.lakse porode a vi drage moje mazite pupe jer brzo to proleti sve :) al dodje onda najljepsi.poklon :)

Hvala svima jos jednom :****

Citat cu vas i dalje i mozda komentarisati sta user posted image al cu biti i na temi bebe do 0-1

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1274
24.3.2015 16:37:48   
alman
bejbibi pravo lijepo iskustvo sa porodom si imala sto mi je pravo drago cuti, jos sutra ako Bog da kad dodjete kuci bit ce vam jos ljepse i ugodnije a sigurno ce i M bolje reagovati na prinovu user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *