Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.3.2015 12:06:47
soma
Sad neznam tek nista,jer mi je doktorica rekla da jedem ananas i smokve,a u nedjeju cu na pricest i omrsicu se..hvala ti An Nur na ovim savjetima puno mi znace
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.3.2015 13:28:19
mikica81
Hej zenice. Ima li cekalica bete? Meni je 7dpt. Radila sam FET u BL pa sad cekam . Betu trebam raditi 27.03. Ima li jos neka zenica da je radila fet da razmijenimo iskustva. Ps nova sam na forumu oprostite ako nesto fulam. Pozz
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.3.2015 13:28:23
artist
Evo mene sad stigoh iz BL pa da vam odmah javim,eto zavrsi se i moj prvi postupak naravno bezuspjesno.Ona moja jc se oplodila ali nije pravilnog oblika i tako rece biolog cak nam je i pokazao kakav je nas a kakvaj treba da bude.I tako nije doslo do transfera niti ce doci . Ali ovo sam vam htjela naglasiti nisam u bedaku ali stvarno nisam valjda sto sam imala samo jedan folikul pa sam se tu prestala nadati.Uglavnom dr. Sanja rece da u aprilu kad dobijem ciklus pa drugi dan da vadim kod njih hormone pa ce vidjeti sta dalje.Ali mi je rekla da odmh predam papire u fond da mi sto brze odobre za novi postupak.Eto to je to idemo opet jovo na novo
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.3.2015 13:31:08
An Nur
Ja sam 3 godine u braku i pokusavam zabebiti. Imala sam 1 iui i 2 icsi, sad iz ovog drugog cekam betu. Zato jer mi vise od 2,5 godine niko nije nasao razlog steriliteta, popila sam pola plasta kojekakvih cajeva na svoju ruku, ispila i onu preskupu Tesicevu terapiju, jela pila i koristila svasta samo nebi li se samo zakacilo ali nece. Cak sam i onaj atlas nsmjestila jer navodno koci cirkulaciju i pravi stetu organizmu. Cini mi se da sam obnevidila, sto placuci, sto citajuci po netu kako sebi da pomognem. Za sve se konsultuj sa doktoricom ali i malo proguglaj.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.3.2015 13:54:30
mikica81
An Nur, ja sam prosle godine prvi puta bila na ivf. Vratli su mi dvije blastociste. Beta bila pozitivna. Ali nije se odrzalo. Prije toga sam radila 4 inseminacije i nista. Sada su u Fet-u vratili 3 smrzlica. Nadam se pozitivnom ishodu. An Nur koji ti je dan po transferu? Mislim da smo tu negdje
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.3.2015 14:11:16
kolač
Artist,baš mi je žao.Svaka ti čast ako se dobro držiš,samo tako nastavi.Meni se to desilo u februaru prošle godine,bila sam očajna.Jedva sam dočekala da krenem ponovo.Baš me pogodilo.Tebi više sreće drugi put!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.3.2015 14:25:30
harmonika
Mikice dobrodošla i želim ti da što prije odešna trudničke teme. Nemam iskustvo sa fet-om ali sam čula da je uspješnost veća jer je organizam odmoran s' obzirom da taj mjesec nisi primila ogromnu količinu hormona kao kada se vraćaju svježi embrioni. Srećno sa betom. Artist,žao mi je što je tako ispalo ali ti brže-bolje predaj dokumenta u fond pa će oni tebe u postupak za mjesec-dva,vidjećeš. Jesu li ti rekli na kakav ćeš protokol sljedeći put? očogledno da nešto treba mijenjati. da mi je neko rekao da se može desiti i ovakva situacija ne bih mu vjerovala. ali eto desi se da do transfera i ne dođe. An Nur,sa tvojim stanjem se poistovjećujem. Izluđivao me ovaj moj problem ali sam sada kako samušla u ovu priču nekako opuštenija. Čvrsto vjerujem da ću uspjeti jer sam se pomakla od one seljačke doktorske priče "opusti se" koja mi je oduzela 4 godine dobro,kako ti sa mikroginonom sada? jesi li odradila briseve? konfučije,monte vi ste ono samnom u maju? Nina79 srećno sa betom. sada navijamo za tebe.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.3.2015 14:27:36
mikica81
Ne znam gdje zivis ali meni su tražili preporuku ginekolga, kopiju lične karte, zdravstvene knjizice, cips potvrdu za mene i supruga i popunjen zahtjev. Ja sam iz Brčkog.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.3.2015 14:39:40
An Nur
mikica Eto uvecalo nam se drustvo cekalica. Bas lijepo sto si nam se pridruzila. Bice tebi sa nama fino, ovdje te svi razumijemo. Ja bi betu trebala raditi 25.03. Kao sto stalno ponavljam, bas nikakvih simptoma nemam. Ti? harmonika Cuj, opusti se! Kako kad me stalno podsjeti da nemam ono sto zelim!? Ne vrijedi ni pokusavati pricati o tome sa onima koji to hvala Bogu dozivjeli nisu. Jos kad raspale nabrajati koliko su abortusa do sad napravile ili kazu "Sta ce ti djeca, mene moja samo sikiraju!" Pa, mislim, postoji li takt i obraz?!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.3.2015 14:48:08
An Nur
artist Jako mi je zao. Ja sam isto ovaj put premrla jer mi je bilo tek 4 folikula, a svi su mogli prazni biti. I dr je odahnuo poslije aspiracije kad su nasli js. Ipak, mi zene smo jake i spremne da se docekamo na noge ma sta da se desi. Ja bas zbog tih celija uzimam puno vitamina E. Gdje god zaguglas o njemu, pise obnavlja, cuva stiti celije. I sad dok cekam betu, uzimam ga da mi embrioni fino rastu. Svi cinimo sta mozemo, pa opet... Ne daj se draga. Odmori pa opet u postupak. Uzmi one femisan a kapi da ti se brze stabilizuje organizam. Ljubim te
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.3.2015 15:04:33
mikica81
Ja isto nikakvih posebnih simptoma nemam. malkice me probada u predjelu jajnika i malko su mi grudi osjetljive ali to sve moze biti i od utrogestana. doduse tako mi je bilo i prosli put. Cak sam prokrvarila dan prije bete i sve otpisala a ipak je bila pozitivna. Tako da sve siptome mozemo baciti u vodu. Meni je dok. napisala da radim betu 16.dpt (27.03) valjda cu izdrazat do tad. Malo me strah posto me uhvatila neka viriza. Dvije veceri sam imala temperaturu preko 38. Nadam se da nece uticati na ishod. Eto nadam se da ce se neka uskoro javiti sa lijepim vijestima:-)
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.3.2015 20:09:22
dobro
Meni je prvi ultrazvuk 23 aprila,na microginonu sam od 1,marta-jako lose ga podnosim;imam strasne glavobolje i stalno osjecaj umora-sreca pa je krvarenje prestalo. Drage cure;ne znam da li da i ja zahtjevam trombofilije-buduci da mi jd prvi postupak i da je kod mene utvrdjen uzrok inferiliteta-neprohodni jajovodi.sta vi mislite?
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.3.2015 23:01:47
An Nur
bobro Malo je neugodno govoriti doktorima sta da rade ali ja evo sad lezim, cekam betu i kontam kako nikada nisam uradila kompletnu analizu hormona. Samo mi pogledaju nalaz od stitne i na tome se zavrsi. Sad ako mi ne uspije, trazicu da mi urade i to. Sto vise faktora sr ispita i iskljuci, to je i mogucnost uspjeha veca, zar ne? Neznam sto nas salju u postupke bez da nas kompletno obrade.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 19.3.2015 17:48:54
Maksi13
Bravo harmonika, da čujem i za negativan nalaz! Moj nalaz za ureaplazmu je sutra pa se nadam da ni ja neću otvarati crnu hroniku! ;) Za sedam dana po terapiju u BL...nek se samo dešava nešto. Pozz za sve!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 19.3.2015 17:58:45
harmonika
Hehehe,maksi,ma nećeš ti u crnu hroniku.Ja sam milion puta radila ove briseve i uvijek su bili negativni a ovaj put mi na hlamidiju pislo "inhibicija reakcije" ja pukla skroz,rekoh neko će se preseliti na drugu planetu ( s obzirom da se prenosi samo sexualnim putem)a onda nađem ovdje na forumu da je to česta pojava i da je u suštini greška u transportu ili uzimanju uzorka.bilo mi malo lakše ali moram vam priznati da nisam imala mira ova 3 dana od kako čekam nalaz. kad sam ga danas vidjela nazovem MM i kažem mu- preživjećeš držim fige da se ti konačno riješiš napasti.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 20.3.2015 0:55:59
Maksi13
Ma ja se skoro godinu dana borim s njom i mislila da je problem u laboratoriji, promenila je i opet isto. Sad vala mora biti negativan nalaz pa makar ih digla u vazduh, posle tone antibiotika i vaginaleta ne priznajem nikako drugačije nego negativan nalaz...
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 20.3.2015 13:47:02
An Nur
Kako ste djevojke? Lijepo vrijeme, nista se posebno ne desava, pa vam tema zamrla? Ja ni jucer, ni danas nikakvih simptoma. Po nekom mom kalendaru, u nedelju bi mi bio kraj ciklusa... da ne spominjem drugacije... Zvali me jutros iz Balic klinike, pitaju kako sam. Kazu dobro je sto nikakvih simptoma nema. Ne znam dal je dobro, ja unaprijed ne smijem da se radujem. Tek je 9dpt. Rano je za ista. Kako su ostale cekalice? Sto se lijecenja bakterija tice, ja poslije ponavljanih antibiotika, najvise vjerujem u ogromne kolicine bijelog luka. Sve pomete bez traga.