Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 16.3.2015 20:15:39
An Nur
BraMar zao mi je draga! Sta da ti kazem. Nasa mionab je extra hrabra, nastoj i ti da budes. Nakon svega negativna beta je najgroznije sto nam se desi ali prezivimo mi to i idemo dalje, tvrdje i jace nego prije. Ljubim te. Da se pocelo kaciti saznajemo po beti koja je veca od 5. U Medikosu, po tome su mi znali da su mi jajovodi prohodni (nisam htjela ponovo raditi vec davno odradjen HSG), a ovdje kod Balica doktor je to smatrao vrlo dobrim pokazateljem za 'nesto' (on zna sta). Beta je bitna. Dao Bog da nam svima bude pizitivna, kad tad. Nedajte se. Ljubim vas sve.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 16.3.2015 20:17:24
Rijada
Mionab,Bra Mar nezam sta da vam kazem bas mi je zao.Bice bolje drugi put An Nur,nina 79 navijam da bar vama uspije sretno. artist meni je uspijelo radila sam u Novebru. Ja klinku nisam mijenjala mislim na medicos i ako imam 2 neuspjele IUI i 2 neuspijele IVF radila sam i 3 IVF Kod nji i uspijelo je hvala bogu.A da nije ope bih radila kod nji. Harmonika sretno sa nalazima lijep pozzz za sve.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 17.3.2015 7:23:10
mionab
Rijada slažem se da ne treba previše ni mijenjati klinike, mislim da se čovjek u tome pogubi.Ja sam u principu zadovoljna klinikom, dobro prođem postupak ali se ne zakači. Artist da bude jedna ali vrijedna .Broj nije bitan.Samo da se oplodi i što prije da se vrati An Nur još malo i od tebe očekujemo lijepe vijesti Harmonika, kad krećeš sa microginonom?Kako vrijeme prolazi....
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 17.3.2015 8:13:34
An Nur
Ah, ja bi najradije pobjegla nekud gdje se beta ne radi. Kad vidim sve ove negativne bete, zar mislite da imam nade da ce moja biti pozitivna. Dobro vam jutro, meni 6 dpt. Jos ovoliko i beta.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 17.3.2015 12:10:07
harmonika
Mionab sa kontracepcijom počinjem 2.dan ciklusa (tako piše u šemi) a treba da dobijem 2.aprila. Juče mi je dr rekla da sam u periodu plodnih dana pa sam se bacila na akcijanje ne bi li me opalila sreća pa da mi ništa ovo ne treba. To su samo moje puste želje. U pravu si,vrijeme leti. Kao da je juče bilo moje razočarenje u novembru a evo već sljedeći mjesec počinjem ispočetka. Ti kad kažeš da ćeš na jesen to djeluje daleko ali brzo će to proći. Zato se sada odmori pa u nove pobjede. gdje god da radiš neka ti je sa srećom. An Nur,nemoj tako. To što su bete negativne ne znači da će i tvoja biti,baš naprotiv,mora se jednom niz i prekinuti. Ja kad sam čekala svoju betu isto su sve bile negativne,mene je to dotuklo.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 17.3.2015 13:46:31
dak29
Neznam sta se desava vec sam jednu veliku poruku napisala i nisam mogla poslati!!!???Javljam se nakon duzeg vremena ali sam vas pratila i koliko vidim ima nas dosta novih !!!zao mi je sto je tako,eto srece da nas nema uopste na ovoj temi.ja sam se porodila 09.01.a termin mi bio 01.20. Cura malo pozurila bilo je malih trzavica ali sve je dobro proslo.Cura je sad usla u 3mj i ne mogu vam opisati taj osjecaj srece i zadovoljstva.Ali molim se da mi se sto prije pridruzite.Necu se svakoj pojedinacno obracati ali vidim da ste sve borci!Tako i treba,jer nama se borba nakon 7god isplatila za one koje neznaju.I cim budem mogla idem ponovo u postupak.moram samo malo napraviti pauzu posto sam se carski porodila.jer sva borba i bol se zaboravi onog momenta kada prvi put uzmete svoje dijete u ruke,vidjecete. sad moram ici ali vas pratim.javim se porukom kad stignem.ljubim vas puno i pozdravljam
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 17.3.2015 13:58:29
harmonika
Dak29 čestitam ljubice moja! Neka ti je curetak živ i zdrav a i vi sa njom. Neka se vala neko javio od ženica koje su uspjele i donijele na svijet svoje bebice. Nadam se da će se javiti u druge žene iz te grupe od prošlog proljeća. tada je bilo dosta pozitivnih beta na forumu.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 17.3.2015 16:24:03
nikitan
dak svaka cast ,sretan dobitak cerkice,i prava si ti bi opet u postupak za jos jednu bebu,ista si ko ja,ha ha, i neka si se javila,da se ostale zenoice uvjere da se vrijedi boriti,i da vrijedi pokusavati,hvala ti,super si,
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 17.3.2015 19:33:57
An Nur
Dak Sve najljepše vam želim. Svaki put kad čujem da je nekom pozitivna beta ili da se neka beba rodila krenu mi suze radosnice i nekako mi se srce od dragosti napne jer znam kako je sve ovo teško i kolika je tuga na duši dok se želja ne ispuni.
Djevojke moje hrabre Nadam se da ste dobro i da pozitivno razmišljate. Ja danas opet sa svojom gošćom. Malo smo prošetale popodne. Svratila u DM, kupila GRAVIGNOST test onaj što je osjetljiv već na 10 bHcg. U Azelu prelijepe trudničke hlače.Prljavo roza boje, sa pamučnom potrbušnicom, džepovima i kajšem, prave "frajerske". Njih nisam još kupila. Slijedeće sedmice ako Bog da. Ni danas me ništa ne boli. Jutros me uhvati neki srklet i strah da neće uspjeti ali sreća dođe mi ova moja pa sam gledala da se okupiram njenom pričom i zaboravim na sebe. Krvnički me zabolilo kad sam na brzinu poletila da se bocnem heparinom, zamalo da bacim i inekciju i sve ali stisnem zube i guraj dalje. Po stomaku mi sve žućkati krugovi od bocanja. Simptoma nikakvih nemam. Cijelo vrijeme stimulacije meme su me bolile i bile velike, jučer ili danas prestale su boliti ali još uvjek su velike. bi po fertilog kalendaru trebala doći za četiri dana ali nemam simptoma ni za nju. Možda i od utrića. Uglavnom, guram nekako. Sve je ok, dok se ne osamim. Kad padne noć i mm zaspi, spopadnu me svakakve misli i nesanica i onda, pošto sam neku noć imala noćne more i isprepadala se sva, sad kad vidim da će mi opet doći uzmem leksaurin i zaspem ko bubica. Znam da su mi ovi moji postovi ponekad preveliki i da puno pišem ali eto, nadam se da i ovaj moj šablon ponašanja do bete, ako bude pozitivna, još nekom donese dobru betu, pa djelim moje iskustvo. Težak je ovo period, pun strahova i čekanja. Oči me ponekad zabole od iščitavanja tuđih iskustava. Lijepu noć vam želim i ljubim vas sve. Harmonika koliko dugo ćeš da piješ mikroginon? Ja sam isto kratki protokol imala ali sam njega pila od 3. novembra pa čak do 17. februara. Bakterija, pa histero, pa odgađanje ciklusa... Odužilo mi se bilo pravo. Često sam i zaboravljala da ga u sat popijem pa prođe i pet sati, a ja se tek onda sjetim ali dobro ispade na kraju hvala Bogu.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 17.3.2015 20:32:21
harmonika
An Nur mislim da ti je rano za test,sačekaj još 2-3 dana ako ikako možeš. Na kontracepciji ću biti jedan ciklus,po šemi nekih 25 ili 26 dana ali znaću tačno kada odem na UZ 23.4. imam zakazano. Da mi je još ove nalaze izganjati. danas sam išla u fond,refundiraju novac ali moram sačekati da dobijem nalaz pa onda da pišem molbu. Cure koje su u maju,kada vi imate prvi UZ? Joj An Nur,znam kako ti je. dani do bete ( pogotovo druga sedmica) su pravi košmar. IZDRŽI! LJUBIM TE!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.3.2015 10:09:17
nikitan
an nur draga,pisi kolko god hoces,neka je dugo,ja te razumijem,najtezi su ti dani do bete, i najsporije prolaze,ali izdrzi jos malo,i sacekaj jos koji dan za test,da nebi poranila pa se razocarala,jer jako rano nemoze pokazati tacno,a znam radoznala si nemozes docekati betu,znam,i meni je tako bilo,ja sam radila kucni test 12 dan od et,i pokazala se blijeda crta,vjerovatno sam prerano uradila test,a poslije 3 dana,znaci 15 dan od et,radila betu i rezultat bio preko 1000,rekli mi odmah trudnoca viseplodna,tad sam uspjela sa blizankama.eto i ja se napisah
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.3.2015 10:15:58
nikitan
nina 79 kakvo je stanje,kolko jos do bete? artist draga sta ima kod tebe,jesu li te zvali,daj boze,i sile nebeske pomagajte da bar nekome uspije,i ja sam sretna kad ovde javite lijepe vijesti,
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.3.2015 10:23:16
nikitan
ja jos tri microginona pa kad stigne na uzv drugi dan,otprilike to bi trebalo bit iduce sedmoce,samo da nemam opet cistu,da bude sve uredu i fsh,voljela bih sto prije u postupak,pokusati jos jednom,
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.3.2015 10:47:57
An Nur
soma Ja sam mikroginom pila skoro 4 mjeseca... iz tehničkih razloga... U drugom mjesecu pijenja 12dc dakle, kad obicno počinju plodni dani, mi je došla baš trajala 3-4 dana i stala. Poslije sam je dobila opet po datumu kad sam i trebalo da je dobijem. Zvala Baliće, rekli samo da nastavim normalno da pijem. Nisam ni povećavala dozu ni ništa. Treći ciklus, nisam ni dobila jer sam tad radila histero, pa je valjda sa tim i ona otišla, a pred sam početak stimulacije mi se samo na papiru, onog datuma kad je trebala doći pojavio samo jedan sluzavi blijedo rozi trag, ništa više. Nije to sa mikroginonom strašno. Njega pijemo samo da odmorimo jajnike i sačuvamo koji folikul kad pođe stimulacija da ih bude više. Poslije dok koristimo boce za stimulaciju endometrijum opet počinje normalno da se razvija. Ja sam za endometrijum od početka bocanja pa slijedećih 7 dana, svaki dan jela po jedan sviježi ananas. Kad su mi na folikulometrijama rekli da mi i on dobro raste, prestala sam ga jesti jer ni sa njim nije dobro pretjerivati. Navodno i on zgrušava krv. Biće to dobro, bez panike
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.3.2015 10:57:52
An Nur
Cure moje drage Neću još koristiti test, rano mi je. Samo ga kupila da imam. Nikakvih ja simptoma nemam. Ama baš nikakvih. Ni za ni za ono drugo. Sinoć oko 21h, nešto me bocnu tamo gdje mislim da mi je maternica ali brzo i prestade. Jedino što nemirno spavam. Budim se noću i okrećem po krevetu bezveze. Veselu tabletu sinoć nisam htjela piti. Meme me ne bole, malo kao i da su mi mekše... Heb...ga... opet se previše posmatram. Vuče ma da pospremam kuću. Nisam usisavala 7 dana ali mm kaže da pustim sad to i da se smirim. Sami živimo pa nije nam ni prašnjavo, a... Dosadno mi, neznam šta bi sa sobom.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.3.2015 11:00:09
soma
An Nur hvala ti puno,meni su rekli samo ako krene krv da se javim,a sad neznam nije to toliko strasno,a u petak idem da uzv pa cu vidjeti sa dr.sta dalje ja sam opustena od kad sad dobila resenje iz fonda bice to sve dobro ja sam pozitivna sto mi je najprece,a ja jedem ananas vec neko vreme,ali rekli su mi i da jedem smokve pa ja svako jutro po dve smokve..kupila femisan A kapi pa samo ujutro po 20 kapi i naravno folnu kiselinu,a jos uz to sve i postim .
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.3.2015 11:08:37
An Nur
nikitan Nadam se najboljem. Malo me ohrabri ta tvoja veeeelika beta od prije. Lijepo je čuti takve stvari. Želim ti da ti opet uspije aBd... Ako sam dobro shvatila imaš blizanke nina79 Ja mislim da ću u subotu ili nedelju raditi test. Po njima trebala bi čekati srijedu ali... Ne znam i ja sam se ovaj put baš skulirala i puno drugačije postavila nego prije. Poraz je vrlo moguć i zato bolje da ne letim visoko. Neki dan jedna ženica mi se sva sretna pohvali da se sprema za svoj prvi postupak. Sledila sam se od straha. Malo je prvih, a uspješnih. Bojim se da mi je to čak mogla i na licu pročitati. artist Ja se iskreno nadam da će iz tvoje jedne ćelije da se rode dvije jednojajčane bebice. Samo da se oplode kako treba i onda pozitiva debela prvih dana, da se ne stresiraš. Ja sinoć onako u polu snu uhvatila mm kako mi miluje stomak samo vrhovima prstiju polaako, polaaako. Nije ni njemu lako.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.3.2015 11:34:09
An Nur
soma 03.11. bila sam na tom prvom uzv i taj dan sam počela i sa mikroginonom. Pošto sam par dana prije kupila dvije bočice tih kapi pitala sam doktora mogu li da ih koristim. Rekao je izričito "NE". Femisan A kapi služe regulaciji ženskih hormona, a mikroginon služi da ih umiri i uspava, da se to sve odmori pred stimulaciju tako da je jedno protivno drugom. Neznam dal si pitala doktoricu o tome ali obavezno se posavjetuj. Uz mikroginon, ja nisam koristila apsolutno ništa, samo njega 3-4 mjeseca. Kad smo pošli sa bocanjem, uz doručak, jer se tako najbolje apsorbuju ti dodatci prehrani u tabletama, ja sam uzimala, a i danas uzimam magnezijum, C vitamin, E vitamin i naravno folacin. I sa ananasom sam počela tad ali pošto se voće najbolje iskoristi ako se jede na prazan stomak, njega sam jela dva sata poslije ručka. Sa njim nemoj pretjerati. Jako dobra stvar za te ženske faktore su i one sušene hurme. Moje dvije rodice su ih u trudnoći jele i ova druga koja je prvo djete rađala u velikim mukama, drugo je jedući redovno njih, rodila iznenađujuće lako, kako ona tvrdi. Smokve su više za mušku plodnost ali hranjljive jesu. Proguglaj malo, nemoj napamet da uzimaš ništa. Previše je patnje da bi se rizikovalo-
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.3.2015 11:40:54
An Nur
I nemoj sad da postiš. Sad ti trebaju sve moguće hranjljive materije jer kad pođeš da se napucavaš hormonima trebaće ti snage momačke da izdržiš. Neznam dal ti je ovo prvi postupak ali ima nas ovdje iskusnih, mi pišemo ti čitaj. Bez masnog mesa folacin ili bilo koji vitamin b grupe neće u krv da uđe.
Više o plodnosti, neplodnosti, zatrudnjivanju i postupku van
Anketa
Moderatori veeseelaa
imam pitanjce za vas, vršite li ispravke svojih postova, brisanje i sl jer vam je ta opcija omogućena? pri tom ne mislim kad ste ot neg ste se pokajale što ste nešto napisale... naravno mišljenje ostalih je...
Ne (80%)
Da (20%)
Broj svih glasova: 172
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!