|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart
10.3.2015 11:10:41   
AzraB
jutro/dan drage moje user posted image user posted image

napokon sam danas dobila novu knjizicu user posted image imam jedno pitanje ako neka zna, trebam karton da prebacim iz ambulante ovdje na Ilidzu, zna li neko koliko se to ceka?

dan je prelijep u Sa, mozda gdje vani zaglavim kad je ovakva ljepota...dosta je snijega i ruznog vremena user posted image
a ne znam sta je s drgim zenicama koje su se javile po jednom i nema ih... ima nas dosta na spisku, ali samo nas 5-6 pise i ponekad nam se jave novonastale mamice...morat cemo napraviti i kakve razgovore poslije poroda user posted image

03.04. ocekujemo nasu mrvicu

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 426
10.3.2015 11:13:32   
alman

IZVORNA PORUKA: scarlett

Večer ženice, evo i mene da malo promuzevirim. Nemam vremena sve čitati, puno sam izostavila. Ima li kakvih konkretnih novosti?
Nadam se da ima samo lijepih vijesti.

Mi smo jučer ušli u 31 sedmicu, ne mogu vjerovati da vrijeme ovako brzo leti. Ja upće nešto nisam nestrpljiva, sve kontam hoću li stići sve pripremiti, a pogotovo sebe psihički na sve ono što će aBd biti ispred mene. Jedva čekam bebu, ali opet vrijeme baš baš leti.

Ja se više ne sjećam kako mi je bilo sa sinom, ali mene prepone i ona kost dole ubiše, danas se nisam mogla normalno kretati po kući. Ne znam je li to prerano user posted image Jeste da mi je stomak ogroman i da me ljudi pitaju, jesam li u terminu, ali nemam pojma je li ovo stvarno ok. Baš mi se teško kretati, sjesti, ustati, već mi je teško i spavati, kontam da sebi uzmem onaj banana jastuk. Imate li kakvih prijedloga, kakav i gdje uzeti? Nemam više živaca da surfam.

Danas popodne sam gledala snimke prirodnih poroda na youtubu. Neki su bili tako lijepi da sam oplakala kad bi bebica izašla i kada su ih mame stavljale na grudi, a neke žene su se opet toliko derale da sam se živa isprepadala koliko to može boljeti.

Kod mene će najvjerojatnije biti CR, jer je i prvi put bio, ali ja se nekako nadam da će djete samo krenuti ranije i da će sve ići prirodno, proći brzo i dobro. Eh da mi bi, jelda user posted image
Zato bih voljela malo pročitati o prirodnom porodu. Imate li kakvu preporuku, kako se pripremiti za prirodan porod?

Ja sutra idem raditi onaj OGGT nalaz. Morala sam kupiti glukozu i sutra vadim krv u 8h, a onda ponovo u 10h.
Kada sam bila trudna prije 5 godina, šećer su mi radili samo vadeći krv. Ne znam zašto sada ovako rade. user posted image

Vidjela sam da se u našem DZ utorkom održavaju vježbice za trudnice, pa planiram aBd sutra da se priključim, nadam se da će biti lijepo druženje user posted image

Eto curke moje, imate user posted image

moja ti je topla preporuka taj jastuk ja kako ga imam i naspavala sam se, mozes kad koristiti u vise polozaja za spavati, ja sam sebi napravila odnosno svekrva mi sasila na masinu od jedne navlake za jorgan i samo ga ntrpala punjnjem iz jastuka, a imas ih kupiti preko pika
http://www.olx.ba/artikal/14887635/jastuk-za-trudnice/

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 427
10.3.2015 11:15:32   
rose
IZVORNA PORUKA: AzraB

jutro/dan drage moje user posted image user posted image

napokon sam danas dobila novu knjizicu user posted image imam jedno pitanje ako neka zna, trebam karton da prebacim iz ambulante ovdje na Ilidzu, zna li neko koliko se to ceka?

dan je prelijep u Sa, mozda gdje vani zaglavim kad je ovakva ljepota...dosta je snijega i ruznog vremena user posted image
a ne znam sta je s drgim zenicama koje su se javile po jednom i nema ih... ima nas dosta na spisku, ali samo nas 5-6 pise i ponekad nam se jave novonastale mamice...morat cemo napraviti i kakve razgovore poslije poroda user posted image

najbolje da pitas u DZ

postoje teme za poslije poroda...bebe 0-1 user posted image + odavno aktivna chat tema za sve na podforumu zajednica...ja sam tu godinama user posted image

< Poruku je uredio rose -- 10.3.2015 11:16:18 >

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 428
10.3.2015 11:17:22   
rose

IZVORNA PORUKA: alman

IZVORNA PORUKA: scarlett

Večer ženice, evo i mene da malo promuzevirim. Nemam vremena sve čitati, puno sam izostavila. Ima li kakvih konkretnih novosti?
Nadam se da ima samo lijepih vijesti.

Mi smo jučer ušli u 31 sedmicu, ne mogu vjerovati da vrijeme ovako brzo leti. Ja upće nešto nisam nestrpljiva, sve kontam hoću li stići sve pripremiti, a pogotovo sebe psihički na sve ono što će aBd biti ispred mene. Jedva čekam bebu, ali opet vrijeme baš baš leti.

Ja se više ne sjećam kako mi je bilo sa sinom, ali mene prepone i ona kost dole ubiše, danas se nisam mogla normalno kretati po kući. Ne znam je li to prerano user posted image Jeste da mi je stomak ogroman i da me ljudi pitaju, jesam li u terminu, ali nemam pojma je li ovo stvarno ok. Baš mi se teško kretati, sjesti, ustati, već mi je teško i spavati, kontam da sebi uzmem onaj banana jastuk. Imate li kakvih prijedloga, kakav i gdje uzeti? Nemam više živaca da surfam.

Danas popodne sam gledala snimke prirodnih poroda na youtubu. Neki su bili tako lijepi da sam oplakala kad bi bebica izašla i kada su ih mame stavljale na grudi, a neke žene su se opet toliko derale da sam se živa isprepadala koliko to može boljeti.

Kod mene će najvjerojatnije biti CR, jer je i prvi put bio, ali ja se nekako nadam da će djete samo krenuti ranije i da će sve ići prirodno, proći brzo i dobro. Eh da mi bi, jelda user posted image
Zato bih voljela malo pročitati o prirodnom porodu. Imate li kakvu preporuku, kako se pripremiti za prirodan porod?

Ja sutra idem raditi onaj OGGT nalaz. Morala sam kupiti glukozu i sutra vadim krv u 8h, a onda ponovo u 10h.
Kada sam bila trudna prije 5 godina, šećer su mi radili samo vadeći krv. Ne znam zašto sada ovako rade. user posted image

Vidjela sam da se u našem DZ utorkom održavaju vježbice za trudnice, pa planiram aBd sutra da se priključim, nadam se da će biti lijepo druženje user posted image

Eto curke moje, imate user posted image

moja ti je topla preporuka taj jastuk ja kako ga imam i naspavala sam se, mozes kad koristiti u vise polozaja za spavati, ja sam sebi napravila odnosno svekrva mi sasila na masinu od jedne navlake za jorgan i samo ga ntrpala punjnjem iz jastuka, a imas ih kupiti preko pika
http://www.olx.ba/artikal/14887635/jastuk-za-trudnice/

ja ga kupila 2010 u babz centru...bi skup al vrijedi svake marke...sad me jos ceka user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 429
10.3.2015 11:21:03   
M.A.M.
Hej zenice sta ima?
Ja sam zadnja 3 dana sa raspolozenjem da izvinete ko g....,neznam koliko sam se puta posvadjala sa mm,sama sebe ne prepoznajem nekada,jos me opet pocela glava zezati user posted image
Valjda prodje,tjesim se da su hormoni,sve mi zivo smeta,postala sam nekakva fuj
Ima li kod vas tih promjena?user posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 430
10.3.2015 11:21:25   
alman
scarlet i ja sam trebala raditi taj nalaz OGTT, to je kao test na toleranciju glukoze, jedan mi dr. rekao da to radim a kad sam otisla po uputnicu kod dr, u DZ ovaj mi rekao da ne trebam to raditi da nema potrebe jer mi je secer super , a i meni je dr. napisao da vadim u 8 i 10 i kad sam pitala u lab. one mi rekle da se ne radi tako taj test nego da dodjem kod njih sa glukozom u pola osam i da tu popijem pa onda vade krv u 8, zatim u pola 9, pa u pola 10 i cetvrti put u 10 sati, pa sad ne znam user posted image kad zavrsis javi nam iz prve ruke kao to rade u Sarajevu,

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 431
10.3.2015 11:24:01   
alman
rose ja ga zovem ljubavnikom user posted image kako ima jastuk vise njega grlim iz uz njega se prislonim nego uz muza, pa mi je mm dao do znanja da pocinje bit ljubomoran na njeguser posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 432
10.3.2015 11:25:11   
rose

rose ja ga zovem ljubavnikom user posted image kako ima jastuk vise njega grlim iz uz njega se prislonim nego uz muza, pa mi je mm dao do znanja da pocinje bit ljubomoran na njeguser posted image

i moj je bio...jedva se odvikoh od spavanja s jastukom...malo nakon poroda user posted image ...sad cu se opet odmetnuti user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 433
10.3.2015 11:25:56   
alman
MAM ma divljaju hormoni, i ja sam se tako u subotu izderala na muza, a on se samo okrenu i otisao user posted image veli hormoni je spucali ne vrijedi nista govoritiuser posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 434
10.3.2015 11:29:41   
alman

IZVORNA PORUKA: rose

i moj je bio...jedva se odvikoh od spavanja s jastukom...malo nakon poroda user posted image ...sad cu se opet odmetnuti user posted image

joj dobra si user posted image hem trudne hem sa ljubavnikom (jastukom da ko ne pomisli sa pravim )user posted image , mm je neku noc uzeo jastuk i govori joj jest super s ovim spavati kad se porodis meni ga daj user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 435
10.3.2015 11:31:39   
AzraB
mene su prvi put hormoni opucali u petak prosli, citav dan bila nervozna, a inace do sad nisam imala tih problema user posted image cak sam ruzila mamu sto su dosli pola sata ranije na rucak user posted image kaze zena da mi je neko drugi to rekao ja bih kuci otisla hahahaha

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 436
10.3.2015 11:38:01   
Psiholog27
Trudnice evo i mene dok nisam brisanauser posted image trudna sam 32 sedmice :) tako da vec imam tremu od poroda i sada samo iscitavam jel drugi laksi od prvog user posted image ... sinoc mi je beba bila toliko visoko da nisam mogla disati, cak sam mislila i do hitne heh...ljudi bi vjerujem crkli od smijeha :) imate li vi tih problema ?
Pozdrav za sve...

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 437
10.3.2015 11:40:18   
AzraB

IZVORNA PORUKA: Psiholog27

Trudnice evo i mene dok nisam brisanauser posted image trudna sam 32 sedmice :) tako da vec imam tremu od poroda i sada samo iscitavam jel drugi laksi od prvog user posted image ... sinoc mi je beba bila toliko visoko da nisam mogla disati, cak sam mislila i do hitne heh...ljudi bi vjerujem crkli od smijeha :) imate li vi tih problema ?
Pozdrav za sve...

to ti je sada normalno, a pred porod ce se sama spustiti i lakse ces disati. Imam i ja tih problema s vremena na vrijeme, neku noc sam mislila da ce mi rebra izbiti koliko je uprla user posted image a sinoc je bila trka u wc svakih 20min negdje se dole vrtila user posted image

(odgovor članu Psiholog27)
Neposredna veza do poruke: 438
10.3.2015 11:52:35   
alman
psiholog pa normalno ti je to ja sam proslu trudnocu nosila bas visoko i znam da sam nekad spavala polu sjedeci ipak sad ti se beba intenzivno razvija i raste pa pritisce, sad mi je nekako dosta nize nego prosli pu mada ima vremena tek sam 25 sed. al mi smeta kad sjedim uzvijek moram malo rasiriti noge user posted image

javljaj nam se cesce i uzivaj u trudnociuser posted image

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 439
10.3.2015 11:55:32   
Psiholog27
Dobro je znati da nisam jedina user posted image ... nadam se da ce brzo proci aBd, da nema slucajno ko iz Sane da podjeli iskustava iz rodilista?

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 440
10.3.2015 12:01:24   
alman

IZVORNA PORUKA: Psiholog27

Dobro je znati da nisam jedina user posted image ... nadam se da ce brzo proci aBd, da nema slucajno ko iz Sane da podjeli iskustava iz rodilista?

bejbibi ti je iz Bihaca i sad ce nam se uskoro aBd poroditi pa ces cuti njeno iskustvo, je li i vi iz Sane idete u Bihac u bolnicu

Neposredna veza do poruke: 441
10.3.2015 12:08:53   
Psiholog27
Inace ja zivim u Cazinu, medjutim zdravstvo i papire jos nisam prebacila iz Sane, zato idem roditi u Sanu ima dolje rodiliste, da sam prebacila bila bih u Bihacu,al sve me strah Bihaca...jedino neki komplicirani porodi se salju za Bihac.

< Poruku je uredio Psiholog27 -- 10.3.2015 12:17:47 >

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 442
10.3.2015 12:25:56   
Psiholog27
Zanima me jel neke od vas piju čaj od lista maline čula sam da se preporučuje navodno žena se brze otvara ? Ima neko iskustva s time ?user posted image

Neposredna veza do poruke: 443
10.3.2015 12:31:14   
alman
nisam cula za taj caj, mozda ti se javi neka, znam za hhurme i maslinovo ulja da se u devetom jedu i po kasikica maslinovog ujutro pije za laksi porod i da se ne pukneuser posted image

Neposredna veza do poruke: 444
10.3.2015 12:35:13   
AzraB
nisam ni ja za taj caj cula... joj ja to maslinovo ulje ne mogu nek prica ko sta hoce user posted image mazem se i masiram dole pa vidjet cemo ima li kakvog efekta user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 445
10.3.2015 12:45:26   
bejbibi
Helloo zemske evo i mene, nisam se jos porodilauser posted image isla ganjat ove nalaze za M i uradim privatno za sekundu,dobri su hB ono sto sam ja.uspjela skontati al.tek sutra kontrola pa cemo vidjeti...on preko noci nije imao temp, slabo kasljuca pa mi drago..aBd lijepe.vijesti sutra ( ako se ne porodim do tad, nesto me ubise prepone user posted image mozda sto sam hodala po dz...

ALMAN svaka ti cas_t na prijetnjama,vidis kako se aktivirale sve user posted image ...bice bice piskanja na ovoj temi hehe.....a voljela bih da se sve sastanemo na drugoj, ima beba 0-1 pa se nadam da ce bit stare jaranice tamo,dok nam i vi ostale ne dodjete user posted image ...

Kod nas sunce al nema sanse da izadjem, ne mogi hodati.. A bas mi krivouser posted image ....

PSIHOLOG nemoj me zeno plasiti ja sam u bihacu i nadam se najboljem user posted image ....

AZRA to za prebacivanje kartone reci cu ti kako sam ja za M kad sam za slo prebacivala...otisla u ambulantu i rekla da idem, da hocu prebacit i oni mi dali karton madaaaa mi je rekla da inace kao treba dopis od ambulante u koju se prebacujes pa oni to medjusobno salju...a iz slo ovdje samo mi kopirali i dali... Al eto ti ipak nazovi i putaj da nemoras hodati...

MAM draga nisi jedina kojoj divljaju hirmoni...ja samo placem ovih dana a da ne kazem da ne pricam sa mm...ljuta na djevera pa iskalim na njega.. Uh bas sam nervozna...i onda na svaku sitnicu zaplacem, iz cista mira nekad... Znaci raspolozenje user posted image user posted image ko tempirana sam bomba u svakom slislu rijeciuser posted image

Hmmm fakat neke zenice su se samo prijavile i nema ih user posted image apelujem da se jave inace ce bit brisaneuser posted image .........prvo nasa terminusa SARA_MO jer vidim da nas je citala i bila online al nije pisala

Eto,to je to.... Btw stavila ovaj glicerinski cepic da vidim vrijeme ciscenjauser posted image zadovoljna sam hahhaha....al su mi zadnjih dana hemoroidi proradili iako imam redovnu stolicu i ne forsiram se al valjda cura pritiska crijevauser posted image

< Poruku je uredio bejbibi -- 10.3.2015 12:49:52 >

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 446
10.3.2015 12:55:00   
alman
bejbibi hvala Bogu na dobrim nalazima, nek nema nikakvih upala jer oni po nalzima mogu da vide ima li vece naznake za nekom upalom, ma proci ce to, ma samo ti je to sto je isao u igraonu a nije se imunitet popravio od prosle prehlade pa opet pokupio neki virus, bit be to aBd sve ok, ti zeno koliko si aktivna i pokretna ovih dana bebica ce sad pa sad izletiti user posted image

nista moja bejbibi dok se ne spomene brisanje user posted image ma naravno da se salimo al volim kad god virnem da ima nesto novo

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 447
10.3.2015 12:59:20   
AzraB
bejbibi drago mi je da je M bolje, sigurna sam da ce sutra biti super vijesti aBd user posted image zvala sam svoju ambulantu, oni ce mi preko telefona sve zavrsiti i poslati karton gdje treba, ne mogu da vjerujem da su ljubazni bili user posted image user posted image

vala nek smo se malo vise raspisale treba ponekad i zaprijetiti user posted image alman nam je sada glavna i sa spiskom i sa prijetnjama user posted image ja se nadam da cu biti aktivna do zadnjeg dana, kad me ne bude duze vremena sigurno sam se porodila user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 448
10.3.2015 13:00:04   
bejbibi
Znas kako, ja gledam bas ovih zadnjih dana da mi je tip top sve, pa stalno briskam nesto user posted image joj da hoce samo izletiti bilo.bi super hahaha..bez rezanja icega... Kao kad sam sa M radjala a zena se u sekundi u drugoj sobi porodila user posted image izletilo dijete a nigdje nikoga, pa onda onda uzbuna sestrice trce user posted image

Neka neka,samo ostro Alman user posted image

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 449
10.3.2015 13:00:49   
alman
ja evo zavrsila zeljanicu za rucak, sad se pece a mm otisao do grada ima nekih obaveza a meni se seta bas je lijepo vrijeme a nemam s kim, sad kad jedem odoh sama, joj jos da vidite kako "kradem" signal od komsije za internet nemamo ovdje kod svekrve user posted image moram drzati laptop na prozoru user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *