|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart
9.3.2015 16:28:48   
alman
joj meni je ovog tmurnog vremena preko glave, i susenja vesa po kuci, joj kako sam pozeljela onu vrucinu i kad iznesem ves vani a ono za sat dva suho, a ne ovako tri dana sa susi, ja pretezno ponedjeljkom perem, evo zavrsava i treca masina jer nas nece bit kuci dva dana pa nek se susi

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 401
9.3.2015 16:35:49   
bejbibi
Ja ne volim ni kad je vruce puno al ne volim vala ni ovo tmurno vrijeme uf...a za ves si upravu,potpisujemuser posted image ......samo sto ja mozda dvaput u sedmici palim,masibu,nije to bas xesto...i to gledam sa jeftinom strujom sveuser posted image samo kad kuham i usisavam onda ne...a jest poskupila struja zene mojeuser posted image .....mi smo prije nove oko50 km uvijek trosili a sad 70 doslo zadnji put user posted image ne znam otkud..sve isto ko prije jos sad nemam onaj bojler na struju koji je bas trosio....ma uzas user posted image

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 402
9.3.2015 16:40:21   
alman
upravu si draga za struju i meni je dolazilo tako oko 5o a sad dva racuna preko 70 km, i ja jednom sedmicno dvije tri masine i to je to, a nemam to dvotarifno mjerilo pa nemam jeftinu strujuuser posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 403
9.3.2015 16:42:59   
AzraB
ma ovo vrijeme utice na sve...user posted image nadam se da ce nam svima uskro biti bolje i sve po volji user posted image a to zdravstvo, suvisno je i pricati, svugdje ista sr*** covjek moze umrijeti dok nesto izganja, osim ako nema mogucnost otici privatno... evo i ja se peglam mjesec dana s novom knjizicom ne mogu otici na ctg..navodno sutra ce mi sve uraditi...porodit cu se ja njima izgleda na sred zdravstvenog zavoda user posted image

03.04. ocekujemo nasu mrvicu

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 404
9.3.2015 16:45:23   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: alman

upravu si draga za struju i meni je dolazilo tako oko 5o a sad dva racuna preko 70 km, i ja jednom sedmicno dvije tri masine i to je to, a nemam to dvotarifno mjerilo pa nemam jeftinu strujuuser posted image

Ne znam Bogami, na hajr..sve nesto poskupljujea sve manje para user posted image .....bas nekakav vakat dosao strasni

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 405
9.3.2015 16:48:42   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: AzraB

ma ovo vrijeme utice na sve...user posted image nadam se da ce nam svima uskro biti bolje i sve po volji user posted image a to zdravstvo, suvisno je i pricati, svugdje ista sr*** covjek moze umrijeti dok nesto izganja, osim ako nema mogucnost otici privatno... evo i ja se peglam mjesec dana s novom knjizicom ne mogu otici na ctg..navodno sutra ce mi sve uraditi...porodit cu se ja njima izgleda na sred zdravstvenog zavoda user posted image

A sta ti je sa knjizicim??? Ma ovsje kod nas katastrofa Bogami.... Moras hiljadu papira izganjat za nesto nalo...da ne pricam da cips traze za sve moguce i nemoguce i to pet dana trajeuser posted image a ovdje u bihacu uvijek guzvauser posted image jedna posta za sve...meni tako par puta pozlilo sad u trudnoci cekajuci na redu pa su me neke zenice uvijek pustale... A bas mozes umrijet dok izganjas sve i opet nista ne dobijes user posted image

Neki autor...

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 406
9.3.2015 17:37:25   
bejbibi
Selzy vidim da si online pa da te pitam... Ossjecas li ti velik pritisak dole kod stidne kosti??? Ja bas osnetim i jedva hodam i ustajem aonda mi bol predje na lijevu i desnu stranukod jajnika vljda i prepona al tako.nisko eto... I skroz mi spao stomak

Ne mogu koracati kako treba,sve one sitne korake pravim,nema sanse da mogu normalno hodati

< Poruku je uredio bejbibi -- 9.3.2015 17:43:41 >

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 407
9.3.2015 17:49:22   
Selzy
Gdje ste drage moje user posted image aa mila bejbii ista sam ti i meni se sromak spustio i vec su svi poceli primjecivati, posto sam bas visoko nosila, sad se spustio, kad sjedim pravo mi u krilo user posted image aa boli me i sridna kost i prepone nekad mi i nogu udari, ugl.kad se presvlacim muke mucim, dok skidam helanke pa kad stanem na jednu nogu, uzas kako boli ko da su mi dole sve kosti polomljene user posted image i kad lezim dok se okrenwm s jedne na drugz stranu muke, hajde imamo jos malo, draga zelim ti brzo ozdravljenje djecacicu ako Bog da da ga brzo prodje!

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 408
9.3.2015 18:00:19   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: Selzy

Gdje ste drage moje user posted image aa mila bejbii ista sam ti i meni se sromak spustio i vec su svi poceli primjecivati, posto sam bas visoko nosila, sad se spustio, kad sjedim pravo mi u krilo user posted image aa boli me i sridna kost i prepone nekad mi i nogu udari, ugl.kad se presvlacim muke mucim, dok skidam helanke pa kad stanem na jednu nogu, uzas kako boli ko da su mi dole sve kosti polomljene user posted image i kad lezim dok se okrenwm s jedne na drugz stranu muke, hajde imamo jos malo, draga zelim ti brzo ozdravljenje djecacicu ako Bog da da ga brzo prodje!

Jaoo isto mi je,sve potpisujemuser posted image aj bas ato kazes kad se prwsvucem.uzas,kad sw okrenem jos gore....

E hvala draga, i ja sw nadam njegovom ozdravljenju aBd

Neki autor...

(odgovor članu Selzy)
Neposredna veza do poruke: 409
9.3.2015 18:06:46   
Selzy
Haha pa valjda to tako pred kraj, evo kupila sam i hurme jedem ih od jucer, rekoh mozda bude kakve fajde jos ovih 10-15 dana user posted image proci ce brzo ako Bog da user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 410
9.3.2015 18:26:46   
Pravnica
Pozdrav drage moje trudnice user posted image
Kako ste sve redom?

Evo ja uhvatila malo vremena da vam se javim. Bebica slusa, masalah... Citam da je kod marseljeze mali izasao prvo rukom, hehe... i moja mala je tako user posted image Jutros se vagam - u porodiliste usla sa 82 kg a evo sedam dana kasnije imam 70 kg... jos pet viska user posted image tako da sam zadovoljna. Kazu da se mrsa od dojenja, pa se nadam da ce i ovo brzo otici ...user posted image

(odgovor članu Selzy)
Neposredna veza do poruke: 411
9.3.2015 18:42:44   
alman
nek si nam se bas javila pravnice, kako bebica slusa li user posted image ma samo ti doji i fino se hrani da ima i bebica al nemoj pretjerivati pa ce i to otici brzo user posted image

(odgovor članu Pravnica)
Neposredna veza do poruke: 412
9.3.2015 20:31:05   
AzraB

IZVORNA PORUKA: bejbibi

IZVORNA PORUKA: AzraB

A sta ti je sa knjizicim??? Ma ovsje kod nas katastrofa Bogami.... Moras hiljadu papira izganjat za nesto nalo...da ne pricam da cips traze za sve moguce i nemoguce i to pet dana trajeuser posted image a ovdje u bihacu uvijek guzvauser posted image jedna posta za sve...meni tako par puta pozlilo sad u trudnoci cekajuci na redu pa su me neke zenice uvijek pustale... A bas mozes umrijet dok izganjas sve i opet nista ne dobijes user posted image

ma kako sam mijenjala dokumente zbog prezimena pa sad oko zdravstvenog imala neki problem, uglavnom rijesilo se sve, eto kao sutra bih trebala sve zavrsiti i konacno da idem na Jezero aBd.. Ma tako je svugdje guzve Boze sacuvaj, a jos gdje ima onih starih ljudi pa te niko nece pustiti jos gleda preko reda kako ce...bas fuj...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 413
9.3.2015 20:35:44   
AzraB
user posted image Selzy i bejbibi i ja se raspadam, a jos mi nije termin, mozda beba i porani user posted image jutros sam jedva do tramvaja otisla i vratila se, lijeva prepona me ubi, jos me poceo bio boljeti i lijevi bubreg sta li, uglavnom raspadam se s lijeve strane user posted image

pravnice bas nek si nam se javila, drago nam je da je sve kako treba, cuvajte se ti i bebica, dobro rucajte i uzivajte user posted image

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 414
9.3.2015 21:34:57   
Selzy
Azra pa i ti si blizu user posted image ahhh sta cemo zenice moje tako nam je kako nam je, da se mi hairli porodimo i rodimo zive i zdrave bebice ako Bog da, a sve bude i prodje user posted image

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 415
10.3.2015 0:46:49   
alman
a sta je ovo slabo pisanje i javljanje, sad cu ja poceti pisati minusi i brisati sa spiska ko se ne javlja user posted image hajmo zenice drage da se malo aktiviramo.

sta nam je sa malom curicom, no idea, i ostale ne mogu se sjetiti dok spisak ne vidim al da vas ne nabrajam selzi i bejbibi kad nam se porode osta nas samo nekoliko user posted image

(odgovor članu Selzy)
Neposredna veza do poruke: 416
10.3.2015 1:20:58   
scarlett
Večer ženice, evo i mene da malo promuzevirim. Nemam vremena sve čitati, puno sam izostavila. Ima li kakvih konkretnih novosti?
Nadam se da ima samo lijepih vijesti.

Mi smo jučer ušli u 31 sedmicu, ne mogu vjerovati da vrijeme ovako brzo leti. Ja upće nešto nisam nestrpljiva, sve kontam hoću li stići sve pripremiti, a pogotovo sebe psihički na sve ono što će aBd biti ispred mene. Jedva čekam bebu, ali opet vrijeme baš baš leti.

Ja se više ne sjećam kako mi je bilo sa sinom, ali mene prepone i ona kost dole ubiše, danas se nisam mogla normalno kretati po kući. Ne znam je li to prerano user posted image Jeste da mi je stomak ogroman i da me ljudi pitaju, jesam li u terminu, ali nemam pojma je li ovo stvarno ok. Baš mi se teško kretati, sjesti, ustati, već mi je teško i spavati, kontam da sebi uzmem onaj banana jastuk. Imate li kakvih prijedloga, kakav i gdje uzeti? Nemam više živaca da surfam.

Danas popodne sam gledala snimke prirodnih poroda na youtubu. Neki su bili tako lijepi da sam oplakala kad bi bebica izašla i kada su ih mame stavljale na grudi, a neke žene su se opet toliko derale da sam se živa isprepadala koliko to može boljeti.

Kod mene će najvjerojatnije biti CR, jer je i prvi put bio, ali ja se nekako nadam da će djete samo krenuti ranije i da će sve ići prirodno, proći brzo i dobro. Eh da mi bi, jelda user posted image
Zato bih voljela malo pročitati o prirodnom porodu. Imate li kakvu preporuku, kako se pripremiti za prirodan porod?

Ja sutra idem raditi onaj OGGT nalaz. Morala sam kupiti glukozu i sutra vadim krv u 8h, a onda ponovo u 10h.
Kada sam bila trudna prije 5 godina, šećer su mi radili samo vadeći krv. Ne znam zašto sada ovako rade. user posted image

Vidjela sam da se u našem DZ utorkom održavaju vježbice za trudnice, pa planiram aBd sutra da se priključim, nadam se da će biti lijepo druženje user posted image

Eto curke moje, imate user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 417
10.3.2015 1:26:26   
scarlett
Ipak imam još jedno pitanje user posted image

Na ovim snimcima koje sam gledala danas, sve žene su se porađale kod kuće uz prisustvo babica i sve su prošle bez epizotomije. Primijetila sam su im one rukama čuvale kožu oko izlaza da ne popuca, pa me zanima da li tako i kod nas uvijek rade i kada oni ustvari sjeku, kada glavica već vrši pritisak na izlaz iz vag. ili dok je malo dublje unutra user posted image
Da li ide mnogo krvi u tom trenutku i kako ako oni zarežu malo da koža dalje zbog pritiska glavice ne popuca sama user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 418
10.3.2015 7:17:39   
bejbibi
Jutro zenice,jeste se naspavale? Ja nisam al me probudio zacepljen nos i nista od nastavka:(... Ionako moram M krv vaditi mada nije imao temperaturu i citavu nic fino spavao hB nije ni kasljao puno...pa se nadam da ga prolazi ali cu ipak uraditi mu krvnu sliku......

Neki autor...

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 419
10.3.2015 7:35:26   
lala88
jutro loptice, sta ima. Kod mene sunce izlaslo, prelijepo jutro, nesto nemogu spavati. Jutros sam odma poslije sabaha jela, nikad prije 10h ne jedem ma koliko rano ustane, bas sam se iznenadila. Ovo je definitivno drugo stanje user posted image
Ja danas imam hrpu stvari za obaviti user posted image trebam i one premije osiguranja uplatiti, ali nemogu ici u zdravstvo da ih lijepim jer mi pozli ako ima puno ljudi u prostoriji. I ja sam muku vodila sa zdravstvom kad smo mjenjali dokumente, a sve zbog nesposobne pravnice u firmi mm, na kraju ja otisla i za sat sve rjesila, a sa licnom nisam imala problema.
Alman uvedi pravilo ko se nejavi 1 sedmicno da ide sa liste.
sta je sa male curice kako je otisla za BiH nema zene, cuje li se ko s njom?

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 420
10.3.2015 10:38:38   
Marien
Dobro jutro zenice moje,

muz i ja odbolovali svoje, konacno smo bolje pa da se javim...Alman ne brisi user posted image
Bejbibi e bas vas je napalo, zelim vam brz oporavak i da akobogda zdravi i brzo docekate bebicu, bas se primaklo.
Scarlett, terminuso moja, u koji dom zdravlja ides?
Drago mi je sto nam se javljaju i mamice jer sad kad nas Bejbibi ostavi i Azra i Selzy, nece imati ko pisati user posted image , zenice sretno ali javljajte se. Vidim da su nam hvala Bogu sve mamice dobro prosle na porodu, mozda smo sretne jedne drugima ovdje i akobogda da sve tako prodjemo.
Ja sam jucer bila na kontroli (31 sedmica kao kod Scarlett) i prvi put da je doktor bio svim zadovoljan ali nam se beba, koja je cijelo vrijeme bila nisko glavom i posteljica nisko pa sam morala mirovati, okrenula karlicno, smizla jedna, sad je nasla user posted image user posted image kaze Dr. jos se to moze promijeniti ali ako ovako ostane da insistiram na carskom rezu user posted image
Lijep dan danas u Sarajevu pa se mozda i prosetauser posted image

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 421
10.3.2015 10:53:41   
rose

IZVORNA PORUKA: scarlett

Ipak imam još jedno pitanje user posted image

Na ovim snimcima koje sam gledala danas, sve žene su se porađale kod kuće uz prisustvo babica i sve su prošle bez epizotomije. Primijetila sam su im one rukama čuvale kožu oko izlaza da ne popuca, pa me zanima da li tako i kod nas uvijek rade i kada oni ustvari sjeku, kada glavica već vrši pritisak na izlaz iz vag. ili dok je malo dublje unutra user posted image
Da li ide mnogo krvi u tom trenutku i kako ako oni zarežu malo da koža dalje zbog pritiska glavice ne popuca sama user posted image

user posted image user posted image tvoja pitanja su za babice ne za mame...ni jedna nije uspjela vidjeti sta nam rade..meni je babica masirala medjicu pred izgon ali ipak su me sjecnuli a hvala Bogu da i to postoji...sta je par cenata u odnosu na carski rez... ne opterecuj se ovim stvarima, bit ce kako bude a ja ti zelim da bude lijepo i ne ostavi traumu ko sto ni meni moj porod nije ostavio user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 422
10.3.2015 11:03:25   
alman
jeste li mi se naspavale, samo se javljajte drage moje da malo ovaj forum zivne, vidim na drugim temama se poneka nova user posted image javi al nam je nema ovdje, a po meni je ova tema bas super jer pricamo o svemu i uvijek mozes naci odgovor na postavljemo pitanje il neki savjet user posted image

scarlet i ja sam prvi put rodila na cr tako da ti ne znam nista o prirodnom porodu, premda se i ja potajno nadam da ce krenuti prirodno user posted image , a i ja sam gledala na tv na nekim emisijama da babice masiraju medjicu al da li to rade kod nas u bolnicama, cisto sumnjam user posted image user posted image

marie drago mi je da ste ozdravili sad se cuvaj do kraja i vi ste pocele odbrojavati sedmice, svelo se na jednocifrene brojeveuser posted image

(odgovor članu Marien)
Neposredna veza do poruke: 423
10.3.2015 11:07:37   
alman
bejbibi hvala Bogu pa je malome bolje, proci ce to aBd do poroda, scekat ce seki da joj mami i braco ozdrave pa da ona dodje user posted image

lala i kod nas je danas malo bolje vrijeme i mi cemo mozda oko podne izaci malo prosetati, nekako se osjecam bas tesko i umorno ako samo lezim il sjedim

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 424
10.3.2015 11:10:40   
rose
ja lezala 5 dana zabolila me i glava i ledja i guzica ...juce na posao...ko baja, jedva nesto, odvikla se od hodanja...sad je vec bolje user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *