Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 25.2.2015 16:57:58
mala curica
Stvarno vrijeme brzo prolazi.Kao da sam jucer ugledala A spisak,dobto dodje da znamo koja ke slijedeca,da stalno ne postavljamo ista pitanja "Kada je tebi termin?"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 25.2.2015 17:09:44
bejbibi
Ista sam
Mm grasak,ja ga bas volim :) ja pravila makarone sa filetima...nisam jos jela,kasno.doruckovala...al vec osjecam glad morat cu malo hehhe
Eh pa ja sam danas po ultrz usla u 37 sedmicu uh uh hvata me trema bas me zanima kad cu se poroditi... A cini mi se imam lazne trudove jer mw nekad bas zigne jake iz krsta ide prwma stomaku al jednom- dvapjt na dan...
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 25.2.2015 17:10:19
rose
IZVORNA PORUKA: bejbibi
Ah da vjezbice..ja nisam isla ni tad ni sad...nisam nesto pretjerano razmisljala o.tome a i cula sam da nne pomazu nesto jer kad krenu bolovi zaboravis sve to
Mozda neka zenica koja se bas skoncentrise pa.pomognu... Uostalom ne znam ni za sta ni kako pomognu te vjezbice sa vjezbicama il bez nekw se zenice lahko porode neke se muce... Isto ga dodje
ma nije atomska fizika vjezbe nisu samo za porod vec i za njegu beba...ja sam sve naucila i znala primjeniti kad se S rodila disanje mi je pomoglo i kad su mi epi sili i kad sam mladeze operisala
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 25.2.2015 17:12:52
rose
IZVORNA PORUKA: mala curica
Da imace je sve do psihe.Kako prihvatis bude ti lakse,to je tacno. A eto,jedna clanica napisa da kiretaza pod opcom anestezijom boli bise od samog poroda.A kada sam legla na sto bas nista nisam.bila upucena sta me ceka,dali ce uopce boljeti. A sada psihicki se pripremam,kada dodje vrijeme spremna sam i lakse cu podnijeti sav bol i proces porodzaja.
Sve zaboravim napisati,Bejbibi draga pa tebi se bas priblizava,sve sitnije brojis.Jos ne mogu da vjerujem.Nadala sam se da ti imas jos "dosta" do termina. Bas me zanima jeli tacno da cure prije termima se rode.(na moju radost bi bilo)hihi.
nije pod opstom nego lokalnom...opsta te uspava
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 25.2.2015 17:14:31
bejbibi
IZVORNA PORUKA: rose
Ah da vjezbice..ja nisam isla ni tad ni sad...nisam nesto pretjerano razmisljala o.tome a i cula sam da nne pomazu nesto jer kad krenu bolovi zaboravis sve to
Mozda neka zenica koja se bas skoncentrise pa.pomognu... Uostalom ne znam ni za sta ni kako pomognu te vjezbice sa vjezbicama il bez nekw se zenice lahko porode neke se muce... Isto ga dodje
Aha to znaci...ma ja sam se nekako snasla i o brizi M.. Sreca mama mi je bila blizu pa pokazivala :) a sad znam sta me ceka hehhe
ma nije atomska fizika vjezbe nisu samo za porod vec i za njegu beba...ja sam sve naucila i znala primjeniti kad se S rodila disanje mi je pomoglo i kad su mi epi sili i kad sam mladeze operisala
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 25.2.2015 17:19:38
rose
Aha to znaci...ma ja sam se nekako snasla i o brizi M.. Sreca mama mi je bila blizu pa pokazivala :) a sad znam sta me ceka hehhe
ma glupo bi bilo da te uce disati samo...vec pokazu i svedska peleni i uzimanje bebe kod kupanja, presvlacenja njega pupka, malo o dojenju, grcevima, pa onda masaza ledja kod bolova , ima ekad i za tate termin da i oni sta nauce, pa vjezbe za mame stopala koljena ...tako je bar u sarajevu a za ostale ne znam
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 25.2.2015 17:32:16
marseljeza
IZVORNA PORUKA: samy_lo
IZVORNA PORUKA: marseljeza
Moja beba danas manja neko prošli put, oko 4100, što je prihvatljivo kaze on. Opet me nije gledao ginekološki, da u petak ponovim ctg, pa u subotu opet uzv, a ako isto sve ostane onda u ponedjeljak na komisiju. htio me je sutra poslati, ali eto predomislio se.
ja sam mu rekla doci u subotu nek me porodi, ne znam kako i ne znam nacin, ne zanima me, poludit cu vise
Marseljeza mozda sam te vidjela ako si jutros oko 15 do 11 bila kod Nikulina na pregledu..bile su 3 trudnice koje su usle kod njega,mozda si ti jedna od njih??
samy_lo, uz Božiju pomoć završi to i idemo dalje, bićeš ti dobro :* Ja sam ti došla oko 1, a bila sam kod Katice :)Tako da nisam jedna od njih :) :*
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 25.2.2015 17:32:43
mala curica
IZVORNA PORUKA: mala curica
Da imace je sve do psihe.Kako prihvatis bude ti lakse,to je tacno. A eto,jedna clanica napisa da kiretaza pod opcom anestezijom boli bise od samog poroda.A kada sam legla na sto bas nista nisam.bila upucena sta me ceka,dali ce uopce boljeti. A sada psihicki se pripremam,kada dodje vrijeme spremna sam i lakse cu podnijeti sav bol i proces porodzaja.
Sve zaboravim napisati,Bejbibi draga pa tebi se bas priblizava,sve sitnije brojis.Jos ne mogu da vjerujem.Nadala sam se da ti imas jos "dosta" do termina. Bas me zanima jeli tacno da cure prije termima se rode.(na moju radost bi bilo)hihi.
nije pod opstom nego lokalnom...opsta te uspava
Ovo je dokaz sto sam pisala....mozak 0 bodova. Rose hvala na ispravci
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 25.2.2015 17:34:12
marseljeza
IZVORNA PORUKA: Pravnica
Moja beba danas manja neko prošli put, oko 4100, što je prihvatljivo kaze on. Opet me nije gledao ginekološki, da u petak ponovim ctg, pa u subotu opet uzv, a ako isto sve ostane onda u ponedjeljak na komisiju. htio me je sutra poslati, ali eto predomislio se.
ja sam mu rekla doci u subotu nek me porodi, ne znam kako i ne znam nacin, ne zanima me, poludit cu vise
Eto meni je sutra termin zvanicno.... Jucer poslije pregleda mi je rekao da ce mozda biti malo krvi i da se ne uplasim. Eto pojavila se ona smedja krv (kao kad se tek dobije) sinoc malo, a danas vise... i cijeli dan me nesto boluckalo, pa nadat se sa je to to. Sutra cu aBd na kontrolu pa cu vidjeti kako stvari stoje. Mozda se sretnemo na komisiji u ponedjeljak... ko zna
Draga moja, ja se iskreno nadam da nećemo, već da ćemo do vikenda u sobi ležati sa našim bebama :) Mene je baš neka nervoza uzela, znam da se u 90% slučajeva prenese, al ja sam kontala da ću i ranije roditi. Očito, nije kako ja hoću :D
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 25.2.2015 18:13:49
rose
Eto meni je sutra termin zvanicno.... Jucer poslije pregleda mi je rekao da ce mozda biti malo krvi i da se ne uplasim. Eto pojavila se ona smedja krv (kao kad se tek dobije) sinoc malo, a danas vise... i cijeli dan me nesto boluckalo, pa nadat se sa je to to. Sutra cu aBd na kontrolu pa cu vidjeti kako stvari stoje. Mozda se sretnemo na komisiji u ponedjeljak... ko zna
Draga moja, ja se iskreno nadam da nećemo, već da ćemo do vikenda u sobi ležati sa našim bebama :) Mene je baš neka nervoza uzela, znam da se u 90% slučajeva prenese, al ja sam kontala da ću i ranije roditi. Očito, nije kako ja hoću :D
drage moje jeste se uskukale...uskoro aBd ce i to zavrsiti pa prenjele ste tek 0-1 dana
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 25.2.2015 18:56:43
Pravnica
Hocemo aBd. I ja sam bila ubjedjena da cu ranije... al sve ima svoj sudjeni momenat. Maloprije sam vidjela kao mali sluzni cep... danas cijeli dan imam taj smedjkasti iscjedak i neki bolovi su se javljali... nadam se da mi je dr malo isprovocirao otvaranje
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 25.2.2015 21:22:33
bejbibi
Hahaha izgleda, izgleda ja sam sad pojela sendvic tost, bas mi prija hehe...keks jednom mjesecno... Ispucala za ovaj mjesec i sad nista do poslije poroda... Bas u ovoj trudnoci ne uzivam u tome, pogotovo sad na kraju :(... Valjda se preplai ono na pocetku i sad nista..no dobro haj bice
Ja se tako napuhano osjecam uh..sve me zivo boli ....
Evo gledam neki film na pink movies.... Citav dan sad filmovi hehhe super...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 26.2.2015 0:36:14
scarlett
Samy_lo sretno sutra, da ako Bog da sve prođe dobro i da nam se onda uskoro javiš sa lijepim novinama.
Bejbibi, super da je malcu bolje
Merien, javim se kada se vratim, ali bismo zaista mogle organizovati jednu kaficu za , barem mi koje živimo u Sa.
MC, jel' ti dolaziš u Sa? Ako da, ima li šanse za tu kaficu. Vjerujem da ćeš imati puno obaveza za familijom, ali opet ako uspiješ izdvojiti kojih pola sata, baš bi nam bilo drago.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 26.2.2015 0:40:56
scarlett
Maloprije ja gledam neke oglase na pik-u. Tražim stalak za presvlačenje i kupanje bebe, voljela bih da ima i ladice i da je bijele boje, ali ono što sam vidjela u bimacu i nekim drugim prodavnicama, sve mi je preskupo. Na piku vidjeh, ali u boji drveta, to mi ne odgovara. Ako vidite negdje nešto pliz pišite mi ovdje.
I tako tražim ja te oglase na temi bebe i oprema, kad vidim oglas kako neko prodaje pozitivne testove za trudnoću po cijeni od 60 KM. Prvo zastadoh, kontam da ne kontam dobro, a onda kad skontah, eee baš se ismijah. Nego pade mi napamet, mogle bismo i mi pokrenuti biznis Nije neki trud za 60 KM.
Šalu na stranu, stvarno ljudi imaju svakakve ideje.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 26.2.2015 6:53:28
Selzy
Jutro drage moje, vidim terminuse nesto se desava, neka je sa srecom da sve prodje kako treba ako Bog da, ja danas idem na kontrolu, prosli put mi nije rekao tezinu bebe, aa inace svaku kontrolu mi upise, pa cu ga pitati, nadam se da ste sve ok? Mazite svoje bebe u pupama pa se cujemo ubrzo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 26.2.2015 9:12:05
AzraB
Jutro
mene je paracetamol sinoc uspavao i preznojio da sam jutros morala pravac u kadu na kupanje kaze mm nije spavao koliko sam hrkala, a i ostao je bez jorgana pa se morao primaknuti da se pokrije zao mi ga sto mora nenaspavan na posao, al hajde...
samy_lo sretno, da sve prodje kako treba.
Selzy sretno na kontroli
mala curice zelim ti sretan put, da hairli stignete u Sa i da se lijepo provedes i odmoris. Misli na sebe i bebu i pazi se. Uzivaj maksimalno
objema terminusama zelim sto brzi i laksi porod. Pravnice, kod tebe izgleda krenulo, mozda bas bude na vrijeme
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 26.2.2015 9:23:05
bejbibi
Jutro drage moje,jeste se naspavale..ja nisam bas, sanjala neke horor scene Boze sacuvaj sva sam se prepala
M JE hB fino spavao,evo jos spava.. Pustit cu ga dok god hoce..
Vrijeme tmurno,kisovito danima,uzas:(
Ja po obicaju gladna cim otvorim oci,ne znam ni sta bi jela vise uh..
Scarlet samo da se zgrozim na to sto si vidjela na pic uzas jedan na sta su ljudi sve spremni,ne mogu da vjerujem da neko to kupuje a za komodu nemam info sorry,ja gledala ormarice tako na pic za bebu i htjela da je bijelo al sve nesto skupo :( ne znam sto su te bijele skuplje na kraju uzmemo u jtsku neku malu sa cetiri ladice boja drveta...knap su stale stvarcice
Sretno na,kontrolama
Azra jesi ti bolje??
Mala c, nadam se da ste stigli i da vec uzivas sa svojom mamom na jutarnjoj kafici :**
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.