|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Na upisu u skolu?
18.2.2015 20:35:00   
dafri
moja će cura ove godine u prvi razred,sa 6 godina i par mjeseci,da može iduće godine rado bih ,sva njena raja iz vrtića ide sa njom a većina ih je 2008 godište
ako već može po zakonu upisala bih dijete kasnije,roditelji su mi pros.radnici i misle isto

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 251
18.2.2015 21:05:17   
irenaSA
Pocy, Vesela u koji vrtić su vam išla dječica...

Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine
Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine
Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 252
18.2.2015 21:23:04   
jasminah
Moj A ide u predskolslo JU i ja sam bas zadovoljna, uciteljica super i dijecica je bas vole. Svaki put imaju temu o kojoj pricaju, i na istu crtaju. Ne znam dali je naucio i jednu pjesmicu :) Inace mrzi pjesmiuser posted image ce

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 253
18.2.2015 21:33:18   
škorpija
I ja sam prezadovoljna s JU, u našem vrtiću Košuta odgajateljice su divne, vesele, uvijek sve pozdrave od spremačice ibkuharice pa nadalje, rade s djecom, crtaju , pjevaju, uce ih ono sto sam ja ucila u prvom osnovne iz prirode i drustva 😊 .Moj je prije toga bio u privatnom vrtiću koji nam je bio super ali je zbog mješovire grupe i puno male djece samo nazadovao, sad je s vršnjacima i stvarno se vidi napredak. Ja buh drugo dijetevodmah sad s tri godine upusala u Košutu a sjećaju se lvi stariji s RR koliko sam protivnik državnog vrtića bila 😃

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu jasminah)
Neposredna veza do poruke: 254
19.2.2015 9:04:09   
salmana
IZVORNA PORUKA: medic slatki

IZVORNA PORUKA: salmana

IZVORNA PORUKA: salmana

Vidim da vam jejako bitan faktor ta nastava na negleskom jeziku, pa se samo dobro raspitajte koji nastavnici predaju nastavne predmete na engleskom. Imam licno iskustvo iz turskog koledza sa turkim profesorima koji osim tursko ne pricaju ni jedan drugi jezik a kao predaju na engleskom, kao I sa bosnjackom gimnazijom gjde nasi profesori nemaju znanje da predaju na engleskom. Nisu studirali na engleskom, muce se sa strucnom terminologijom, da ne kazem sa engleskim uopste.

Skola isa-beg Ishakovic mi je pogotovo suhveli, tek ih kupili Turci, Bog zna na sta ce to da lici. A mi kad smo obilazili od te skole me najprije odbila direktorica (user posted image ) pa onda losa infrastruktura skole. Trpezarija u cjelini izgleda kao da datira iz II svjetskog rata, svlacionica pred fiskulturnom salom I kompletan prizemni dio skole je jako los, neprihvatljivo los za jednu privatnu ustanovu koja naplacuje skolarinu.

Ovo mi je bas smijesno da budem iskrena o prof koji ne znaju drugi jezik a predaju na engleskom. Totalna dezinformacija. Znam zasto to pricam. Vecinu predavaca iz obje turke ove skole znamo kroz zajednicke neke poslove i projekte. Za ovo sto znam stojim iza toga :)

To sto su je Turci preuzeli pun pogodak samo moze biti.
Nisam obilazila uglavnom ali ne sumnjam u strucnost i kvalitet.
Od Burcha smo odustali iz nekih politickih razloga:))) a inace sve pohvale idu od mnigobrojnih primjera koje imamo u okolini.

Mi se dvoumimo izmedju tur i El-Manar privatne.

I ja pricam iz licnog iskustva I stojim iza svojih rijeci. U isa-beg Ishakovic ne moze biti gore, sa Turcima (ako ce vec da uloze novac) moze biti samo bolje.

Ali sve si zapravo rekla onim gore boldiranim, takva argumentacija ne stoji. Obidji, pogledaj, poslusaj, pa onda reci sta imas.

Siris bez veze dezinformacije na osnovu samo obilaska svog!!!!
Sama kazes Turci preuzeli, Bog zna na sta ce da lici.
Na sta lici njihov turski koledz, univerziteti iim?
Upoznata sam sa svim onim sta planiraju!!!!
Prema tome pustimo se prazne price i rekla kazala.
Pricas o profesorima i njihovom znanju/neznanju. Tako se i sire dezinformacije.
Odlicno znam u kakvom je stanju skola iako nisam jos nogom krocilauser posted image
No s obzirom da znam kako je na Burchu nece nista losije biti vec samo moze bolje.

Ijao sto si se upalilaaaa user posted image  

Jako mi je zao sto te moja procjena licno pogadja, vidi se da si subjektivna I pristrasna, ali opstepoznata je stvar da je kod Turaka obrazovanje tanko, koliko god to tebi bilo tesko cuti iz nekih xy razloga.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 255
19.2.2015 9:11:44   
Visnja RR
Tema je o upisu u školu!

O vrticima i privatnim školama diskutujte na postojećim temama koje je HanadyRR navela

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu salmana)
Neposredna veza do poruke: 256
19.2.2015 9:33:43   
real mama
salmana, bas me zanima na cemu ti zasnivas te svoje tvrdnje. Kako je to opštepoznato da se u IPSS-u stice tanko znanje. Postoji li neka analiza ili istrazivanje molim te prosvjetli silne roditelje koji salju svoju djecu u tu skolu?

(odgovor članu salmana)
Neposredna veza do poruke: 257
19.2.2015 9:35:31   
Hanady RR
Znači opomena broj triuser posted image
Svako naredno javljanje na ovoj temi ili na već navedenim spomenutim uvredljivim tonom podliježe opomenama pojedinačnim u skladu sa pravilima foruma.
LP
user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu real mama)
Neposredna veza do poruke: 258
19.2.2015 9:36:14   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Hajte vas dvije žive bile na temu o privatnim školama user posted image
To su informacije koje su bitne za te teme ovdje im mjesto nijeuser posted image

http://www.ringeraja.ba/forum/Privatne_%C5%A1kole%3F/m_1211403/tm.htm

ili

http://www.ringeraja.ba/forum/koju_%C5%A1kolu_odabrati%3F/m_534332/tm.htm

user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 259
19.2.2015 9:50:13   
Medić*
Prijo uzmi pometi ovouser posted image
Salmana pisi na odgovarajacujoj temi. Evo ti moderatori uputstva stavise.
Imala bih svasta za reci. No drzat cu se pravilauser posted image

Nema vece institucije od roditelja!

Neposredna veza do poruke: 260
19.2.2015 9:58:38   
salmy
https://www.youtube.com/watch?v=EfI_jeYwtrMuser posted image

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 261
19.2.2015 10:09:58   
Mala Selma
Ja sam u velikom razmisljanju gdje dijete upisati u skolu,na Dobrinji ima tri,na vojnickom jos jedna...bas sam u velikom dumanuuser posted image

A.ce imati 6 godina i 4 mjeseca i par danauser posted image ,mislim da je spreman za skolu,zna svasta i bas me iznenadi svojim znanjem..

al gdje ga upisati ostaje misterija....

Ljubav se zove imenom tvojim 28.04.2009.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 262
19.2.2015 10:12:09   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Mala Selma

Ja sam u velikom razmisljanju gdje dijete upisati u skolu,na Dobrinji ima tri,na vojnickom jos jedna...bas sam u velikom dumanuuser posted image

A.ce imati 6 godina i 4 mjeseca i par danauser posted image ,mislim da je spreman za skolu,zna svasta i bas me iznenadi svojim znanjem..

al gdje ga upisati ostaje misterija....

Ja sam se vodila onim, najbliža kući, produženi boravak ako mi zatreba....
E sad...
ovdje imaš iskustava pa i pisanja o vašim škjolama sigurno, pročitaj
http://www.ringeraja.ba/forum/m_534332/mpage_19/key_/tm.htm

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Mala Selma)
Neposredna veza do poruke: 263
19.2.2015 10:12:57   
dambolina
eh evo da se i mi prijavimo :) moja cura je rodjena u novembru 2008 i mogla je prosle godine u skolu, ali smo odlucili da ipak ide ove. Imace 6 godina i 10 mjeseci. Sto se njene spremnosti za skolu tice, mislim da je bila spremna i prosle godine, ali ja jednostavno nisam vidjela svrhu u ranijem polasku u skolu. Da napomenem da imam sina od 11,5 godina, koji je sada 6 razred i gledajuci kroz prizmu njegovog skolovanja, mislim da postupam ispravno.
Isla je u vrtic, a sada ide u predskolsko jednom sedmicno i zadovoljna sam. Raduje se svakom odlasku i mislim da JU dobro odradjue svoj posao. Smatram da je cilj predskolskog da se djeca, posebno ona koja ranije nisu bila u kolektivu, naviknu da odvajanje od roditelja, da se nauce sami pripremati za dolazak i odlazak i da nauce pratiti jednostavne upute ucitelja. Naime, kad je moj sin krenuo u skolu, predskolsko nije bilo obavezno, pa smo imali jedan broj djece koja se ranije nisu odvajala od roditelja i nisu boravila u kolektivu. Takva djeca su se teze prilagodjavala, a imali smo cak i jednog djecaka cija mama je svo vrijeme trajanja nastave morala stajati ispred skole i to na njemu vidnom mjestu. I ima jos bezbroj slicnih primjera, ali to nije tema danasnje emisije :)
Helem, jos se nismo odlucili za skolu. Pitala bih mame koje planiraju upis u Isa beg Ishakovic da mi kazu kolika je skolarina?

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 264
19.2.2015 11:33:55   
škorpija
meni je najlogičnije upisati dijete najbliže školi, ili za roditelje koji rade od 8 do 16 upisati u školu najbliže poslu, vjerovatno više zavisi od nastavnika nego od same škole kako će se diejte snaći i napredovati, a dobrih i loših nastavnika (učitelja)ima u svim školama

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu dambolina)
Neposredna veza do poruke: 265
19.2.2015 12:39:26   
megi
evo i nas na ovoj temi :)

djevojcica ce imati 6 godina i dva mjeseca, ja da se pitaqm isla bi tek naredne godine
ali evo ide u predskolsko njoj je usper, uce pjesmice, crtaju, boje, bas bude vesela

u skolu cemo najblizu kuci :)

isli smo jucer u dz da uzmemo uputnicu za fizijatra da krenemo sa ljekarskim
kad ono bude upis u aprilu jel tako

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 266
19.2.2015 12:41:08   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: megi

evo i nas na ovoj temi :)

djevojcica ce imati 6 godina i dva mjeseca, ja da se pitaqm isla bi tek naredne godine
ali evo ide u predskolsko njoj je usper, uce pjesmice, crtaju, boje, bas bude vesela

u skolu cemo najblizu kuci :)

isli smo jucer u dz da uzmemo uputnicu za fizijatra da krenemo sa ljekarskim
kad ono bude upis u aprilu jel tako

dauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 267
19.2.2015 13:32:17   
dambolina
aha, znaci vec mozemo krenuti sa ljekarskim? joj, bas je davno bio zadnji upis u skolu, uopste se ne sjecam kad smo to za sina radili :)

Z. veliki zvjerko 17.06.2003.
I. mala živča 04.11.2008.
L. mala palmica 15.01.2014.

Neposredna veza do poruke: 268
24.2.2015 19:55:56   
maja78 RR

IZVORNA PORUKA: škorpija

I ja sam prezadovoljna s JU, u našem vrtiću Košuta odgajateljice su divne, vesele, uvijek sve pozdrave od spremačice ibkuharice pa nadalje, rade s djecom, crtaju , pjevaju, uce ih ono sto sam ja ucila u prvom osnovne iz prirode i drustva 😊 .Moj je prije toga bio u privatnom vrtiću koji nam je bio super ali je zbog mješovire grupe i puno male djece samo nazadovao, sad je s vršnjacima i stvarno se vidi napredak. Ja buh drugo dijetevodmah sad s tri godine upusala u Košutu a sjećaju se lvi stariji s RR koliko sam protivnik državnog vrtića bila 😃

a ide od trece godine bas u tu grupu, evo sad mu je sest, i stvarno svaka godina je bila odlicna, od obilazaka, ucenja, paznje, izvodjenja, prehrane, znaci predivne 4 godine

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 269
24.2.2015 21:21:03   
jasminah
Cula sam da u os Silvije Strahimira Krancevica ima samo prva smjena, sto je meni super. Eto sada nam je i to opcija, pa ako neko ima iskustva sa istom neka sarne stagoduser posted image

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 270
24.2.2015 21:23:40   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: jasminah

Cula sam da u os Silvije Strahimira Krancevica ima samo prva smjena, sto je meni super. Eto sada nam je i to opcija, pa ako neko ima iskustva sa istom neka sarne stagoduser posted image

Pa i kod nas je smao prva smjena :)

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu jasminah)
Neposredna veza do poruke: 271
24.2.2015 21:26:38   
Medić*
Jeste poceli s ljekarskim, mi jos nismo user posted image

Neposredna veza do poruke: 272
24.2.2015 21:27:49   
salmy

ja cu ovih dana da se raspitam..treba nam bris za vrtic pa cu pitati za ljekarsko
mene zanima jel mi mozemo birati uciteljicu ili koja nas zapadneuser posted image

< Poruku je uredio salmy -- 24.2.2015 21:28:07 >

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 273
24.2.2015 21:28:18   
jasminah

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: jasminah

Pa i kod nas je smao prva smjena :)

Svih 9 razreda?

Neposredna veza do poruke: 274
24.2.2015 21:30:44   
Medić*

IZVORNA PORUKA: salmy

ja cu ovih dana da se raspitam..treba nam bris za vrtic pa cu pitati za ljekarsko
mene zanima jel mi mozemo birati uciteljicu ili koja nas zapadneuser posted image

E to ne znam, u mom kraju biramo user posted image

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *