|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Na upisu u skolu?
18.2.2015 11:37:13   
pocahontas

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ma da pocy, to je sve što si nabrojala
u skoli ISa beg

eto negdje sam ga ubola user posted image

nego, kad cemo djecu upisivati u skolu?
odem u skolu koju zelim, popunim prijavnicu, donesem ljekarsko uvjerenje i to je to? cekam da me pozovu za testiranje? jel tako?

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 226
18.2.2015 11:39:38   
salmy
ja se slazem da treba u djete da se investira..to br.1 zivotni cilj i jedini ispravni(po meni)

stro se tice predskolskog obrazovanja.....ja sam zgrozena nasim JU (sad ce se osut paljba po meni)) moje djete ide Septembra nikakovg pomaka nismo vijdeli..nista..znaci vaspitacice odgajateljice su 0 bodova...
vise je pjesmica naucio kod teta cuvalica za 2,5 godine svog boravka nego ovdje..
vrlo vazan faktor djetetove aktivnosti u skoli je predskolsko..

tako da meme koje djecu daju u privatne predskolske ustanove svaka cast i vjerujem da djeca uce i da ih kvalitetno pripremaju za skolu aBd....

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 227
18.2.2015 11:42:38   
Hanady RR

Ja smatram da i ovaj plan i program rada za prvačiće je previše user posted image ...i totalno je nepotreban...obiman i preobiman je baš iako je došlo do određenih izmjena devetogodišnjim školovanjem ja očekujem u narednom periodu reforme istoga u smislu raterećenja djece...
osobito u starijim razredima...
Nisam sklona nastojanjima da mi dijete sve i svašta zna sa 6-7 godina...
pred njom je život...

Ona je u prvom imala 7 predmeta
bosanski, matematika, moja okolina, muzičko, likovno, fizičko, vjeronauka
nemamo engleski sem fakultativno ako neka škola uvede il kursom...
eto moja H kursom onda imala 8 predmeta
informatičku sekciju imaju to pohađala i pohađa isto...
eto ih 9...
od drugog razreda ide i na njemački to je eto 10 tada

ima još sekcija koje su joj izvan škoslkih časova...ja čak branim iste al avaj otom potom smanjit će to ona sebi sama

u školi bi ostala do 16 i ona da ide u produženi i imala bi i obrok i vrijeme igre i uradila komletnu zadaću...
ona to radi doma

Lično sam zadovoljna rezultatima djeteta svoga...no em je to subjektivno em je moja H dijete sa kojim se nema problema i ne može biti mjera svoj djeci svijeta, ne smijem joj ni sestru sa njom prediti...
ali svakako smatram da bi joj život bio lakši i da bi isto naučila i sa manje obimnim programom školanja u državnoj školi...
Ovaj sistem koji naša država hrani je loš i ne svrsi shodan..
Privatne gimanzije u Njemačkoj ( cijenom bolje rangirane) uče djecu onome što naši u 7 i 8 razredu osnovne škole uče u javnom sektoru...bespotrebno..
a i mi sami učili smo niz gluposti po školama...visina Anda i koja travka gdje raste pa do u detalj...banaliziram ali eto zaista je tako bilo i još uvijek je...

Tako da meni zaista teško pada kada nabacimo teret na pleća djeci što prije...kako god se ona nosila s anjim...
bolje il lošije od nekih...
Ja ne bih letila da im to na pleća stavim jer niko nigdje zakasnio nije pa neće ni one...
To je moj lični stav...
i u skladu s anjim su i svi moji izbori vezani za moju djecu...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 228
18.2.2015 11:46:19   
teacher75
Slazem se sa hanady

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 229
18.2.2015 11:50:09   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: salmy

ja se slazem da treba u djete da se investira..to br.1 zivotni cilj i jedini ispravni(po meni)

stro se tice predskolskog obrazovanja.....ja sam zgrozena nasim JU (sad ce se osut paljba po meni)) moje djete ide Septembra nikakovg pomaka nismo vijdeli..nista..znaci vaspitacice odgajateljice su 0 bodova...
vise je pjesmica naucio kod teta cuvalica za 2,5 godine svog boravka nego ovdje..

tako da meme koje djecu daju u privatne predskolske ustanove svaka cast i vjerujem da djeca uce i da ih kvalitetno pripremaju za skolu aBd....

ne znam što su bila tvoja očekivanja...
al ono što je zakonom propisano da obave moje su obe obavile kroz JU Djeca sarajeva...
ja zaista nisma očekivala ništa previše od dva sata jednom sedmično...
i mislim da je nerealno očekivati ....
no opet možda je kod vas veća gužva...ne znam pojedinosti no ja tim predškolskim do 2 sata sedmično nešto se nisma ni zanosila previše

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 230
18.2.2015 11:52:14   
pocahontas
evo sad zvah školu..uglavnom, popunim prijavnicu, donesem sta imam od dokumentacije koja je potrebna (ljekarsko, rodni list, uvjerenje da je pohadjao predskolsko) i kada izadje konkurs ili ti ga natječaj, pozove nas pedagog na testiranje i tada mogu donijeti nedostajuću dokumentacijuuser posted image
eto, nadam se da je ovo nekome olaksalo nedoumice user posted image

Neposredna veza do poruke: 231
18.2.2015 11:55:23   
Medić*
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

tako da meme koje djecu daju u privatne predskolske ustanove svaka cas_t i vjerujem da djeca uce i da ih kvalitetno pripremaju za skolu aBd....

al ono što je zakonom propisano da obave moje su obe obavile kroz JU Djeca sarajeva...
no opet možda je kod vas veća gužva...ne znam pojedinosti no ja tim predškolskim do 2 sata sedmično nešto se nisma ni zanosila previše

Ma sta da ocekujemo od ta dva sata ?
Nista nisam ni ocekivala. Ali im je odlicno bilo. Svasta na bolje. Bitno mi je da obavi i rijesi tu obavezu.
Mi nismo htjeli u privatne ustanove obaviti predskolsko. O privatnom skolovanju druga je stvar.

< Poruku je uredio medic slatki -- 18.2.2015 11:56:36 >

Nema vece institucije od roditelja!

Neposredna veza do poruke: 232
18.2.2015 11:57:34   
MicoTico
Skvo, 10 predmeta u prvom razredu?
ta je to bona?

Moja M je imala samo 3 predmeta u prvom. To sve nešto zajedno smućkano bilo.
U drugom razredu klasični predmeti i klasične ocjene odmah od 1-5. Matematika, srpski, priroda i društvo, fizičko, muzičko, likvono i vjeronauka. Znači, 7. U trećem dobili i engleski.

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 233
18.2.2015 11:59:12   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: MicoTico

ta je to bona?

U drugom razredu klasični predmeti i klasične ocjene odmah od 1-5. Matematika, srpski, priroda i društvo, fizičko, muzičko, likvono i vjeronauka. Znači, 7. U trećem dobili i engleski.

hoces da nabrajam?user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 234
18.2.2015 11:59:38   
MicoTico
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

ta je to bona?

Hoćuuser posted image
Bez zeze, baš me zanima,

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 235
18.2.2015 12:03:21   
Skvo RR

ta je to bona?

Hoćuuser posted image
Bez zeze, baš me zanima,

Bosanski,hrvatski i srpski jezik i knjizevnost,
Engleski jezik,
Matematika, (E)
Likovna kultura, (B)
Muzička kultura, (B)
Rukopis/kreativno pisanje, (E)
Nauka, (E)
Fonetika/pravopis, (E)
Moralna edukacija, (B)
Tjelesni i zdravstveni odgoj (B)

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 236
18.2.2015 12:04:41   
MicoTico

Engleski jezik,
Matematika, (E)
Likovna kultura, (B)
Muzička kultura, (B)
Nauka, (E)
Fonetika/pravopis, (E)
Moralna edukacija, (B)

A nisu mogli ovaj rukopis i fonetiku u maternji sprcati?
tek sad vidim da je E oznaka.
bez obzira, to ga nisu sprcali u Engleski onda.

< Poruku je uredio MicoTico -- 18.2.2015 12:05:45 >

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 237
18.2.2015 12:05:10   
Skvo RR

ta je to bona?

Hoćuuser posted image
Bez zeze, baš me zanima,

Engleski jezik,
Matematika, (E)
Likovna kultura, (B)
Muzička kultura, (B)
Nauka, (E)
Fonetika/pravopis, (E)
Moralna edukacija, (B)

A nisu mogli ovaj rukopis i fonetiku u maternji sprcati?

rade...ne sekiraj se za to....user posted image

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 238
18.2.2015 12:07:09   
Skvo RR
Recimo prva tri predmeta su svaki dan na rasporeduuser posted image .

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 239
18.2.2015 12:07:14   
MicoTico
kako god, dođe to na isto , osim ovog stranog jezika i nastave na stranom jeziku. Ali predmeti su isti, koliko vidimuser posted image
Nije šija nego vratuser posted image

Ali dopada mi se ta tvoja škola, Skvouser posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 240
18.2.2015 13:47:32   
salmy

IZVORNA PORUKA: medic slatki

tako da meme koje djecu daju u privatne predskolske ustanove svaka cas_t i vjerujem da djeca uce i da ih kvalitetno pripremaju za skolu aBd....

Ma sta da ocekujemo od ta dva sata ?
Nista nisam ni ocekivala. Ali im je odlicno bilo. Svasta na bolje. Bitno mi je da obavi i rijesi tu obavezu.
Mi nismo htjeli u privatne ustanove obaviti predskolsko. O privatnom skolovanju druga je stvar.

A ide u polodnevni....za ovih 6 mj.naucio 2pjesmice i to za priredbe...nacrtao svega 4 crteza i to je to
Komunikacija uciteljice roditelj uzas...desava se da prodju pored tebe ne kazu dobar dan..to pedagog? ..ima jos niz problema i problemcica...
organuzujem JA roditeljski da se poboljsa komunikacija roditelj uciteljica...da znam jel moje djete napreduje...da znam sta radi...na roditeljskom sve "pobiju" sto sam predlozila...i dodjemo na zakljucak da skupljamo po 10-20 KM da kupimo zavjese,etisone i interfon..halooo?
ima tu svega jos....no nije vazno....bilo i proslo...idmeo dalje
one pedagoga nisu vidjele na mapi.....vrhunac je bio kad je dinio rad gdje je svoje ime napsiao sa desna na lijevo...hmmm? pedagogice to nisu primjetile....o cemu pricamo....nije mi cilj da ga cuvaju i nahrane i koji put odevdu u pozoriste...cilj je da pripreme djete za skolu..zar ne?

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 241
18.2.2015 14:54:22   
salmana
Vidim da vam jejako bitan faktor ta nastava na negleskom jeziku, pa se samo dobro raspitajte koji nastavnici predaju nastavne predmete na engleskom. Imam licno iskustvo iz turskog koledza sa turkim profesorima koji osim tursko ne pricaju ni jedan drugi jezik a kao predaju na engleskom, kao I sa bosnjackom gimnazijom gjde nasi profesori nemaju znanje da predaju na engleskom. Nisu studirali na engleskom, muce se sa strucnom terminologijom, da ne kazem sa engleskim uopste.

Skola isa-beg Ishakovic mi je pogotovo suhveli, tek ih kupili Turci, Bog zna na sta ce to da lici. A mi kad smo obilazili od te skole me najprije odbila direktorica (user posted image ) pa onda losa infrastruktura skole. Trpezarija u cjelini izgleda kao da datira iz II svjetskog rata, svlacionica pred fiskulturnom salom I kompletan prizemni dio skole je jako los, neprihvatljivo los za jednu privatnu ustanovu koja naplacuje skolarinu.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 242
18.2.2015 15:03:23   
Hanady RR
salmy majkemivi baš nemate sreće...halali al fakat...user posted image
evo meni i sestrić ide u Ju na poludnevni dijete svašta naučilo tete divne predivne...
moja djeca predškolsko samo obavile ja prezadovoljna al zaista...
od zaove oboje djece i kroz jaslice i vrtić ...melni do škole iz JU od jaslica do škole hej...evo i kćer joj isto...i stavrno pola ovoga što ti pišeš oni spomenuli nisu...il su njima očekivanja u skladu koliko para toliko muzike...
mislim...mene pozdravljaju sve tete kad dođem po sestrića i zaovinu djecu nekada jer su me upoznali sa njima...
meni stavrno ni iz džep ni u džep to što kažem i pišem sada al baš kad te čitam to nakav haos veliki...a ja sa četiri različite strane nalazim drugačija isksutva pa mi baš ????

Hajd aBd biće u školi boljeuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu salmana)
Neposredna veza do poruke: 243
18.2.2015 15:13:16   
salmy

ma nema to veze...svakako ide do kraja mjeseca i dovidjenja...Ispada da izmsiljam i glupiram se..mozda previse ocekujemo ali eto neki feler se nadje..nema veze idemo dalje...
On svakako ide u Helen doron...od marta ce ici u Youth house...ovdje na Cvili..to je i bila prva opcija..ali se meni oko posla zakomlikovalo pa sam ga ne rado upisala u JU(i to sa stelom)user posted image

Neposredna veza do poruke: 244
18.2.2015 15:44:02   
Medić*

IZVORNA PORUKA: salmana

Vidim da vam jejako bitan faktor ta nastava na negleskom jeziku, pa se samo dobro raspitajte koji nastavnici predaju nastavne predmete na engleskom. Imam licno iskustvo iz turskog koledza sa turkim profesorima koji osim tursko ne pricaju ni jedan drugi jezik a kao predaju na engleskom, kao I sa bosnjackom gimnazijom gjde nasi profesori nemaju znanje da predaju na engleskom. Nisu studirali na engleskom, muce se sa strucnom terminologijom, da ne kazem sa engleskim uopste.

Skola isa-beg Ishakovic mi je pogotovo suhveli, tek ih kupili Turci, Bog zna na sta ce to da lici. A mi kad smo obilazili od te skole me najprije odbila direktorica (user posted image ) pa onda losa infrastruktura skole. Trpezarija u cjelini izgleda kao da datira iz II svjetskog rata, svlacionica pred fiskulturnom salom I kompletan prizemni dio skole je jako los, neprihvatljivo los za jednu privatnu ustanovu koja naplacuje skolarinu.

Ovo mi je bas smijesno da budem iskrena o prof koji ne znaju drugi jezik a predaju na engleskom. Totalna dezinformacija. Znam zasto to pricam. Vecinu predavaca iz obje turke ove skole znamo kroz zajednicke neke poslove i projekte. Za ovo sto znam stojim iza toga :)

To sto su je Turci preuzeli pun pogodak samo moze biti.
Nisam obilazila uglavnom ali ne sumnjam u strucnost i kvalitet.
Od Burcha smo odustali iz nekih politickih razloga:))) a inace sve pohvale idu od mnigobrojnih primjera koje imamo u okolini.

Mi se dvoumimo izmedju tur i El-Manar privatne.

(odgovor članu salmana)
Neposredna veza do poruke: 245
18.2.2015 15:45:41   
Hanady RR

ma nema to veze...svakako ide do kraja mjeseca i dovidjenja...Ispada da izmsiljam i glupiram se..mozda previse ocekujemo ali eto neki feler se nadje..nema veze idemo dalje...
On svakako ide u Helen doron...od marta ce ici u Youth house...ovdje na Cvili..to je i bila prva opcija..ali se meni oko posla zakomlikovalo pa sam ga ne rado upisala u JU(i to sa stelom)user posted image

e onda je tu belaj...
beze ti štela bilauser posted image

user posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 246
18.2.2015 15:47:48   
Hanady RR
Hajte vas dvije žive bile na temu o privatnim školama user posted image
To su informacije koje su bitne za te teme ovdje im mjesto nijeuser posted image

http://www.ringeraja.ba/forum/Privatne_%C5%A1kole%3F/m_1211403/tm.htm

ili

http://www.ringeraja.ba/forum/koju_%C5%A1kolu_odabrati%3F/m_534332/tm.htm

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 247
18.2.2015 16:06:13   
salmana

Ovo mi je bas smijesno da budem iskrena o prof koji ne znaju drugi jezik a predaju na engleskom. Totalna dezinformacija. Znam zasto to pricam. Vecinu predavaca iz obje turke ove skole znamo kroz zajednicke neke poslove i projekte. Za ovo sto znam stojim iza toga :)

Od Burcha smo odustali iz nekih politickih razloga:))) a inace sve pohvale idu od mnigobrojnih primjera koje imamo u okolini.

I ja pricam iz licnog iskustva I stojim iza svojih rijeci. U isa-beg Ishakovic ne moze biti gore, sa Turcima (ako ce vec da uloze novac) moze biti samo bolje.

Ali sve si zapravo rekla onim gore boldiranim, takva argumentacija ne stoji. Obidji, pogledaj, poslusaj, pa onda reci sta imas.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 248
18.2.2015 19:34:20   
Medić*

I ja pricam iz licnog iskustva I stojim iza svojih rijeci. U isa-beg Ishakovic ne moze biti gore, sa Turcima (ako ce vec da uloze novac) moze biti samo bolje.

Ali sve si zapravo rekla onim gore boldiranim, takva argumentacija ne stoji. Obidji, pogledaj, poslusaj, pa onda reci sta imas.

Siris bez veze dezinformacije na osnovu samo obilaska svog!!!!
Sama kazes Turci preuzeli, Bog zna na sta ce da lici.
Na sta lici njihov turski koledz, univerziteti iim?
Upoznata sam sa svim onim sta planiraju!!!!
Prema tome pustimo se prazne price i rekla kazala.
Pricas o profesorima i njihovom znanju/neznanju. Tako se i sire dezinformacije.
Odlicno znam u kakvom je stanju skola iako nisam jos nogom krocilauser posted image
No s obzirom da znam kako je na Burchu nece nista losije biti vec samo moze bolje.

(odgovor članu salmana)
Neposredna veza do poruke: 249
18.2.2015 19:41:54   
Medić*

Hajte vas dvije žive bile na temu o privatnim školama user posted image
To su informacije koje su bitne za te teme ovdje im mjesto nijeuser posted image

http://www.ringeraja.ba/forum/Privatne_%C5%A1kole%3F/m_1211403/tm.htm

ili

http://www.ringeraja.ba/forum/koju_%C5%A1kolu_odabrati%3F/m_534332/tm.htm

Hvala Hany. Bas tako.
Jednostavno me gluposti koje se navedose o profesorima zasmijase do suza i natjerase na komentar.user posted image
Rekla kazala!!!!

Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *