|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar
22.2.2015 17:26:33   
Selzy
Ma u ja jedva cekam aBda ali kako se bas primaklo, trema me neka puca kako cu ja to, a bejbibi hvala ti sto si me utjesila i upravu si kad kazes da je toliko syrasno ne bih zene radjele po 5-10 djece :) super je sto zelite tm i ti puno djece, a kako kaxu scako djete ima svoju nafaku i vjeruj da je to istina, mi smo planirali dvoje ako Bog da, ali sam rekla nuzu prvi da vidim kako cu proci na porodu pa cemo onda pricati i drugom djetetu hahah :D

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 2076
22.2.2015 17:29:01   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: mala curica

Ja zaspa k'o velika user posted image evo sada ustala i vidim kisa padaaaaauser posted image
Sad bi opet nastavila spavati ali sta cu raditi veceras.
Ja bas danas razmisljam o porodu.Kako vrijeme odmuce i polahko dan za danom sam blize nasem mjesecu
sve vecu zelju i nestrpljenje,jedva cekam da dodje dan da se porodim.
Svjesna sam da boli(bolilo me i na zivo Kiretaza,trpila i vristala za nista)boli zbog BEBE pa sama ta misao ti ublazi strah i psihicki bol.
Svakim danom sve vise jedva cekammmmmmm user posted image

Ma jasta draga:)).... Znas da si svakim tim bolom sve blize svojoj bebici:)).... Zaboravi se sve vjerujte..pa mora malo boliti misa mu, izlazi covjek iz nasuser posted image ..nije to mala stvar.....al se vala mocno i ponosno osjecas poslijeuser posted image

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 2077
22.2.2015 17:29:20   
Selzy
Vidim da sam pola slova fulila posto pisem sa mob. pa se nadam da cete skontati sta sam napisala :)

(odgovor članu Selzy)
Neposredna veza do poruke: 2078
22.2.2015 17:33:47   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: Selzy

Ma u ja jedva cekam aBda ali kako se bas primaklo, trema me neka puca kako cu ja to, a bejbibi hvala ti sto si me utjesila i upravu si kad kazes da je toliko syrasno ne bih zene radjele po 5-10 djece :) super je sto zelite tm i ti puno djece, a kako kaxu scako djete ima svoju nafaku i vjeruj da je to istina, mi smo planirali dvoje ako Bog da, ali sam rekla nuzu prvi da vidim kako cu proci na porodu pa cemo onda pricati i drugom djetetu hahah :D

Nista nemoj citati o porodu nit gledati,svaki je poseban tako da ne znci da ce te tolikooo boliti,a mozda i hoceuser posted image al vjeruj nije strasno, to nam je u prirodi zene moje :).... Ma eto vidjet ces... Ja sam trpila bolove 22h, nije to malo..a bila gladna,zedna,nenaspavana..jer nisam oka sklopila cijelu noc.... Onda sami bolovi te bas izmore,logicno al eto ja jedva cekam nekako :) nije me strah uopste..vise se bojim da cu na cruser posted image a ne zeeeelim na cr:(... Nikakav osjecaj :(.. Treba brate mili malo istrpiti ;) opet ponavljam,puno mocnije i ponosnije kad znas sta si istrpila :))

Joj zvucim ko mazohistauser posted image

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu Selzy)
Neposredna veza do poruke: 2079
22.2.2015 17:35:21   
mala curica
Kao sto kazes svakim bolom sve si blize da uzmes bebu u ruke(veci srce zaigra na tu pomisao da gledam svoje dijete u svojim rukama).
Mora boliti,boli kada se udaris,posijeces.Mene je bolila Kiretaza(dugo sam imala traumu od struganja po maternici) ali sam izaboravila tu bol.A da ne zaboravis bol,bol za smisao tvog zivota.
Zene ja sam se sada tako raznjezila da mogu dohvatiti stomak sad bi ga cijelog izljubila.user posted image

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu Selzy)
Neposredna veza do poruke: 2080
22.2.2015 17:36:26   
bejbibi
Iskreno kad krenu bolovi samo molis Boga da se sto prije porodisuser posted image a samo radjanje traje 5 min i onda ko da je neko svu bol rukom odnio,fantastican osjecaj Bogami,nevjerovatnouser posted image

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 2081
22.2.2015 17:38:13   
bejbibi

Kao sto kazes svakim bolom sve si blize da uzmes bebu u ruke(veci srce zaigra na tu pomisao da gledam svoje dijete u svojim rukama).
Mora boliti,boli kada se udaris,posijeces.Mene je bolila Kiretaza(dugo sam imala traumu od struganja po maternici) ali sam izaboravila tu bol.A da ne zaboravis bol,bol za smisao tvog zivota.
Zene ja sam se sada tako raznjezila da mogu dohvatiti stomak sad bi ga cijelog izljubila.user posted image

Dusa dragauser posted image vjerujem ti... Sto kazes trpila bol zbog nicega a da ne trpis za svoju bebicu :) pa zivot bi dala za svoje dijete...to je jedbostavno najjaci osjecaj koji sve drugo poklapa:))

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 2082
22.2.2015 17:40:23   
mala curica
Zeno draga suti vise ....topim se k''o kocka secera na kisi.user posted image
Moje dijete,moja ljubav,radost,moja krv,moj ponos ma sve na ovom svijetu.
Dok ovo pisem mamino dijete me udara,raduje se sto je moja najveca radost
user posted image

< Poruku je uredio mala curica -- 22.2.2015 17:42:25 >

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 2083
22.2.2015 17:42:45   
bejbibi

Zeno draga suti vise ....topim se k'o kocka secera na kisi.user posted image
Moje dijete,moja ljubav,radost,moja krv,moj ponos ma sve na ovom svijetu.

Hahahhahauser posted image evo sutim user posted image al jest majke miuser posted image vec osjecas sad tu ljubav a zamisli kad je uzmes u ruke,pa odgajasuser posted image

E samo da je zdravlja :)))...

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 2084
22.2.2015 17:43:19   
alman
ja nikad od malena nisam mu govorila i ne volim kad mu neko govori ma ti si najbolji, uvijek ga pohvalim i kazem ako nesto nije uredu, al valjda kako je dosta sam nema ni u komsiluku djece da se s njima igra, a voljela bih ga u vrtic al nije nam blizu i morali bih ga odvoziti i ici autom po njega, al morat cu ga na jesen upisati neka ga sa djecom, nije ni on svadljiv al kad je sa djecom voli da bude po njegovom ne podnosi nikako ako je neko bolji od njega, a mene to ljuti i ne znam kako da mu to promjenimuser posted image

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 2085
22.2.2015 17:43:57   
bejbibi
To ti cura javlja da i ona tebe voli i da jedva ceka da te upozna aBduser posted image user posted image user posted image

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 2086
22.2.2015 17:44:54   
mala curica
Mmmmmmmmm........vjerujem da necu moci vjerovati da je to MOJE dijete.Znam da sam je rodila ali ne vjerujem da je moja.
Samo da dragi Allah dz.s da zdravlja i da sve bude kako treba,njegovom voljom dijete dodje na ovaj svijet /dunjaluk.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 2087
22.2.2015 17:46:06   
mala curica
user posted image user posted image
IZVORNA PORUKA: bejbibi

To ti cura javlja da i ona tebe voli i da jedva ceka da te upozna aBduser posted image user posted image user posted image

user posted image ova recenica mi je izmamila osmijeh i suze u ocima user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 2088
22.2.2015 17:47:01   
marseljeza
Bejbibi, ja najviše volim čitati kad ti pričaš o svom porodu, jer bez obzira koliko je trajao prikažeš ga kao nešto jednostavno i prirodno, ko što jeste. Svaki put sevap jedan ubereš za to user posted image

Neposredna veza do poruke: 2089
22.2.2015 17:47:41   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: alman

ja nikad od malena nisam mu govorila i ne volim kad mu neko govori ma ti si najbolji, uvijek ga pohvalim i kazem ako nesto nije uredu, al valjda kako je dosta sam nema ni u komsiluku djece da se s njima igra, a voljela bih ga u vrtic al nije nam blizu i morali bih ga odvoziti i ici autom po njega, al morat cu ga na jesen upisati neka ga sa djecom, nije ni on svadljiv al kad je sa djecom voli da bude po njegovom ne podnosi nikako ako je neko bolji od njega, a mene to ljuti i ne znam kako da mu to promjenimuser posted image

E a moj M suprotno.. Bas je strasljiv i sve se sklanja od djece :( bas juce kad smo ga vodili u igraonu,curica od godinu dana ga vuce, gurka a on jadan izletio iz igraone i kod babeuser posted image prepo se jadan hahaha...al ne valja ni ovako ko M..al haj kontam naucit cu ga kako treba.. Il kad dodju djeca kod nas pa mu ne daju da se igra sa svojim igrackama, a on ne zna rec ne dam il da on odluci ko ce se igrat s cim.. Ni meni se ne svidja da je ovakav al haj djeca su, sve su to periodii kroz koje prolaze pa valjda ce naucit jednog dana :)

Neki autor...

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 2090
22.2.2015 17:49:39   
bejbibi

Mmmmmmmmm........vjerujem da necu moci vjerovati da je to MOJE dijete.Znam da sam je rodila ali ne vjerujem da je moja.
Samo da dragi Allah dz.s da zdravlja i da sve bude kako treba,njegovom voljom dijete dodje na ovaj svijet /dunjaluk.

Bice aBd sve ok ;)) samo uzBoziju pomoc se sve da srediti ;))... Vrijeme je da se i ti obradujes draga i ispunis user posted image dace Bog da bude sve dobro aBd

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 2091
22.2.2015 17:50:24   
bejbibi

user posted image user posted image
IZVORNA PORUKA: bejbibi

user posted image ova recenica mi je izmamila osmijeh i suze u ocima user posted image

Pa istina draga :)) kazes da te tad lupila sta ce drugo znaciti nego to user posted image

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 2092
22.2.2015 17:51:45   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: marseljeza

Bejbibi, ja najviše volim čitati kad ti pričaš o svom porodu, jer bez obzira koliko je trajao prikažeš ga kao nešto jednostavno i prirodno, ko što jeste. Svaki put sevap jedan ubereš za to user posted image

Hehe hvala ti draga mojauser posted image porod i jeste najnormalnija stvar za zenu,tako je Bog dao..da nije ne bi ni dao il bi muskarce obradovao stim hehhee...al mi smo jace zato nas je blagoslovio stim;)

Neki autor...

(odgovor članu marseljeza)
Neposredna veza do poruke: 2093
22.2.2015 17:54:33   
mala curica
Vec sam bila navikla na tu prazninu koji treba zakljucati.Mislim,zivot slobodan kao da se zabavljamo,bez obavzeze osim jedno prema drugom.
Tijelo djevojke koje je uvijek isto bilo,nekada zamisljala kako bi mi stajao stomak.
Bas taj dio u svojoj psihi i dusi zakljucala i sakrila kljuc od same sebe.A jesam cijeli ramazan postila i dovila da nam Allah podari cestita ploda i uvjerim se da se sve desava Njegovom voljom i odredzenjem.user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 2094
22.2.2015 17:55:48   
alman
nego sta nego da ce se mijenjati user posted image ipak je mom 5 god i ja ne dam takvo ponasanje mora nauciti da u zivotu ne mozes u svemu bit najbolji, bolje da ga ja tome naucim nego kasnije al ko dijete, kaze mm ti si gora objasnjavas mu neke stvari koje dijete ne moze da shvati i onda se nerviras, pusti to ce sve doci na svoje.user posted image

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 2095
22.2.2015 17:56:33   
bejbibi

Vec sam bila navikla na tu prazninu koji treba zakljucati.Mislim,zivot slobodan kao da se zabavljamo,bez obavzeze osim jedno prema drugom.
Tijelo djevojke koje je uvijek isto bilo,nekada zamisljala kako bi mi stajao stomak.
Bas taj dio u svojoj psihi i dusi zakljucala i sakrila kljuc od same sebe.A jesam cijeli ramazan postila i dovila da nam Allah podari cestita ploda i uvjerim se da se sve desava Njegovom voljom i odredzenjem.user posted image

Kad se najmanje nadas Bog ti daje ono sto zelis:))).... Ja uvijek kazem samo da je zdravlja i sve se moze :)) a bebice da su zive i zdrave,to najbitnije

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 2096
22.2.2015 17:59:18   
mala curica
Svakoj od nas zelim da nam nase bebice dodju zive i zdrave.
Bas bi voljela da smo nekako blize i da se s nasim bebicama u kolicima nadjemo u nekom centru na kafici.
To bi me bas obradovalo.Sve male bebice drugovi i drugarice sa rr.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 2097
22.2.2015 18:00:58   
bejbibi
IZVORNA PORUKA: alman

nego sta nego da ce se mijenjati user posted image ipak je mom 5 god i ja ne dam takvo ponasanje mora nauciti da u zivotu ne mozes u svemu bit najbolji, bolje da ga ja tome naucim nego kasnije al ko dijete, kaze mm ti si gora objasnjavas mu neke stvari koje dijete ne moze da shvati i onda se nerviras, pusti to ce sve doci na svoje.user posted image

I ja isto takouser posted image hocu da mu ukazem na nesto za sta on nije zreo da shvati al sve mislim kasnine ce bit kasno,nece nauciti ovo ono... A najvise me strah da nece izrasti u postenog i cestitog covjeka:(((... Pa uvijek razmisljam o toj dalekoj buducnosti i onda svim silama mu pokusavam ukazati na pogresno pinasanje itd.. A dijete ne konta....
Al jednom sam za ramazan slusala emisiju u.kojoj neki hafiz i hodza kaze sa djetetom do 7 godina se treba igrati, od 7 do 14 odgajati, od 14-21 biti mu prijatelj, a poslije 21 g treba ga pustit jer sto si dotad uradio uradio si, nemas vise uticaja :)) i jest fakat..... Ne bas sad doslovno da treba tako, jer dinete svakim danom odgajas al eto kao u tim godinama te stvari su bitnije

< Poruku je uredio bejbibi -- 22.2.2015 18:03:44 >

Neki autor...

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 2098
22.2.2015 18:02:25   
bejbibi

Svakoj od nas zelim da nam nase bebice dodju zive i zdrave.
Bas bi voljela da smo nekako blize i da se s nasim bebicama u kolicima nadjemo u nekom centru na kafici.
To bi me bas obradovalo.Sve male bebice drugovi i drugarice sa rr.

Jao kako bi to bilo cool user posted image

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 2099
22.2.2015 18:06:09   
mala curica
Da bilo bi super.......ali nazalost nemoguce.Bar vi koje ste u istim gradovima upoznajte se i druzite se.
Ja sam tako dosla zenica upoznala sa rr.Stare clanice cekaonice gdje sam i bila.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 2100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Nasilje u porodici?
LELA 77

Šta mislite da li zaista u današnje vreme ima toliko mnogo nasilja u porodici koliko se nama plasira u javnosti?

Da, ima dosta nasilja (70%)

Ne, mislim da je to što čujemo pomalo naduvano (0%)

Da, lično poznajem osobe koje su žrtve nasilja (12%)

Nasilje trpe uglavnom žene (12%)

Naasilje trpe i muškarci (6%)

Broj svih glasova: 66

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *