Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 26.12.2014 10:05:59
salmy
Zanima me zene koje prave kolace posebno ove praznicne predivne raznih oblika
u jednoj grupi na fejsu stavljaju recepte i vecina sastojaka je mast..eh sad...pretpostavljam da su ti kolacici onako divni predivni zahvaljujuci sastavu..jer je zena u grupi objasnjavala nama "laicima" kako su mekaniji bolji i laski za oblikovati ako se stavi mast na colinarci isto vecina koristi mast u kolace..a posebno u te praznicne
ja se nafurala i vec dva puta pravila one raznih oblika filovanih djemom i preljevala cokoladom ali sam stavljala puter...bili su dobri obzirom da nemam nekog iskustva Eh sad zanima me sta kazu iskusne kolacare koje vec dugo rade super kolace jel se pod mast podrazumjeva onaj biljni mrs(iste ko kod nane) ili su bolje sa puterom/margarinom
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 26.12.2014 10:09:09
MicoTico
Salmy, ako kažu mast, ja pretpostavljam da misle na svinjsku. Ja za slavu i Božić parvim puno sitnih kolača i u sve stavljam puter. Mada ne znam koje si ti kolače gledala, jer kod nas se jedino u šape stavlja mast ( i u salnjake ide sv.salo). A ja nopet ni ušape ne stavljam mast, nego i tu puter i budu mi super.
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 26.12.2014 10:13:11
salmy
kolacici oni divni predivni raznih oblika...ma fanatazija...ja se nafurala i vec dva puta pravim... kad napisu recept kazu mast..pa kontam jel to maslo'? mozda je kod nekoga biljno a kod nekoga svinjsko...mislim nema to veze..nego me zanimalo jel moze taj mrs...ili bolje sa puterom
vjeruj ja pomahnitam kad vidim koje kolicine se toga napravilo...znaci sleperi sitnih malih....a sve mlade zene....ono ja laik strogi
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 26.12.2014 10:28:28
irenaSA
Neko stavlja puter a neko s. mast ili margarin..ja lično puter...ljepši su i ukusniji..ali pazi ne može u svaki puter...ja ti to baš ne znam najbolje nego od mame
Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 26.12.2014 10:30:05
salmy
neznam ni ja zato pitam ove malo iskusnije... sljedece kad budem pravila( to ce vec sutra biti)hahahhaha..cu staviti biljni mrs..pa vidim jesul ko kod nane
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 26.12.2014 10:33:26
irenaSA
Ma masnoća ko masnoća samo je bitno šta je s kojim sastojcima kompatibilno i šta saje lijep ukus...
Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 26.12.2014 10:35:26
salmy
margarin ne stavljam ni u jedne kolace osim oblande..jer jedino sa njim budu mrak...probala sa puterom djaba ni blizu... uglavnom prefiram puter..ali kako sad stalno pravim neke kolace(ubila me grupa na fejsu) puter skup bre preskup
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 26.1.2015 13:26:35
Bella.88
žene pomagajte
zamrzivač mi je priključen na produžni i neko je slučajno ono dugme na produžnom ugasio/neznam kad može biti juče ili čak noć prije. sad pošla da izvadim nešto za ručak kad imam šta videt,sve se pošlo otapat po malo,na krajevima omekšalo, a zamrzivač prepun hrane-krcat i sad sam ja opet ukčljučila da se to zaledi... Ne znam šta bih drugo ,ono što mi je sumnjivo sam izdvojila,pa ću se nakuhat danas
glavni problem je što na mestu jedne ladice nema ladica,samo onako direkt vrata i tu su mi bili blanširane tikvice za punjenje...,po 10-ak komada u jednoj kesici,na krajevima se otopile po 1,2,a ove u sredini nisu Sad ne znam šta bih sa tim,smijem li ostavit da se zaledi ili ih moram odmah iskoristit?
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 31.1.2015 16:08:14
Hanady RR
Kad je ocistis onda na komadic vate babi ulja i zadaj joj sjaj i ja dam imala prije takvu naslijedjenu dok je se ne kotarisah uljem sam je sredjivala
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 14.2.2015 20:41:00
sara123
Nije bas hitno ali valjda ko odgovori.
U stanu je francuski lezaj, koristen, zvat cu ljude da ga dubinski ociste, sta bih jos mogla staviti prije plahte na njega, pegla sam,ne da mi se leci na to kad znam da ga je neko koristio ranije.
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 14.2.2015 20:48:16
mama2009
IZVORNA PORUKA: sara123
U stanu je francuski lezaj, koristen, zvat cu ljude da ga dubinski ociste, sta bih jos mogla staviti prije plahte na njega, pegla sam,ne da mi se leci na to kad znam da ga je neko koristio ranije.
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 14.2.2015 21:03:42
bebacha
IZVORNA PORUKA: mama2009
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 14.2.2015 21:56:51
jasmin
Kupi nadmadrac .