|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar
6.2.2015 8:53:40   
rose
pozz zene, scarlet se namirila za dva dana user posted image svima odgovorila i svoje misljenje dala...sad garant spava user posted image

ja sam sinoc otisla na kontrolu, mjerili nuhalni nabor dobar je 1.9 user posted image mislim da je tako bio i kod S...bebi spavao kad sam dosla pa ga je trebalo malo buditi i cekati da se okrene za mjerenje user posted image

sinoc smo konacno rekli svojima...ocekivano moja mama je poludila od srece a tata je rezervisan kao i prosli put...cak me i upitao da nam nije puno i da ima on svoju S...inace ne zna osjecaje iskazati i pretpostavljam da je vise zabrinut al hajd...nekako sam ocekivala da ce malo drugacije reagovati pa me njegova reakcija malo rastuzuje (btw. nije on bas bio odusevljen ni idejom da ima mene/drugo dijete, dok me mama silno zeljela i zao joj je sto nije imala jos jedno poslije...pa me ni ne cudi kad bolje skontam) user posted image ...svekijevci su se obradovali (sveki mi rece kako sam je opet iznenadila a ja joj rekoh da se spremi za ljeto i odmor kod nas user posted image )...kaze naravno nek si mi rekla da se izorganizujem s poslom user posted image )...tako da sad idemo dalje, tako mi je drago sto je danas petak...imam dva dana odmora pred sobom user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu sprinter)
Neposredna veza do poruke: 601
6.2.2015 8:59:42   
bejbibi
Jutro dragicke jeste se nasoavale:))) hahaha scarlet legendarna si majke mi user posted image sad si mirna mjesec dana, spasila si se minusa hahaha....

Uputnica ti vazi mjesec dana..... Ti prava nocna ptica hehe.sinoc zenice nisu bile bas aktivne, ja isto napisem tri,cetiri posta pa onda neka se javi user posted image ..in je sada dopusivati se sam sa sobom haha....

Sto se tice prvog djeteta i meni je tako bilo... Radost kad se rodio al nije to bilo to, ona ljubav na prvi pogled al svaki dan sve vise i vise zavolis, al valjda je to normalno tako...i ja mislim da ce sada biti drugcije :).... A dojenje hmm, mene su sedam dana bolile grudi, kad god bi dojio meni suze na oci od bokova gore nego porodjaj al sreca nije dugo trajalo a kasnije uzivala :) najljeosi osjecaj dojiti......

Eh i mi bi trebali uzet ormaricu neku za bebinu odjecu jer nemam mjesta sad nigdje a sto kazes skupiiii jooj.... Krevetac nam je drveni bijeli pa bih voljela da i ormarcic bude bijel al cini mi se ti bijeli ko da su skupljiuser posted image

Selzy, blizi nam se polako :)).... Jesi uzbudjena,nervozna,trema??? Ja onak kako kad,ne razmisljam bas puno.. Iskreno jedva cekam da se porodim jer mi ova trudnoca bas tesko pala :(.....

A htjela vas pitati koji vi termin racunate kao vjerodostojniji??? Po mens ili ultrz??? Po mens sam 34+5 a po ultrz 33+1!!!

< Poruku je uredio bejbibi -- 6.2.2015 9:07:38 >

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 602
6.2.2015 9:09:49   
bejbibi

Amanni...porodila se user posted image
Tukica...porodila seuser posted image
Adicaa...10.02
Saamy...15.02
Marseljeza...24.02
Sprinter...24.02
Pravnica...26.02
Dianaa...28.02

Bejbibi...17.03
Selzy...24.03
Sara_mo...31.03

AzraB...03.04
Gift...03.04
Morena...15.04

Marien...13.05
Scarlet...17.05
No idea...25.05

Alman...29.06
Mala curica...30.06
Bella...06

Mybaby...03.07
Lala88...20.07
Anitaa...30.07

Rose...14.08
Mastalica...15.08
Aleah...26.08
MAM...28.8
Bebac bucko...31.08

Samy_lo...04.09

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 603
6.2.2015 9:11:09   
bejbibi
Tukica je juce imala cr pa sam stavvila da se porodila.. Nadam se da je sve ok prosko,zekim joj brz oporavak a bebi dug i sretan zivot zajedno sa roditeljima :)

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 604
6.2.2015 9:17:08   
bejbibi
Kod nas bas napadao snijeguser posted image sve se bijeli.. I neka vala :))

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 605
6.2.2015 9:17:17   
Dianaa

IZVORNA PORUKA: marseljeza

Termin mi je 24.2 aBd, a ovo već 3x radim CTG. Koja si ti sedmica, šta je reći pa ti ne radiš? Nekad i ne šalju prije 37-38 na CTG, nemoj da brines ;)

meni je termin 28.2. tako da smo skoro iste... a vidim skoro sve trudnice rade ctg samo ja nista user posted image mada su me rr zenice vec naucile da se ne mora raditi prije...

(odgovor članu marseljeza)
Neposredna veza do poruke: 606
6.2.2015 9:25:22   
Dianaa
ja sam se bas zabrinula za taj snijeg jer mi je m otisao na put, maloprije ustala kad ono nista... sto se tice krevetica i kod nas je bijeli, obicni, stranica se spusta... volimo klasiku...a imam vrijednog m pa nam je on napravio komodicu za odjecu i presvlacenje.. user posted image

(odgovor članu Dianaa)
Neposredna veza do poruke: 607
6.2.2015 9:26:30   
mala curica
Jutro,jeste li se naspavale?Ja onako.Nesto me neka tuga sinoc spucala oko 20h pokupim prnje i dosjem u dnevni boravak.Mm zamnom gdje ces,sto ode rekoh hocu tv da gledam....nije mi povjerovao.Jesam se isplakala,kao da mi je neko na prsa stavio kamen.
Boze na hajr.

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu Dianaa)
Neposredna veza do poruke: 608
6.2.2015 9:27:54   
mala curica
Rose,bravobza NN i sto si svojima rekla kao i svekijevcima.
Ma sto kazes muskarci cudno reaguju ali vremenom prihvate.

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 609
6.2.2015 9:34:37   
M.A.M.
Jutro zenice,kakve ste mi jutros,ja sam citavu noc preplakala u snu,jedva cekala da svane,smorio me sanuser posted image curice sto si plakalauser posted image

10.08.2015

03.08.2017

Neposredna veza do poruke: 610
6.2.2015 9:36:30   
Dianaa
mala curica: sve su to hormoni, dodje i prodje... meni se to rijetko desava al nekad je bolje isplakati se, izbaciti sve iz sebe, nego ne daj Boze svadjati se i stvarati neki dodatni pritisak... nego ovako, olaksamo dusu i idemo dalje... user posted image user posted image mene kad uhvati, ja mm kazem, de me samo pusti i nakon 15 min ja ko ptica user posted image a izgleda vrijeme utice na user posted image sve ste nesto depresivne juce i sinoc samo ja hiperaktivna, citav dan prala, brisala, nisam imala kad razmisljati o bilo cemu... al mozda me danas stigne user posted image

Neposredna veza do poruke: 611
6.2.2015 9:42:46   
bejbibi
Eej zenice drage pa sta vam je user posted image sad ste i mene rastuzile user posted image haj bice dobro aBd, polako... Sto diana.kaze hormoni nas zezaju ;)).... Zato sinoc nikog nije biko na rr,sve depresivne.... Dodje to svakoj od naas al bolje se isplakati

Neki autor...

(odgovor članu Dianaa)
Neposredna veza do poruke: 612
6.2.2015 9:42:57   
mala curica
Nemam pojam,bez razloga samo mi nadoslo.
Nezz sta je ovo,danas kada dodje a posla pitat ce on mene sta je bilo sto sam otisla iz sobeuser posted image
Nezz sta da kazem kada ne znam ni ja.
Ovi prenosi su stvarno kriza,sama sebe ne prepoznajem.Kada je sada ovako sta ce biti poslije porodzaja.
Sinoc su bejbibi i alman pisale po postporodzajnoj depresiji i kada sam procitala da porodilja od depresije moze dijete da ubije kao da mi neko noz u srce zabode.Lijepo sam se prepala sama sebe.
A vidim i alman je bila nikakva.user posted image

(odgovor članu Dianaa)
Neposredna veza do poruke: 613
6.2.2015 10:01:34   
sprinter
uuuuu,vidim ja da depresija tresena sve strane.ma vadit ćemo se na hormone i ove kiše koje danima padaju.mene uhvati predvečer,isplačem se i idem dalje.jučer sam počela kad sam opet uzalud pokušala nahraniti csvoju curicu koja inače slabo jede. na kraju kad me vidjela da plačem jela je nazor i sve imala nagon za povraćanjem ali je gutala jadnica.i tako ja plačem ,ona me gleda i miluje po glavi i govori da ne plačem.

Neposredna veza do poruke: 614
6.2.2015 10:03:17   
bejbibi
Jooj sorry ako sam vas prepala al i ja sam sama bila isprepadana kad sam to saznala...nekad zna bas kriticno biti, ali heej najbitnije ti je da imas podrsku muza i da pomaze... A dobro bi ti bilo da ti i mama bude tu ako moze..... Eto vidis nije to toliko intenzivno bilo kod nas, samo sto smo plakale bez razloga,mene je M i nervirao sa placom jer sam mislila sta mu je,sto place, kako puno place itd al sve je to normalno,a nama to dodje ko smak svijeta jer se prvi.put susrecemo, sto je i logicno.. Zato ti preporucujem da neko bude uz tebe, iskusan neko, kao mama, sveki il neko.. Neko ko te opusta ko ce te razumijeti.. I treba snage i strpljenja definitivno...

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 615
6.2.2015 10:03:36   
sprinter
sinoć mi je bilo gusto oko ponoći.počeo me boliti stomak.već sam htjela dizati uzbunu po kući da idem za bolnicu. valjda me uhvatili ti lažni trudovi. trajalo je 2 sata pa sam zaspala. uh baš me nea frka uhvatila. nisam još spremna.....

(odgovor članu sprinter)
Neposredna veza do poruke: 616
6.2.2015 10:12:18   
Selzy
Drage moje sve su to trudnucki hormoni, jos ko je inace podlozniji depresiji, jos gore u trudnoci, kao i u pms-u, meni se desava ponekad, bas ruzan osjeca tjeskobe i nekog nemira, uzas :( meni se nikad prije nuje desavalo, dok inam prijateljicu koja to prozivljava svaki mjesec za vrijeme pms-a :/ bitno je da ce sve to proci kada dodju bebice :D i samo pozitivne misli drage moje, bas sam se zalila ovoj drugarici koja ims problema sa anksioznosti i ona kaze cim osjetite takvo stanje napravitte sebi caj od kamilicei pocnite razmisljati o pozitivnim stvarima koje vas cekaju u buducnidti i vidjet cete da ce biti bolje ;)

Neposredna veza do poruke: 617
6.2.2015 10:12:26   
mala curica

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Jooj sorry ako sam vas prepala al i ja sam sama bila isprepadana kad sam to saznala...nekad zna bas kriticno biti, ali heej najbitnije ti je da imas podrsku muza i da pomaze... A dobro bi ti bilo da ti i mama bude tu ako moze..... Eto vidis nije to toliko intenzivno bilo kod nas, samo sto smo plakale bez razloga,mene je M i nervirao sa placom jer sam mislila sta mu je,sto place, kako puno place itd al sve je to normalno,a nama to dodje ko smak svijeta jer se prvi.put susrecemo, sto je i logicno.. Zato ti preporucujem da neko bude uz tebe, iskusan neko, kao mama, sveki il neko.. Neko ko te opusta ko ce te razumijeti.. I treba snage i strpljenja definitivno...

Iskreno,jesam se prepalauser posted image
Ne zelim vise nista da znam o porodu(losim stvarima) i toj cudnoj depresiji.
Ako Bog da,mama je rekla da ce doci,samo Boze zdravlja,a i sveki je pola sata od mene.Nezz hoce li mm moci dobiti slobodne dane pa da bude samnom.Ako bude radio nemam sta od njega ocekivati,par sati kada dodje s posla i vrijeme mu za spavanje.
A fakat imam cudne prenose,jos kada djeca dodju dodje mi da sama sebi cupam kusu(nekada ok budem).Ne zelim sama s njima da budem,sreca to je vikend i mm je tu.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 618
6.2.2015 10:13:35   
bejbibi
Znate sta, ja mislim da je menw najvise pogadjala pomisao da svoje dijete ne volim :(( jer sam ocekivala da je to radost ko u filmovima kad se rodi i kontala tako ce i meni biti al evo da vam kaze da se ne prepadnete ( a i scarlet je to napisala).. NIJE NISTA STRASNO AKO TO NIJE LJUBAV NA PRVI POGLED SA BEBOM :)) .... Prvo sto nas hormoni pucaju,drugo sto prolazimo kroz te bolove, pa dojenje koje isto bolno na pocetku i mozda podsvjesno krivimo bebu za to, nezz...ali nemojte se prepasti ako odmah ne osjetite tu majcinsku ljubav od prvog dana.. Jer logicno da volimo svoju djecu i sve bismo za njih uradili al taj pocetak sa prvim djetetom je najtezi ja mislim, sve novo, zivot ri se iz temeelja promjeni, sad je tu malu bice koje nista ne zna i.koje zavisi od tebe, da sve to strasi ali nije nista tako strasno :) jer se mi zene takodje rodimo sa nasom djecom i nekako sve to prirodno ide samo od sebe.... Znat cete i pelene mijenjati i dati da doji,i smirivati itd... Uglavnom radite kako mislite da je najboljee,a naravno da cemo grijesiti....
A ljubav prema bebi vremenom raste, svaki dan ti je draza i draza i jednostavno se uzivis u toj ulozi majcinstva ;) samo hrabro cure, bice to dobro ;)
Al mislim da je lakse kada znate da nas vecina prolazi kroz taj neki pakao na pocetku sto je sasvim ok

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 619
6.2.2015 10:18:53   
bejbibi
Mala c ma nemoj draga se prepadati.. Jeste strasno sve to citati, bolje kad nista ne znamo al u jednu ruku mozda je neka utjeha kad znas da vecina zena prolazi kroz to, ali to je kratko i prodje.... Ma nece to tebe kaciti ata ti je, ti toliko iscekujes ovo dijete da ce tvoja radost biti ko u filmovima vidjet ces ;)))...
Nisam ni ja na ti sa tudjom djecom al Bogami kad dobijea svoje skroz drugcije gledas na stvari... Nista se ne sekiraj bice to dobro aBd..... Sto kaze selzy, odvoji uvijek vremena za sebe kad vidis da te uhvati nervoza, nece bebi nista biti ;)

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 620
6.2.2015 10:19:10   
sprinter
bejbibi je u pravu.najgore je što svi pričaju o nekoj idili kad se s bebom sretneš a ono je daleko od toga. a dojenje ja na početku prava muka.mene je to najviše frustriralo jer sam očekivala da će to ići jednostavno-stavim bebu i ona blažena na mojim grudima jede.jest ali malo sutra. sreća prođe i to brzo.a ne mora značiti da će sve proći isto.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 621
6.2.2015 10:19:57   
mala curica
Lakse je,kada znas da nisi jedina u tom vrtlogu.
A ja sam jedne prilike pisala da cesto razmisljam hocu li biti dobra majka,takodze nezz odakle mi to.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 622
6.2.2015 10:23:22   
mala curica
Sve bi da uradim najbolje,docekam sa svim najboljim,brinem se najbolje.....za svoje dijete sve najbolje ali nezz hocu li to moci.....ne finansijski,nego dali cu uspheti.
To mi se cesto zna vrtiti u glavi.A da jedva cekam da se rodi zivoni zdravo.Pa kada brinem o tudzoj djeci bar da se brinem o svome djetetu.user posted image

Neposredna veza do poruke: 623
6.2.2015 10:23:29   
rose
Znam da nismo iste...ja sam svoju S voljela prije nego se rodila..a kad sam je ugledala onako lijepu i cupavu i kako gledi svojim velikim okicama i kako joj iz kose iscesljavaju vernix (a kosica joj bila sigurno 5 cm user posted image )...zljubila sam se u nju bezuslovno i jos uvijek se cudim kako nikad prije nisam osjecala takvo ushicenje dok negog gledam kao kad gledam nju...iskreno se nadam da cu to osjetiti i kod druge bebe a u isto vrijeme da moja velika cura nece osjetiti nikakv manjak ljubavi ili paznje user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 624
6.2.2015 10:24:57   
Selzy
Bejbibi draga nemam uopste osjecaja da je to toliko blizu, sve kontam ima jos koji mjesec :/ haha uzbudjenost je prisutna ali posto sam se naslusala svakakvih prica i to ugl.onih negativnih a nisam trebala, sad kad pomislim ima malo i nervoze ma da se nekako pokusavam usmjeriti pozit.mislima i vodim se tim da se svaka porodi i bude to sve na kraju dobro ako Bog da, tako da se radujem svemu tome user posted image

(odgovor članu Selzy)
Neposredna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *