|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar
5.2.2015 20:54:20   
sprinter
ja sam se uvjerila da ime ne treba govoriti prije ni rodbini ni prijateljima.svi uvijek imaju neke primjedbe.a meni je prijateljica tako uzela ime koje sam ja htjela dati.lafo nije znala da sam htjela,a ja pričala s njom o tom imenu.i ona prije rodila i dala.kako me to naljutilo ne mogu vam opisati.

(odgovor članu marseljeza)
Neposredna veza do poruke: 576
5.2.2015 20:57:15   
Dianaa

IZVORNA PORUKA: sprinter

ja sam se uvjerila da ime ne treba govoriti prije ni rodbini ni prijateljima.svi uvijek imaju neke primjedbe.a meni je prijateljica tako uzela ime koje sam ja htjela dati.lafo nije znala da sam htjela,a ja pričala s njom o tom imenu.i ona prije rodila i dala.kako me to naljutilo ne mogu vam opisati.

Prijateljica user posted image ...

(odgovor članu sprinter)
Neposredna veza do poruke: 577
5.2.2015 20:58:19   
Dianaa

IZVORNA PORUKA: marseljeza

vrijeme je da se i ja, februarska terminuša, javim konačno :) Neobično mi je bez foruma, ali nikako da stignem na neke stvari koliko obaveza imam. sve mislim evo smirit ce se nesto, svaki dan nesto iskrsne Boze na hajr.
ali dobro je, samo da se moja bebica rodi ziva i zdrava. idem na CTG, kontrola svake sedmice, jos se ne zna kako ce me poroditi, carski ili prirodno zbog velicine moje bebe, ali uskoro bi i to trebali saznati aBd. danas me po prvi put boli stomak, ledja. mozda su varalice, ali zafrkane neke varalice, boli povremeno dabome, ali pretpostavljam da od poroda jos uvijek nista nema :D
tek danas torbu spremam, bas sam lijena, sve kontam ima vremena :)

pozdrav svima, nadam se da cu nekog susresti u svom terminu na Jezeru :)

kad ti je termin marseljeza?? i ti radis ctg user posted image ... svi rade, samo ja ne... user posted image

(odgovor članu marseljeza)
Neposredna veza do poruke: 578
5.2.2015 21:01:53   
bejbibi

Jake li prijateljice Boze moj...

Al draga sta te briga, tebi ako je to.omiljeno.ime daj svom djetetu :)... Jedino moze biti da ti je pokvarila sad to.ime, e to.je onda drugo...

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu sprinter)
Neposredna veza do poruke: 579
5.2.2015 21:07:55   
sprinter
pa da baš vrla prijateljica.
imate li vi problema s depresijom.mene uhvati u popodnevnim satima. poslije prvog poroda sam bila katastrofa.nadam se da će ovaj put biti bolje stanje.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 580
5.2.2015 21:10:33   
bejbibi
Ja evo hranim M i da ga uspavam pa cu se tusirati... Najela sam se ko krava user posted image user posted image sad jedva disem....jooj nekad bas pretjeram sa hranom, gladne ociuser posted image user posted image

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 581
5.2.2015 21:13:08   
marseljeza
Termin mi je 24.2 aBd, a ovo već 3x radim CTG. Koja si ti sedmica, šta je reći pa ti ne radiš? Nekad i ne šalju prije 37-38 na CTG, nemoj da brines ;)

(odgovor članu Dianaa)
Neposredna veza do poruke: 582
5.2.2015 21:14:31   
bejbibi

pa da baš vrla prijateljica.
imate li vi problema s depresijom.mene uhvati u popodnevnim satima. poslije prvog poroda sam bila katastrofa.nadam se da će ovaj put biti bolje stanje.

Nekad me uhvati iz cista mira... Znas ono kad ti je sve po jusu i nemas na sta da se zalis pa tw pukne depresija, e tako.kod menw..bas nezahvalno...al mene vise uhvati neka tuga,nervoza u isto vrijeme.... Kako kod tebe??? Sigurno si bila u postporodjajnoj depresiji.... Mislim da sam i ja malo bila bila na pocetku.... Eh ovo ce zvicati bas grubo al nisam nekako osjecala odmah na pocetku neku ljubav prema M :(( ne znam jel to.kod svake isto il je mwne sta tad pucalo al trebalo.mi je vremena da se naviknem... Znam da mi je jaako smetalo njehgov plac a on jadan kad sad skontam uopste nije bio.placljiva beba.... Al mozda prvo.dijete pa ne znas kako sve to izgleda,sta trebas itd..

Neki autor...

(odgovor članu sprinter)
Neposredna veza do poruke: 583
5.2.2015 21:28:31   
sprinter
ma i mene ta tuga hvata. a kontam da će mi ovaj put poslije poroda biti lakše jer znam šta me čeka. kažu svi da je s drugom bebom lakše.a ja sam uvijek govorila da je ta postporođajna dejpresija američka i zapadnjačka izmišljotina dok me nije lupilo po glavi.neka, tako mi i treba.a jadne žene šta proživljavaju u svojim glavama.još sam ja i dobro prošla.imala sam samo navale plakanja bez razloga. ma i moja je beba bila dobra.nije danju htjela spavati ali je noću bila o.k.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 584
5.2.2015 21:32:18   
bejbibi
Da, bas to sam i ja.mislila za tu depresiju.. I tako isto ko ti stalno plakala i bila nervozna.. Sreca pa mi je mama bila blizu pa me smirivala, naravno pored mm.... Al zeznuta je ta ppd,zene znaju i ubijat djecu svoju kad ih to uhvati... Da Bog sacuva i zakloni... Samo pameti jer bez toga ode sve u vraga

Neki autor...

(odgovor članu sprinter)
Neposredna veza do poruke: 585
5.2.2015 21:34:26   
bejbibi
A sad kad me uhvati ta tuga i nervoza samo bi plakala... Al sam bas ono nikakva...ko razmazeno derisye budem... Al mozda su to i hormoni,vjerovatno jesu pa nam se prasta u trudnoci hehehe

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 586
5.2.2015 22:36:17   
bejbibi
Aa sta je ovo, nigdje nikoga user posted image

Zenice jeste zaspale???

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 587
5.2.2015 22:38:07   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Amanni...porodila se user posted image
Tukica...05.02
Adicaa...10.02
Saamy...15.02
Marseljeza...24.02
Sprinter...24.02
Pravnica...26.02
Dianaa...28.02

Bejbibi...17.03
Selzy...24.03
Sara_mo...31.03

AzraB...03.04
Gift...03.04
Morena...15.04

Marien...13.05
Scarlet...17.05
No idea...25.05

Alman...29.06
Mala curica...30.06
Bella...06

Mybaby...03.07
Lala88...20.07
Anitaa...30.07

Rose...14.08
Mastalica...15.08
Aleah...26.08
MAM...28.8
Bebac bucko...31.08

Samy_lo...04.09

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 588
5.2.2015 22:56:59   
alman
evo nas gledali neki film sad malog stavila da spava, i mene je od 8 nesto safatalo bas sto kazes neka tuga, pricala sa mamom i onaupita sta cu kad cu na kontrolu ona bih da idem kod njih u dom zdravlja meni se ide opet kod privtnika ne znam ni sama, a tamam sam prestala da malo razmisljam o tome, posla su me i krsta boliti pored rebara tako da sam nikakvauser posted image

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 589
5.2.2015 23:00:19   
alman
ne zove se ovo djabe drugo stanje sve se nesto brzo mjjenja ako si do podne super, dobro, veselo iz podne nas uhvati depresija, tuga sve nas boli user posted image

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 590
6.2.2015 2:30:04   
scarlett
Ako ima noćnih ptica, hajte bujrum na štrudlu s makom, ja maloprije ispekla user posted image

Evo sad fino zasjela, pa hapim i čitam vas.

Vidim pisale ste o hrkanju, već je jedna od vas napisala da ju je muž snimio. Isto se i meni desilo u prvoj trudnoći, stalno mi je govorio da hrčem, nekad kad je morao na posao ujutro u 5h, znao je otići u drugu sobu, al ja sve nisam vjerovala koliko je to glasno, dok me nije snimio i ja sam odmah rekla da to ne zvuči uopšte kao ljudsko biće, više kao neka životinja koja rovi kroz zemlju user posted image .

Dugo mi se to hrkanje zadržalo i poslije trudnoće, sada je manje, kaže i MM da manje hrčem, al vjerujem da će uskoro ponovo i to krenuti. Meni inače jako smeta kada neko drugi hrče, osim ako sam već zaspala, tada mi je svejedno, pa se ni ne ljutim ako nekome smeta kad ja hrčem. Kažu da sam nekada hrkala i još dok sam studirala, imala sam 2 cimerke, zezaju me i dan danas user posted image

Sjećam se nekad poslije poroda, došli moji roditelji kod nas preko vikenda i legli oni u jednu sobu, a MM i beba u drugu, ja se otišla tuširati i kad sam izašla čujem svog tatu kako hrče, inače glasno hrče. Kad smo kod mojih, ja ga čujem na donji sprat kada on spava gore, i tako ja kontam, jao kako ću sad zaspati, pozatvaram vrata, al opet se čuje, al me valjda umor savladao i ja nekako zaspim. Kad budi mene MM i govori: "Bebo, bebo, de se malo okreni, hrčeš, probudit ćeš djete."user posted image A malac slabo vazda spavao,pa samo nek se ne probudi. A ko će ga znati, možda je i MM tu noć smetalo, al se izvukao na djete user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 591
6.2.2015 2:36:40   
scarlett
i ja gledam te jastuke, još me nisu pravo krenuli problemi sa spavanjem, al ja uglavnom spavam na leđima, jer me kukovi bole kada spavam na strani, a opet na leđima navodno ne valja zbog pritiska user posted image U prvoj trudnoći sam se baš patila s jastucima, a onda opet i s dojenjem dok se nismo uhodali i dok djete nije malo ojačalo, tad mi je baš trebao taj jastuk. 70 KM mi nešto žao dati, pa ću sačekati dok se ne javi neka povoljnija prilika.

Ja trebam kupiti krevetić, spavaća soba nam je bijela, pa ću uzeti obični drveni bijeli, samo da se prednja ogradica može spuštati, pošto ga želim staviti uz spavaći.

Trebala bih naći i neku komodu da mogu držati bebine stvari i presvlačiti je, međutim krevetaca ima super i do 250 KM, al ove komodice su stvarno preskupe, bar sve što sam ja vidjela, meni je stvarno user posted image Može se ormar veeeeliki kupiti za te pare.

Mi imamo veliki ormar u spavaćoj sobi i imam prostora da tu držim i baby odjeću, ali više bih voljela kupiti tu komodicu, radi presvlačenja, jer ako bude CR, a sve su prilike da će i biti, lakše je puno bebušku tako presvlačiti nego na krevetu.

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 592
6.2.2015 2:38:02   
scarlett
Što se imena tiče, kod nas je zasada nr. 1 Dania, ima i lijepo značenje (ona koja je blizu srcu).

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 593
6.2.2015 2:39:54   
saamy
Helooo druge moje evo mene!

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 594
6.2.2015 2:42:01   
scarlett
Meni se također nisu prije sviđala imena sa slovom dž, al nekako u posljednje vrijeme mi se ipak sviđaju Nedžla, Džejla, Džejlana...

Nahla je baš baš slatko ime, a super mi je i Aylin.

Ko zna možda nas na kraju iznenadi dječak, još mi se nijedno nije dopalo ono baš da kažem: Eh ako bude dječak, to je to ime.

Eh, odoh po još jedna komad štrudle. Ubacila sam u nju malo rogača. Nadam se da mak i rogač nisu štetni u trudnoći.

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 595
6.2.2015 2:46:08   
scarlett
Zna li koja od vas koliko dugo vrijedi jedna uputnica, imam jednu za angiologiju i mislim da će isteći ovih dana, nikako nisam uspjela otići, pa da ne odem uzalud, ako mi je već istekla user posted image Kontam sutra ujutro otići, ako uspijem ustati user posted image

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 596
6.2.2015 2:56:13   
scarlett
Bejbibi, to što kažeš za bebu da ti je trebalo vremena da zavoliš, vjeruj da sam se i ja isto tako osjećala. Znam da sam pustila suzu odmah kad su me poslije CR probudili i rekli da je djete dobro i zdravo i naravno da sam bila sretna kad sam ga prvi put držala, ali čitajući kako žene te prve trenutke opisuju, ja nisam bila nešo posebno preplavljena nekim osjećajima.
Naravno da sam bila spremna sve za njega učiniti, ali trebalo mi je vremena da ga zavolim i što sam ga bolje upoznavala više sam ga voljela.

Sad nekako imam osjećaj da s ovom bebom to će ići brže, nemam pojma zašto, da li što već znam šta je ustvari ljubav prema djetetu i što se nadam da ću biti rasterećenija od nekih strahova i pritisaka koje sam imala s prvom bebom. Ne znam... Ali imam taj neki pozitivniji osjećaj.

Moram vam još nešto priznati, možda je i do toga bilo... user posted image Očekivala sam kako će sve kad se porodim biti kao na 7 nebu, harmonija, maženje, mir, uživancija, međutim, beba je tada bila jaklo zahtjevna, stalno je plakao, malo spavao, a s dojenjem smo se baš baš napatili. Bolove koje sam trpila prilikom dojenja prvih mjesec dana su bili užasni. Svaki put kad sam ga trebala dojiti, kontala sam, zar opet, valja stisnut zube i izdržati... Tada nisam imala pojma kako to sve funkcionira, plačem ja sebi, beba sebi, MM nervozan zbog toga svega, posvađamo se radi gluposti i neupućenosti, a onda kontam Ma što je meni ovo sve trebalo user posted image

Nekako kontam sad sam valjda bar malo iskusnija mama, pa ću valjda znati bolje s bebom, valjda ću je znati bolje smiriti i utješiti, pa ćemo moći više i uživati ako Bog da. user posted image

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 597
6.2.2015 2:56:53   
scarlett
I samo nek mi bejbibi spomene minus, gledaj sama se sobom dopisujem, a kad krenem, namirim za cijeli mjesec user posted image

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 598
6.2.2015 4:26:43   
Selzy
Evo ja samo da vas pozdravim :) meni su muska lijepa Nidal, Denial, Adian i Adin aa curice Dalia, Sara, Zana, Ema, Ena user posted image

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 599
6.2.2015 4:35:10   
Selzy
Bajbibi i jesu ta kolica 3 u 1 najbolja, sad ce i nas mjesec jos malo, ti si sedmicu prije mene user posted image Scarlett draga uputnica ti vrijedi mjesec dana, nadam se da ti nije istekla user posted image

(odgovor članu Selzy)
Neposredna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *