Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 20.1.2015 16:08:48
Mir@H
Ovdje je 1 za 2-4kg,moja S sa 7 dana starosti imala 4kg zato kazem zavisi od bebe. A jesu pampers najbolje,jos ako se nadju na snizenju jos bolje. Gdje nam zene nestadose danas? Amanni,Ellma ima li ista novo? Rose kad je cr? Malac,bejbibi ni vas nigdje...idu minusi
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 20.1.2015 16:18:44
bejbibi
Mirah tu sam :)))... Mi isli malo setati,na kafu i kuci.. I evo oko kuce se zabavila nesto...tmurno,dosadno..sad cu ja bit online hehhe....jedem kolac od jabuka mmm :)) jos malo ga ima...i pijem ness.....bujrum ma mi.od tebe ocekujemo.vijesti bas me zanima koja ce se prije poroditi aBd
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 20.1.2015 16:54:33
Amanni
Hallo zenice ! Ja sam danas bila na kontroli CTG uredan bez kontrakcija beba teska 3.500 gr nisam nimalo otvorena dr kaze nece beba jos vadila krv da vidimo jel zeljezo se popravilo i opet na kontrolu za sedam dana. I onda svratim malo se osisala i ofarbala i vani jeli nisam nista kuhala. I ja sam kupila 1 papers od 2500 do 5 kg pise da su 23 Köm dodze da imam kad dodzemo kuci da netrcim taj dan po pelene
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 20.1.2015 19:00:20
banovici
Zene pomagajte ..stomak me boli danas sam bila na kontroli prvi put od kiretaze i izgleda da sam dobila napominjem da nisam krvarila nikako do sad jel ovo normalno ne znam sta je u pitanju a i sam pregled je bio bolan morala je detaljno provjeriti da nije ne daj Boze sta ostalo ..i sve je ok al et sad krvarim i boli me a sama sam
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 20.1.2015 19:07:16
bejbibi
Banovici draga kakvo ti je krvarenje? Jel ti ko kad dobijes ili je obilnije??? Kakve boje??? Jel koenstrualna krv ili bas ona jarko crvena ko kad krv obicna tece kad se npr porezes,udaris itd????? Da ti nije od pregleda??? Imas li koga pozvat da dodje tebi,da nisi sama cisto da se ne prepadasmozda mije nista... Il ako ne daj Boze bide trebalo doktoru..zovi neku prijateljicu nek ti nadje tu po mogicnosti ako moze spavat.... Ne znam sta bi ti rekla drugo..nemam iskustva stim :(.. Bas mi je zao
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 20.1.2015 19:08:58
bejbibi
Zenice gdje ste, nestale ste sve:((.... Amanni bravo za kontrolu,ma imas ti jos vremena za radjanje aBd..ako gledamo termin :)....jesi ti pravila kolac sinoc :)) kod nas se pojeo hehe....
Disa sretno draga :) strpi se malo i bice ok,kad dodje vrijemw aBd pocnite raditi na bebici... Zelim ti svu srecu svijeta :**
< Poruku je uredio bejbibi -- 20.1.2015 19:10:37 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 20.1.2015 19:26:23
BebacBucko
Drage moje zenice ja bila danas na kontroli. Bebica napreduje srculence kuca al doktor kaze da vidi kontrakcije na prednjem zidu maternice pa me zabrinuo pravo . Dali mi dabroston i sto vise odmaranja i lezanja. Bas me zabrinuo.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 20.1.2015 19:28:36
morenaa
IZVORNA PORUKA: BebacBucko
Drage moje zenice ja bila danas na kontroli. Bebica napreduje srculence kuca al doktor kaze da vidi kontrakcije na prednjem zidu maternice pa me zabrinuo pravo . Dali mi dabroston i sto vise odmaranja i lezanja. Bas me zabrinuo.
Samo slusaj dr za mirovanje,pij dabroston i bit ce sve ok
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 20.1.2015 19:32:57
bejbibi
Bebac bucko ja sam imala kontrakcije u 16 nedelji a u 7 krvarenje i pila dabroston i apaurin 2 mg plus mg direct...tako da miruj,pij terapiju i bice dobro aBd....moras bez stresa sto vise moguce
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 20.1.2015 19:46:05
mala curica
Vece evo ja navalila po slatku danas ne znam sta mi je. BebacBucko bravo za malu mrvicu A sto se tice kontrakcija nema ti druge nego poslusati doktora. Sto vise odmora i redovno uzimaj tablete.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 20.1.2015 19:51:10
mala curica
IZVORNA PORUKA: banovici
Zene pomagajte ..stomak me boli danas sam bila na kontroli prvi put od kiretaze i izgleda da sam dobila napominjem da nisam krvarila nikako do sad jel ovo normalno ne znam sta je u pitanju a i sam pregled je bio bolan morala je detaljno provjeriti da nije ne daj Boze sta ostalo ..i sve je ok al et sad krvarim i boli me a sama sam
Banovici i ja sam poslije Kiretaze i imala obilno krvarenje i nesnosljive bolove da sam plakala.S tim da mi je dok. da eke tablete za prestanak krvarenja,da ne bude obilno. Po mom iskustvu poslije spontanog i Kiretaze to je sasvim ok.E sada je sve individualno od zene do zene.Neke to mnogo bezbolnije podnesu a neke se bas napate. Samo prati koliko ce ti to krvarenje biti.Ako bude obilno par dana javi se dok.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 20.1.2015 20:20:40
Mir@H
Draga Banovici ja nemam iskustva s tim ne znam sta da ti kazem,al sti rece bejbibu obrati paznju kakve je boje krv,jel ko menstrualna ili svjeza,i ako je bas obilno otidji u hitnu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 20.1.2015 20:32:43
Mir@H
Eh mi isli kupiti kolica,mm htio neka s velikim tockovima,srecom nije bilo boje Na kraju uzeli ona sto sam ja htjela,jedva nam i ona stanu u gepek...moramo pod hitno nabaviti prikolicu za auto da mozemo ic u Bosnu,il mijenjat auto za kombi,previse nas je :D Sad dosli kuci,unijeli kolica u stan,S se odusevila,stavila lutku i voza po stanu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 20.1.2015 21:36:17
Amanni
Bejbibi jesam pravila sam pitu i super je ispala Sinoc smo je samo probali topla bila a danas je cinimise Jos ukusnija kod nas ima jos pola tepsije:-) Ja nisam jos kupila kolica a imeni daje neka sto nezauzimaju puno prostora radi putovanja . Ja od malog sam dala kolica a i bila su plava nebi pasala sad.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 20.1.2015 21:59:25
bejbibi
Gdje ste zenice :).... Da se malo javim i ja, usutile ste se hehw.... Mirah kakva su vam.kolica.....nasa su zelena jos od M tako da nema potrebe da kupujemo..nova su..... Amanni kakva cete vi uzimati??? Joj ja bas volim te stvarcice .....
Gdje ste ostale???....
Ja cu ovih dana sklopit krevetac, mogu i sama nije tesko uopste :) samo.moram.madrac dubinski.oprat,zapisan je od strane macke :(((((( bas mi krivoooo... I to kad smo ostavili.kod svekrve :(((... A ne znam gdje cu ga oprat!! Jel ima na hemijskim cistionicama ta mogucnost????
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 21.1.2015 0:10:32
Mir@H
Crvena smo uzeli trio Inglesina,predobra su. Inace smo imali crna i pozajmilu kolegi mm i nisu nam nikad vratili. I mm bili stid da trazi pa smo kupili druga,mozete misliti svakakvog naroda...a ovaj moj dobricina stid ga svoje traziti. Kod mene je stomak strasno tvrd i koza naoeta imam osjecaj sva ce popucati...beba se pomjera al slabije nego do sad,i svakim danom sve mi je tezi stomak,bas mi pao na noge. Ellma nam se nije javila,da je nisu ostavili na gradini...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 21.1.2015 1:36:12
Amela83
Hej žene drage, kad ću se ja naspavati??? Imam utisak da ovaj mališa radi neke vježbice Ubi me! I još mi u zadnje vrijeme želudac proradi tek iza ponoći, pa moram bilo šta pojesti. Pročitah negdje da bi sat trebala prestati da dobijam na kilaži, a ja mislim da tek sad počinjem Muči li još nekog nesanica?
Draga Mir@H, svakakvih ljudi ima... Treba dobro paziti kome posuditi neku stvar.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 21.1.2015 1:46:40
Amela83
BebacBucko, nemoj se sikirati. Biće sve uredu, aBd. Samo se čuvaj i miruj. Pij obavezno tablete. I ja sam imala problema sa kontrakcijama u prva 3 mj., imala sam 2 puta krvarenje (drugi put baš obilno). Oba puta su na Gradini odmhaivali glavom, govorili da vjerovatno beba nije ostala, ali je bio borac, i evo nas Doktori nisu bašrječiti, meni niko na Gradini nije rekao da trebam ležati sa izdignutim nogama u odnosu na tijelo, ali sam to sama pronašla. Mislim da sam tako i spasila bebu drugi put.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 21.1.2015 8:59:16
Amanni
Jutro zene! Ja sam Sinoc rano zaspala bas sam bila umorna. Bejbibi neznam jos koja cemo uzeti nismo odlucili samo necu puno svijetla radi prljanja. Mirah tako sam i ja posudila i krevetic kolica hodaljku i Jos ti stvarcica i ovi kad su culi da sam trudna samo se nasmijali i rekli Kao sto smo davali. I tako da nismo trazili sve kupujem iz pocetka a sami smo krivi zato. Kodnas jutro pravo hladno a mali vec pita kad cemo vani nemoguc je .Stali nam je sa Muhicom kako je mali prihvatio sestru dali se kome javljala?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 21.1.2015 9:29:53
Andy_Bec23
Samo da komentiram ja sam koristila Pampers br.1 do juce danas presla na 2 jer su mu male i stezu ga , ima 4400 sada :-) A kazu broj 1 je do 5 kila aha ... Haha iako je moj D mrsav i dugacak.... Ukupno sam potrosila 8 Paketa broja 1 u 5 nedelja :-)
Ljubimo vas