Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 19.3.2009 22:10:48
teta berta
Doručak:Nestle riža/kukuruz + kašica kajsija, kruška. Ručak: pilći file, brokula, malo peršuna, mrkva i proso8 prvi put pravila proso, umalo mi nije izgorio, voda mi nekako prebrzo ukuhala). Dešava li se to vama iako sam kuhala svega 10 min??? Onda sam taj proso dodala u ostalo povrće i sve izmiksala štapnim mikserom. Bilo je ukusno...
Između toga mlijeko 5 bočica do sada, a uskoro ide još jedna! I 100 ml.čaja hipp. Vode jedva par kašikica!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 19.3.2009 22:38:03
Amrino
IZVORNA PORUKA: Suzana
Draga Maida,
A zasto mu moras uvesti flasicu pred spavanje? Da mu nije faza zubica pa se zbog toga cesto budi, jer ne vjerujem da je zbog gladi - ima kvalitetne cvrste obroke u toku dana + doji i pije tecnost, sigurno nije gladan? Meni je sasvim normalno da nece flasicu kada je od rodjenja na siki... i dabogda da je prihvati...
Slazem se sa Suzanom. Kada do sada nije koristio flasicu sto ce mu sada? Ukoliko mislis da je glad u pitanju- zasto mu ne das obrok cvrste hrane tik pred spavanje? ...ili casu mlijeka...Zasto bas flasica?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.3.2009 8:28:50
ElmaB
Maida, pokusaj mu zaista dati Aptamil 2. Finog je okusa i vecina djece ga dobro prihvata, i nadam se da ce i Davud!
Nas danasnji meni:
dorucak: kifla sa pavlakom rucak: musaka sa krompirom i karfiolom prelivena pavlakom i jajima uzina: bana i jabuka sa plazma keksom vecera: milupina kasica sa pahuljicama i jabukom
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.3.2009 8:45:19
mišur
Jučerašnji meni: doručak:hljeb sa pavlakom i jogurtom ručak: špinat sa jajem i piletinom( prvi put probao bjelance i hB nije bilo reakcija) užina:jabuka i banana večera:Nestle kakao
Za danas je planirano: doručak:griz sa kašikom ABC sira ručak:brokula i riža sa teletinom užina: još nisam skontala večera: plazma keks
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.3.2009 12:01:11
new mama
dorucak rizine pahuljice sa jabukom i bananom rucak tikvica,mrkvica,prokulica i probacu proso imam pitanje ako neko moze da mi odgovori sa koliko ste bebi poceli davati jogurt,mojoj bebi je sest mjeseci,a poceli smo sa dohranom od pet....hvala,pozzz......
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.3.2009 15:30:09
Visnja RR
moje djete je ludo za jogurtom... sinoc smaza cjelu casicu s malo udrobljene sredine hljeba... izjelica mamina... ona radije pojede jogurt nego one slatke kasice... jede i njih al jogurt je njoj postao glavni
inace juce smo slani obrok imali :piletina , karfiol, brokula, maslinovo, supica...sve pomjesano u kasicu... vocna kasica jabuka, bana, kruska + proso Bulgura..al je zabusavala i pojela samo pola... iako je proso bas bio raskuhan njoj je to smetalo u ustima... za malo da dobije puc puc po guzi (salim se ) ... za veceru posla da joj dam GoodNight hippp al nije bila raspolozena za njega... pa uzeh casu jogurta i udrobih hljeb... smazala sve...
i dalje 150 ml AD u 9 ...120 ml u 14... 150 ml u 21:15 i 150 izmedju 4 i 5 (ujutro)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.3.2009 19:21:32
ElmaB
Ja samo kao slatki obrok, a znam da ga prave i kao slani, i kao nokle u supi. Kao, slatki obrok, napravim na mlijeku u koje dodam jdnu-dvije kasikice secera, a po nekada stavim komadice cokolade, i to tek odnedavno, jer mojim blizancima ce za 15 dana ako Bog da, godina!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.3.2009 20:44:58
ElmaB
Ako ces samo zumance, onda ovako: stavis u tavicu mlijeko da prokljuca, dodas samo zumance, malo posolis i mozes dodati mrvu maslinovog ulja, pa mijesas dok se ne zgusne. Moji jedu hljeb uz jaje i piju obicno ili kiselo mlijeko!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.3.2009 20:51:48
Anoniman
Odustala sam od flasice. probacu taktiku da odgodim spavanje za 9 sati, umjesto za 8, pa vidjecu, a danas nista nije jeo, osim dojenja. Imao je jednom proliv i povratio Sad je ok. Hvala svima na odgovorima. Ma znam i ja da nije glad, jer hvala Bogu imam mlijeka a i iskustva sto se toga tice. Jos imam upale u grudima od mlijeka, ali eto, probacu jos neke cake osim flasice.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.3.2009 20:59:48
Amrino
IZVORNA PORUKA: Maida28
Odustala sam od flasice. probacu taktiku da odgodim spavanje za 9 sati, umjesto za 8, pa vidjecu, a danas nista nije jeo, osim dojenja. Imao je jednom proliv i povratio Sad je ok. Hvala svima na odgovorima. Ma znam i ja da nije glad, jer hvala Bogu imam mlijeka a i iskustva sto se toga tice. Jos imam upale u grudima od mlijeka, ali eto, probacu jos neke cake osim flasice.
Ma ne sikiraj se zeno. Mozda su zubici ili mala prehladica (i od zubica djeca mogu imati proljev i povratiti). A zasto da mu pomjeras spavanje? Ako mislis zbog toga sto se cesto budi...sumnjam da ce pomoci. To je vjerovatno od zubica...imali smo iste faze...i jos ih uvijek imamo .
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.3.2009 21:22:07
Anoniman
Pa sta cu Amrino, moram nesto pokusat, a ovo mi nekako ok. Da vidim, pa kad bi kolko god sastavio, meni bi bilo ok, jer ovo je stvarno previse budjenja, ali eto dobro je. Prolazno je!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.3.2009 8:12:57
ElmaB
Dorucak: Milupine pahuljice sa bananom Rucak: dinstana junetina sa lukom, mrkvom, persunom i krompiricima Uzina: voni jogurt sa borovnicama (danas cemo prvi put probati bobicasto voce) Vecera: pavlaka sa hljebom i solja mlijeka
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.3.2009 11:28:06
ruža
Maida probaj da mu napraviš mliječnu kašicu pred spavanje i daji mu na kašiku, ja sam imala isti problem kao i ti, često buđenje, a pošto nije htio flašicu, ja mu počela pred spavanje praviti mliječne kašice, svejedno koje, i stvarno je počeo bolje spavati.
Doručak:čokolino ručak:rižine pahuljice, brokula, karfiol, a za večeru ćemo vidjeti.