gagala
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman Ja te savršeno razumijem, haman pa sam u istoj situaciji.Dobro ne baš u istoj, ja radim, ali imam blizance, a s mužem za vratove svaki dan i svaki tren, stres me uništava do kosti.Blizance je prekrasno imati, ali uzmu ti svaki atom snage, a ako nemaš pomoć a od muža pogotovo onda je situacija katastrofalna.Mi se isto svađamo do te mjere da kažemo tako grozne riječi jedno drugom , da ne mogu da zamislim dookle sam svoj život dovela, da ću doći u situaciju da mrzim dan kad sam ga srela, a tako smo bili zaljubljeni. Ne znam mislim da je do mene, u mojoj situaciji, ali kod tebe nije do tebe.Ja bih ti savjetovala da pokušaš da ne razmišljaš o razvodu jer eto dijete si razvedenih roditelja, kažeš žene dominantne, pa šta su dobile dominacijom, razvod , misliš da su sretnije i da im je bolje, ne bih rekla, ne vjerujem.Djeca ispašataju, ne kažem da trebaš trpiti vječno, pokušaj u djeci pronaći svoju sreću i mir, znaš kako je kad ti se nasmiješe, kad guguću, pa još malo kad počnu zvati mama, za to se živi, polako, ne daj da te drugačija kultura uništi, trebaš svojoj dječici.Mladi ste baš, tvoj muž će polako doći na svoje, umor i stres su pogubni , posao, kuća, mala djeca, poredajte prioritete, zahvalite Bogu na zdravlju i na djeci koju vam je dao zdravu i normalnu.Okreni se malo vjeri, molitvama, biće lakše, teško je znam, ali nije svaki dan.Na kraju, na kraju svih krajeva ako ne možeš podnijeti tu žrtvu kao što si rekla imaš razvod, mada ti ja to ne bih nikad savjetovala, ali ti sama znaš koliko možeš podnijeti ali saberi i oduzmi, pogledaj obje strane života sa tm i bez njega bar zbog djece.Sretno. jaaaaaaaaaaaaaaaaaako jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakoooooooooooooooo griješiš moja je majka radila tako i jako joj zamjeram što se nije borila za sebe jer bi se tako izborila i za nas ......... tanka je linija između dobrog i budale, a mudrost je granicu postaviti JASNO ...... ako za sve bude popuštala rizikuje da joj djeca jednoga dana kažu TI SI KRIVA za ovo i ono .......ne treba tražiti UTJEHU u djeci, ona je majka - DUŽNA JE DJECI OBEZBJEDITI sigurnost, stabilnost, pravilan odgoj .......... iako se ne slažem sa onim što su njeni roditelji radili - zaduživali se zbog ljetovanja, pa ona sad misli da djeca ne treba da rade - treba da rade, ali ne treba da budu robovi familiji, razlika je velika i bojim se da njen muž neće doći na svoje kako ti misliš - bojim se da će on svoj život srediti na drugoj strani, a ovo sa njegovom djecom i familijom ostaviti njoj da rješava - njemu baš dobro, izvukao se se i uživa, a njoj kako bude ..... da nije toliko samoživ i sebičan ne bi trudnu ženu tjerao da sjedi satima na svadbi samo zato da bi njegova familija i jarani mislili kako je on lafčina i kako bi se svi skupa ponapijali tamo