Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 7.1.2015 21:54:26
Elllma
Joj draga ma bila sam kod Rahimica na pocetku pa se nisam dobro provela Kod nas je najgore sto svi imaju privatne ordinacije i onda u DZ nece nista da rade nego te stalno salju da im dolazis privatno.To covjek ne moze naplacat vise,ma uzas
Planirali smo mi kad odem na Gradinu aBd da damo pare doktorici ili babici koje budu u smjeni,pa cemo vidjet...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 7.1.2015 22:18:39
rose 87
vece i od nas mi danas na komisiji za cr bili,hB sve je dobro proslo,rekli su nam da dodjemo u 39-toj sedmici nekada ali to cu sve detalje dog. sa svojim dok. privatno,inace je sve ok samo sto je moje grlo sve gore i gore mame i bebe nadam se da ste sve ok,sto se davanja tice ja sam isto protiv i vazda kukam za to ali nemam hrabrosti da sebe ili bebu pustim bez tih para i veza,naslusala sam se raznih prica,pametna biti nemogu pa hajde,hvala Bogu mogu dati i sad jedva cekam da sve ovo zavrsi,nisam "strucna" u davanju tih para,ja pocnem da se crvenim i gubim ispred dok. ,tako da je prosli put dao mm,do sad idem privatno u kliniku i na kasi platim uredno cijenu,sljedeci put bih trebala u bolnici na kont. i dok. licno dati pare grrr,vec razmisljam kako i koliko
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 8.1.2015 9:13:08
marseljeza
Jutro svima :) Mi smo bili na kontroli, dobro smo, bebica se okrenula, što mi je drago čuti, već sam se zabrinula da neće. Ja sam mučnine i teška povraćanja imala do punih 5 mjeseci, ono što mi je pomagalo povremeno bio je reglan koji sam pila na 1/4 4x dnevno, tako mi je doktor propisao i predivni B6 vitamin, koji je davao rezultate. Probajte sa čajom od đumbira, olakša definitivno. Svi ostali recepti meni nisu pomagali, a baš sam sve probala. I dan danas, imam mučnine, skontala sam u biti da ću povraćati i kad krenem da se porađam kako je to krenulo ali eto, sad je to mizerno i trpi se :) Što se tiče davanja novca doktorima, nisam nikad i nadam se da neću nikad ni doći u tu situaciju. Dovoljno dugo sam radila u bolnici, tačnije u finansijama da znam da doktori imaju i više nego dobre plate a zakleli su se da će taj posao raditii časno i pošteno i još da im ja pare dajem, ma nema šanse. Sa druge strane, ne vidim ništa loše kad prođe sve aBd kako treba, pokazati mali znak zahvalnosti babici, sestrici koja te pazila, čokoladom ili nekom sitnicom, iako je i to njihov posao, ali brate nije im lahko nimalo :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 8.1.2015 9:45:16
BebacBucko
jutro drage mir@h kako koljeno ? I ja da nas idem na prvi pregled sva sam uzbudjena prvi put cu vidjeti svoju mrvicu Vidim pricate o davanju para, ja proslu trudnocu sam vodila u DZ i uporedo na GAK-u tako da sma bukvalno svakih 15 dana bila na kontroli nikad nikome nisam marke dala, porodila se bez problema i bila u bolnici tri dana nista nikome nisam dala osim kad sam izlazila sto sam kupila poklone za sestrice koje su me pazile i bebu spremile. Tako da stvarno milim da nema potrebe za tim davanjem novca jer ce te na kraju ionako porodit onaj koji bude dezurni ustvari vrlo rijetko doktor i bude nazocan osim ako se desi neka komplikacija.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 8.1.2015 10:43:10
Mir@H
Pozz drage moje,kako smo danas :) koljeno je dobro,malo boli al nista strasno. Tebi sretno na kontroli,da sve bude ok ;) Ostale zene gdje ste,jel to jos spavate ???
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 8.1.2015 11:25:49
muhica7
dobro jutro cestitam na kontrolama I koje imaju kontrole danas da bude sve uredu abd. mi smo danas 39+2 imamo ultrazvuk kasnije pa cemo vidjeti sta ce biti. sta li je sa bejbibi cudo se ne javlja nadam se da je sve ok.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 8.1.2015 11:37:25
bejbibi
Jutro zenice,evo mene :) dobro sam.hB.... Nego uspavala sam se hehe...i onda ustala,jela, pa se M probudio i.onda se igrali i tako... Ja sam hB dobro,nista me nw.boli zasad... Sretno na.kontrolama danas...bravo za napredne trudnice..jos malo.muhice hihi....javite za kontrole....ja odo dorucak.spremit, djever mi je.tu...
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 8.1.2015 11:54:40
mala curica
Bebac bucko,sretno na prvoj kontrolici.Javi nam se kako je proslo.
Disa,sta se s tobom desava?Jesi li uopce isla na kontrolu?
Mir@h za koljeno i da nije nista strasno.
Jutros sam bila malo vrijedna.Ispratila mm na posao(poceo raditi ) zavrsen godisnji. Zena se spremila i krenula na pijacu,kada sipak.Nema pijace ,vjerovatno hladno puno pa nisu dolazili. Kada sam se vec spremila i izasla prosetam do trgovina i zarovim se. Nadjem svasta.Ali najvaznijr nadjem spinat.(Nezz sta je samnom,najvise mi se jede spinat i grah). tako da sam kupula spinata,napravila pitu i sada cekam da se uspece da jedem i popijem Pronatal.Ne mogu ga prije jela,Itaziva mi mucninu i nesvjesticu
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 8.1.2015 12:15:25
Amanni
Hallo drage zenice ! One koje imaju danas kotrolu sretno. Ja sam jutros ustala Öko 9h mada mi se spavalo jos mali me probudio. Snjim doruckovala usisala i evo malo legla. Jede mi se nesto slatko neki kolac bi mogla a mrsko mi pravit. Sta kuhate danas? Ja nemam ideje. Kod nas kisa vrijeme samo za spavanje
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 8.1.2015 13:54:11
bejbibi
Gdje ste zene,sta ima....mi danas u kuci citav dan.. djever mi ovdje pa se ne mogu opustiti akroz,bas sam bezze nesto.. Ja danas kuham spageti bolonjez.. Ne znam sta bi..ovo mi najlakse a.poslije jucerasnjeg dana ne da mi se nista secijalno....
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 8.1.2015 14:26:56
Mir@H
Uh i meni je dan bezzze,ubih se od dosade,vani tmurno i hladno. Jos nazovem sveki,ona me optereti glupostima.ne znam vise jel gore zvat ili ne zvati,hihihi
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 8.1.2015 14:40:22
bejbibi
Hehe joj Boze kad tako krenu s pricama, nikad stat...sta ces,ja sce vicem aha aha:).... Uvijek isto...nemoj sw bezze optwrecivat,na jedno neka udje drugo izadje
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 8.1.2015 14:49:08
Mir@H
Ma nije ni njoj lako al kud uvijek mene nadje,hehehe. Zivi u kuci s drugom snahom i sinom,ono svako u svom spratu.Pa ti njih dvije dan se vole dan mrze,nikad ne znas na sta ces udariti. Rekla sam joj danas Bogu hvala sto sam daleko od vas i vaseg ludila
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 8.1.2015 15:02:12
bejbibi
Aaj sigurno se tebi jada hihi...kakvu snahu ima ...ma da si.i.ti snjima isto.bi bilo...zajednica jadnica,..ja sam zivjela godinu dana i nadam se da necu vise nikad....kad nisam svisnula... Tesko je to Bogami..kakvi.god da su uvijek.dosje do.konflukta a kamoli kad su bezobrazni... Zeznuto je to...ja najvise vokim.da se udaljim,drzim distancu..al opet ne moze da te sta ne kaci hehe....i ja tako kazem ko ti hehhe..hvala Bogu da sam daleko od vas i bema ljutnje hehhw
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 8.1.2015 15:40:29
banovici
evo i mene danas sam se nahodala heh dobila bocu,prijavila se na biro malo se sisnula pa posle isla od muza rodici sa konom na i evo sad odmaram u svome krevetu nikakvih promjena nemam ja imam jetrvu mada me svekar i svekrva vjecito hvale heeh prodala sam se dobro al ja ipak fina i nedam im da o tome pricaju pred jetrvom ipak je ona s njima a ja svoj gazda i tak jeste li vi sve dobro i zdravo ..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 8.1.2015 15:44:54
Mir@H
Ma znam,bas joj ja valjam ja se trudim da je uvijek ispostujem,nismo se nikad svadjale ni vrijedjale al nemogu im ja biti sudija i rjesavat probleme. Treba svak da zivi svoj zivt,a ne odijeljene a cim jednoj dodju gosti eto i one druge...Ja sam to odma raskrstila,ne dolazi mi mad imam goste,nek svak sjedi s kim mu odgovara.Srecom kod mene ce biti bez snajki :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 8.1.2015 17:02:25
Amanni
Mirah mozda neplanski bude trece pa bude djecak:-) A sto se tice svekrve imam je i ja al ja snjom sve politicki pricam joj ono sto voli da cuje a radim onako kako hocu:-) mozda zvucim bezobrazno al tako mi je najbolje ne svadzamo se hehehe. A naravno zivimo daleko nazovem ponekad ili kad Muz zove uzmem tel da pitam kako je cisto iz pristojnosti
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 8.1.2015 17:33:45
BebacBucko
hej zenice bila i ja na kontroli sve ok samo me poslala da uradim mnogo nekih nalaza zbog prethodnog spontanog. trudnoca 7 sedmica mrvica mala vide se otkucaji srca da poslala me vadit hormone zbog onog iscjedka iz grudi mada kaze da mi sad to bas i ne moze biti tacan nalaz zbog trudnoce. pa vjerovatno necu ni ici radit hormone.
Oj sad sam se toliko najela da ne mogu da disem, ja sam danas pravila kljukusu utopljenu u jogurt i pavlaku sa bijelim lukom i puding sa prelivom od malina .
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 8.1.2015 17:33:52
Mir@H
Cu da zatvorim sva vrata,hehehe :) Drugo je neplansko trece bi bilo previse. Ma nemam ja problem sa svojom nego sto kad nazovem,sto ti kazes iz pristojnosti ona mene bombarduje nekim pricama aman,pa reko izgleda bolje i ne zvati,pustiti pristojnost na pasu. Nego zene mene sve ko bolucka stomak i ponekad zigne odozdo,a i beba je mirnija nego inace,danas smo 38+4. Eto spremila dam konacno i torbu,mjesec je vec spremam.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 8.1.2015 17:44:53
Amanni
Mene odozdo cesto ziga a dr kaze da beba vrati pritisak da se vec sputila i da je normalno, a sad neznam mozda vec su kod tebe krenuli bolovi . Jel osjetis bebicu nisko?