|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar
6.1.2015 15:16:40   
BebacBucko
bejbibi ja sam bila tako prehladjena prije dvije sedmice mislila sam da cu umrijet od kaslja i zapusenog nosa.
Posto sam tek saznala za trudnocu nisma nista koristila al mi je pomogla svinjska mast namazala sam je na novinu i izbusila rupice po novini zalijepila na pluca i tako prespavala dvije noci i prestalo. a nos sam inhalirala kamilicom u lavor pa peskir na glavu . eto nadam se da ce ti pomoci mozda da probas.

Ako se ne boris za ono sto volis, ne placi za onim sto izgubis.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 476
6.1.2015 16:21:07   
bejbibi
Ok,hvala draga..i ja se inhaliram kamilicom..doduse samo sinoc...a citala sam da je i kupus i med dobar za kasqlj..namaze se med na list kupusa i to se stavi na.ledja i grudi i pokrije peskirom i tako preko.noci..probat cu...

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu BebacBucko)
Neposredna veza do poruke: 477
6.1.2015 18:31:28   
rose 87
ej drage moje evo mene,hvala sto pitate za mene,ja u poslu,i seka mi je tu,malo kucu cistimo,zavrsavam sitnice neke,slabo i ulazim na net tako da nestignem se javiti
jucer sam bila na prvom ctg-u,kaze dok. bebica ok ali kao pokazuje neke bolove,one linije idu do 175 i 80 cini mi se user posted image ,sutra idem u bolnicu na komisiju za cr,tu ce me pregledati ginekoloski,pa cu valjda znati jesu to bili lazni bolovi ili stvarno se nesto desava,tek jucer kad mi dok. rece za te bolove meni pravo jasno postade koliko se to priblizilo,pa kao da sam se jucer prijavila na ovu temu,uzivajte drage moje u svojim pupama..ja sam i dalje bolesna,grlo me steglo jedva disem,a nemam vise zivaca da se lijecim,bas dugo vucem ovo,evo sad mi i zubic puce user posted image user posted image -kad nekoga krene hahaha
upratila sam da se milenium porodila,bas mi je drago da je sve ok,nadam se da ste mi sve do jedne dobro sa svojim bebama u pupama a ja vam se javim redovnije cim rijesim ove glupe obaveze,ljubim vas

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 478
6.1.2015 19:01:24   
bejbibi
Zene sta ima?? Jooj ja sam nesto zabrinuta strasno...stomak me boli sve vrijeme...krsta i donji dio stomakauser posted image popila sam mg i apaurin al jos boli...nije bas da ne mogu podnijeti al me neki strah,panika....ko jajnici kad bole... Tako nekako,nisko...a beba se vrti i isjetim je i gore i dole....sta moze biti user posted image da nisu kontrakcije???? Isla maloprije na wc,nema iscjedka.. Normalan ko uvijek....ne curi nista,nisam mokra....sta je ovo, bas me strah da ne krene prije vremenauser posted image user posted image

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 479
6.1.2015 19:19:38   
muhica7
bejbibi ja sam u ovoj trudnoci imala bolove u donjem dijelu stomaka bas me znalo zigati ali u pocetku trudnoce do 5.mjeseca mozda. krsta te mozda bole ako si nesto radila ili od tezine. mozda ti je bolje da odes doktoru da te preglda da budes mirna ako su bas bolovu. vidim pricate o debljanju ja se udebljala 20kg a 40sedmica trudnoce. tako sam u prvoj trudnoci I na porodu otislo 9kg a ostatak za godinu dana jer je beba dojila. nikakve dijete nista sve se vratilo na staro

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 480
6.1.2015 19:22:01   
banovici
bejbibi draga nemoj razmisljati o tome bit ce aBd sve uredu umoris se zeno po danu i onda navecer kad sjednes bude ti tesko i boli tako je i meni jos ja sjedim manje lezim i onda me nesto zigne ja kontam sta je a sve je to do toga shvati da ti postaje sve teze i nesili sebe popusti malo odmori jer tako mozes sebe dovesti do prijevremenog ok lazi malo odmori :*

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 481
6.1.2015 19:35:59   
bejbibi
Ne znam,nije me nikad ovako bolilo user posted image bas me strah neki...a jel ok ak se beba vrti...mislim umire se pred porod jel?? Nesto se ne sjecam uopste u prvoj trudnoci kak je bilo...a i noge me bole,konkretno koljena a mene tako zna bolit zbog vremena...pa kontam mozda je i to..... Bil odgovarako da se istusiram??? Znam da topla voda dobro dodje..... A osjetim pritisak bebe i iznad pupka kako me gura... Al ne raspoznajem sta je sta,mislim da je glavica gore, kad je ona tupa bol,tupi pritisak,a kad ono zigne il bas pukne onda je ruka il noga...a evo osjetim i mjehur mi pritisce...ma bas je osjecan po cijelom stomaku....jel to dobar znak?! Joj izludit cu...necu da pravim paniku,a sama sam sa M.....bas nisam pametna user posted image molim Boga samo da prestane ovo...nije mi zbog bolova kolko me strah da ne krene a rano je.... Tek 30+2user posted image

Neki autor...

(odgovor članu banovici)
Neposredna veza do poruke: 482
6.1.2015 19:38:15   
bejbibi
A vise me nekako lijeva strana krsta boli.... I lijeva noga....
Mozda sam se i prehladila

< Poruku je uredio bejbibi -- 6.1.2015 19:39:19 >

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 483
6.1.2015 19:47:04   
Mir@H
Bejbibi ako nis ne curi,beba se mrda,vjerovatno je sve ok,pokusaj se malo smiriti...rekle smo mi tebi da ne radis previse,to ti ke sigurno od umora. Mene tako zna boliti kicma,pa dodje u kuk a onda u podkoljenicu,ma to bude strasan bol. To je ischialgia,zna biti od priklijestenog zivca ili jake nahlade.Ja izmasiram dobro ledom i popusti me,inace ne mogu ni spavat od bola,unervozim se. I moja beba je jako aktivna cijelu trudnoci,nekad bi rekla da ih je petero unutra,udara Na sve strane istovremeno :D

Nase sunce stiglo je 23.07.2012
Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 484
6.1.2015 19:50:30   
muhica7
ne vjerujem da su to kontrakcije ako te boli samo jedna strana. jer kontrakcije bole isto npr krsta citava I osjetis zatezanje kao da ti se stomak stegne I onda se stvrdne I prestane I sve tako. ja imam te lazne ne bole me al samo to stezanje I stomak bude tvrd. probaj se istusirati promijeniti polozaj. bice to abd dobro mozda si se samo prehladila a I kazu da se bebe vecinom umire pred porodjaj

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 485
6.1.2015 20:08:06   
morenaa
Joj mene su djeca toliko naljutila da sam ih izruzila i poslala u krevet, sad gledam N.zaspao a nije ni vecerao,ne znam sad bi li ga budila il ne..eh
bejbibi jesu popustili bolovi?

(odgovor članu muhica7)
Neposredna veza do poruke: 486
6.1.2015 20:12:32   
Amanni
Hallo drage zenice da se I ja javim ja sam danas bila na kotroli fala bogu dragom ok je sve bebicav3400gr duga 50 cm a ja tek 36 sedmica pa me dr uplasila da ce biti bas velika.Vaginalni pregled urged an CTG uredan jedno moram I dalje pit zeljezo nisam ga popravila. Pitala sam za krsta I jajnik sto me bole pa mi dr I krsta gledala ultrazvukom mjrila matericu I kaze da me ledza bole zbog tezine bebe I da ce bit tako dok scene porodim, a na jajnik mi is to beba vrsi pritisak glavica joj tacno kod jajnika.

(odgovor članu muhica7)
Neposredna veza do poruke: 487
6.1.2015 21:51:13   
bejbibi
Evo me zene..hvala BOgu popustilo..joj baas sam se bila prepala..kad sam vam pisala zadnje i reko sebi ma necu kezati idem ustati pa sta bude, mozda me i od lezanja bolilo ko xe ga znat.....i naoravila kifkice i tijesto za pizzu user posted image al prestalo me.... A veba udara bas jako..vas bolno bude al samo nek se vrti....sad se odo okupat i leci.....ustvari prvo da jedemo ja i M... I gladna i zedna sam....

Morena tako i mene zna iznervirati M a skontam nije jeo.. Joj onda mi bude zao al ga ne budim, zato kad ustane odmah jede hihih....

Hvala vam zenice puno... Bas znate umiriti... ::)
Amanni bravo za kontrolu ;)

Laky noc drage,cujemo sse aBd

Neki autor...

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 488
6.1.2015 21:52:38   
muhica7
bejbibi jesi li bolje. masala amanni krupna beba moja je u 34sedmici imala 2300 ma nek je samo sve uredu to je najbitnije. meni je isto zeljezo bilo losije al vec neko vrijeme ga ne pijem zeludac me boli od tih tableta

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 489
6.1.2015 22:19:19   
Amanni
Muhica7 mene panika hvata kako se porodit ako bude bas krupna nesmijem puno jesti vise mada sam i malog rodila 4110 gr . Ja sam ih isto bila prestala piti al mije dr rekla danas da moram nastavit piti

(odgovor članu muhica7)
Neposredna veza do poruke: 490
7.1.2015 9:17:42   
mala curica
Dobro jutro user posted image sta ste se danas uspavale.
Mogla sam jos spavati ali kasno mi sada da se vracam u krevet.Ispratila mm i sada kontam da doruckujem i polahko
da se uhvatim posla po stanu.Sinoc bili kod kumova i zasjeli.Dosli kuci u 02:30 ,kao zombi sam bila koliko mi se spavalo.

Bejbibi,nadam se da ti je danas bolje.

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 491
7.1.2015 9:27:28   
morenaa
Jutro i od mene prehladjene,evo pijem caj s limunom .. jutros me curica dok smo se igrale malo lupila u stomak,nadam se da bebiju nije nista,da je dobro zasticen u pupi..

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 492
7.1.2015 9:35:15   
bejbibi
Jutro zenice...evo i ja ustal a mogla bi jos apavati...bas. Sam nesto umorna..danas sam boljje hB al imam hiljadu stvari za odradit pa sstvarno me strah kako cu :(( imam osjecaj da ce me.opet boliti stomak a jos mi one dolaze, ne znam kako cu... Samo se nadamm da necw dugo sjediti a Bogami znaju podugouser posted image ...haj bise valjda dobro...

Neki autor...

(odgovor članu morenaa)
Neposredna veza do poruke: 493
7.1.2015 9:48:13   
BebacBucko
jutro i od mene. Bejbibi nadam se da si bolje . Ja evo dva jutra na poslu umirem od gladi inace ne doruckujem prije 11 al ovih dana ne mogu utaliti glad. covjece udebljat cu se i vise nego treba a tek sam na pocetku :)

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 494
7.1.2015 10:13:18   
Amanni
Jutro zenice ! Kako ste mi sve ? Mene od jutros sve kosti bole nekakva sam lijena samo bi spavala sad ali new mogu mali je budan i on traz paznju user posted image a imam I prosla po stanu juce nisam bila kuci I odma dupolo proslavis. Sta danas kuhate ja cu grasak mali voli a i muz a ja bas I ne. Kod nas danas sucano bas lijepo vrijeme

Neposredna veza do poruke: 495
7.1.2015 11:57:20   
muhica7
jutro I od mene evo da se I ja pozalim I mene kosti bole jos sam se juce bas nahodala. sinoc me bolio stomak kontala hvala bogu krenulo kad ono stade nista. bejbibi drago mi je da nemas vise bolova. amanni ne mora znaciti ako je beba krupnija da je tezi porod. svi kazu da je drugo dijete puno lakse roditi pa cemo vidjeti abd

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 496
7.1.2015 12:22:18   
Mir@H
Pozdrav trudnice,ima li zime kod vas. Ovdje tmurno,samo za spavanjeuser posted image I mene bole kosti,a nisam nista radila. Izasla sa S do pijace kupit voce i jedva se vratila,kosti,kicma,stomak sve me zabolilo. Sad lezim pa je malo bolje...

Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu muhica7)
Neposredna veza do poruke: 497
7.1.2015 12:26:26   
BebacBucko
joj zenice moje kod mene ovi stomacni problemi uzas, sta da radim? ako sam gladna muka i zgaravica ako jedem muka i zgaravica a da ne pominjem napuhanost i konstantne grceve u stomaku. pomagajte.

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 498
7.1.2015 12:42:55   
Mir@H
Imas Reglan tablete,one su za zeludac i mucnine,piju ga i trudnice al opet ti prvo pitaj svog dr za misljenje. Meni ih preporucila moja kuma,ona je magistar farmacije.

Mamina maza 24.01.2015

Neposredna veza do poruke: 499
7.1.2015 13:49:57   
BebacBucko
Sad sam popila mineralnu vodu al nista ne pomaze sutra idem na pregled pa cu pitati sta radim za ovu mucninu i zgaravicu. Hvala mir@h na savjetu ako mi doktor dozvoli probacu sa reglanom.

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *