Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 5.1.2015 17:11:39
Amanni
Muhice 7 ja sam 18 decebra bila u bolnici na prvom pregledu gdje cu se porodit i Pitala sam glavu dr. za epidural jer se plasim poroda :-) i dobila sam odgovor da mogu da uzmem da se u De poradja Tako Svaka treca zena ali ona kao dr se zalaze za prirodno ako nema koplikacija, kaze da svaki lijek tako i anestezija odma dodje do bebe i utice na bebu beba dugo nemos razbudit poslje spavala bi samo ko da je dobila anesteziju takvo poredzenje mi je dala i Tako da je Ostalo otvoreno mogu da uzmem na porodu ali sad razmiljam zbog bebe. I to kad sam pitala za riziko mislim na majku rekla mi je pa znate u svakom poslu ima rizika tako da fakticki mi nije na to dala odgovor
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 5.1.2015 17:14:22
bejbibi
Kod nas nema epiduralna ai da ima ne bi je nikad uzela...joj pa boli boli sta cete....samo da nema.komplikacija a vala bol se izdrzi...menw Bogami nije strah boli nikako, samo se bojin komplikacija ne daj Boze...a inacw nw trpim boll nikako hahah...al eto te kontrakcije nekako istrpim...
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 5.1.2015 17:16:05
bejbibi
IZVORNA PORUKA: Disa100
Hhh'' nemoj tako...
Necu vise al me tako.nesto.bas iznervira..ne mogu da shvatim kakvih sve ljudi ima da Bog sacuva a da ne pricam kakvih svekrvi... I taj odbos sa snahom..ne razumijem...zasto nwkad u inat nwsto rade,samo da te povrijedw Najbolje ne dat im pardona nikako!!!!! Al et ne.mozes uvijek drobit
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 5.1.2015 17:35:26
Mir@H
Bejbibi kako nema epiduralne,a ona zena u sarajevu sto je umrla od komplikacija epi?Zar nisi cula za taj slucaj,samo sto se u BiH plac. Ja kad sam cula za taj slucaj rekla sam da ako budem morala na carski nek mi daju totalnu anesteziju a ne epid. A stalno Boga molim da prirodno rodim,bez ikakvih medikamenata,ma bol da je toliko nepodnosljiv ne bi nase nane po 10djece radjale i to sve kod kuce same. Macu nemamo ja nisam neki ljubitelj zivotinja,mm i s bi bas volili cuku ili macu,pa sam obecala ako ikad budemo imali dvoriste onda moze :D
< Poruku je uredio Mir@H -- 5.1.2015 17:37:38 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 5.1.2015 17:35:34
muhica7
I ja sad razmisljam kako si rekla rizik za bebu ta uspavanost. isla sam I ja u bolnicu ali isla s muzem a on je protiv te epiduralne tako da nisam detalje ni pitala. samo su mi rekli da mogu uzeti u toku porodjaja. ali cula sam da zene koje se tako porode nisu iscrpljene mogu se odmah posvetiti djetetu. a za rizik kao da postoji ali samo glavobolja ako se ta igla pomjeri . mislim da je to dobro za porodjaje koji traju dugo pa sad ne znam ni sama. jos kod mene za 7dana termin a nikakvi promjena
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 5.1.2015 17:39:39
muhica7
jeste meni je ovo drugo dijete imam sina od dvije I po godine. al sam ovu trudnocu kriticna svasta cujem pa me istraumira iako imam porodjaj iza sebe ali dzaba
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 5.1.2015 17:48:58
Amanni
Muhice7 neznam dali si citala za ovaj slucaj iz Sarajeva sto Mirah pomenu da je zena umrla zbog nepravilnog davanja epidurala mislim da je dr konacno osudzena zbog tog a oko 3 god se vodila Tema oko dokazivanja da je dr krva. Imamo isti uzras djece i kod mene je sin. Uzdaj se u dragog Boga i molise da sve prodje ako bgd kako treba
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 5.1.2015 17:53:44
Mir@H
Jesu ki joj oduzeli licencu,ja nisam upratila da je osudjena??? Doduse u ovom slucaju je bas bila kriva dr a ne epidural,da je na vrijeme rella da,je pogrijesila i poslala zenu na lijecenje a ne kuci sa infekcijom bila bi ziva sad...mnogo zena prima epidural,al dzaba mene je strah...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 5.1.2015 17:59:51
Amanni
Mislim da je bilo sudzenje i da je odudtena. Ona je krila i isla kuci poridilji davala joj infuzije i mene strah jer sta da anesteziolog pogrijesi a Opet imam strah i prirodno naj gore su kontrakcije meni bile. Opet muzu Kazem da pita ovog jednog dr poznaju se on radi u jednoj drugoj bolnici ko anesteziolog za misljenje o epiduralu i posljedicama
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 5.1.2015 18:51:35
bejbibi
Uh zenw.nisam ja znala za taj.slucaj u sarajwvu nikad cula za to....mmozda ne zwkim nesvjesno da znam sta se desava po bolnocama...al toga ima svugdjw..ah da sad se sjecam da mi je u prvoj rrudnoci dr rekla da ni pod razno ne primam to...al nije mi ostalo u sjecanju jwr niaam nikad ni.planirala da to uzmem...ako.imate mogucnost radjajtw u vodi, lakse je kazu....a sta ce vaam taj epidural??? To je bezze.. Mislim tako riskirat jer eto nw moze se kao podninet bol.. Ma sta ne moze,sve se mozw brate mili...pa jake smo mi.zene mozemo.to..jos vi koje ste radjale znate kako to.idw,samo ne daj Boze komplikacija al ako komplikacije krenu ni epidural ti moze pomoci osim Boga. Tako da je to za mebe glupost i ne bi to nikad uzela u zivotu...radije cu tepit bolove nego riskirati...pa i kad prirodno ave idw odmah nakon poroda se mozea posvetiti bebi..jedino ako je cr, drugo onda...... Ne znam,ne namecem nikome svoje misljenje al sano kazwm da smo jake i da mozemo te bbolove izdrzati bez icega, nije nam dzaba Bog dao taj blagoslov da radjamo :)))))...... Bez panike molim vas...ja sam isto imala komplikovan porod... Trajao 22 h... Citavu noc bolovi,nisam oka sklopila,gladna,zedna,crknuta..raskrvarila na porodu,izgubila puno krvi pa morala primatibkev....al sve je tw ok..nakon sto beba izadje sve prestane :))) Ajmo malo hrabrosti drage moje..ne razmisljajte o porodu
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 5.1.2015 19:00:06
banovici
evo ja ne razmisljam hihi nikako o porodu u Bozjim je rukama sve, moja zelja je samo da prođe sve uredu aBd al se bas cudim bas nemam nikakvih promjena muke povracanje i slicno uhh brige moje ..jel to normalno
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 5.1.2015 19:02:23
bejbibi
Banovici to je normalno draga,svaka trudnoca je razlicita i ne mora znaciti da spadas u statistiku zahvali.Bogu sto.nemas. Mucnina i uzivaj..mene nisu masile ni u jednoj i vjeruj nije nikako fino
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 5.1.2015 19:15:54
banovici
nadam se da je to upitanju vjeruj al mi bas neide u glavu s kime god sam pricala a i moje drugarice muku mucile sa povracanjem, pa jetrva jedva zivu glavu izvukla puno gubila tecnost infuzije je izvukle a ja nista nijednom nista ili je rano za mene al evo pricam i sa mamom nije ni ona kaze tek malo kad cuje uzivo pa vidjet cemo bejbibi aBd jos malo pa kontrola i znat cu stanje
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 5.1.2015 19:18:13
bejbibi
ABd :)).... Ma sve je to.individualno...vecina povraca ali naravno ima. I onih zena koje nijednom ne povrate... Zato ri kazem uzivaj koja si ti ono sedmica???
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 5.1.2015 19:22:22
bejbibi
Joj zenw meni se cini svaki dan sve gore i gorw ova prehlada...ubi me kasalj i nos mi zacepljen, ne mogu sisati nikako..jedva na usta, a glava mi ko cocin bubanj..ko da sam u nwkom buretu..nw cujem dobro,zacepljen sa svih strana
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 5.1.2015 19:25:34
Mir@H
Mene su pitali ocul u vidi reko joj,oces stocic,nrkakva stolica s rupom i tu sam rekla jok,ajd kaze cuceci,hahahah. Reko a jel to problem da se ja popnem Na taj krevet i rodim ko sav normalan svijet . Ja sam imala bolove 16h ali ja kazem Lagan porod hvala Allahu. Pocela krvariti u 1h poslije ponoci,odemo u bolnicu kaze meni dr sva pospana idi ti kuci,dodji prrkosutra...Mi kuci,mm u krevet zahrka odmah,Mama u drugon sobi a mene vec pocla kicma Po malo boliti...Krv sve vide ide,bolovi u intervalima od 15-taj min. U 8h ja mm kazem ajd ti ustani,popij kafu pa ajmo. I ja sjedem najedem se dobro,kazenzeno zar te ne boli kako mozes jest :) Dodjemo u bolnicu u 11h,ctg nijedne kontrakcije. Idi kaze kuci,reko mene boli,oni mene opet Na ctg,nijedna kontr. Udjem ja u drugu prostoriju kod dr ajd kaze da vidimo tu krv,pregleda me 6cm,kaze sala odmah.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 5.1.2015 19:29:31
mala curica
Banovici,ne brini se sve je to normalno. Ja nisam imala mucnine niti sam povracala.Jedini simptom bio he stalno spavanje kao meso i ucestalo mokrenje. Svako pola sata-sat isla sam u wc. Znaci od pocetka trudnoce nisam povracala niti imala mucnine,a nemam ni sada.
Zato ne brini se.I ja sam se pitala jeli to normalno.Dosta zena povraca a ja ne. Pa sam se kao i ti pitala jeli sve ok.Naravno da je bilo. Opusti se i uzivaj u trudnoci kada nemas tih muka.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 5.1.2015 19:30:09
Mir@H
I tako bila u sali 3-4h,otvarala sr polako,bol u kicmi bio sve cesci.Stomak nista,ni jednog trena me nije bolio. Kicma je,al nisam se zalila pa mm sve puta pa kako to da ne urlas,cuj zene iz drugoh soba,hahaha. I onda kaze de me slikaj ovako u opremi i sl,on segu od mog porodjaja pravio. Na kraju kaze gladan dam,mogu li izaci,piste oni njega on otisao najeo se i do io i meni. Hahaha,10min prije poroda on meni dake cokoladicu,de kaze nel imas snage :D tako da je moj prvi porodjaj bio super,pa me sad malo strah jer be moze bas oba puta biti tako fino