Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ako ja mogu da se ubacim da savjetom. Ja sam se porodila 06.01.2014. godine, pretpostavljam da je tebi termin 07.01.2015. godine :). Predlažem da započneš koristiti godišnji odmor u ovoj godini, koliko znam da moraš pisati 12 radnih dana pa povedi računa o tome, ali probaj sebi nekako namjestiti npr od 18.12. da počneš koristiti, pa i ako se porodiš na godišnjem ne mogu ti ništa, tako je meni bilo :). A porodiljsko ne otvaraj dok se ne porodiš, iskoristi godišnji ili trudničko bolovanje - dogovori se sa svojom doktoricom da te vodi tako ako slučajno preneseš.
Ili ako ti kažu da ne možeš godišnji koristiti u ovoj godini već da moraš u narednoj, fino piši godišnji od 05.01.2015. godine, bitno je da počneš da ga koristiš
Zakonski porodiljski dopust se može otvoriti 30 dana prije termina poroda, zakonski... Mada je bolje ga otvoriti tek kada rodiš pa onda s bebicom imamo više vremena... Plus još godišnji od te godine
Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...
Zvala postu Ilidza, nije bila porodiljska i ne znaju kad ce biti Hebote, ko da nam milione daju. A sto se iznosa tice, daBogda za lijeka trebalo svakome ko je glasao za ovaj zakon
Potpisujem...
Sjećam se kad sam 2010 dobila 1 500 KM...porodiljska bila veća a zaostatka tri mjeseca...poštar samo broji i broji....
Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...
Mene poštar mrzi od kada mu je naš pas potrgao hlače i torbu...meni će zadnjoj donijeti ..novi grad, ili po mogućnosti iza 17-tog
A možda dođe i neki drugi...
Drage mame, potrebna mi je vasa pomoc. Zanima me koliko iznosi porodiljska naknada za nezaposlene opstina Ilijas? Porodila sam se 03.06.2014god., primam 120KM, isla sam da se informisem o tome, rekli su mi da cu ovaj mjesec dobiti razliku i u buduce primati 180KM, medjutim opet je doslo 120KM. Telefonski su mi rekli da porodilje koje su se porodile poslje 27.06. primaju 180KM a da ja spadam u grupu od 120KM. Ni u jednom objavljenom clanku nisam vidjela da postoji datum od kojeg je naknade za porodilje povecana. Hvala vam punooo
To je porodiljska naknada za žene koje nisu u radnom odnosu?
Ja trebam da dobijam 360 KM po Rješenju od oktobra ali sam tek neki dan dobila i to 490 KM
Veze nemam kako? Ajd bitno je da je više a ne manje...
Pozz,molim vas za koji mjesec su podijeljene porodiljske naknade,porodila sam se 11.11.2014,dobila sam rjesenje 01.12 kad mogu ocekivat prvu naknadu,jel jos uvijek uplacuju zaostale naknade odjednom
Drage mame, potrebna mi je vasa pomoc. Zanima me koliko iznosi porodiljska naknada za nezaposlene opstina Ilijas? Porodila sam se 03.06.2014god., primam 120KM, isla sam da se informisem o tome, rekli su mi da cu ovaj mjesec dobiti razliku i u buduce primati 180KM, medjutim opet je doslo 120KM. Telefonski su mi rekli da porodilje koje su se porodile poslje 27.06. primaju 180KM a da ja spadam u grupu od 120KM. Ni u jednom objavljenom clanku nisam vidjela da postoji datum od kojeg je naknade za porodilje povecana. Hvala vam punooo
Zakon o povećanju naknada stupio na snagu 27. juna. prije novog Zakona primale 20 posto od prosječne plaće, što iznosi 120 KM. Rješenjem donesenim nakon izmjene priznato je pravo na naknadu u iznosu od 30 posto ili 180 KM.
imaš naravno.... umjesto dokaza sa biroa osim d anisi na njemu rpiložit ćeš i dokaz da neradiš... općina će ti reći koji...a ti ćeš podnijeti zahtjev u PIO/MIO u Envera Šehovića i za 8 KM dobiti listing na kojem je vidno da nisi zaposlena, te ćeš istu potvrdu vezanu za tvoje ime, matični broj i poreznu karticu ako je imaš il nem,aš izvaditi u poreznoj upravi mjesta prijave... tako dokazati da si nezaposlena i ostvariti pravo na naknadu u iznosu od 180 KM u sarajevskom kantonu mjesečno na godinu dana pripadajućim rješenjem