neca77
|
Pozz hrabre cure, zene ... I ja sam se posljednjih par dana zabavila oko spremanja stana i pripremanja za bebu. Od juce po ringeraja kalendaru smo u 35 sedmici. Iscitala sam sve postove, ne znam odakle da krenem i ko je vise sta napisao. Svaka cast za mame koje su prosle losa porodjajna iskustva, bez komentara sam i klanjam vam se, samo hrabro dalje! Ove slike, kutak za bebu je presladak Kod nas se ctg radi cim se udje u 9. mjesec i tako svakih pet do sedam dana do poroda. ....Na zalost od svega procitanog, jos sam pod utiskom ovih teskih porodjaja. Meni ce ovo biti drugi porod, ali i ja sam vec u panici. Prvi mi je bio, relativno lagan, sjecena sam, nikad ne znam koliko, znam da mi je sivanje gore bilo od poroda. I mene je strah te posteljice, naslusala sam se svega vezano za slucajeve kad ostane dio posteljice, pa zene mogu glavom platit, kao sto je jedna od vas to i napisala. U sustini, sad me je svega strah, znam sta me otprilike ceka, kakva bol, i sl. Meni je najgore od svega sto doktori su u Zenici po prilicno arogantni i bezobrazni, sestre i babice takodje, posebno sad, ako ste mozda negdje procitale i vidjele, kantonalna bolnica u zenici je pred bankrotom i sve iperacije i intervencije su svedene na minimum, pa me jos vise strah njihove nebrige. Ne znam, strah. me je.... Sad samo molim Boga da izguram lijepo do termina, i tjesim se onom starom drugi porod je laksi, ccccccc.... Inace muka koja mene mori zadnjih dana su grcevi, pa pijem magnezij 300. Pozz za sve mame, drzimo fige jedna drugoj....