BebeLina
|
IZVORNA PORUKA: leme eh evo sastav moje kese ( s obzirom da torbu ne smijes nositi): -spavacica sa prorezima za dojenje x2 -ogrtac -carape -dva paketa ulozaka vir extra -plasticna casa -papuce plasicne da se ne klizu -pelene za bebu -stvari za licnu higijenu npr cetkica za zube,cesalj,pasta za zube, krema za grudi,toalet papir,vlazne maramice -mrezaste gacice za porodilje (ima ih kupiti u dm-u; 5 komada 17 KM) -dokumentacija (nalazi, licna karta, zdravstvena knjizica) Leme, cini mi se da sam upratila da i ti ides u skolu za trudnice u Zenici. Idem i ja, i nama je sestrica rekla da nosimo jednu spavacicu i da ogrtace ne daju u bolnici. Snaha mi se porodila prije 4 mjeseca i stvari je bez problema unijela u maaalooj torbi, tako da sam od nje posudila torbu. Stavila sve sto i ti, dakle spavacica (iako se oni bas brinu i donose ciste spavacice svaki dan) peskir (veliki i mali) papuce pelenice za bebu (da ne zovem muza poslije poroda da donese) kozmetika (volim da se sminkam) mrezaste gacice, s tim sto sam ja u apoteci kupila 5 komada za 5,60 KM, ali nekad ne daju sve da poneses nego samo jedne, zato sto zene onda staaalno nose te gace, a poslije prirodnog poroda ne smijes stalno nositi jer rana mora da se susi. Nosis ih samo u wc da cuvaju ulozak do tamo... Eh sad, u posebnu kesu sam stavila pribor za higijenu, koji sa sobom nosis u predradjaonu i koji ce ti trebati poslije klizme. Dakle, to je sapun, peskiric, vlazne maramice, kreme, bicevi... Kad urade klizmu i krenes na stol da se ne crvenis :) U dzepic sam ugurala nekoliko praznih kesa (za prljav ves ili smece), gumicu za kosu, punjac... Leme, sto se tice unutrasnjih zigova koje imas , neka te ne brinu. To se desi kad te beba udari u grlic maternice iznutra. To je isti kratki jaki bol koji osjetis kada te doktor vaginalno pregleda i gurne prst do grlica. Tako da ne brines, ni ti ni bilo koja druga... Ne znam sto ste se sve skoncentrisale na te neke negativne simptome Pa drage moje, ja sam imala dva spontana, mislite da me nesto prije krvarenja zaboljelo?! Nista! Samo ugledala krv.. Tako da... Nije to tako kako vi mislite... Opustite se. Pogledajte klipove o razvoju beba u maminom comaku.. Bozje djelo, sve je savrseno, i nooogo toga se desava, tako da je normalno da ta desavanja i mi osjetimo... Moj muz sinoc lijepo rece.. Da zene imaju dugmice na stomaku i moraju pritiskati i programirati bebin razvoj, to bi bio cirkus.. Ovako, to Bog regulise i sve je onako kako treba biti. Hajde, budite vedre, dajte lijepih postova.. I je li se iko cuo sa Almond?