Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 15.9.2014 18:51:53
almondray
IZVORNA PORUKA: unchy
drage moje okruglice da vam kazem da cemo ako Bog da ja i suprug dobiti kcerkicu a ne sincica, definitivno je curica, heheeh i hvala dragom Bogu sve je uredu i sve je kako treba, imamo i cd sa 4d snimkom, presretna sam sto je sve kako treba. pozz
Koja si ti sedmica...i koliko puta su ti do sada govorili da je sin Ja se ozarim na ovakve vijesti iz razumljivih razloga Meni mama danas priča u komšiluku joj takav slučaj bio,dok žena nije rodila svi joj govorili da je dječak.Kad na porodu cura suprajz
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 15.9.2014 18:54:10
almondray
IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: almondray
A zašto vi radite taj OGTT?Meni treća trudnoća i ni jednom ga nisam radila
Kod nas se zakonski mora raditi ako ga ne uradis smanje novcanu ponoc za bebu ;)
A kod nas dr. škrtare na uputnicama kao da nam oni plaćaju A novčana pomoć je pojam-nepoznati.Ja ni za jedno dijete 1KM nisam dobila iako sam nezaposlena.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 15.9.2014 19:33:15
Bubydina
drage moje okruglice da vam kazem da cemo ako Bog da ja i suprug dobiti kcerkicu a ne sincica, definitivno je curica, heheeh i hvala dragom Bogu sve je uredu i sve je kako treba, imamo i cd sa 4d snimkom, presretna sam sto je sve kako treba. pozz
bas mi je drago,,,
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 15.9.2014 19:55:43
vanchi88
bravo za curicu unchy, bice mala prava biscanka :) i kod nas se to mora raditi taj ogtt.... ovisno u slucaju neko radi onaj od 1h neko od 3h... mada to ovdje nema nikakve veze sa djecijim dodatkom to je sasvim posebno vise gledaju na zaradu porodicnu pa po tome procjene koliko i do koje godine djete dobija svoj cek
"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 15.9.2014 20:10:06
unchy
Koja si ti sedmica...i koliko puta su ti do sada govorili da je sin Ja se ozarim na ovakve vijesti iz razumljivih razloga Meni mama danas priča u komšiluku joj takav slučaj bio,dok žena nije rodila svi joj govorili da je dječak.Kad na porodu cura suprajz
26+2 sam, predprosli put kad smo bili na kontroli prije dva mjeseca doktor je rekao da je musko, prosli put kad smo bili doktor rekao da ne moze da potvrdi 100% jer kao sjedi pa ne moze da vidi, danas bila na kontroli i rekao je da je zasigurno curica.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 15.9.2014 20:10:58
unchy
26+2 sam, predprosli put kad smo bili na kontroli prije dva mjeseca doktor je rekao da je musko, prosli put kad smo bili doktor rekao da ne moze da potvrdi 100% jer kao sjedi pa ne moze da vidi, danas bila na kontroli i rekao je da je zasigurno curica.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 15.9.2014 20:25:09
morenaa
Unchy bravo za curicu almondray kod nas salju na ogtt samo ako ima neka indikacija,npr krupna beba ili nesto drugo.. Inace veceras sam bas nesto umorna, mislim da cu u cim djecu legnem i ja na spavanje
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 15.9.2014 20:35:49
vanchi88
moreena samo ti pajki. kod nas pocele neke ruzne kise i zahladilo pa vjeruj da bi i ja stalno spavala i odmarala.......
sad sebi supicu kuvala da ruckam al nemam nesto neki apetit ne znam sta mi je.....blah gledam kalendarski ako porod moze i sa 37 sedmicna kao sto moj ginekolog kaze, to je vec spremna beba, onda bi mi decembraske terminuse mogle da ih ocekujemo tj. barem ja od 20og nov pa sve do termina....
moja draga komsinica opet pocela da zivka......majko rodjena pa sta je s ovim ljudima.........
"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 15.9.2014 21:21:49
almondray
IZVORNA PORUKA: vanchi88
moreena samo ti pajki. kod nas pocele neke ruzne kise i zahladilo pa vjeruj da bi i ja stalno spavala i odmarala.......
sad sebi supicu kuvala da ruckam al nemam nesto neki apetit ne znam sta mi je.....blah gledam kalendarski ako porod moze i sa 37 sedmicna kao sto moj ginekolog kaze, to je vec spremna beba, onda bi mi decembraske terminuse mogle da ih ocekujemo tj. barem ja od 20og nov pa sve do termina....
moja draga komsinica opet pocela da zivka......majko rodjena pa sta je s ovim ljudima.........
a gdje se tebi žuri? Jeli ti toprva beba?Teško da ćče bit ranije,
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 16.9.2014 6:55:33
Andy_Bec23
Jutrooooo drage moje evo ja dosla u lanor na taj Ogtt test ;) drzite mi dige da sve prodje kako treba ;)
Unchy mashalla za curicu da ti bude ziva i zdrava ;) evo meni snajke abd;)
Vanchi kazu da je termin od 37-40 sedmice i da u tom periodu je svejedno kad dodju ;) ja ga ocekujem od 36+1 haha znaci kraj novembra pocetak dezembra ;) ma nek oni nama dodju zivi i zdravi a kad svejedno ;)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 16.9.2014 8:22:24
Andy_Bec23
Ja sam popila ono prije sat vremena , ovo je tako fino ;) kao limun smekalo uopce nije strasno ;) sad ce mi vadit krv pa jos jednom u pol 10 i onda smijem jest mmmmm
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 16.9.2014 10:50:09
Andy_Bec23
Ja sam davno zavrsila i nije bilo uopce strasno ;) bas mi je prijala ona tekucuna samo me ruka boli od 3x kako me bola na isto mjesto ;( proci ce ;) Evo sad u kupovini pa idem kuc spavat i poslje kuhat rucak ;)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 16.9.2014 12:32:47
Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: vildanab
Pa gdje ste danas bema nijedne? Opet pobjegle sa foruma ;(
znaci sve super proslo, hajde drago mi je al i dalje ne shvatam zasto si uopste to radila?
Kao sto ti rekoh, zakon je takav a tebi je tvoja doktorica dala stembilj i bez tog test tako da ces da dobijas punu pomoc od drzave tj. trudnicko a da nisi uradila kod nekog drugog doktora nebi ti dali stembilj
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 16.9.2014 13:41:50
vildanab
IZVORNA PORUKA: vildanab
Pa gdje ste danas bema nijedne? Opet pobjegle sa foruma ;(
znaci sve super proslo, hajde drago mi je al i dalje ne shvatam zasto si uopste to radila?
Kao sto ti rekoh, zakon je takav a tebi je tvoja doktorica dala stembilj i bez tog test tako da ces da dobijas punu pomoc od drzave tj. trudnicko a da nisi uradila kod nekog drugog doktora nebi ti dali stembilj
ma mogla je i tebi tvoja dati pecat da se ne mucis bezveze, o tome ti pricam
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 16.9.2014 16:14:16
morenaa
Enno dobrodosla Andy nek si ti to odradila, sad si mirna.. Ja taman dovela djecaka s treninga i legla.. spava mi se po cijeli dan, sjecam se da mi se i proslu trudnocu u prvom tromjesecju stalno spavalo.. tijelo se valjda jos navikava na nesto novo..
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.