|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
26.2.2009 12:02:34   
Anoniman
juče jabuka i riža, danas pura i kruška... mmmmmm, bebara se oduzima.user posted image

(odgovor članu ElmaB)
  Neposredna veza do poruke: 326
26.2.2009 13:06:37   
Anoniman
Dorucak jabuka sa plazmom i cimetom. Rucak- pileca supica sa rizom, mrkvicom i malo heljdine tjestenine, a vecras cemo....uh ne znam. Ova me alergija zeznu, sve mi pobrka.Voce neko sa zitaricama sigurno.

(odgovor članu ElmaB)
  Neposredna veza do poruke: 327
26.2.2009 13:59:34   
mišur
Danas je mama na posluuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , pa ga baka hrani....
Doručkovao je puru sa jogurtom, ručkao krompir i mrkvu sa teletinom, onako u komadićima, i kaže baka da je sve pojeo-nije bilo pasiranjauser posted image .
Kasnije će neko voće, i za večeru neki Nestleuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 328
26.2.2009 23:47:44   
malecka60
IZVORNA PORUKA: lejlaze

i mi smo poceli sa upoznavanjem hrane. ali nije bas nesto odusevljen. najbolje mu ide banana. medjutim kod mene je problem sto Daris nece flasicu nikako, znaci ni sokica ni caja, vodu.
nemam pojma kako da ga na to naviknem. kada mu caj dajem, dajem iz kasikice i onda je to borba, podje puhat, pa pljuckat i na kraju je skroz mokar user posted image . nadam se da ce se to promjeniti

Lejla, mi imamo isti problem
Moj Adi nece sok, caj, vodu iz flasice. Pa mu narendam jabuku i mrkvu i dam sok na kasikicu. Pa nije odusevljen, kao sto kazes.
Probala sam mu dati rizu, pire krompir. Ali to je tako malo, ne pojede po pola kasikice. Ali nadam se da ce biti bolje.
Bitno mi je da isprobava razlicite okuse hrane malo pomalo.

D 23.09.2006. :(
A 10.10.2008. :)

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 329
27.2.2009 0:00:24   
ziki
Lejla i mi smo imali tu fazu, na sokicima sam pisala o tome, bilo je bas alarmantno jer je imo zatvor a tecnost nije hteo. Posle toga se rasboljeo i moro je da pje sirupe 3 kom puta 3 i uzas, po noci ga probudimo skroz da mu damo sirup a on se samo smije i izbaci sve iz usta. Sad, posle doziranja sirupa spricom, poceo je da pije iz case sa kljunom po malo. Kupila sam mu u DM casu sa silikonskim poklopcem i kljunom tako da to glocka, malo pije malo poljeva sve oko sebeuser posted image  probaj sa casom mozda uspjes.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu malecka60)
Neposredna veza do poruke: 330
27.2.2009 9:26:27   
ElmaB
Doruckovali su Nestle sa medom, rucak grasak, krompir i meso, uzina banana i jabuka, a vecera pavlaka sa komadicima hljeba!

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 331
27.2.2009 18:09:33   
Romali
Doručak: jabuka, banana i Hippov mix šumsko voće, mljaaaac, i ja sam se okoristilauser posted image

Ručak:mahune, brokula, mrvica pure-palente i teletina

Večera: vjerovatno riža/ kukuruz sa jednom voćkom

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 332
28.2.2009 8:53:44   
ElmaB
Doruckovali su cokolino, rucak mix povrca sa komadicima teletine i pavlakom, uzina griz sa malo mlijecne cokolade, a vecera mix voca (banana, jabuka i malo kivija).

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 333
28.2.2009 20:58:50   
juni
Evo da se i mi prijavimo, danas je bio prvi dan pocetka nadohrane. Emil je pojeo malo Hippove kasice od jabuke, ali je vise kao puhao baloncice nego sto je jeo user posted image Sutra slijedi nastavak pa cemo viditi nove reakcije. Uglavnom je interesantno pratiti  njegove reakcije na novi okus user posted image

EMIL,7.9.2008.

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 334
28.2.2009 21:01:27   
teta berta
evo danas sam kupila neke plastične kutijice za hranu, zemlja porijekla Turska, pa me zanima smijem li u tome zamrzavati bebi miksano voće i povrće. kako ona ne jede baš veliku količinu štapni mikser mi skroz slabo izmiksa namirnice jer ih ima malo. pa bi ja napravila više i zaledila.

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 335
28.2.2009 21:02:57   
teta berta
Elma ako te mogu pitati od koliko si ti bebama davala ledo carsko povrće i kako si ga pravila. hvala.

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 336
28.2.2009 22:48:16   
bebano
Teta Berta dok ti se Elma ne javi ja ti mogu reci kako ja to svom sinu pravim. Svo povrce skuham samo u vodi, da se dobro raskuha, onda ga ispasiram (ja svom sinu pasiram samo viljuskom) i u to dodam par kapi maslinovog ulja. E sada nekada svemu tome dodam malo integralne rize, koju sam kuhala posebno jer joj treba duze nego tom povrcu ono je gotovo jako brzo, nekada bulgur, a od ako je poceo jesti pavlaku ponekada stavim i kasikicu pavlake. Kombinujem da mu ne bude dosadno.

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

Sunce moje malo :-))

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 337
28.2.2009 23:49:29   
teta berta
hvala na odgovoru

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 338
1.3.2009 0:00:34   
Mik Mik
Ja isto kupujem carsko povrće od ledo. Skuham u vodi i obično dodam malo riže (Milchreis DM-odličan) i na kraju putera mmmmmmmm a ponekad dodam i malo graška isto od ledo. Ovo obično dijelimo nas dvoje user posted image

Neposredna veza do poruke: 339
1.3.2009 21:33:46   
teta berta
blago vama ja muku mučim da Nika pojede koju kašikicu "slane" hrane... palentu neće, pire neće, povrće neće... Joj joj. Mislim da joj ubacim malo jogurta u sve to da poboljša okus ili šta već smije. ne znam je li rano za maslac i pavlaku a vjerujem da bi to puno poboljšalo okus.

(odgovor članu Mik Mik)
Neposredna veza do poruke: 340
1.3.2009 22:30:42   
Mik Mik
Dominiku se dosta stvari nije sviđalo ali kada dodam malo putera sve pojede, ne dodajem više od pola čajne kašike. Obično pustim da se voda skroz ukuha i kada ostane još malo vode onda ubacim puter i kuham još minut-dva.

Neposredna veza do poruke: 341
2.3.2009 7:38:56   
Crvena
Danas cemo ovako:
Dorucak: palenta sa pavlakom
Rucak: komadic teletine, malo rize, mrkvica, i 3-4 zrna graska
Vecera: jabuka i banana sa keksom

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu Mik Mik)
Neposredna veza do poruke: 342
2.3.2009 14:11:10   
mišur
Za doručak smo imali griz, pa svježe iscijeđen sokić od jabuke za užinu.
Ručak je teletina sa krompirom i mahunama.
Kasnije će pojesti aBd jabuku i bananu, a za večeru Nestle med.

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 343
2.3.2009 15:59:39   
Ivona
Dorucak:palenta sa puterom i jogurtom
Uzina:komadici banane i malo izrendane jabuke
Rucak: blitva+mrkvica+krompir+luk+persun (i korijen i ono grmlje user posted image )+teletina+hljeb
Vecera:pocastit cemo se cokolinom user posted image

Jos uvijek pijemo 4 puta dnevno Aptamil,ali sada manje kolicine.

SELENA 02.06.2008.
Mamin kasni proljetni cvijetak ;o)

SERGEJ 07.03.2011.
Mamina kasna snijezna pahuljica ;o)

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 344
2.3.2009 21:01:41   
Suzana
Dojili su u ranijim jutranjim satima, pa sam im dala malo dorucka user posted image  ljesnjak cokolino.
(Dan prije su takodjer imali dorucak, puru u koju sam dodala zumance, malo putera, malo pavlakice i narendala i sira, bili su odusevljeni.)
Onda su jeli bananu sa izrendanom jabukom i kruskom i malo cimeta.
A onda su se napucali za rucak - piletina, krompir, mrkvica, spinat, djecije fideline, sve "ovlas" izgneceno viljuskom sa pilecom supom, a posto je supica posna, dodala sam malo putera.
MM je jeo bananu, pa je i Edi grickao s njim. user posted image

Misur, kako pravis griz? Kupila sam Podravkin griz za bebe i uputstvo je da se skuha u mlijeku i zasladi? Naravno da necu zasladjivati sa secerom, sta ti Luki dajes?
Griz ne moze kao slana varijanta? user posted image

Cure, sta sve predlazete za dorucak?
Kako su Edi i Mak napunili 9 mjeseci, vrlo brzo mislim da trebaju imati i pravi dorucak. Voljela bih da to bude slana verzija, ali nemam ideju sta bi osim pure i recepta koji sam navela jos mogla da im dajem?
Npr. hljeba sa pavlakom, puterom? Kako bih mogla pripremiti zumance (bjelance ne planiram prije godine dana)? Imate li ideja i recepata?

Hvala svima.

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 345
2.3.2009 21:13:53   
mukica
Misur, kako pravis griz?

Suzana posto vidim da pitas za griz,moze ici i slana varijanta.
Ja svom sinu pripremim sve sta hocu od povrcaa u supu tj mesnu vodu dok kljuca dodam kasiku dvije griza i to malo kuham i onda sve sastavim.Mislim da ce tvoji djecaci biti odusevljeni ko i ovaj mojuser posted image  jer je jako ukusno.
Ako hoces mozes samo u supu dodati griza koliko zelis da bude gusto i recimo kasiku pavlake bez povrca  jako je ukusno

Mamini djecaci
12.03.2001
25.07.2008

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 346
2.3.2009 21:21:33   
Suzana
Mukice, hvala ti. U pravu si, griz moze i u supu, jer ja cesto kada nama pravim znam dodati kasiku dvije griza da dobije na nekoj gustini.
A ja bih voljela neku verziju griza kao klasicne kasice, ali slane? Ide li varijanta griz sa mlijekom + pavlaka, puter i narendani sir, kao sto im pravim puru? Sta mislite?

27.05.2008.

(odgovor članu mukica)
Neposredna veza do poruke: 347
2.3.2009 21:24:52   
mukica
Mozes naravno griz  je neutralan dok ga ne poseceris tako da kad dodas sir i pavlakicu bit ce super. Ovaj moj nevoli rijetke kase tako da ja haman u svaku slanu kasu stavim kasiku grica cisto da poveze....

Neznam samo sta sam starijem sinu davala jer nisam tada griz praktikovalauser posted image

Mamini djecaci
12.03.2001
25.07.2008

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 348
2.3.2009 21:36:05   
Anoniman
Suzana, ja sam pitala za hljeb i kriskice na temi savjet u ishrani, pa niko mi nije odgovorio;(((.
Ja sam Davudu zumance umutila s mlijekom i tako mu skuhala ili ispekla i u to dodala malo pavlake. Bas je izgledalo kao prava kajgana, samo bez bjelanca.
A sto se griza tice, ja sam ga jednom koristila i nije ga nesto htjeo. Tako da nemam iskustva s grizom:(

(odgovor članu mukica)
  Neposredna veza do poruke: 349
2.3.2009 22:00:37   
Suzana
Zumance sa mlijekom u fazonu kajgane bez bjelanceta. Evo vec jednog novog recepta za dorucak. Hvala Maida. user posted image
Nisam jos uvela kravlje mlijeko, ali kako se budemo priblizavali godinici hocu, pa da znamo sta za dorucak.

Ja sam svojima par puta dala malo sredine hljeba sa pavlakom, ali to nije bio pravi dorucak, nego tek toliko, par zalogaja da vidim kako reaguju. user posted image

27.05.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Smak Svijeta :(
Lejla21

drage moje dali vijeruje te u SMAK SVIJETA??

molim odgovor (99%)

molim odgovor (1%)

Broj svih glasova: 126

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *