Majčica
|
IZVORNA PORUKA: elmaL zene ima li iko od vas Indesit susilicu, znam da Hanady i Salmy imaju 2u1 ali meni treba samo susilica vidjeli smo je na akciji nije skupa, a uzimamo stvari za novi stan pa smo je mislili tek poslije nekad uzeti, medjutim ova zima me ubi sa susenjem vesa pa da vidim ako neko ima, kakva su iskustva ? i jos nesto, sta vi ne stavljate u susilicu? stavljate li dzempere recimo, one standardne, ne mislim na neke osjetljive koje se i peru na rucnom, vec one deblje? sta je sa pantalonama? Ja imam Indesit sušilicu, bila je na akciji prije 2 godine, a kako sam bila pred 2. porodom i meni je muž kupio da se riješim nosanja stalaka za veš po kući. A prema preporuci kolegice, veš se nije morao ni peglati ako se izvadi na vrijeme iz sušilice, tj neposredno nakon što završi program. Mi smo kupili neku najobičniju, bila oko 500 KM sa 2 programa - za pamuk i za sintetiku. Ono što je 100% pamuk, sušim u njoj i kad izvadim bude super, čak zaista ne treba ni peglati, pogotovo dječije stvari tipa majice, pidžame, trenerke. Meni su samo problem stvari koje su mješavina, tipa dječija trenerka koja ima 95% pamuk, a 5 % elastin i sl. To ne smiješ u sušilicu na program za pamuk, jer će se smanjiti, tj smiješ na ovaj program za sintetitiku, ali treba malo duže sušiti. Ja inače te mješavine sušim na stalku, ovo ostalo u sušilici. A skontala sam i foru da kad se prosuši na stalku a bude još vlažno, ubacim u sušilicu na 15-20 minuta i bude fino ispeglano da ne moram peglati. Eh, da, dzempere susim samo ako su pamučni, ako imaju sintetike ili nečeg drugog stavim malo da se prosusi na zraku i ubacim u susilicu na program za sintetiku. Pretpostavljam da naprednije susilice imaju programe koji su pogodniji za te stvari, ja imam samo ova 2 pa ih tako i koristim.
< Poruku je uredio Majčica -- 20.1.2014 8:56:35 >