|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  114 115 [116] 117 118   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
18.6.2014 14:39:38   
mala_sa
Ena mozes kaladont, na stopala isto. Al ako se penje temp i ne spada bas nikako, ja bih isla doktoru, ipak je on jos mali.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2876
18.6.2014 14:57:16   
Adana
I ja se slažem, kao što ti je Lady26 rekla ako su nogice hladne ne stavljaj obloge. Trebaš ih prvo izmasirati da temperatura 'siđe' i nonare pa tek onda...

Ja sam svoju djevojčicu tuširala, nekada bih je ostavila par minuta da se brčka u vodi.
Zatim bih je laganije oblačila. I stavljala obloge od stajaće vode na prsa i stomačić. Pokvasim mali peškirić i stavim joj, kada s eugrije promijenim. To je pomagalo.

Drži se upustava za doziranje sirupa. I Dalsy je mnogo bolji u svakom slučaju.
Čepiće ni ja ne bih tokom dana stavljala, radije po noći ako temperatura bude previsoka.

I ja lično ne skidam temperaturu, tj. ne dajem sirup, dok temperatura nije preko 38.5°C, posebno tokom dana.

I kao što rekoše već što više tečnosti. Hrana, da tako kažem, nije toliko ni bitna koliko je bitno da je dijete hidrirano. I neka laganija hrana u svakom slučaju ako ima apetit.

Nadam se da će već sutra biti bolje. I da, ako temp. potraje više od 3 dana, ili ako je jako visoka i ne možeš je skinuti, ili primjetiš još neke simptome odmah otiđi doktoru.

Sretno! user posted image

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2877
18.6.2014 15:02:20   
ena0002
Isli smo jutros dr...dobili smo i antibiotika li pored svega temp ne spada....maloprije je bila 39,2......dala mu sirup u 2 i u 10 do 3 povratio..idem ga maisrati i neke obloge na noge...a smijem li pola vvoltaren cepica ili trecinu ostaviti za noc i sta sad kad mi je ovaj sirup povratio

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 2878
18.6.2014 15:11:15   
malena27 RR
Ena dijete u toplu kupku, neka se brcka, ne kvasiti glavicu...
Dalsy ne ide za djecu ispod godine dana. Samo paracetamol (cepici ili sirup) - na 6 sati, izmedju ako davanja sirupa ili cepica ako bude temperature - brckanje u kadi u toploj vodi...

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 2879
18.6.2014 15:13:47   
Adana
Mislim da nema potrebe da mu opet daš sirup, ako ništa za nadati se da je u tih sat vremena ''otišao'' gdje treba... Vidjećeš uostalom, prati stanje...
Tuširaj ga, masiraj, ako su none vruće stavi obloge, a ako je gornji dio tijela vruć probaj ove pbloge na prsa i stomačić što sam spomenula. Raskomoti ga da mu nije dodatno toplo.
I prati stanje... Žao mi je što ne mogu više pomoći... A kako ste i antibiotik dobili, trebalo bi već sutra da se stanje poboljša.
I da, ako doji, stavljaj ga čeće.

< Poruku je uredio Adana -- 18.6.2014 15:15:28 >

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 2880
18.6.2014 15:16:49   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: malena27 RR

Ena dijete u toplu kupku, neka se brcka, ne kvasiti glavicu...
Dalsy ne ide za djecu ispod godine dana. Samo paracetamol (cepici ili sirup) - na 6 sati, izmedju ako davanja sirupa ili cepica ako bude temperature - brckanje u kadi u toploj vodi...

i trljanje regije leđa, vrata da pocrveni, tada će temp. momentalo da počne opadati, pisala sam ti i na drugoj temi o ovome, ovo su meni pokazali prije 7 godina u DZ kad je mala gorila od temp.i od tada prvo sa ovim krećem, i zaista je uspješno

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 2881
18.6.2014 15:23:47   
sara09
Draga enna,mi dok smo lezali na infektivnom kod visoke temp. doktor je sari obadvije ruke do lakata hladio u hladnoj vodi,kao i noge do koljena,jer je bitno da se ohladi veca povrsina,i pomagalo je.isto i umivanje hladnom vodom,ne precesto. i ako mu nakon sat i po do dva nakon davanja paracetamola ne spadne temp.,slobodno stavi cepic,jer je bitno da ne dobije febrilne konvulzije,temp. se mora skidati,narocito maloj bebi jer su skloniji konvulzijama. pokvasi i peskirwe hladnom vodom i omotaj mu rukice do lakata,isto uradi i sa nogicama. Eto ako moze pomoci,ovo su nama radili na infektivnom....

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 2882
18.6.2014 16:09:54   
Malenaoduvijek
ja koliko znam voltaren se daje od godinu,a ako je visoka temp samo po preporuci dr niposto na svoju ruku.
I ako vec voltaren onda pola cepica niposto cijeli

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu sara09)
Neposredna veza do poruke: 2883
18.6.2014 16:14:44   
bebacha
.

< Poruku je uredio bebacha -- 18.6.2014 16:19:48 >

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 2884
18.6.2014 16:18:36   
bebacha
IZVORNA PORUKA: bebacha

IZVORNA PORUKA: ena0002

Isli smo jutros dr...dobili smo i antibiotika li pored svega temp ne spada....maloprije je bila 39,2......dala mu sirup u 2 i u 10 do 3 povratio..idem ga maisrati i neke obloge na noge...a smijem li pola vvoltaren cepica ili trecinu ostaviti za noc i sta sad kad mi je ovaj sirup povratio

koliko ona ima mjeseci-godina
vidim 8 mjeseci
voltaren ni slucajno

vec su ti ranije zene rekle kako ces skidat

< Poruku je uredio bebacha -- 18.6.2014 16:19:32 >

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2885
18.6.2014 16:19:01   
bebacha

.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2886
18.6.2014 16:30:48   
Super Beba
Od čepića smiješ koristiti Lupocet, ali on je na bazi paracetamola, što znači da ga ne možeš kombinovati sa paracetamol sirupom (npr. na svaka 2-3h sirup, pa čepić)...
Za Voltaren bih se ja konsultovala sa doktorom...Mislim da ide 1mg po kilogramu težine...A za djecu svakako ide onaj od 12,5 mg...

Da li daješ tačnu dozu paracetamola? Provjeri i to...
I ako je već bakterijsko, čekaj da antibiotik počne djelovati...

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2887
18.6.2014 16:38:16   
mimi_2in1
Ena nasoj malenoj sa 3 mjeseca takva temp bila. Paracetamoj nije skidao al panadol jest iz nekog razloga user posted image panadol baby dakle. On ide na svakih 6 sati, ako temp skace nama dr rece da moze izmedju na svaka 4 sata 1/4 lupoceta. Voltaren ne. Mi amo izludili 3 dana, i onda sve oke :(
E ovo anlupocet nam je rekla kasnije...mi smo panadol davali tada samo...nismo znali to za lupocet.

Masirat smijes razblazenim sircetom. Njoj su u bolnici stavili oblogu na celo od stajace vode...i mnoogoo tusiranja.
Nadam se da ce brzo proci

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 2888
18.6.2014 16:50:15   
bebacha

IZVORNA PORUKA: mimi_2in1

Ena nasoj malenoj sa 3 mjeseca takva temp bila. Paracetamoj nije skidao al panadol jest iz nekog razloga user posted image panadol baby dakle. On ide na svakih 6 sati, ako temp skace nama dr rece da moze izmedju na svaka 4 sata 1/4 lupoceta. Voltaren ne. Mi amo izludili 3 dana, i onda sve oke :(
E ovo anlupocet nam je rekla kasnije...mi smo panadol davali tada samo...nismo znali to za lupocet.

Masirat smijes razblazenim sircetom. Njoj su u bolnici stavili oblogu na celo od stajace vode...i mnoogoo tusiranja.
Nadam se da ce brzo proci

panadol je paracetamol isto,samo drugi proizvodjac
al et ocito neka djeca drugacije reaguju

(odgovor članu mimi_2in1)
Neposredna veza do poruke: 2889
18.6.2014 16:55:04   
mimi_2in1
Ma znam i meni cudno bilo akroz. Dali joj paracetamol oko podne nije uopce sknuo temperaturu. I onda nam na pedijatriji rekose kupite panadol..i spade...sto kako pojma nemam user posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2890
18.6.2014 17:11:02   
ada_
IZVORNA PORUKA: Super Beba

Od čepića smiješ koristiti Lupocet, ali on je na bazi paracetamola, što znači da ga ne možeš kombinovati sa paracetamol sirupom (npr. na svaka 2-3h sirup, pa čepić)...
Za Voltaren bih se ja konsultovala sa doktorom...Mislim da ide 1mg po kilogramu težine...A za djecu svakako ide onaj od 12,5 mg...

Nama pedijatar rekao kad mi je malena imala turu da joj dajemo na smjenu cepice i sirup,svako 4 sata cepic pa nakon 4sata sirup paracetamol user posted image ,nismo ali samo kazem kako su nam rekli
voltaren nikako ne stavljati,a turu isto mozes skidati tako sto obloge stavljas na svaki prevoj ono sa unutrasnje strane lakta,kod zgloba rukice,isto i nogice

< Poruku je uredio ada_ -- 18.6.2014 17:12:56 >

" U oluji,u buri,kraj nedaca svih,uz teske gubitke i tugu kletu,biti nasmijan,prirodan i tih,najveca je umjetnost na svijetu"

Neposredna veza do poruke: 2891
19.6.2014 11:32:21   
ena0002
Evo da se javimo user posted image ...jucer nam je bilo burno.....panadol i lupocet nista nisu skidali...tusiranje ist nista...motala ga i u mokar carsaf i to nista...na kraju sam ga izmasirala sa sircetom razblazenim sa vodom i to mu isto stavila na noge i dala pola voltaren cepica...to nam je ppomoglo...voltaren ne ide ispod godine ali obzirom da paracetamol nije djelovao temp se morala necim oboriti...i u hitnoj na kraju ako nista ne pomze daju voltaren......sinoc je nako 8 sati bez temp opet krenula da raste i dala sam mu paracetamol sirup i odmah spala....i noc nam je bila mirna user posted image ...tako da je eto kod nas obrnuto panadol ne djeluju iako je to sve paracetamol....on je i jutros onako ali obzirom da smo na antibiotiku mislim da je najgore proslo...u sustini meni je dr rekla ako temp ne spada moze se kombinovati paracetamol sirup i ceic svaka 4 sata ali to je znaci u onim najgorim situacijama a kod djece iznad 1 god moze voltaren cepic na 8 sati a paracetamol sirup na 4

< Poruku je uredio ena0002 -- 19.6.2014 11:35:13 >

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 2892
19.6.2014 11:37:15   
ena0002
IZVORNA PORUKA: Super Beba

davala sam sve kako mi je dr rekla...a ako voltaren ide ovako ja sam mu dala pola od 12,5 mg a on ima 10 kg znaci manje sam dala i bilo je dovoljno da mu obori

< Poruku je uredio ena0002 -- 19.6.2014 11:40:38 >

Neposredna veza do poruke: 2893
19.6.2014 11:38:51   
Lady26
Dobro je da ide na bolje, sad ce antibiotik poceti djelovati i bit ce to sve ok....

Mojoj curici su sa 6mj davali i dalsy, isla joj temperatura 39 i preko, imala upalu/infekciju mokracnih kanala...tad sam prvi put i cula za njega...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 2894
19.6.2014 11:42:15   
ena0002
ma daju oni kad je temo velika jer u sustini se mora oboriti a naravno ne bi niko od nas na svoju ruku dao i voltaren i dalsy bebi....oni na Jezeru daju i cepic i cak koktel intravenozno kod hitnih slucajeva

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2895
19.6.2014 11:47:22   
Lady26

IZVORNA PORUKA: ena0002

ma daju oni kad je temo velika jer u sustini se mora oboriti a naravno ne bi niko od nas na svoju ruku dao i voltaren i dalsy bebi....oni na Jezeru daju i cepic i cak koktel intravenozno kod hitnih slucajeva

Pa da, zato ti ja nisam spoemnula Dalsy, jer ne ide prije godinu dana, ali tako maloj bebi nesto mora oboriti temperaturu....
Dalsy su joj dali 1x u hitnoj i 2-3 dana na Pedijatriji, samo to je skidalo temperaturu...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 2896
19.6.2014 11:47:59   
Super Beba
Ma sad će aBd biti bolje i lakše..Antibiotik počinje djelovati, temp. bi uskoro trebala i doći na normalu...

Iako su ovakve situacije najgore u datom trenutku, ali nas nauče kako djelovati svaki naredni put :)

Ja npr. malom (ali ponovo kažem, on je stariji) ne dajem uopće paracetamol, on na njega slabo djeluje...Dok Dalsy djeluje odmah (ali on ide od +1, osim ako dr. drugačije ne propiše, evo kao kod lady)...Ali ako vidim da je vrag odnio šalu, onda kombinujem dalsy - paracetamol...Ćepiće inače izbjegavam, iako ih imam u kućnoj apoteci..Srećom, mali nije sklon konvulzijama, tako da ga puštam da se "bori" zajedno sa dalsijem protiv visoke temp...

Ali svaka majka zna svoje dijete najbolje i kako na šta reaguje...hB pa čovjek ima i gdje upitati za savjet user posted image

A znate li vi od čega tako visoka temp? Šta je u pitanju, upala nečeg ili...?

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2897
19.6.2014 11:54:52   
ena0002
upala grla i kaslje on pomalo

Neposredna veza do poruke: 2898
23.6.2014 21:40:07   
hampsi
Pisali ste o guscjoj masti. Gdje se moze nabaviti u Sa? Potrebno je jednoj djevojcici od 2 godine. Molim vas ako ko zna da mi javi

Takva sam kakva sam

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 2899
23.6.2014 21:43:12   
bebaa
IZVORNA PORUKA: hampsi

Pisali ste o guscjoj masti. Gdje se moze nabaviti u Sa? Potrebno je jednoj djevojcici od 2 godine. Molim vas ako ko zna da mi javi

i ja sam se raspitivala ali mi niko nije konkretno rekao pa sam našla na netu neka radnja koja prodaje organske proizvode...proguglaj ako hoćeš,boga mi sam zaboravila koji je naziv....user posted image

evo nađoh.....
http://www.ekomarket.ba/proizvod/25

< Poruku je uredio bebaa -- 23.6.2014 21:44:22 >

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu hampsi)
Neposredna veza do poruke: 2900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  114 115 [116] 117 118   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  114 115 [116] 117 118   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Maslinovo ulje
milkicc

Dobila sam informaciju o maslinovom ulju kako je dobro piti ga jednu kašičicu ujutro na prazan želudac,2-3 mj.prije poroda zbog lakšeg porođaja.Zanima me da li je neko od vas koristio ga i da li je bilo efekta?

Da (49%)

Ne (27%)

Nikad čula za to (24%)

Broj svih glasova: 121

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *