Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 15.6.2014 21:33:43
tasa83
Biljka dobro dosla...i mene je stomak zajedno sa grudima bolio na momente(grudi stalno) od 3 dana ET..danas mi je 10 dan ET grudi nista od juce cak ni na stisak NISTA..nemam pojma jel to ok ... (jesam dosadna sa njima) stomak donji skroz osjecam jos uvijek....
Majusa palo mi je napamet naravno i svakako cu tako nesto i da uradim :)
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 15.6.2014 21:53:14
mionab
Ovo sam našla na jednom forumu:
Nakon transfera zametka starog 3 dana događa se slijedeće: 1 dpt...zametak raste i razvija se 2 dpt...zametak se razvija u blastocistu 3 dpt...blastocista se izliježe iz omota 4 dpt...blastocista prianja na sluznicu maternice 5 dpt...započinje imlantacija (ugnježdenje) i blastocista sve više tone u sluznicu 6 dpt...proces implantacije se nastavlja, morula i dalje tone u sluznicu maternice 7 dpt... morula se kompletno ugnijezdila u sluznicu maternice, ima stanice placente i fetusa 8 dpt...stanice placente počinju lučiti hormon HCG u krv 9 dpt...sve više HCG-a se luči kako se fetus razvija 10 dpt... još više HCG-a se luči 11 dpt...nivo HCG-a sada je dovoljno velik da ga može detektirati kućni test na trudnoću iz urina
Tako da bi trebali najviše da odmaramo 4.5. i 6. dan od ET. da se mrvica zakači
Što se tiče simptoma sve je to individualno.Iskustva su različita.Ne treba se pretjerano zamarati.Mi smo sve uradile što smo mogle . Biljka mi smo možda bile zajedno na ET, ja sam u četvrtak imala ET. Tasa83 sretno , da beta bude pozitivna
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 15.6.2014 22:44:38
smarija
eva koristim i to clexan od 0.4x2 i to od dana embriotransfera,tacnije dva dana poslije jer sam 14.02. imala transfer u Mariboru a u Banja Luku dosla 16.02. i odmah pocela sa heparinom,do tad sam stalno bila na aspirinu 100
ja ''''''''83.g. PCOS,IR,MTHFR homozigot,PAI heterozigot MM ''''''''78.g. Normospermia 1.2009 IUI beta 64 - spontani,3xIUI beta 0 1.2010 i 2. 2012 VTO(Medico S)HS spopntani,3.2013 fet beta 0 4.2014 VTO Maribor HS-bingo beta 410
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 16.6.2014 12:18:11
Mozda Jednog Dana
Toncice draga, mogu misliti koliko si srecna :) Samo uzivaj sa svojom mrvicom :)
Eh, drage moje, mislim da sam svoju borbu zavrsila i prije nego sto sam je uopste zapocela. U subotu sam uradila fsh i on je 169,5 visok. Prosli mjesec je bio 17, nije mi bas jasan ovoliki skok, ali sve su prilike da ulazim u menopauzu. Rekli su mi da pocnem sa cikloproginovom, ali da smatraju da je to ulazak u menopauzu. Ja cu ujutru ponoviti nalaz pa eto...bicu jos sa vama, navijam jako za svaku i radujem se vasim pozitivnim betama. Ljubim vas puno
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 16.6.2014 12:35:10
mionab
MJD možda nije dobro urađen nalaz, greške se dešavaju.Ponovi obavezno.To je nešto ogroman skok.Navijam da bude ok.Možda si mila i pod stresom, sve se to odražava na hormone. Ja danas odmaram, 5. dan je od ET.Stomak me boli kao da ću dobiti.Vjerovatno je to od hormona koje primimo.Rano je za simptome.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 16.6.2014 14:06:58
toncica
Dobar vam dancic moje trudilice i okruglice. Kako ste mi sve redom ? Ja i moja princeza smo dobro hvala bogu . Slusa svoju mamicu i dobra je , jako sam ponosna na nju . Lupa li lupa , ali ja to volim tako znam da je aktivna i da je dobro . Hvala vam svima drage moje na lijepim rijecima i zeljicama za kontrolu moje mrvice . Vama svima zelim od da ovo isto docekate . To je nesto neopisivo to samo treba dozivjeti . Svim cekalicama bete ja i moja princeza drzimo fige da budu sve trocifrene bete i cekamo drustvo malenih mrvica. biljka dobro nam dosla na temu i sto prije otisla na trudnicke teme . . Zelim ti mila moja da ovaj put bude uspijesan i da beta bude pozitivna . tasa prelijep hobi , a ti ga super radis . Mozda Jednog Dana mila moja jako mi je za FSH. Samo ti ponovi nalaz greske se desavaju . To mi je bas velika razlika , veliko odstupanje za tako kratko vrijeme . Ljubimo te ja i moja mrvica Mrmot , super sto ides u postupak u septembru . majusa Zenice moje sta li nam je sa Done YU ? Nema je nikako da se javi . Nadam se da su i ona i bebice ok . Sve ostale 146433.html] [/url]
< Poruku je uredio toncica -- 16.6.2014 14:07:57 >
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 16.6.2014 15:31:38
eva30
MOZDA JEDNOG DANA ponovi nalaz obavezno i posle opet za 7 dana,zaista je sumnjiv taj skok,vjrujem da si u soku ali mozda nije kraj....mislicemo svi na tebe
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 16.6.2014 17:29:58
biljka
Hvala vam curke jos jednom na dobrodoslici. Mionab, ja sam radila ET u petak 13, valjda ce biti srecan ahahahhahahaha petak 13 Vise me ne boli stomak prestao je, ali ono juce je bilo haos, kada da neko reze maternicu , a ona tupa bol jedva sam iz kreveta ustala. ne vjerujem ja da je to dobro.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 16.6.2014 18:27:29
mrmot
Mozda jednog dana obavezno ponovi sutra FSH da ti se ne desi kao meni da mi FSH kao nikada bude 23,6 u Brckom a dr Sanja mi uradi u Banjaluci sledeci ciklus bez ikakve terapije i bude 5,5. Kada sam pitala biohemicara iz Brckog kako je to moguce on mi je rekao da onaj ko mi je radio nalaz u laboratoriji nije pritisnuo dugme za pol tako da je on odredio neku bzv vrijednost. Kod mene nikada FSH nije bio visok a AMH nizak. Sve naopako. Drzim ti fige da ipak krenes u postupak.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 16.6.2014 21:40:11
toncica
mionab znam da nije lako , ali probaj se opustiti . Ja nikakakve simptome nisam imala osim sto sam imala osjecaj da cu svaki tren dobiti i sto sam prokrvarila 6- i dan od transfera , ali to je sa srecom bila imlantacija . Ja ni dan danas nemam nikakve simptome trudnoce . Da nemam stomacic nebih ni znala da sam trudna . Imala sam malo problem sa posteljicom , ali eto hvala bogu pocela se pdizati . tasa ja i moja princeza da u petak bude trocifrena beta . Izdrzi jos malo sad ce petak brzo . Ja nisam betu radila na klinici , ali mislim da je uracunata u cijenu postupka . Mislim da je i prvi UZ posle bete isto u sklopu postupka , ali nisam bas sigurna . Javice ti se sigurno neka zenica koja zna . mot od nas troje . Biljka drzim fige da ti petak 13- i bude sretan kao i meni . Meni je na petak 13- i embriolog javila da cu imati 4 blaste . , a u ovaj petak 13 - i sam isla na kontrolu i toliko sam bila sretna sto mi je dr rekao da je sve ok da sam ga htjelanizljubiti , a bojala sam se upravo zbog tog petka sta ce mi reci . Tako da i tebi zelim da ti petak 13- i bude sretan kao i meni .
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 17.6.2014 8:54:00
kolač
možda jednog dana,probaj da nabaviš čaj dr čurčića iz bn,za cistu na jajniku.ja sam to kupila zbog ciste,ali mi se dešavalo da mi od toga padne fsh.pratila sam i sigurno mi je to pomagalo.to je mješavina nekih čajeva,ružno je ali uzmi,neće ti škoditi.pila sam ga i sa cikloproginovom,prestajala kad krenem sa bocama. svima veliki pozdrav!ne rekoh da te apoteke čurčić imaju u bn,brčkom,istočnom sa,i u valjda u bl.provjeri.zavisi šta ti je bliže.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 17.6.2014 9:53:07
mionab
Dobro jutro svima Samo da se javim.Ok sam, kod kuće još uvijek.Danas ću malo prošetati i na kafu otići .Ništa posebno ne osjećam kao da ništa nisam ni radila.Čudan je naš organizam .Taso83 navijam za veliku betu.Bilo bi lijepo da uveselimo ovaj forum u junu a ostale ženice u narednom periodu hrabro ...