|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  237 238 [239] 240 241   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
15.6.2014 21:33:43   
tasa83
Biljka dobro dosla...i mene je stomak zajedno sa grudima bolio na momente(grudi stalno) od 3 dana ET..danas mi je 10 dan ET grudi nista od juce cak ni na stisak NISTA..nemam pojma jel to ok ... (jesam dosadna sa njima) stomak donji skroz osjecam jos uvijek....

Majusa palo mi je napamet naravno i svakako cu tako nesto i da uradim :)

(odgovor članu biljka)
Neposredna veza do poruke: 5951
15.6.2014 21:53:14   
mionab
Ovo sam našla na jednom forumu:

Nakon transfera zametka starog 3 dana događa se slijedeće:
1 dpt...zametak raste i razvija se
2 dpt...zametak se razvija u blastocistu
3 dpt...blastocista se izliježe iz omota
4 dpt...blastocista prianja na sluznicu maternice
5 dpt...započinje imlantacija (ugnježdenje) i blastocista sve više tone u sluznicu
6 dpt...proces implantacije se nastavlja, morula i dalje tone u sluznicu maternice
7 dpt... morula se kompletno ugnijezdila u sluznicu maternice, ima stanice placente i fetusa
8 dpt...stanice placente počinju lučiti hormon HCG u krv
9 dpt...sve više HCG-a se luči kako se fetus razvija
10 dpt... još više HCG-a se luči
11 dpt...nivo HCG-a sada je dovoljno velik da ga može detektirati kućni test na trudnoću iz urina

Tako da bi trebali najviše da odmaramo 4.5. i 6. dan od ET. da se mrvica zakačiuser posted image

Što se tiče simptoma sve je to individualno.Iskustva su različita.Ne treba se pretjerano zamarati.Mi smo sve uradile što smo mogleuser posted image .
Biljka mi smo možda bile zajedno na ET, ja sam u četvrtak imala ET.
Tasa83 sretno , da beta bude pozitivnauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tasa83)
Neposredna veza do poruke: 5952
15.6.2014 22:13:36   
tasa83
Hvala mionab... :)))

i hvala za ovaj koristan post..

Evo kao nekoga zanima cim ja ubijam vrijeme (nije reklama) moze potraziti na fb https://www.facebook.com/tamaradekupaz

(odgovor članu mionab)
Neposredna veza do poruke: 5953
15.6.2014 22:44:38   
smarija
eva koristim i to clexan od 0.4x2 i to od dana embriotransfera,tacnije dva dana poslije jer sam 14.02. imala transfer u Mariboru a u Banja Luku dosla 16.02. i odmah pocela sa heparinom,do tad sam stalno bila na aspirinu 100

ja ''''''''83.g. PCOS,IR,MTHFR homozigot,PAI heterozigot
MM ''''''''78.g. Normospermia
1.2009 IUI beta 64 - spontani,3xIUI beta 0
1.2010 i 2. 2012 VTO(Medico S)HS spopntani,3.2013 fet beta 0
4.2014 VTO Maribor HS-bingo beta 410

(odgovor članu eva30)
Neposredna veza do poruke: 5954
16.6.2014 12:18:11   
Mozda Jednog Dana
Toncice draga, mogu misliti koliko si srecna :) Samo uzivaj sa svojom mrvicom :)

Eh, drage moje, mislim da sam svoju borbu zavrsila i prije nego sto sam je uopste zapocela. U subotu sam uradila fsh i on je 169,5 visok. Prosli mjesec je bio 17, nije mi bas jasan ovoliki skok, ali sve su prilike da ulazim u menopauzu. Rekli su mi da pocnem sa cikloproginovom, ali da smatraju da je to ulazak u menopauzu. Ja cu ujutru ponoviti nalaz pa eto...bicu jos sa vama, navijam jako za svaku i radujem se vasim pozitivnim betama.
Ljubim vas puno

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 5955
16.6.2014 12:35:10   
mionab
MJD možda nije dobro urađen nalaz, greške se dešavaju.Ponovi obavezno.To je nešto ogroman skok.Navijam da bude ok.Možda si mila i pod stresom, sve se to odražava na hormone.
Ja danas odmaram, 5. dan je od ET.Stomak me boli kao da ću dobiti.Vjerovatno je to od hormona koje primimo.Rano je za simptome.

(odgovor članu Mozda Jednog Dana)
Neposredna veza do poruke: 5956
16.6.2014 12:40:52   
ringer
MJD draga opet ponovi taj fsh,nije valjda toliki.
Biljka dobro došla.
Ostale koje čekaju betu naravno uspjeh.
Pozdrav svima

(odgovor članu mionab)
Neposredna veza do poruke: 5957
16.6.2014 12:42:46   
kolač
Možda jednog dana,možda je to greška.Samo ti to ponovi i pokušaj da se ne nerviraš.

(odgovor članu mionab)
Neposredna veza do poruke: 5958
16.6.2014 14:06:58   
toncica
Dobar vam dancic moje trudilice i okruglice. Kako ste mi sve redom ? Ja i moja princeza smo dobro hvala bogu . Slusa svoju mamicu i dobra je , jako sam ponosna na nju . Lupa li lupa , ali ja to volim tako znam da je aktivna i da je dobro .
Hvala vam svima drage moje na lijepim rijecima i zeljicama za kontrolu moje mrvice . Vama svima zelim od user posted image da ovo isto docekate . To je nesto neopisivo to samo treba dozivjeti .
Svim cekalicama bete ja i moja princeza drzimo fige da budu sve trocifrene bete i cekamo drustvo malenih mrvica. user posted image user posted image user posted image
biljka dobro nam dosla na temu i sto prije otisla na trudnicke teme . user posted image . Zelim ti mila moja da ovaj put bude uspijesan i da beta bude pozitivna .
tasa prelijep hobi , a ti ga super radis .
Mozda Jednog Dana mila moja jako mi jeuser posted image user posted image user posted image za FSH. Samo ti ponovi nalaz greske se desavaju . To mi je bas velika razlika , veliko odstupanje za tako kratko vrijeme . Ljubimo te ja i moja mrvica user posted image
Mrmot , super sto ides u postupak u septembru . user posted image user posted image
majusa user posted image user posted image user posted image
Zenice moje sta li nam je sa Done YU ? Nema je nikako da se javi . Nadam se da su i ona i bebice ok .
Sve ostale 146433.html]user posted image [/url]

< Poruku je uredio toncica -- 16.6.2014 14:07:57 >

27. 12 2013 BETA 396,1 user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu biljka)
Neposredna veza do poruke: 5959
16.6.2014 15:31:38   
eva30
MOZDA JEDNOG DANA ponovi nalaz obavezno i posle opet za 7 dana,zaista je sumnjiv taj skok,vjrujem da si u soku ali mozda nije kraj....mislicemo svi na tebeuser posted image

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 5960
16.6.2014 15:35:03   
eva30
MIONAB ne osluskuj simptome samo ces se nervirat,moji su bili nikakvi i plus niska temperatura sto je skoro nemoguce a ipak user posted image .

(odgovor članu eva30)
Neposredna veza do poruke: 5961
16.6.2014 15:39:31   
tasa83
Zvala sam danas kliniku u petak beta ..eto sitno brojimo :))
Hvala Tončice

(odgovor članu eva30)
Neposredna veza do poruke: 5962
16.6.2014 15:44:48   
tasa83
Imam ja pitanjce za betu jel i ona spada jos uvijek pod rjesenje?posto cu da je radim u medico s

(odgovor članu tasa83)
Neposredna veza do poruke: 5963
16.6.2014 17:29:58   
biljka
Hvala vam curke jos jednom na dobrodoslici.
Mionab, ja sam radila ET u petak 13, valjda ce biti srecan ahahahhahahaha petak 13user posted image
Vise me ne boli stomak prestao je, ali ono juce je bilo haos, kada da neko reze maternicu , a ona tupa bol jedva sam iz kreveta ustala. ne vjerujem ja da je to dobro.

(odgovor članu tasa83)
Neposredna veza do poruke: 5964
16.6.2014 18:27:29   
mrmot
Mozda jednog dana obavezno ponovi sutra FSH da ti se ne desi kao meni da mi FSH kao nikada bude 23,6 u Brckom a dr Sanja mi uradi u Banjaluci sledeci ciklus bez ikakve terapije i bude 5,5. Kada sam pitala biohemicara iz Brckog kako je to moguce on mi je rekao da onaj ko mi je radio nalaz u laboratoriji nije pritisnuo dugme za pol tako da je on odredio neku bzv vrijednost. Kod mene nikada FSH nije bio visok a AMH nizak. Sve naopako. Drzim ti fige da ipak krenes u postupak.

Toncice user posted image user posted image

(odgovor članu biljka)
Neposredna veza do poruke: 5965
16.6.2014 21:32:35   
viktorii
tasa83, beta pada pod troskove resenja,bar je kod mene bila ako se nije sta promenilo od prosle god.
zelim ti srecu u petak i trocifrenu betu user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tasa83)
Neposredna veza do poruke: 5966
16.6.2014 21:40:11   
toncica
mionab znam da nije lako , ali probaj se opustiti . Ja nikakakve simptome nisam imala osim sto sam imala osjecaj da cu svaki tren dobiti i sto sam prokrvarila 6- i dan od transfera , ali to je sa srecom bila imlantacija . Ja ni dan danas nemam nikakve simptome trudnoce . Da nemam stomacic nebih ni znala da sam trudna . Imala sam malo problem sa posteljicom , ali eto hvala bogu pocela se pdizati .
tasa user posted image user posted image user posted image ja i moja princeza da u petak bude trocifrena beta . Izdrzi jos malo sad ce petak brzo . Ja nisam betu radila na klinici , ali mislim da je uracunata u cijenu postupka . Mislim da je i prvi UZ posle bete isto u sklopu postupka , ali nisam bas sigurna . Javice ti se sigurno neka zenica koja zna .
user posted image user posted image mot user posted image od nas troje .
Biljka drzim fige da ti petak 13- i bude sretan kao i meni . Meni je na petak 13- i embriolog javila da cu imati 4 blaste . , a u ovaj petak 13 - i sam isla na kontrolu i toliko sam bila sretna sto mi je dr rekao da je sve ok da sam ga htjelanizljubiti user posted image user posted image user posted image , a bojala sam se upravo zbog tog petka sta ce mi reci . Tako da i tebi zelim da ti petak 13- i bude sretan kao i meni . user posted image user posted image

(odgovor članu mionab)
Neposredna veza do poruke: 5967
16.6.2014 21:43:14   
toncica
viktorii draga moja kako si mi , kako je tvoja srecicab? Nisi se dugo javljala. Ljubimo vas ja i moja mrvica user posted image

(odgovor članu viktorii)
Neposredna veza do poruke: 5968
16.6.2014 22:02:23   
biljka
Toncice, draga hvala na lijepim i ohrabrujucim vjestima. ti bas sa svaku imas rijeci pozitivne, a ja samo tripujem nesto, sve mi dosadilo.

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 5969
16.6.2014 22:12:53   
biljka
Taso83 beta je uracunata u cijenu, tako da ne placas nista. Srecno u petak.

(odgovor članu biljka)
Neposredna veza do poruke: 5970
16.6.2014 22:14:28   
tasa83
Hvala puno zenice na podrsci :) divne ste kao i uvijek

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 5971
16.6.2014 22:30:43   
toncica
178495.html]user posted image [/url] drage moje lijepo mi spavajte i nesto lijepo sanjajte .

(odgovor članu tasa83)
Neposredna veza do poruke: 5972
17.6.2014 8:54:00   
kolač
možda jednog dana,probaj da nabaviš čaj dr čurčića iz bn,za cistu na jajniku.ja sam to kupila zbog ciste,ali mi se dešavalo da mi od toga padne fsh.pratila sam i sigurno mi je to pomagalo.to je mješavina nekih čajeva,ružno je ali uzmi,neće ti škoditi.pila sam ga i sa cikloproginovom,prestajala kad krenem sa bocama.
svima veliki pozdrav!ne rekoh da te apoteke čurčić imaju u bn,brčkom,istočnom sa,i u valjda u bl.provjeri.zavisi šta ti je bliže.

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 5973
17.6.2014 9:53:07   
mionab
Dobro jutro svimauser posted image
Samo da se javim.Ok sam, kod kuće još uvijek.Danas ću malo prošetati i na kafu otićiuser posted image .Ništa posebno ne osjećam kao da ništa nisam ni radila.Čudan je naš organizamuser posted image .Taso83 navijam za veliku betu.Bilo bi lijepo da uveselimo ovaj forum u junu a ostale ženice u narednom periodu hrabrouser posted image user posted image user posted image ...

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 5974
17.6.2014 10:45:56   
toncica
177169.html]user posted image [/url] drage moje samo da se prijavimo .
Navijamo za sve vas user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mionab)
Neposredna veza do poruke: 5975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  237 238 [239] 240 241   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  237 238 [239] 240 241   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *