Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 4.6.2014 12:40:17
dak29
Majusa tebe sam najvise pratila posto smo u istom periodu radile vto!! Ti si sve prije mene radila i betu i radices ultazvuk prije mene,a poslije mene si radila vto,ja 13.05. a ti 16.05,jel da!!!???ja idem u ponedeljak na ultazvuk,ubija me ovo cekanje vise nego cekanje na betu!!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 4.6.2014 14:10:20
wery
Drage zene,čitala sam da neke od vas muz ima povišen prolaktin,ako mozete ko ima iskustva sa ovim da mi kaze sta koristi, i da li je pomogla terapija.Sledece sedm.cemo kod endokrinologa,ovo je vise ispiranje mozga,poludicu od nalaza i novih situacija,a nikako da se desi nesto pozitivno.Srecno svima i pozdrav
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 4.6.2014 15:24:29
toncica
Drage moje trudilice i trudnice evo mene i moje mrvice . Kod nas puna kuca gostiju ludnica . Hvala vam svima sto se brinete za nas . I dalje lezimo i cuvamo se . Popodne idem na bocu i po nalaz od cervikalnog brisa . Kolac i dak dobro nam dosle na ovu temu i jos brze otisle na trudnicke teme . Tasa sretno mila na transferu , da se obadvije mrvice zakace za svoju mamicu . dak29 i ja sam isto prokrvarila 6- i dan od transfera . Odmah sam zvala DR Sanju. Rekla mi je da mirujem , da nastavim terapiju i ukljucila mi progesteron depo injekcije . I kasnije sam par puta imala smedji iscjedak . Ponovo sam u 6- om mjesecu prokrvarila . Ja bih ti savjetovala da ih nazoves na kliniku za svaki slucaj . Zelim ti da ti ovaj postupak bude uspijesan i da se mrvice zakace . Sretno mila na UZ . majusa moja draga jos sam kod kuce . Drzimo ti fige za petak. Ako bog da vidjeces svoje- u mrvice- u . Kad ces doci na kafu , zeljno te ocekujemo. . eva draga moja nadam se da si dobro . Javi nam se . harmonika , ringer , very i ostale sve vas volimo i ljubimo bru.com/smile.179937.html] [/url]
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 4.6.2014 16:36:29
dak29
Hvala vam na dobrodoslici .Toncica zvala sam ih juce i rekli mi da mirujem,da nastavim sa terapijom ali mi nisu nista novo ukljucili!!??da ih zovnem ako bude vecih promjena{tako kazu},do podne mi nije nista islo a sad sam isla skoro na wc i kroz mokracu mi isla i cista krv, a nista me ne boli!!!luda sam neznam sta da mislim.Weryja sam imala sa prolaktinom problem,pijem bromokriptin vec 3god,sad sam prestala piti kada sam dobila pozitivnu betu.Znam kako ti je,mene je on unistavao,ali pomogao mi je doktorLjubinko Vukovic sa poliklinike u BL,on me je slao na magnetnu i pratio prolaktin stalno,nemoj se nervirati od toga bude jos gore i nalazi i sve,vjeruj mi.Taso zelim ti sve naj ,da transfer prodje dobro i da nam se uskoro javis sa pozitivnom betom ostalim curama veliki pozdrav i ljubac
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.6.2014 10:08:49
dak29
Eva kako si ti,jesi vadila betu?ja treci dan kako krvarim,sinoc sam ih zvala i ukljucili mi progesteron depo,malo manje ide ali ja sam uplasena!!??kad ce prestati i kad ce taj ponedeljak!!??
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.6.2014 12:40:39
eva30
ja sam krvarila samo u ponedeljak ali je bila svjeza crvena krv i natopila otprilike 3-4 dnevna uloska.posle nista.osjecam da cu dobit,temperatura mi je niska.betu sam vadila jutros ali rezultati najranije sutra posle 3.mislim da je bitno i kakva je krv i kolicina,ako je u pitanju krvarenje zbog nedostatka progesterona ne brini bice ok.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.6.2014 14:42:33
dak29
Hvala Eva na podrsci,evo sad sam pricala sa dr.Brankicom i ona me je malo utjesila,kaze ako ne bude jenjalo do sutra da idem na ultrazvuk u subotu,a vec malo cini mi se jenjava!!!Javi cim dobijes nalaz i iskreno se nadam da ces nas obradovati!!
Dobro jutro drage moje trudilice i trudnice . Ja sam se probudila kao vjestica prije 6 sati . Nesto nemogu spavati sto mi misli u glavi . Evo za vas jedna jutarnja za budjenje 148467.html] [/url] 148467.html] [/url] 148467.html] [/url] majusa draga moja sretno danas na UZ . Danas ces vidjeti svoju ili svoje mrvice . Vidjeces kakav je osjecaj posle 13 godina iscekivanja . Poslala sam ti sinoc poruku javi se . Drzim fige da sve bude ok . eva30 draga moja navijam iz sve snage da betuina bude trocifrena . Neznam gdje si radila betu , ali trebala si uraditi privatno da ti bude isti dan gotov nalaz . . Nemoj se mila nista sikirati bice to sve ok . dak29 meni je odmah prestalo krvarenje od progesterona ja ga i dan danas primam na peti dan zbog posteljice . Draga moja ako se plasis otidji u subotu na UZ da budes mirnija . Zelim ti puno srece na UZ i da i ti ugledas svoju mrvicu ringer , tasa , smarija , harmonika i ostable
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.6.2014 11:50:34
dak29
Super Eva,bas mi je drago,a mislim da je to u redu iako niko od nas nema isto iskustvo!!!???ja betu radila 16 dan od vto,a majusa 12 dan od vto!!!!!Cao i ostale curke.Ja sutra idem na ultrazvuk,ne mogu cekati ponedeljak,a i danas mi drugi inekcija progesterona depo a krvarenje nije bas stalo kao sto sam i ocekivala!! samo da mi je jutro docekati!!!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.6.2014 12:15:25
wery
Eva draga,cestitam ti od srca,hvala Bogu ovaj mjesec je bas uspješan.Kad mognes samo mi napisi koliko god.si u braku i koja ti je ovo vto.Mislim da je to ekstra beta za 9 dan.E daj Boze i meni tu srecu u septembru.Svaki vas uspjeh mi daje nadu.Srećno moje zene svima i u postupku i na uz i sa betom.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.6.2014 12:17:13
toncica
eva30 za visoku beturinu . To je ok mila moja , samo se cuvaj . Cestitam ti draga moja i zelim ti laku i zdravu svih . Da nam rodis zivu i zdravu bebicu . . Jako mi je drago zbog tebe . Uljepsala si mi dan . . dak29 mila moja samo miruj do sutra . Koliko krvaris , je linpuno ? Na koji dan primas progesteron ? Nemoj se sikirati dace bog da sve bude ok . Ja imoja mrvica navijamo iz sve snage da bude sve kako treba i da nam se sutra pridruzi jos jedna mrvica Malo prije sam se cula sa majusom sprema se da ide na UZ . Javice mi kad zavrsi . Cekamo je sa lijepim vijestima . Ja zenice moje imam nekakav predosjecaj da kod nje nije jedna mrvica . Kako je danas divan dan sa lijepim vijestima jos majusa da nam se javi . Najvise volim kad nam se mrvice pridruzuju stalno . I sutra zeljno iscekujemo da nam se dak javi sa lijepim vijestima . Ja i moja mrvica vas danas cas_timo izvolite posluzite se . Da se malo rashladite .
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.6.2014 13:43:33
dak29
Danas mi jer 4 dan kako nepravilno krvarim,prvi dan je bilo nesto sve sluzavo i tamnije boje,pa stalo,pa drugi dan jece i crvenije,nazovem njih i ukljuce mi proges.depo,juce opet kako kad!!!stane pa ide,nocu nikako ali ujutro kad mokrim najvise ide.opet ih nazovem dobijem dr.brankicu i kaze da dodjem sutra s tim sto sam danas jos jednu inekciju primila,znaci druga mi po redu.malo me to plasi jer kod tebe Toncice je stalo odmah nakon primanja prve!!Ma znate sta cure necu vise da se opterecujem sta bude,bice,to je sad sve u Bozijim rukama,samo me je glava zaboljela od razmisljanja.Sve koje smo na ovom forumu smo veliki borci i svaka od nas je za svaku pohvalu jer ono sto smo prosle i sto cemo tek da prodjemo nijedan muskarac nebi izdrzao,zato glavu goru!!!Idemo dalje,javim se sutra cim dodjem kuci,a sad celjno cekamo vijesti od majuse.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.6.2014 13:56:41
eva30
dak 29 jeli se tebi beta pravilno duplala??krvarenja nisu toliko" bitna" ako se beta dupla,moze biti da su se zakacila 2 embriona a sada jedan odlazi,tvrda maternica pa usled razvlacenja dolazi do krvarenja.nedostatak progesterona,hematom koji krvari i moze krvariti do 5 mjeseca...ako se beta ne dupla od trudnoce nista u suprotnom sve ok....mene sada strah od svega,nove bete,uz i.t.d. jbg navikla sam da mi ne ide bas kako hocu pa mi tesko povjerovat da je sve ok...majusa javi se
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.6.2014 14:05:12
Mozda Jednog Dana
Dodjoh da vidim sta ima kad ono lijepe vijesti :) Hvala Bogu :)
Eva cestitam ti od srca :) super je to beta, trudnice nasa. Neka ti sve tece lagano i skolski :) uzivaj i pokusaj da se opustis :)
Majusa, zeljno iscekujemo vijesti sa ultra zvuka :)
Dak, mogu misliti koliko se nerviras, ali pokusaj da to ne radis unaprijed. Svaki organizam je drugaciji. Moja sestra je imala prirodnu trudnocu ali je krvarila citava prva tri mjeseca i iznijela trudnocu do kraja. Sad ima prelijepu curicu i kasnije djecaka. Vidi sutra sta ce ti reci i polako.
Ja jos nikad nisam dobila, pocela sam sa Dabrostonom pa cemo vidjeti sta dalje.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.6.2014 16:50:34
smarija
eva cestitam na beti ne znam ako jos krvaris samo miruj i javi se u ordinaciju sigurno ce ti ukljuciti i progesteron depo ,ako vec i nisu.Za vrijednost bete 9-ti dan nemam rijeci i vise je nego dobra
ja ''''''''83.g. PCOS,IR,MTHFR homozigot,PAI heterozigot MM ''''''''78.g. Normospermia 1.2009 IUI beta 64 - spontani,3xIUI beta 0 1.2010 i 2. 2012 VTO(Medico S)HS spopntani,3.2013 fet beta 0 4.2014 VTO Maribor HS-bingo beta 410
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.6.2014 19:52:38
toncica
Drage moje da vam ja prenesem lijepe i radosne vijesti . majuse nema sigurno se pgubila od srece . Ja sam cekala da vam se ona javi , ali nista od nje sigurno negdje slavi . Izgleda da sam bila u pravu. Kod nase drage majuse jedna beba se vidi fino i srcana reakcija , a druga se nadzire i bori se . Masala koliko imamo mrvica samo nek se mnoze . za malene bebice