|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  172 173 [174] 175 176   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Da li sam trudna ?
4.5.2014 23:26:24   
dandi84

IZVORNA PORUKA: MiciS

Drage moje prvo da vas pozdravim :) Imam jednu dilemmmuuu :/ Naime, menstruaciju sam ima 1.04.14., a ciklus mi traje 28 dana i uvijek na vrijeme. Trebala sam da dobijem 29.04. medjutim nista, vec 5 ili 6 dan a ni nagovjestaja user posted image . Uvijek kad treba da dobijem imam neke simptome, to su obicno natecene i bolne grudi koje me pocnu boljeti 3-4 dana prije menge. Sad mene zanima je li to znak trudnoce i da li ja treba da radim test ili da jos malo sacekam? A jako sam nestrpljiva da ugledam user posted image pozdravciccc

Opusteno mozes test uraditi sa prvim jutarnjim urinom I sigurno ce ti pokazati jel user posted image ili ne. Sve najbolje.user posted image

Život nam vraća ono što mi drugima dajemo....

15.07.2012. god -missed ab. (8 ned+4)

28.12.2013. god -ugledali smo user posted image

29.08. 2014. god. - rođen N, mamino žuto pile...

(odgovor članu MiciS)
Neposredna veza do poruke: 4326
10.5.2014 19:57:03   
mery22
Zdravo, nova sam ovdje i ne snalazim se bas nesto user posted image ali na srecu nadjoh ovaj post koji ima veze bas sa mojom situacijom.. Naime, zadnju menstruaciju sam imala 8.4.2014 a odnose sam imala 20.4 i 21.4 ..ali i nakon toga (prosle sedmice).Znaci kasni mi. Ja kako sam izracunala ova dva prethodna datuma su bila plodni dani, ako ne grijesim user posted image Cuvali se nismo, da naglasim odmah. Medjutim evo vec par mjeseci, kasni po par dana, ja odmah kupim test, negativan user posted image ehh prosli mjesec mi je kasnilo oko 12 dana, tada sam trebala dobiti 28.3 jer je zadnja menstruacija prije toga bila 28.2, i svaki put sam imala neke simptome za nadolazecu menstruaciju, bolovi u stomaku, natecene grudi, itd..a sada nista..eh, sta da ja radim, koliko da cekam? user posted image Lijep pozdrav i unaprijed hvala na odgovoru.

(odgovor članu dandi84)
Neposredna veza do poruke: 4327
12.5.2014 13:18:20   
doktoricad
e cure, treba mi savjet. muz i ja smo se odlucili da imamo bebu, i ovaj mjesec je bio prvi put bez zastite. od ovulacije mi je proslo oko 7-10 dana. recite mi, da li je moguce osjetititi simptome tako rano ili sam ja to sebi umislila od strasne treme? user posted image user posted image
naime, boli me stomak i donji dio ledja vec 4 dana, stalno idem u wc, napuhan mi je stomak, i crkoh od gladi:) grudi me bole, ali nista previse, kao pred menzes.i da, vec 3 dana nakon odnosa mi je nekoliko dana zaredom bila blago povisena temperatura.
prerano je za test, ali ludim od neizvijesnosti! user posted image

(odgovor članu mery22)
Neposredna veza do poruke: 4328
12.5.2014 13:38:45   
dandi84

IZVORNA PORUKA: doktoricad

e cure, treba mi savjet. muz i ja smo se odlucili da imamo bebu, i ovaj mjesec je bio prvi put bez zastite. od ovulacije mi je proslo oko 7-10 dana. recite mi, da li je moguce osjetititi simptome tako rano ili sam ja to sebi umislila od strasne treme? user posted image user posted image
naime, boli me stomak i donji dio ledja vec 4 dana, stalno idem u wc, napuhan mi je stomak, i crkoh od gladi:) grudi me bole, ali nista previse, kao pred menzes.i da, vec 3 dana nakon odnosa mi je nekoliko dana zaredom bila blago povisena temperatura.
prerano je za test, ali ludim od neizvijesnosti! user posted image

Sasvim rano za bilo kakve simptome. Makar je meni bilo. Mucnine krenule kasnije. Grudi me boljele al to je znak i PMS. Jedino mi je temperatura bila 37 bazalna na dan testa. A apetit se ni do sad nije povecaouser posted image . Prosto samo temperatura ukazivala na user posted image . Dnevna znala izaci na 37,3.
Znam da je neizvjesnist velika al sacekaj jos koji dan pa testic uradi. Srecnoooooouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu doktoricad)
Neposredna veza do poruke: 4329
13.5.2014 10:19:17   
doktoricad
znaci, psiha cini svojeuser posted image
sama sam sebi smijesna, ali bas je tesko ovo cekanje...radim test onda za 7 dana, pa cemo vidjeti je li se sta uhvatilouser posted image

(odgovor članu dandi84)
Neposredna veza do poruke: 4330
13.5.2014 23:46:47   
dandi84

IZVORNA PORUKA: doktoricad

znaci, psiha cini svojeuser posted image
sama sam sebi smijesna, ali bas je tesko ovo cekanje...radim test onda za 7 dana, pa cemo vidjeti je li se sta uhvatilouser posted image

Nadam se da neces dugo cekati. Za 7 dana javi nam srecnu vijest. Navijam za user posted image . Da upali iz prve.user posted image

(odgovor članu doktoricad)
Neposredna veza do poruke: 4331
14.5.2014 14:51:14   
doktoricad
hvala puno na podrsci!!user posted image i mi se nadamouser posted image

(odgovor članu dandi84)
Neposredna veza do poruke: 4332
   RE: dali sam trudna ?
14.5.2014 22:15:10   
Ilm@
Lijep pozdrav drage moje...htjela bih s vama da podijelim nesto i volila bih da mi pomognete ako ste imale slicno iskustvo...mislim da sam trudna,ustvari imam par simptoma trudnoce ali naravno cekam da vidim da li cu dobiti..a to bi se trebalo desit u ovih par dana..al ono sto me muci je ustvari sto mi se bas na dan kad sam trebala dobit miris sekreta znatno povecao.eh sad ne znam da li je to kao neki znak trudnoce ili je jednostavno problem i trebam se obratit doktoru.ne znam hocete li me bas razumjeti ali cijenim svaki savjet i misljenje......ljubim vas

(odgovor članu enisa27)
Neposredna veza do poruke: 4333
14.5.2014 22:29:02   
azra I ADI
Kupi kućni test za trudnoću i riješi dileme!

(odgovor članu Ilm@)
Neposredna veza do poruke: 4334
15.5.2014 7:54:58   
mina23
Evo i mene opet :)
Pozdrav za sve vas divne zenice, danas treba da mi dodje user posted image ali jos je nema user posted image
pa se nadam da nece ni doci narednih 9 mjeseci, ah da i jutarnja temp. Mi je 37.0 :)
Sad idem po test ili mi je rano danas da ga radim?

Sunce mamino stiglo 23.01. 2010 nas mali Saim, Volimo ga puuuuno!

(odgovor članu azra I ADI)
Neposredna veza do poruke: 4335
15.5.2014 10:47:34   
Zara79
Pozdrav zene,

napravila sam glupost, pa mi treba neki komentar, savjet, ne znam ni sama... Suprug i ja smo razgovarali o drugoj trudnoci jer imam 35 godina (imamo jedno dijete) i slozili se da sacekamo jos malo ne bi li se situacija kod mene na poslu malo popravila. No, posljednji plodni dan po menstrualnom kalendaru nismo prekinuli na vrijeme i dogodilo se izlijevanje sjemena unutra. Ja sam naredni dan googlala i nadjem da kontracepcijske pilule unutar 12 sati uzimanjem 5+5 komada imaju isti ucinak kao i pilula za dan poslije. I ja tako uradim s Yaz tabletama. Trebala sam dobiti user posted image 9.05., a evo kasni već nekoliko dana. Nemam nikakvih specijalnih simptoma, osim sto me donji dio stomaka boli tako da imam osjecaj da cu dobiti svaki trenutak. Doktoru ne mogu otici jer firma vec mjesecima ne placa doprinose, pa je to i bio jedan od razloga sto smo htjeli sacekati jos malo.
Ipak, ako i jesam trudna, zan li neka od vas moze li ono moje glupo uzimanje tableta ostetiti plod?

Izvinjavam se na dugom postu, ali nekako mi je lakse podijeliti s nepoznatim osobama svoju glupost nego s poznatim user posted image

(odgovor članu mina23)
Neposredna veza do poruke: 4336
15.5.2014 11:49:52   
dandi84

IZVORNA PORUKA: mina23

Evo i mene opet :)
Pozdrav za sve vas divne zenice, danas treba da mi dodje user posted image ali jos je nema user posted image
pa se nadam da nece ni doci narednih 9 mjeseci, ah da i jutarnja temp. Mi je 37.0 :)
Sad idem po test ili mi je rano danas da ga radim?

Mozes test uraditi vec danas. user posted image user posted image user posted image user posted image za plusic. Temperatua je kao moja na dan testa kad je pokazao user posted image sto I tebi zelimuser posted image

(odgovor članu mina23)
Neposredna veza do poruke: 4337
15.5.2014 12:47:11   
mina23
Idem onda da ga uradim hihi pa vam javim mada bi cekala da ga uradim ujutro jer se bojim da mi sad nece pokazati tacno :)
joj uzbudjena sam :* dandi84 hvala sto si tu ♥

(odgovor članu dandi84)
Neposredna veza do poruke: 4338
15.5.2014 13:50:15   
9months
Sretnoooo user posted image user posted image user posted image
Zvuči obećavajuće user posted image

Sada ostaje vjera, ufanje i ljubav - to troje, ali najveća je među njima ljubav. (1 Kor 13,13)

(odgovor članu mina23)
Neposredna veza do poruke: 4339
15.5.2014 14:30:32   
dandi84

Idem onda da ga uradim hihi pa vam javim mada bi cekala da ga uradim ujutro jer se bojim da mi sad nece pokazati tacno :)
joj uzbudjena sam :* dandi84 hvala sto si tu ♥

Ja I dalje cekam user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mina23)
Neposredna veza do poruke: 4340
15.5.2014 16:31:52   
mina23
Evo kupila sam test, da ga sad uradim ili da cekam jutarnju mokracu?
Sta vi mislite?

(odgovor članu dandi84)
Neposredna veza do poruke: 4341
15.5.2014 16:42:58   
mina23
Negativan test :(
Mozda je ipak rano ili mi vjestica jos dodje :(

< Poruku je uredio malena27 RR -- 4.6.2014 16:01:09 >

(odgovor članu mina23)
Neposredna veza do poruke: 4342
15.5.2014 18:21:49   
dandi84

user posted image ajd ne sikiraj se. Ako dodje naredni mjesec ides u nove pobjede. Nemoj da odustajes I da se sikiras.

(odgovor članu mina23)
Neposredna veza do poruke: 4343
15.5.2014 18:34:46   
mina23
Mozda nije dobar test? Jer evo kasni mi vec dan a inace mi je tacna u sat :)
Kupila sam neki jeftini test za 2 eura user posted image nadam se da je pogrijesio, a sutra imam termin kod gin.
pa cemo vidjeti sta je reci :)

(odgovor članu dandi84)
Neposredna veza do poruke: 4344
15.5.2014 19:01:45   
marinčii

ako nisi radila s prvim jutarnjim urinom moguće da još nije mogao pokazati,sačekaj dva dana pa ako ne dođe opet radi test,ja sam nešto uvjerena da ćeš ugledati user posted image .
A ako i ne ugledaš ovaj mjesec bit će idući ,nemoj se sekirati,evo i ja sam prvu trudnoću ostvarila drugi mjesec pokušavanja a za drugu se borila godinu i 8 mjeseci a svi nalazi bili uredu,

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu mina23)
Neposredna veza do poruke: 4345
15.5.2014 23:46:52   
mina23
Cekat cu do prekosutra pa opet testirati :) ako do tad ne dodje user posted image nepozeljna ;)
user posted image user posted image

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 4346
16.5.2014 9:22:21   
vila_7

IZVORNA PORUKA: Zara79

Pozdrav zene,

napravila sam glupost, pa mi treba neki komentar, savjet, ne znam ni sama... Suprug i ja smo razgovarali o drugoj trudnoci jer imam 35 godina (imamo jedno dijete) i slozili se da sacekamo jos malo ne bi li se situacija kod mene na poslu malo popravila. No, posljednji plodni dan po menstrualnom kalendaru nismo prekinuli na vrijeme i dogodilo se izlijevanje sjemena unutra. Ja sam naredni dan googlala i nadjem da kontracepcijske pilule unutar 12 sati uzimanjem 5+5 komada imaju isti ucinak kao i pilula za dan poslije. I ja tako uradim s Yaz tabletama. Trebala sam dobiti user posted image 9.05., a evo kasni već nekoliko dana. Nemam nikakvih specijalnih simptoma, osim sto me donji dio stomaka boli tako da imam osjecaj da cu dobiti svaki trenutak. Doktoru ne mogu otici jer firma vec mjesecima ne placa doprinose, pa je to i bio jedan od razloga sto smo htjeli sacekati jos malo.
Ipak, ako i jesam trudna, zan li neka od vas moze li ono moje glupo uzimanje tableta ostetiti plod?

Izvinjavam se na dugom postu, ali nekako mi je lakse podijeliti s nepoznatim osobama svoju glupost nego s poznatim user posted image

Obicno kazu da na pocetku trudnoca ide na principu sve ili nista - pa ako su tablete nesto naskodile - otici ce, ako nisu, ostat ces trudna.
Ne sekiraj se , ubuduce malo vise pazi, ako ne planirate bebu i nije sad najbolje vrijeme-zastitite se .

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Zara79)
Neposredna veza do poruke: 4347
16.5.2014 10:13:41   
mina23
Jos uvjek mi nema user posted image :)
Sutra radim test user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 4348
16.5.2014 10:47:19   
vilmica
Mina23 samo se nemoj sekirati i puno razmisljati o tome.. znam da je tesko, ali meni je isto menst. bila tacna svaki mjesec, i nisam htjela raditi test da se ne razocaram. tek kad mi je kasnila 10 dana, ja uradila test-negativan..cijeli dan sam plakala. Nisam dobila ni 2 dana poslije toga i ponovim test, a on pozitivan. Evo sad smo 34 sedmica user posted image . Zelim da ti sljedeci test bude pozitivan user posted image i da user posted image ne docekas iducih 9 mjeseci user posted image

(odgovor članu mina23)
Neposredna veza do poruke: 4349
16.5.2014 11:27:19   
mina23
Vilmica hvala puno, ma i ja se nadam da je user posted image upitanju :)
Ponekad me neki postovi rastuze kao od Zana79, pa pobogu kad je vrijeme ?zar se to moze znati, m8ze ti se situacija
na poslu popraviti za 2 mjeseca i dali ces tad raditi na bebi? Mislim stvarno nerazumijem neke ljude, znam svako ima svoje
ali ovo igranje "Boga" me dovodi do user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vilmica)
Neposredna veza do poruke: 4350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  172 173 [174] 175 176   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  172 173 [174] 175 176   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *