Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 11.2.2009 9:52:51
Malaja
Evo sada ni kod mene nejma više sunca Hoćuu sunceeeeee i ljetooooo.. Vala meni ove 2 pravo nešto brzo prođoše. Valja čekati još min 3-4 doslijedećeg pokušaja Uh ko će dočekati..
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 11.2.2009 11:02:11
Malaja
Znam da hoćemo al* eto... Malo me kriza uhvatila, proći će Mi nismo ništa kontali za Valentinovo. Ja razmišljam kako da iznenadim MM 2 dana poslije, kada nam je 6 mjeseci braka Možda neka romantična večerica ili slično
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 11.2.2009 12:17:50
nikita
Hay medene,
evo ja sam jutros , ustala sam se s glavoboljom i kad sam digla roletne imam sta vidjeti, jugovina s kisom Nisam ni sad bolje ali eto!!! Mika drago mi je sto si otisla na Vlakovo, sad ti je sigurno bar malo lakše! I meni su se menge oduzile tj. cekanje, one dolaze na vrijeme... srce mi zeli da nakon ove 4-e pokusamo al razum govori nakon 5-e pa vidjet cemo sta ce prevladat ,vjerojatno muz koji ce reci nakon 5-e jer on uvijek govori da me ne zeli vise vidjet onakvu.Ma znate sta mozda bih prezivila ponovnu kiretazu al one bolove 5 dana poslije,zaista ne znam kako bi!!!Joj o cemu i ja pricam, a sta ces to nikad iz glave nece izaci!!!
Za Valentinovo cemo na veceru ,između Međugorja i Ljubuskog se otvorilo Etno selo pa cemo vjerojatno tamo da izvidimo situaciju O Malaja imas samo 20 dana vise bracnog staza od mene,meni je 06.03 pola godine! Aj neka nam je sretno!!!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 11.2.2009 13:45:09
Mika
Ma vidi žena jesu se poredale!!!
Vidi se sa smo se našle a ja nisam samo po godinama najstarija! MM i meni je 8. marta godina i pol braka ali to slavimo kao godišnjicu prvog izlaska, što će u ovaj vakat biti dvije pune godine!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 11.2.2009 14:33:47
Malaja
Ostarilo se Mika ostarilo Nikita mogli ste malo ranije pa da zajedno slavimo godišnjicu doduše znam da je kada smo se mi vjenčali, taj dan bilo još milion parova. Jedva smo smuntali matičarku da dođe i kod nas, žena bukvalno nije imala termin. Kad se samo sjetim I ti Mika izignorisa onu gore spomenutu kafu sa Ninom kao i Happy
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 11.2.2009 14:52:05
batterfly
Medene moje, samo da vas pozdravim..... Saljem milione pozitivnih vibrica da mi ostanete uvijek vedre i raspolozene... Volim pocesto da svratim na ovu vasu temu i da vidim sta mi se desava sa vama...
Bmama. , veeelikooo bravo za "duplanu" betu...(bas sam "setala" po forumu,da vidim nisi li gdje javila), taaako mi je drago mila....I reci mi,molim te, jel te Lida ruzila?? (ako nije da te ja naruzim-malkice) ...
Nikita, cestitke na polozenom ispitu,samo tako nastavi...Bravo pametnice moja!!!
Happy, drago mi je sto si na sve negativna , samo neka raspolozenje ostane na nivou ....i drago mi je da te "vidim" opet ovdje..
Mika, Nensy pozdrav i za vas....i nadam se da ni jednu nisam izostavila...
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 11.2.2009 15:24:10
budućamama
Drage moje, hvala vam svim od srca što me podržavate i hrabrite Mika, drago mi je da si bila na Vlakovu i da si sve dobro podnijela. Od srca ti želim još puuuuuuuuuno snage, da nam uvijek budeš tako hrabra
Ja vam se javljam s odličnim vijestima: beta nam je 3788 oficijelno RASTEMO Želim vam svima da ako Bog da uskoro dočekate i vi svoju duplu betu. Ljubim vas sve i hvala veeeeelika na svesrdnoj podršci
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 11.2.2009 15:26:28
Malaja
Mishka je mene izostavila Nema veze, šalim se ja malo Mishka imaš veliki pozdrav! Drugo nekada slijedeće sedmice smo kontale u predvečernjim satima. Tamo oko 7-8. Stvarno bi mi bilo drago kada bi i ti mogla da dođeš da se upoznamo kao ljudi ili ti žene Šta kažeš na ovo moje sunce od jutros
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 11.2.2009 15:45:18
batterfly
Ja vam se javljam s odličnim vijestima: beta nam je 3788
GO, BETA, GO, BETA, GO BETA,Goooooooooooooo!!!
Mishka je mene izostavila Nema veze, šalim se ja malo Mishka imaš veliki pozdrav
Ma mila moja,uopste nije namjerno, onaj pocetak se odnosio na sve(iskljucivo na tebe), i tek sad vidjeh da te nigdje nisam imenovala.....Sorry!!! Jos citam kako ti se tlak dize na "doticnu" KOZU!! I...eto....opet nehotice izostavih... Salje i tebi Mishka punoooooveeeelikih pozdrava i "hugova"
I ja! i Mika mi je tu...Mika bas mi je drago sto vam je lijepo kad vam svratim!!!! Jos koju nabaci i necete me se vise "kutarisati" .......
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 11.2.2009 15:48:00
Malaja
¨Mishka što bi Mika rekla ne se sekirati Vidjela si da sam odmah rekla da se šalim. Ma ko će nas sve pohvatati kada počnemo mahalati. Evo Mika nam nije bila 2 dana i ne može sve da pohvata Šaljem ti veliku pusu i veliki
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 11.2.2009 23:49:41
Aquarius
Pozdrav svima. Ja vam s vremena na vrijeme virnem da vidim šta se radi.
B. mama čestitam još jednom. Beta ti super raste. Vjeruj, znam jer sam deverala s njom. Ja ti dođem po tom pitanju stručnjak.
Vidim pripreme su u tijeku. Bliži se otvaranje sezone.
Ja trebam otići kod doktora na kontrolu, uraditi još vaginalni bris, i ako bude sve OK, ako Bog da, dobit ću zeleno svijetlo. Za 10 dana bit će punih 5 mjeseci od kiretaže. Taman dok odradim sve ovo. Tada bi mi trebala doći i . A poslije nje akcija.
Ali da vam pravo kažem, već danima odgađam odlazak doktoru. Je li to panika?
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 12.2.2009 8:27:07
Malaja
Dobro jutro drage moje Kako ste mi jutros? Mika drugo evo ti tvog snijega Joj kada sam vidjela da moram auto očistiti jutros htjelo mi nešto biti Ne vooooliiim zimu Draga Nikita razumijem te za glavobolju. Ja prije ili u toku svake imam takve migrene da to nije normalno. I samo mi avamigran pomaže ali ga izbjegavam piti jer je toliko jak da rastura želudac Tako da ti ja haman svaku bar 2 dana odbolujem Baš me je sinoć boljela i muka mi bilo tačno pred Aquarius ženo baš neki dan kontam što te nema Neka si se tuspasila da znamo da je sve ok. A što se tiče doktora sve smo mi takve kada je kontrola u pitanju. Nije ni čudo! Šta smo sve predeverale ne bi bilo normalno da tamo idemo sasvim ravnodušne.. Biće i taj vaginalni ok aBd pa u akciju! Sve ste moje medene tu negdje sa akcijom jedino ja moram čekati još 3-4 mj Raspisah se ja jutros Pusa svima
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 12.2.2009 13:07:30
nikita
Ej medene,
evo ustala sam se hB bez glavobolje! I Sunce zasjalo, joj prekrasno je!!!! Malaja doci ovdje na sunčanje Aquarius meni gin rekao da dodem poslije prve menge da povadim sve nalaze a otisla sam poslije druge ,bilo mi je uzasno mrsko i strah .Mada sam znala da je to zbog buduce trudnoce bojala sam se sirenja noga na onom istom stolu...Normalno je da te panika hvata al ti si jaca od toga, otidi prije iduce i rijesi to i onda u akciju, mozda zajedno budemo trudnjace !
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 13.2.2009 15:01:40
budućamama
Drage moje, evo i ja da vam se javim. Sinoć sam se umalo rastla s dušom- MM i ja smo imali akciju nakon mjesec dana i ja sam prokrvarila. Odmah se spremimo na GAK i pogledaju me uzv preko stomaka , napišu da nema sigurnih znakova trudnoće i upute kući na strogo mirovanje i dabroston, bez da su me pregledali vaginalno ili vaginalnom sondom . Krvarenje je prestalo u roku od sat vremena kao da ga nikad nije ni bilo, a nisam imala nikavih bolova. Ostavimo to MM i ja do sutra ujutro, tj. danas i odemo kod Godinjaka. Uradimo prvo betu, a ona se opet uduplala, onda me pregleda vaginalnom sondom i sve je uredno za ovaj stadij trudnoće. Krvarenja nema, gestacijska vrećica dimenzija 8mm, kontrola za 7 dana. Čak mi nije dao ni Dabroston niti bilo šta drugo. I eto, sada čekamo slijedeći petak i nadamo se najboljem Najbitnije mi je da krvarenja nema i ne boli me ništa, a uzv nalaz je uredan za ovu gestacijsku dob. Šaljem vam svima veeelike puse
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 13.2.2009 15:21:14
Malaja
IZVORNA PORUKA: budućamama
. Sinoć sam se umalo rastla s dušom- MM i ja smo imali akciju nakon mjesec dana i ja sam prokrvarila.
Bmama znaš da moraš prva tri mjeseca da smanjiš na minimum akciju sa TM, ja znam da nekada prigusti Ali i ako dođe do toga onda bez previše "cimanja"
Odmah se spremimo na GAK i pogledaju me uzv preko stomaka , napišu da nema sigurnih znakova trudnoće i upute kući na strogo mirovanje i dabroston, bez da su me pregledali vaginalno ili vaginalnom sondom
Ma šta više reći za njih IDIOTI!
Uradimo prvo betu, a ona se opet uduplala, onda me pregleda vaginalnom sondom i sve je uredno za ovaj stadij trudnoće. Krvarenja nema, gestacijska vrećica dimenzija 8mm, kontrola za 7 dana. Čak mi nije dao ni Dabroston niti bilo šta drugo
Bitno je da se beta dupla Biće to sve ok aBd! Izvještavaj nas i dalje obavezno!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 13.2.2009 15:33:46
nikita
Hay Bmama bas sam se trzula na pocetku tvog posta al na kraju je sve dobro zavrsilo, kao sto kaze Malaja okani se hopa cupa prvih 3 mj jer tko zna sta moze biti!!
Da, imas pravo Malaja sto se tice plodnih dana, vec me je to pomalo pocelo brinuti, mislim nije da se brinem nego jedva cekam biti trudna! Onaj osjecaj mi je prekrasan.........joj puno mislim o tome, ne smijem to !
Ma bit ce ok, hvala vamna sreci za ispit, bit ce valjda ok !
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 13.2.2009 15:39:50
Malaja
IZVORNA PORUKA: nikita
Da, imas pravo Malaja sto se tice plodnih dana, vec me je to pomalo pocelo brinuti, mislim nije da se brinem nego jedva cekam biti trudna! Onaj osjecaj mi je prekrasan.........joj puno mislim o tome, ne smijem to !
Samo opušteno! Ne računaj kada su plodni dani, ne iščekuj hoćeš li dobiti ili ne.. Znaš kako nam psiha može biti neprijatelj Jednom si ostala znaš da možeš. Ostaćeš i dr put aBd, samo je pitanje vremena. I zato nemoj da ti hopa cupa bude samo radi toga, uživaj u i sa TM...
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 13.2.2009 15:53:58
nikita
IZVORNA PORUKA: Malaja Jednom si ostala znaš da možeš. Ostaćeš i dr put aBd, samo je pitanje vremena. I zato nemoj da ti hopa cupa bude samo radi toga, uživaj u i sa TM...
Naravno da cu uzivati ,zadnji put smo se samo jednom za vrijeme plodnih dana i ostala sam trudna, a i na tecaju za pripravu braka sto smo imali u Crkvi doktor nam je sve slikovito objasnjavao i pocela sam vjerovati da se ne moze ostati trudan ako nije bio odnos za vrijeme plodnih dana ! Mozda i nije to tocno, tko ce ti ga znati!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 13.2.2009 15:57:48
Malaja
Sve je to tačno. Znaš i sama da naša jajna stanica živi samo 24 h a njihovi spermići od 48-72h tako da u principu ti nikada ne znaš kada si ostala Ne znam ni zašto ovo napisah Uglavnom htjedoh da napišem kako ja imam navodno PCOS meni je doktorica rekla da meni plodni dani mogu biti i kada imam Ne zna se uopšte kada mi jajnici rade. Tj. rade onda kada je njima to čejf Tako da ima žena koje uopšte ne mogu odrediti kada su im plodni dani a kada ne.