|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prvi zubic
31.1.2009 9:12:05   
bezelye
Erenu je prvo izasla donja lijeva jedinica kad je imao 5mj. i 25 dana. Drugi zubic 12 dana poslije, desna jedinica. Sada mu je tacno 7 mjeseci i cekamo gornje zubice. Pravo je sladak i smijesan sa ovim zubicima, k'o zeko user posted image

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 351
31.1.2009 9:42:38   
Anoniman
kod moje mace jos nista user posted image a danas joj 6 mjeseci user posted image
ni naznaka, nikakvog bjelila, nist' user posted image

jedva ceeeeekam user posted image

(odgovor članu bezelye)
  Neposredna veza do poruke: 352
31.1.2009 9:46:07   
bezelye
Joj Dino uzivaj dok ne grize user posted image Pravo su slatki sa zubicima ali grizuuuuu user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 353
31.1.2009 11:46:07   
MELLI
IZVORNA PORUKA: Emina*

Cestitke na zuicima  user posted image  user posted image  user posted image
I mene interesuje, koliko je vremenski,
ako se sjecate proslo kod vasih beba od nicanja donjih,
do prvih gornjih zubica....

Moja Hanna je malo specifična kada su zubi u pitanju;
za prvi rođendan dobila je tek prvu donju jedinicu,sutradan drugu,a nakon tri dana i obe gornje jedinice.Znači 4 zuba za 4-5 dana.
Onda 4 mjeseca ništa, pa sam slučajno uočola kutnjake,pa poslije par mjeseci, dviceuser posted image .Nedavno je dobila i donje očnjake, a gornji evo probijaju 15 danauser posted image
Sve u svemu "niđe" vezeuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 354
2.2.2009 12:15:16   
Dinka 79
Mojoj djevojčici je u dobričas puna 4 mjeseca,na usta joj cjedi od 2 mjeseca,a stalno zulja desni,ili dudom i to je okrene na onu čvrstu stranu,ili fino ugura prstić i češe se ,a ostalo šta stigne trpa u usta.Pojma nemam hoće li ti zubići brzo ili neuser posted image Nadam se da će sve proći bez većih poteškoća,molim Boga da tako bude . Interesujeme šta mislite o onoj ogrlici od čilibara,za koju se misli da kad se nosi djeca nemaju problema sa rastom zubića,navodno je ima kupiti u Austriji,ali sam čula da ima i u nekoj apoteci u Sarajevu.
Da li je mozda neko od vas to imao ,i ono čisto kome nije mrsko da napiše svoje mišljenje o tome,nisam sigurna da li ima ta tema ,zbog toga nisam htjela otvarati novu,a mislim da i ovdje se moze razgovarati o tome .

Pozzzzzzz user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu MELLI)
Neposredna veza do poruke: 355
2.2.2009 12:23:24   
MELLI
Vrlo moguće da će joj zubići ubrzo,ali i ne moraju.Moja Hanna je isto tako imala sve "simptome" od drugog mjeseca,a zube dobila tek za prvi rođendan.Sva su djeca individue za sebeuser posted image

Što se ogrlice tiče,možeš nešto pročitati na ovom linku:

http://www.ringeraja.ba/forum/m_19891/mpage_1/key_/tm.htm

(odgovor članu Dinka 79)
Neposredna veza do poruke: 356
2.2.2009 14:54:48   
Dinka 79
hvala Melli user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu MELLI)
Neposredna veza do poruke: 357
3.2.2009 19:32:13   
MELLI
Evo nas opet da se prijavimo;već sam napisala da je mamin oštrozubić 31.1.2009.god
dobio prvi zubić.Evo danas smo dobili i drugiuser posted image .

(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 358
3.2.2009 20:51:37   
jasmina_mm
cestitke na zubicima
mi jos uvijek stojimo na ona cetiri, a jos malo pa ce nam 16 mjeseci :)

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....

(odgovor članu MELLI)
Neposredna veza do poruke: 359
3.2.2009 20:56:16   
stella
Nama je konacno virnula gornja dvica user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
cestitke bebicama na zubicimauser posted image

HANA 26.09.2007
SARA 10.12.2012

(odgovor članu jasmina_mm)
Neposredna veza do poruke: 360
9.2.2009 10:35:31   
Ivona
Jesu li vase bebice nesto cudno radile s ustima tj. s jezikom...,kada su im izbijali zubici?Ne znam ni kako bih opisala....,stalno nesto premece jezik po ustima,sljapce nekako...user posted image
Mi nemamo jos ni jedan...,a jako smo nervozni,ne jedemo nista vec tri dana,jucer i danas smo imali malo rjedju stolicu,puno energicnije zvacemo sve do cega dodjemo (mamina ajkulica user posted image ),desni su malo jace nabubrene,nego inace...,mada su nabubrile prije tri mjeseca.

Stvarno se nadam da je to to...,a ne neka viroza user posted image

SELENA 02.06.2008.
Mamin kasni proljetni cvijetak ;o)

SERGEJ 07.03.2011.
Mamina kasna snijezna pahuljica ;o)

(odgovor članu stella)
Neposredna veza do poruke: 361
9.2.2009 11:14:03   
bebacha
Ajla to stalno radi s jezikom. Bas je smjesna. Valjda je svrbi. Evo da se opet prijavimo sad imamo cetiri zuba.  Dvije donje jedinice, gornje lijeve jedinice i dvice. Desna jedinica i dvica su pomodrilie. Samo cekam kad ce izbit...

< Poruku je uredio Visnja RR -- 10.2.2009 11:12:37 >

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 362
10.2.2009 10:35:00   
najjda
evo jutros je najjda dobila prvi zubic napokon  sa 7mj i 25 dana ....moj mali grickavac

15.06,2008 najjda dosla na svijet

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 363
10.2.2009 11:07:22   
mamyca
Cestitam svim bebicama na zubicima.user posted image user posted image
Ivona ne brini,tako i Hamza radi,to je jednostavno sto ih svrbe zubi kad izbijaju,pa jadni tako trljaju jezikom.user posted image

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu najjda)
Neposredna veza do poruke: 364
10.2.2009 13:13:22   
Ilhana RR
Evo nadjoh temu o Rastu zubica...

6 – 12 mjeseci

user posted image

9 – 16 mjeseci

user posted image

1 – 1,5 godina

user posted image

1,5 – 2 godine

user posted image

2 – 3 godine

user posted image

Eh sada moja mala sa 9 mjeseci ima sledece zubice...

user posted image

Jedinice dobila sa 4 mjeseca
Dvojke sa 5,5 mjeseci
Trojke, Cetvroke, Sedmice i Osmica odjednom skupa sa 7 mjeseci
Desetka sa 8,5 mjeseci....

To je nevjerovatno...

Sta mislite dal ce izaci joj ostali do prvog rodjendana? Vamo se moja raja kladi u vezi toga hahaha

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu triplemama)
Neposredna veza do poruke: 365
10.2.2009 13:15:02   
ElmaB
Blago tebi pa ima ovoliko zuba. Moj Deni dva donja, a Lana jos niti jedan!!!!! Haos!user posted image

Kladim se da hoce!!!!user posted image

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 366
10.2.2009 13:19:08   
Ilhana RR
Haha... od brata mala dobila prva dva zubica sa 10 mjeseci haha... a moja puna joj glava zuba haha... sto se tice zuba na babu je svog izgleda hahah... i on je rano popunio usta sa zubima...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 367
10.2.2009 13:22:52   
mazalica
Stvarno nevjerovatno koliko ima zubica a najcudnije mi je da joj je vec nikla desetka, dusa draga...... Moj sada ima 11,5 mjeseci i ima jedinice gornje i donje i dvicu gornju...

Hamza 27.02.2008
Ente kalbii, ente kullun fii hajatii...

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 368
10.2.2009 13:27:42   
Ilhana RR
i ja kad sam vidila desetku iznenadila sam se pravo... zato joj ova nekolika dana nonstop mazem desne jer je voli ko ista.. sigurno hoce jos neki da izadje... pozurila je pravo...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu mazalica)
Neposredna veza do poruke: 369
10.2.2009 21:16:40   
Ivona
Ja sada prvi put cuh za desetke user posted image Moje znanje o zubima zavrsava kod osmica,koje meni nicu tek sada sa 26 godina user posted image
Pravo sam se zbunila!Onda sam malo pogledala crteze i sve mi je bilo jasno....user posted image

SELENA 02.06.2008.
Mamin kasni proljetni cvijetak ;o)

SERGEJ 07.03.2011.
Mamina kasna snijezna pahuljica ;o)

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 370
10.2.2009 21:38:25   
adannn
user posted image I ja se upoznah sa zubima tek saduser posted image user posted image nikad nisam vodila računa o tome,jer imam zdrave zube.....Moja malena ima donja dva i jedan gornji a skoro joj godina...Toliko smo iščekivali onaj prvi zubić a kad ga je mama našla ma nije mi bilo veće sreće,osim onda kada je stigla u moje naručjeuser posted image

Nejra 28.02.2008

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 371
10.2.2009 21:55:12   
Pankica
I mi smo prije par dana dobili prvi zubić, u osmom mjesecuuser posted image user posted image user posted image ! Nisam htjela da provjeravam ima li koji, navodno kao ne valja da mama nađe prvi zubić, i nije da vjerujem u te bapske priče, ali eto nisam htjela da ja nađem prva. Nego je zubić "otkrila" moja mama, koja je ubjeđena da sam ja znala da je već zubić izbiouser posted image !Uglavnom, bila sam pravo iznenađena, jer nije imao nikakvih simptoma (proliv, temperatura), osim što bali već duže vrijeme, a i nije nešto specijalno bio cendrav i nervozan, osim uobičajenog. Hvala Bogu da je tako, jer sam sa starijim sinom pravo imala problema sa nicanjem zubića. Ma svaki je odbolovao, nažalost.user posted image

(odgovor članu adannn)
Neposredna veza do poruke: 372
10.2.2009 23:20:22   
jasmina_mm
cestitke maloj Najdici na prvom zubici i da ujeda mamu i tatu kao sto i Benjo nas ujeda hehe.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
cestitke i ostalim bebicama na prvim zubicima

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....

(odgovor članu Pankica)
Neposredna veza do poruke: 373
11.2.2009 0:31:50   
Visnja RR
A Ilhana draga pa tvoja bebana moze onda bas fino da zvace... bravo za zubiceuser posted image
Asja jos uvjek ima 5 zubica i uveliko se grize...

< Poruku je uredio Visnja RR -- 11.2.2009 0:32:18 >

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 374
11.2.2009 0:59:15   
najjda
hvaja teta jasmina puno

15.06,2008 najjda dosla na svijet

Neposredna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *