Lejla Ka
|
IZVORNA PORUKA: idana_85 Ma ne brine mene boja stolice, evo sada malo baca na zelenkasto vecinom je zuckasta,ali nekako vodenasta, sve mu je promocilo :( Cim cujem da se javlja dojim ga, ne dam da se unervozi, ali nekad jednostavno vuce pa se grci,kaki, bradvicu razvlaci. A nekada doji super,fino navlaci...ma sve je to sporedno, izaci cu na kraj,dojit cu cijeli dan ako treba,mene samo brine sada pogorsanje ove stolice, sto je tako vodenasta isto njega muci i cesto kaki. Ja sam sada popila caj od sipurka, rekoh mozda mu pomogne kroz mlijeko, ne znam vise ni ja sta bih uradila, ni sta bih jela. Jucer zaboravih i pojedoh jedan rafaelo, vidim nema mu nista u stolici, mozda ipak nije alergija na mlijeko, ne znam smijem li probati sada opet da vidim? I mi dojimo, smrdo kaki cim doji, sinoc place place, nista ne vuce, damo mu hapu, 140 ml je pojeo, a ima 29 dana...Pa vise ne mogu biti pametna. Kad doji stolica bude zelenkasta,a od hape super. Je li moguce da mu moje mlijeko nije dovoljno hranjljivo? Kako cu znati da smo se rijesili soora? I ja mislim Merylin tako, a i on je lijen nece da navlaci ono masnije. Ne znam sta da uradim da bi mlijeko bilo jace. Pravim sebi corbice sa koljenicom, puretinom,piletinom, jedem kolace, voce, pijem dosta kompota, cak sam pomalo i mlijeko pocela uvoditi. Gdje nam je Lejla, jesmo li je smorile Mene zanima moze li se na neki nacin popraviti kvalitet majninog mlijeka tj hranjljivost? Srce me boli kad vidim da mu nje dovoljno, da smo prolazi kroz njega. Ako ga iskljucio dojim stolica opet sve postaje losija, razlivena, zelenkasta, sa sluzi i pomalo krvi. Izludit cu Mrvice kako mislis svaki podoj drugu dojku? Ja dojim iz obje. Doji jednu,pa drugu. Onda mu naredni podoj prvo ponudim ovu sto je zadnju ruckio,bas zbog tog masnog mlijeka....Kad stignem pustam ga da sisa nec eli navlaciti,ali uzalud, samo ih lize i trepce onim okicama da me sarmira Mrvice, nesto od to dvoje jeste - on rucki i onda se buni nece,otima se i ja mu ponudim tada drugu i jede. Dojke se napune. Ne znam kako da to promjenim,jutros sam od 6h do pola 12 mu nudila jednu i tjerala da vuce, na kraju morala dodati hapu. Mozda je i gljivica,imali smo krupicu i mene dojke zigaju kad nadolazi mlijeko,ali i ponekad me nakon podoja ziga. cistimo boraxom, koristimo daktonal gel...vise ne znam sta da radim. Najogre sto nisam ni sigurna je li gljivica, nema osip, guza nam je super, a nema po ustima bijelih mrlja, samo po jeziku. Evo u prilog ijedan link,kad smo kod dojenj da vas nasmije https://www.facebook.com/photo.php?fbid=600920549997294&set_=a.151306628292024.34934.151288938293793&type=1&thea Da prvo odgovorim Idani, prozvala me Nemojte se naljutiti, stalno mislim na vas, al jednostavno mi nekad ovaj drugi život (poso, kuća, škola) odnese i vrijeme i volju Idana, već sam ti rekla, gljivice se dosta teško identificiraju, isto tako dosta teško možeš biti sigurna da si ih zaista iskrjenila. Zato je bolje duže od potrebnog provoditi terapiju, nego je prekinuti rano i one se vraćaju sigurno. Šta si ti skontala za prejak mlaz na početku? Vidi, što se tiče hranjivosti, ne postoji nekvalitetno majčino mlijeko! Jeste li ikad čule da je neko tele umrlo jer je kravi mlijeko bilo nemasno? Mrzim paralele nas i "njih", al nekad nemam druge. Ili da su mačići, kučići krepali ili bili bolesni jer im je mlijeko njihove mame bilo nemasno. Nema nemasnog i nekvalitetnom maminog mlijeka, ma koje mame. Ti ishranom ne možeš uticati na sastav mlijeka, jer ono je onakvo kakvo se proizvodi, jedino da ti gladuješ pa da se u njemu pojavi nedostatak nečega. Slatko će ti nabaciti kile, a ništa mlijeku učiniti neće, a gljivice ga jakoooo vole. Što se tiće tog fenomena masnijeg i manje masnog mlijeka, naše dojke proizvode samo jedno mlijeko, znači ono iz žlijezda izlazi homogeno. Kad u kanalićima dojke stoji neko vrijeme (dva tri sata) ćelije masnoće se lijepe na zidove kanalića, a u kanalićima ostaje tečniji dio sa više šećera, a manje masti. Kad krene podoj, i krene refleks otpuštanja prvo naravno pojuri to tečnije mlijeko, a kod drugog, trećeg refleksa počnu se "otkidati" i te naslage sa kanalića i dijete pojede i ono "masnije" mlijeko. Fol je u tome da kad dijete često doji, više puta u toku sata, ili dva sata mlijeko se i ne stigne razdvojiti na masnije i manje masno, i dijete jednostavno dobije cjelovito mlijeko. Kad su razmaci između podoja duži onda se može očekivati da se pojavi razdvojeno mlijeko. Kod novorođenčadi se može desiti da majka proizvodi jako puno mlijeka i da se ono zadovoljava samo prvim naletom, pa da dobije više tog slađeg, a manje masnog mlijeka i da ima zelene stolice. Opet kažem, kad dijete ima stolicu to znači da ima šta i za odbaciti. Idana, da li si ti prije trudnoće bila zdrava, da li si imala kakvih hormonalnih problema, sa funcijom nekih žlijezda? Kako ti ide izdajanje? Radiš dobro kako mjenjaš dojke, to je sasvim ok. Da li masiraš prilikom dojenja?