Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 15.6.2009 11:02:03
Anoniman
draga nemoj biti tužna i meni je isto stigla ,4 godine gledajući je svaki mjesec zlo mi dolazi,ali eto šta ćemo tako nam valjda suđeno.Ja se nadam da će biti bolje
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 15.6.2009 16:49:47
mina minka
cure moje znam da znate kako mi je al znate da je najteze kad terk dođe.vec sam prihvatila i sad opet ide ono raccunanje i itd,al nase je da pokusavamo pa dace bog
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 17.6.2009 19:45:02
lara2009
o drage i ja je čekam ima par dana od 13...al sam prošli mjesec bila na laparoskopiji...tako da bebi nije...napuhana, samo jedem i ništa mi se neradi ubijam se u pojam sa tv...i tako
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 18.6.2009 13:34:59
nea 1981
cao, drage moje, eto ja sam bila vrijedna ovaj mjesec i pokusavala, ali uzalud se nadam... trebam dobiti 26-tog i iskreno, mislim da me nece preskociti ni ovaj put, ali ponekad pomislim da i MM ukljucim u ovaj forum, neka malo vide kroz sta i mi prolazimo i kakva su nam razmisljanja, svaki put kad se pojavi... cekam sljedecu a ako samo dan zakasni, odoh po test, jer mi je dosadilo . inace, samo sam jednom kupila test, vjerujte mi, jer se bojim od razocarenja. to vam je kao lutrija, pa uzmete par listica imislite- to je to, a ono ni 5-ica. i kako da se opustimo, eto vidimo da nismo jedine, koje nisu . steta, jer zasigurno cemo jednog dana biti dobre mame... Zivimo u nadi, jer je to jedino sto nam preostaje...
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 18.6.2009 13:38:36
nea 1981
Danas cijeli dan imam napuhan stomak, tvrd i osjecaj da cu dobiti, a prestala mi 04-tog juna. stalno idem u wc (mala) i ledja me ubijaju... nije valjda da ce doci vec danas-sutra, a nikada nije zakasnila... na zalost.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 18.6.2009 15:21:28
Anoniman
hej draga u pravu si treba i ove muške uključiti na ovaj forum da stvarno vide kako žene pate što duže vrijeme ne ostaju -e.Valjda će se i na nas dragi Bog smilovati.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 19.6.2009 23:12:47
snowrose
Hajde ko pomirila sam se da mi dođe ,ali kod mene i ovaj mjesec nikad da ode.Danas mi 10 dan.Doduše ova mi nije ko i obično bila- nekako je bila ne tako obimna i svijetla,a zadnja tri dana nije preobilna,ali nije je ni malo i crvena baš.Znam da mi je to zbog hormona jer se pokušavaju ustabiliti,a i prije 3 dana sam bila kod dr i pregledala me vaginalno i UZV i sve je bilo ok.Ali brate dosadilo mi je imati čitav mjesec,pa kad da imam odnose.joooj.
< Poruku je uredio snowrose -- 19.6.2009 23:14:14 >
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 22.6.2009 9:29:32
Starka
Snowrose šaljemo ti puno .Nea 1981, ne daj se draga. Znam da je teško. Mina minka, neutješna samo želim da vas podržim i ohrabrim. Držite se curice moje
I IVF - menopur+gonal, nisam reagovala. II IVF - klomifen+gonal, punkcija, nema jajnih stanica. III ICSI femara,gonal-jedna jajna stanica,neoplođena. IV AIH, beta 0 V ICSI-femara,vraćena dva embrija,beta 0
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 22.6.2009 15:02:22
nea 1981
Hy cure, kako ste sve? ja samo da se zahvalim Starki na podrsci, a jos nisam dobila, a napuhana sam ko bure. jos danas i ovako pada kisa, sve pomislim i Bog place sa nama... Snowrose, ne daj se, sve ce ovo jednom biti proslost. sve sto vise znamo, sve je veci pritisak... eh, kad bi smo mogle samo opusteno ... ali ne ide, ja vec za sljedeci mjesec pratim samo plodne dane i ovulaciju, i tada cu tek u akciju... opet i opet... cekam cetvrtak da dobijem , ako ne bude kupujem test i bar da se ponadam. bubuljice su vec na licu, napuhana sam i umorna... Ali eto , trci prema meni kao virus... Sretno vama, bar da neka od vas uspije... sa nadom u bolje sutra...
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 22.6.2009 18:00:56
amarilis
IZVORNA PORUKA: ena0002
Amarilis koliko je meni poznato sam uzv nije dovoljan da se utvrde PCOS, sve dok se ne urade hormoni ne moze se sa sigurnoscu reci da li neko ima ili nem PCOS.
Sada sam tek vidjela ovaj post, pa se izvinjavam... Ja sam imala eu (vanmaterična) i doc u Zenici mi kaže sve ok, idi kući i čekaj tri menge i opet na 'bebača', sve ti je u glavi (pila sam divlju nanu i matičnjak po preporuci doc). Ja u Visoko da mi urade papu jer je godina prošla, kaže ona meni ne treba, rađen je sa kalposkopijom prije godinu i bio ok. Kao kontrola, da ona mene pregleda i kaže mi kakve tvoje menge i ovulacije, ti imaš 'policistične jajnike', pij diane 35, 4 mjeseca onda dođi, ideš Godinjaku da ti laparoskopski pregleda jajovode i operiše?? To je bilo u novembru 2008. Ja u plač, nazovem rođaka i on mi preporuči doktora na Koševu, odem gore, kaže doc sve ok, malo psihički se smiri nekim čajevima i od januara 2009. u akciju. Sada aBd 3.7. ulazim u 7 mjesec trudnoće, odmah zatrudnila i sve je pod nadzorom doca s Koševa. Kada me je ova u Visokom vidjela, prenerazila se, kaže 'pa ti odmah ostala trudna'... Eto, zato savjetujem da se nekada treba i vidjeti i mišljenje drugih doktora. I tačno, nije dovoljan samo UZ... Izvinjavam se na dugom postu
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 22.6.2009 21:30:38
snowrose
Hvala ti Starka i tebi Nea 1981 na podršci.Danas sam zvala Tz i sa sestrom se dogovorila da se čujemo oko pet kad će biti i doktorica kad ono hvala dragom Bogu pobježe .U mom slučaju ko to nije alarnantno jer je sve ( UZV i vaginalnim pregledom utvrđeno ) ok,ali nije prijatno.Pusa za sve moje mile trudilice.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 23.6.2009 10:56:12
lanelane
i mi pokusavamo vec 3 godina al opet nista al sta cemo sve je u Bozijim rukama nama preostaje samo da se nadamo i cekamo odredeni datum u mjesecu pa da se obradujemo ili opet rastuzimo,mogu samo reci SRETNO I U AKCIJU
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 23.6.2009 11:01:45
Mlada ma
Sve ce to biti dobro samo nemojte da gudite nadu........ Moja tetke je dijete cekala skoro vise od 19 godina pa ga je na kraju i dobila imala je puno problema cak su joj govorili da nikada nece biti mama ali ona nije odustajala i sad ima sina od 17 godina...............
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 23.6.2009 12:18:52
lanelane
joj neznam stvarno sta da se napise vidim da ima mnogo onih kao i ja koji zeljno ocekuju da ostanu ali nam se neda pa sta cemo al ja imam problem osjecam da me svekrva mrzi i dosta putn me ponizava pred drugim narodom kako sam ja "jalova krava"i jos puno ruznih rijeci dodje mi da je zadavim golim rukama al samo se tjesim ima kcer pa ce bog vratiti onome ko nanosi zlo drugima
RE: Koliko već pokušavate zatrudniti? 11.3.2014 10:50:12
malena27 RR
IZVORNA PORUKA: jaca6
Pozdrav svima! nova sam na forumu..imam pitanje/molbu: vec vise od 1,5 godinu pokusavamo da dobijemo bebce al ne ide... :( Vadila sam sve moguce nalaze...od svega mi je prolaktin bio malo povisen al sam uradila i magnetnu rezonancu i sve je ok! menstruacija mi je bila redovna do prije dva mjeseca kad sam u jednom mjesecu dobila tri puta i onda nisam mjesec i po... Uvijek sam imala manjak folikula, pila clomid na koji nisam reagovala...i zadnjih dva puta nemam ni jednog folikula... :( doktorica kaze da kad bi nekom pokazala UZ rekao bi da je to zena od 70 godina ( a meni je 34)... ja sam pitala sta dalje moze li se sta? kaze nista... Ocajna sam...psihicki sve gora (pod stalnim stresom) sto moze biti uzrok... ako mi neko moze nesto reci / preporuciti bila bih mu zahvalna!! Hvala unaprijed!
RE: Koliko već pokušavate zatrudniti? 11.3.2014 10:52:58
jaca6
Pozdrav svima! nova sam na forumu..imam pitanje/molbu: vec vise od 1,5 godinu pokusavamo da dobijemo bebce al ne ide... :( Vadila sam sve moguce nalaze...od svega mi je prolaktin bio malo povisen al sam uradila i magnetnu rezonancu i sve je ok! menstruacija mi je bila redovna do prije dva mjeseca kad sam u jednom mjesecu dobila tri puta i onda nisam mjesec i po... Uvijek sam imala manjak folikula, pila clomid na koji nisam reagovala...i zadnjih dva puta nemam ni jednog folikula... :( doktorica kaze da kad bi nekom pokazala UZ rekao bi da je to zena od 70 godina ( a meni je 34)... ja sam pitala sta dalje moze li se sta? kaze nista... Ocajna sam...psihicki sve gora (pod stalnim stresom) sto moze biti uzrok... ako mi neko moze nesto reci / preporuciti bila bih mu zahvalna!! Hvala unaprijed!