Amelaa RR
|
Prenos postova s duple teme IZVORNA PORUKA: Bez nade Zdravoo ja imam PCO jajnike i vec duze vrijeme pokusavam zatrudniti,menstruacija zna da mi kasni po 2 mjeseca pa ne znam sada da li sam trudna ili ne.Nadosle su mi grudi i bole me jako,pogotovo desna aa osim toga imam mucnine i glavobolju pa ne znam sta da mislim da li je moguce ostati u drugom stanju s ovim problemom i da li da radim test bojim se odgovora draga bez nade, zao mi je sto imas ovaj problem i dobro nam dosla u nase drustvo u kojem niko ne zeli biti sto se tice PCO, neke zene sa milion cisti na jajnicima zatrudne bez po muke, neke zene imaju PCO-like sindrom koji je puno blazi pa ne mogu godinama da zatrudne. nikad se ne zna. ako imas simptome trudnoce, uradi testic. znam da je malo komplikovano jer nemas pojma kad ti je dan ocekivanog menzesa, ali uradi, pa ako ne dobijes a i dalje budes imala simptome, ponovi kroz nekoliko dana. da ti odgovorim na tvoje pitanje, jajnici nemaju veze sa jajovodima, tako da PCO ne povecava rizik od vanmatericne trudnoce. a da ti odgovorim na tvoje drugo pitanje, moguce je imati sve simptome trudnoce, a ne biti trudna, ali ja ti zelim da budu a ako ne uspije, onda nista, ides dalje. sto bi mi trudilice rekle, novi ciklus - nova nada. ako pokusavate vec preko godinu dana, obavezno se javi nekom strucnjaku za infertilitet, vrijeme leti. pored prirodnog pokusavanja imas i medicinski potpomognutu oplodnju, uz pomoc koje mozes ostati trudna. eto, nisam mogla bit konciznija sretno! draga bez nade, zao mi je sto imas ovaj problem i dobro nam dosla u nase drustvo u kojem niko ne zeli biti sto se tice PCO, neke zene sa milion cisti na jajnicima zatrudne bez po muke, neke zene imaju PCO-like sindrom koji je puno blazi pa ne mogu godinama da zatrudne. nikad se ne zna. ako imas simptome trudnoce, uradi testic. znam da je malo komplikovano jer nemas pojma kad ti je dan ocekivanog menzesa, ali uradi, pa ako ne dobijes a i dalje budes imala simptome, ponovi kroz nekoliko dana. da ti odgovorim na tvoje pitanje, jajnici nemaju veze sa jajovodima, tako da PCO ne povecava rizik od vanmatericne trudnoce. a da ti odgovorim na tvoje drugo pitanje, moguce je imati sve simptome trudnoce, a ne biti trudna, ali ja ti zelim da budu a ako ne uspije, onda nista, ides dalje. sto bi mi trudilice rekle, novi ciklus - nova nada. ako pokusavate vec preko godinu dana, obavezno se javi nekom strucnjaku za infertilitet, vrijeme leti. pored prirodnog pokusavanja imas i medicinski potpomognutu oplodnju, uz pomoc koje mozes ostati trudna. eto, nisam mogla bit konciznija sretno! IZVORNA PORUKA: shej Svakako uradi test, da smiris i sebe i lagano vidis sta i kako dalje, stres i milion pitanja u glavi svakako moze rezultirati i umisljenim simptomima a i odgodom menstruacije.. U svakom slucaju, sretno Znam dosta zena koje su sa policisticnim jajnicima imale uredne trudnoce i donijele bebice na svijet Ako vec bas dugo vremena pokusavate raditi na bebi bez uspjeha, preporucila bih da uradite i neke dodatne testove i savjetujete se sa doktorima sta i kako dalje kako bi sto prije vidjela draga bez nade, zao mi je sto imas ovaj problem i dobro nam dosla u nase drustvo u kojem niko ne zeli biti sto se tice PCO, neke zene sa milion cisti na jajnicima zatrudne bez po muke, neke zene imaju PCO-like sindrom koji je puno blazi pa ne mogu godinama da zatrudne. nikad se ne zna. ako imas simptome trudnoce, uradi testic. znam da je malo komplikovano jer nemas pojma kad ti je dan ocekivanog menzesa, ali uradi, pa ako ne dobijes a i dalje budes imala simptome, ponovi kroz nekoliko dana. da ti odgovorim na tvoje pitanje, jajnici nemaju veze sa jajovodima, tako da PCO ne povecava rizik od vanmatericne trudnoce. a da ti odgovorim na tvoje drugo pitanje, moguce je imati sve simptome trudnoce, a ne biti trudna, ali ja ti zelim da budu a ako ne uspije, onda nista, ides dalje. sto bi mi trudilice rekle, novi ciklus - nova nada. ako pokusavate vec preko godinu dana, obavezno se javi nekom strucnjaku za infertilitet, vrijeme leti. pored prirodnog pokusavanja imas i medicinski potpomognutu oplodnju, uz pomoc koje mozes ostati trudna. eto, nisam mogla bit konciznija sretno! IZVORNA PORUKA: Bez nade Hvala velika na pomoci a sto se tice jajnika znam da mi je rekao Ginekolog da je lijevi 28 x 25 a desni 29 x 25 i da mi je rekao da bi mogla ostati trudna ali vanmatericnoo,sad ne znam koliko je to tacnoo.A ako ne dobijem ovo dan,dva radim test sa strepnjom ali kao sto kazete bolje je znati na cemu si draga bez nade, zao mi je sto imas ovaj problem i dobro nam dosla u nase drustvo u kojem niko ne zeli biti sto se tice PCO, neke zene sa milion cisti na jajnicima zatrudne bez po muke, neke zene imaju PCO-like sindrom koji je puno blazi pa ne mogu godinama da zatrudne. nikad se ne zna. ako imas simptome trudnoce, uradi testic. znam da je malo komplikovano jer nemas pojma kad ti je dan ocekivanog menzesa, ali uradi, pa ako ne dobijes a i dalje budes imala simptome, ponovi kroz nekoliko dana. da ti odgovorim na tvoje pitanje, jajnici nemaju veze sa jajovodima, tako da PCO ne povecava rizik od vanmatericne trudnoce. a da ti odgovorim na tvoje drugo pitanje, moguce je imati sve simptome trudnoce, a ne biti trudna, ali ja ti zelim da budu a ako ne uspije, onda nista, ides dalje. sto bi mi trudilice rekle, novi ciklus - nova nada. ako pokusavate vec preko godinu dana, obavezno se javi nekom strucnjaku za infertilitet, vrijeme leti. pored prirodnog pokusavanja imas i medicinski potpomognutu oplodnju, uz pomoc koje mozes ostati trudna. eto, nisam mogla bit konciznija sretno! IZVORNA PORUKA: mera2 Mislim da je vrijeme da se i ja pridruzim...vec duze vremena citam forume i evo u ovim sitnim satima sam odlucila uciniti taj korak i podijeliti moju pricu s vama. Naime, u braku sam vec 3 godine, imam 24 godine a muz 27. Vec dvije godine radimo intenzivno na mom zatrudnjivanju ali jos uvijek nista. Imam policisticne jajnike, neredovne menstruacije i bez ovulacije sam. Sada vec drugi mjesec pijem klomifen, prvi put nije uspjelo, nadam se uz Boziju pomoc da cu ovaj put ugledati dugo cekane II crtice...toliko je bezuspjesnih testova iza mene... Zadnja menstruacija mi je bila 16.12.2013 i sad mi je 27. Dan ciklusa. Trebala bih dobiti za 7-8 dana osim ako se ne budem obradovala poZitivnim testom. Redovno idem na ginekoloske preglede, pazim na ishranu, unosim mnogo vitamina pa..nadam se... Simptoma jos uvijek nemam, osim sto imam iscjedak i grudi me s vremena na vrijeme zabole... Eto, ukratko moja prica...nadam se da ce mi biti lakse poslije ovoka je silno iscekujem nedolazak vjestice!!! S nadom... draga bez nade, zao mi je sto imas ovaj problem i dobro nam dosla u nase drustvo u kojem niko ne zeli biti sto se tice PCO, neke zene sa milion cisti na jajnicima zatrudne bez po muke, neke zene imaju PCO-like sindrom koji je puno blazi pa ne mogu godinama da zatrudne. nikad se ne zna. ako imas simptome trudnoce, uradi testic. znam da je malo komplikovano jer nemas pojma kad ti je dan ocekivanog menzesa, ali uradi, pa ako ne dobijes a i dalje budes imala simptome, ponovi kroz nekoliko dana. da ti odgovorim na tvoje pitanje, jajnici nemaju veze sa jajovodima, tako da PCO ne povecava rizik od vanmatericne trudnoce. a da ti odgovorim na tvoje drugo pitanje, moguce je imati sve simptome trudnoce, a ne biti trudna, ali ja ti zelim da budu a ako ne uspije, onda nista, ides dalje. sto bi mi trudilice rekle, novi ciklus - nova nada. ako pokusavate vec preko godinu dana, obavezno se javi nekom strucnjaku za infertilitet, vrijeme leti. pored prirodnog pokusavanja imas i medicinski potpomognutu oplodnju, uz pomoc koje mozes ostati trudna. eto, nisam mogla bit konciznija sretno! IZVORNA PORUKA: Amra Saray Ja sam se godinama mucila sa PCO,mnogi ljekari su mi rekli nemoguce ostati u drugom stanju,nudili mi alt_ernative i slicno,moja borba za bebaca trajala je tri godine,mogu vam preporuciti da odete do doktora Divanovica da vas pregleda i da vam kaze koje analize trebate uraditi i da otkrijete sto utice na vas PCO i kako lijeciti,meni je utvrdjena hiperinzulinemija i kada sam dobila lijekove za to mnogi priblemi su nestali ili bili drasticno smanjeni a test je jako brzo bio pozitivan,menstruacija mi je kasnija i po 4 mjeseca to su bile agonije uradila sam stotine testova ,niko od ostalih ginekologa nije pomislio da bi visak inzulina mogao biti problem a bio je...tako da iskrene preporuke za doktora Divanovica (ukoliko niste u mogucnosti raditi privatno pretrage odete kod doktora da vam kaze sto trebate uraditi a onda idete ljekaru opce prakse uzmete uputnice i polako zavrsite sve pretrage i onda znate tacko na cemu ste) Nadam se da sam vam pomogla barem malo i nemojte gubiti nadu,dok ima zivota ima i nade
1. ICSI Bahceci-Sarajevo 22.07.2013pocetak bockanja 04.11.2013 Beta 1:( 2. ICSI Bahceci-Sarajevo 26.06.2015 - Beta 73-80 biohem 3. 17.11.2015 Beta 0,1 4. 30.09.2016 Beta pozitivna 10.11.2016 Spontan 5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna
|